Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór kina 2.1

Artur_51923

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jestem początkującym forumowiczem jak widać. Potrzebuje wybrać kino domowe 2.1. Nie chcę się bawić w kino 5.1, jest to zbyt małe pomieszczenie aby je zastosować czy też rozmieścić. Wybrałem dwa poniższe:

www_redcoon.pl/B446913-Harman-Kardon-BDS-330_Kino-domowe-21
www_redcoon.pl/B451360-Philips-HTB9225D-Fidelio_Kino-domowe-21

Może polecicie coś może lepszego? W tej samej cenie czy też może nawet niższej co mogłoby być wystarczające. Pokój to około 14m. Do niego będzie podłączony za pewne konsola(XBOX), telewizor i komputer (zastanawiam się czy przez HDMI czy przez np tylko optyczne). Wszelkie propozycje mile widziane. Zastanawiałem się jeszcze nad soundbarem ale nie jestem jakoś do nich przekonany.

Jak patrzyłem to ewentualnie ten soundbar:

www_redcoon.pl/B455905-Philips-HTL9100-Fidelio_Systemy-All-in-one

tylko pytanie czy będzie lepszy od tych systemów powyżej jaka różnica?
Z góry dziękuje za wszelkie opinie!

https://www.audiostereo.pl/topic/107847-wyb%C3%B3r-kina-21/

3000zł za taki szajs ? - litości :-/

Przemyśl czy potrzebujesz HDMI. Czy ma grać jak najlepiej muzykę stereo czy może głównie do TV i Konsoli.

Do wyboru masz stereo + Subwoofer lub kino domowe za pół ceny tego HK i znacznie większych możliwościach na przyszłosć
resztę głośników możesz dać psu do zabawy a i tak się opłaca.

Np.
[url="http://allegro.pl/onkyo-ht-s4505-kompletny-system-kina-domowego-5-1-i3787718119.html"]http://allegro.pl/onkyo-ht-s4505-kompletny-system-kina-domowego-5-1-i3787718119.html[/url]

[quote name='Artur_51923' timestamp='1386861745' post='3018455']
Jestem początkującym forumowiczem jak widać. Potrzebuje wybrać kino domowe 2.1. Nie chcę się bawić w kino 5.1, jest to zbyt małe pomieszczenie aby je zastosować czy też rozmieścić. Wybrałem dwa poniższe:
[/quote]
2.1 to nie jest żadne kino. Przy takim systemie kompletnie nie potrzebujesz złącz HDMI ani cyfrowych. Lepiej zrobisz kupując 2 kolumny (+ ewentualnie subwoofer) oraz wzmacniacz/amplituner stereo. Zagra bez porównania lepiej zarówno przy filmach jak i muzyce, od takiego zintegrowanego zestawu-zabawki jakie podałeś :)

Ale kwestia tego czy ma gdzie to wszystko umieścić. 14m2 niektórzy mogą podłogowych słuchać a inni nawet miejsca na monitory nie mają. Segmenty, zabudowy i inne cuda. Wiadomo jak jest w naszym budownictwie. Wybudują bloki z nieustawnymi mieszkaniami po 40m2 i zadowoleni.

Masz w ogóle miejsce , żeby postawić tradycyjne monitory, takie mniej więcej szer.ok 20cm, wys ok 30-35cm i głębokości ok 20-tu kilku cm , jeśli tak to popatrz na takie z głośnikiem średnioniskotonowym co najmniej 16-to cm-owym , ktoś tu w jakimś podobnym temacie zapodał propozycję Magnat Quantum 653 jak się nie mylę a czy brzmienie podejdzie jak zwykle zależy od naszych (Twoich) preferencji .One mają nawet 17-to cm-owy głośnik średnioniskotonowy , inne to np.Wharfedale Diamond 10.2 do tego jakiś amplituner za cenę w granicach 1,4-1,5 tys i wyjdzie ok 2,5 tys z głośnikami stereo w obu przypadkach natomiast z subów proponowałbym Kodę SW1000 (600-800zł).A z rozmieszczeniem głośników to trzeba pomyśleć jednak wtedy koszt wzrośnie o ok 4 stówy za surroundy z Wharfedale Diamond 10.1 lub 10.0 i ok 4 stówy za centralny też z Wharf.D.
Przypuszczam , że chodzi Ci o podłączenie sprzętu do jednego urządzenia (amplituner<->tv,satka,konsola,komp) .
A jak nie to bierz kupuj Harmana K. i nie pitol się. Ja na 25 m2 miałem dłuższy czas głośniki komputerowe Creative GigaWorks 770 7.1 i nie narzekałem a te głośniki to coś podobnego do tego Harmana . Popatrz na jak najmocniejsze satelitki w zestawie.

[quote name='Artur_51923' timestamp='1386923203' post='3019015']
Raczej potrzebuje wejścia HDMI ponieważ chciałbym podłączyć wiele urządzeń do jednego TV. Więc co raczej proponujecie? Jakieś propozycje co do zestawów?
[/quote]
Proponuję zacząć od tego:
http://allegro.pl/switch-przelacznik-hdmi-5-portow-in-pilot-hd6-i3793152789.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.