Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  151 członków

Tellurium Q Klub
IGNORED

Klub Tellurium Q. Kable i elektronika zaprojektowane by zwalczać zniekształcenia fazowe.

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę ze od strony srebrnej bardziej słyszalne byłyby ale to moje gdybanie ;)

kiedyś miałem nierówne długości kabla miedzianego zwykłego za dwa ileś (jeszcze o audio nic nie wiedziałem) różnica była 1.5 metra i nie wiem czy podświadomość czy co ale miałem wrażenie ze ten krótszy szybciej dźwiękowo docierał do mnie jako słuchacza

Potem czytałem ze takie zróżnicowanie nieuchwytne dla ucha jest ....

:))) nie sadze żebyś to wychwycił asterix , skup sie na rzeczach waznych , np czy dzwięk masz dociążony i czy jego waga ma słuszna wartość hee , śmieje sie ale to wazne jest

:))) nie sadze żebyś to wychwycił asterix , skup sie na rzeczach waznych , np czy dzwięk masz dociążony i czy jego waga ma słuszna wartość hee , śmieje sie ale to wazne jest

Tera to ja sie skupiam ale dwadzieścia parę lat temu to ja znał technicsa sa 100 i kolumny (nazwę żem zapomniał ;) )

poznawszy takich jak Wy i te forum mam w głowie wiedzy i mętlika ale przy okazji pare rzeczy sie słyszy więcej niz w tamtym czasie

pozdrawiam panowie :)

Tera to ja sie skupiam ale dwadzieścia parę lat temu to ja znał technicsa sa 100 i kolumny (nazwę żem zapomniał ;) )

poznawszy takich jak Wy i te forum mam w głowie wiedzy i mętlika ale przy okazji pare rzeczy sie słyszy więcej niz w tamtym czasie

No tak buziaki :)

Wszyscy mamy to za sobą ,to normalne ważne żeby iść dalej ,a forum jest po to żeby nie błądzić i wybrac ta odpowiednią rajkę w lesie dla siebie :)))

Wszyscy mamy to za sobą ,to normalne ważne żeby iść dalej ,a forum jest po to żeby nie błądzić i wybrac ta odpowiednią rajkę w lesie dla siebie :)))

Ważne tez jest żeby wiedzieć że nie zawsze zagra wszystko super hiper i nie sądze tez żeby robiły to klocki za 50tys :)) każdy piec i system ma jakies nie domagania ,mniejsze wieksze ale ma , dlatego Asterix kieruj sie własna intuicją z wyczytanych informacji , bo tak naprawde nikt ci nie pomoże i nie wybierze systemu idealnego to nie mozliwe , jest zbyt dużo zależności kablowych akustycznych itp , zawsze idziesz na jakiś kompromis , dlatego dwa systemy cza mieć hee
  • Redaktorzy

Nie wiem, czy Klub Tellurium jest najlepszym miejscem na publikowanie tej informacji, ale skoro już zaczęliśmy... a EWA to w końcu kuzyn Tellurium... więc wszystko jakby w rodzinie. W każdym razie, streszczając się, przyszły do mnie dziś rano kable głośnikowe EWA LS-XXV, dwumetrowa para. Teraz pracują włączone między Lebena 600 a Spendory 1/2.

Gość messier57

(Konto usunięte)

Nie wiem, czy Klub Tellurium jest najlepszym miejscem na publikowanie tej informacji, ale skoro już zaczęliśmy... a EWA to w końcu kuzyn Tellurium... więc wszystko jakby w rodzinie. W każdym razie, streszczając się, przyszły do mnie dziś rano kable głośnikowe EWA LS-XXV, dwumetrowa para. Teraz pracują włączone między Lebena 600 a Spendory 1/2.

Ale mnie zaskoczyłeś! Pozytywnie oczywiście. Fajnie ,ze je też przetestujesz. U mnie pierwsza godzinę trzeba było głośniej słuchać, jakby muzykę trzeba było bardziej przez nie przepchać ;) Daj znać jak się sprawują w Twoim systemie.

• Redaktorzy

Ciekawe. A z jakich kabli przeszedłeś? U mnie przełączyłem z Chord Odyssey i pierwsze wrażenie było: "wcześniej tępo, teraz ostro". I to natychmiastowe, bez wsłuchiwania się itd. Teraz zaczynam powoli kombinować, co dokładnie słyszę.

Gość messier57

(Konto usunięte)

Ciekawe. A z jakich kabli przeszedłeś? U mnie przełączyłem z Chord Odyssey i pierwsze wrażenie było: "wcześniej tępo, teraz ostro". I to natychmiastowe, bez wsłuchiwania się itd. Teraz zaczynam powoli kombinować, co dokładnie słyszę.

Przeszedłem z Tellurium Q Black. I tam było własnie tak przyćmione wszystko. Jakie masz źródło? Z własnego doświadczenia wiem ,ze źródło tu może dużo napsuć. Sam mam teraz linna kimaxa ds1, a on jest bardzo delikatny, muzykalny i gładki. Kupując focale bałem się ,ze beryl będzie się darł za ostro, a okazało się ze muszę 'ośmielić' mój system i LSXXV to sprawił. W każdym razie jak Ci nie przypasuje to możesz go oddać w ciągu 30 dni, choć myślę ze może ucho się musi przyzwyczaić ;)

• Redaktorzy

Za zródło robi Tent B-DAC z napędem Theta Jade. W zasadzie nie można narzekać.

Gość messier57

(Konto usunięte)

Za zródło robi Tent B-DAC z napędem Theta Jade. W zasadzie nie można narzekać.

W piątek przetestuje je kontra Diamond Black to sam będę wiedział więcej ile one są warte.

A ja wciąż czekam. Miałem nadzieje że trochę szybciej przyjdzie.

Jestem za połaczeniem obu marek w tym temacie.

Edytowane przez rafa
Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

<br />W piątek przetestuje je kontra Diamond Black to sam będę wiedział więcej ile one są warte. <br />

Jak tam testy? Jestem niezmiernie ciekawy czy udało się porównać i jakie wnioski.

Sa tylko dwie mozliwosci. Albo TQ ma obecnie bardzo efektywny marketing wsrod producentow albo faktycznie dzwiekowo wypadaja jako jedne z najlepszych na rynku i to byl naturalny wybor dla wystawcow.

• Redaktorzy

To pierwsze na pewno, inaczej nie dotarliby tak szeroko na takiej imprezie. A co do drugiego: raczej muszą być dobre, inaczej ludzie nie chcieliby, żeby psuły im prezentację.

Gość messier57

(Konto usunięte)

Jak tam testy? Jestem niezmiernie ciekawy czy udało się porównać i jakie wnioski.

Niestety nie było testu.... koledze zepsuł się CD akurat. W okresie świątecznym kabel wyślę do oceny koledze z o wiele lepszym systemem i doświadczeniami z kabli TQ. Ciekawy jestem jego opinii. Ciekawy jestem tez co koledzy rafa i jozwa napiszą o tym kablu jak już trochę go wygrzeją.

Sa tylko dwie mozliwosci. Albo TQ ma obecnie bardzo efektywny marketing wsrod producentow albo faktycznie dzwiekowo wypadaja jako jedne z najlepszych na rynku i to byl naturalny wybor dla wystawcow.

Na wystawach nie ma nic przypadkowo. Kazdy produkt to promocja, po to te wystawy są.

Gość messier57

(Konto usunięte)

Czytam ostatnie wpisy i mowie, ze błądzicie :)

To co polecisz do 2tys zl za pare 2m kabli? Tyle kosztuje LS25 ,który potencjalnie może zagrać lepiej niż UB

Edytowane przez messier57
  • Redaktorzy

Darth chyba wypowiadał się na temat genezy obecności Tellurium na wystawie :-)

Gość messier57

(Konto usunięte)

Darth chyba wypowiadał się na temat genezy obecności Tellurium na wystawie :-)

Ach faktycznie. W takim razie przepraszam, nie zrozumialem. Jak tam ten kabel u Ciebie się spisuje?

Jak tam ten kabel u Ciebie się spisuje?

Kolega ma racje. Chodziło mi o ostatnie wypowiedzi związane z występowaniem przewodów Tellurium Q w sześciu pokojach na AVS.

Co do twojego zapytania, właśnie skończyłem testowanie całego setu Black Diamond, zatem już niebawem jako jeden z pierwszych, będziesz mógł przeczytać ten test, oczywiście nie na Audiostereo. Dowiesz się jakie mam wnioski na temat tych przewodów:) Test przedstawię za około 2 tygodnie. Jak wiesz, wczoraj przedstawiłem nie na Audiostereo test porównawczy Hijiri Takumi z Acrolinkiem Mexcelem 9700. A dodam, że to pierwsza w Polsce recenzja Mexcela, bo towar jest mega hot, zatem "naciesz" się najpierw tym testem :)

A czy ktoś testował sieciówkę "Black" jako element do zasilania wzmacniacza? Jakieś spostrzeżenia, opinie?

Darth Vader <- Już się nie mogę doczekać Twojego testu Black Diamond. :-)

Gdzie należy szukać tych testów "nie-na-audiostereo"?

Morven cierpliwości :- ) niedługo się pojawi..

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Darth Vader <- Już się nie mogę doczekać Twojego testu Black Diamond. :-)

Już niebawem opublikuję, muszę tylko zorganizować czas na doszlifowanie tekstu. Jednak czasu mało, bo na tapecie pojawił sie Triple Crown od Siltecha i teraz te przewody testuję.

• 2 tygodnie później...

Muszą być ciekawe skoro nie nadążają z zapotrzebowaniem! Online są niedostępne.

Zapomniałem dopisać, że chodzi mi o EWA LS-25.

• Redaktorzy

Trochę im tutaj nabiliśmy zainteresowanie, a to jednak dwuosobowa manufaktura. A sam przewód nie wygląda na coś, co wyszło z wielkiej fabryki.

Tellurium też :)

A co do moich zamówionych LS-25 to wciąż czekam na nie...

Gość messier57

(Konto usunięte)

Trochę im tutaj nabiliśmy zainteresowanie, a to jednak dwuosobowa manufaktura. A sam przewód nie wygląda na coś, co wyszło z wielkiej fabryki.

Tak, wykonanie solidne ale 1mm koszulki u mnie na przyklad brakuje. Widac ,ze reczna robota wykonczeniowa. Ale robi to Mark Grant ,a on w branzy ma renome wiec da sie przezyc. Na trawalosc to nie ma znaczenia, jak i na brzemienie, bo to jest moim zdaniem bardzo dobrze jak na 2tys zl.

Tellurium też :)

A co do moich zamówionych LS-25 to wciąż czekam na nie...

Na stronce maja infomacje ,ze tymczasowo out of stock...

Colin zrobil interkonekt IC-5 i na zamowienie mozna miec xlr, ale pisal ze robi tez IC-25... tyle ze za sztywny na razie jest i ma z tym duzy problem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.