Skocz do zawartości
IGNORED

Kierunek - MBL

piano

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Warta posłuchania, a na zestawie MBL powinno być znakomicie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdrawiam

kazik

Ukryta Zawartość

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

All Jarreau,

Dawno już nie słuchałem tego artysty. Mile go wspominam za projekt, chyba z końca lat 80-tych " L is for Lover". Ciekawa soulowo jazzowa krzyżówka.

Qrcze, ile to już wody upłynęło... Pamiętam, gdy nagrywałem te płytę na dwuścieżkowego szpulowca na Agfę, którą gdzieś udało mi się dostać spod lady. Prezentował ją chyba T. Szachowski w "Wieczorze Płytowym". Mimo lat, chętnie do niej wracam.

Słucham koncertu... J.Sample i S. Gadd dobrze rokują:) słucham dalej...:)

Miło, że wpadłeś:)

Tori jest za grzeczna:)) Wolę czarnule:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Piano, a co z twoim wzmakiem ? Dotarł już ?

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Pytam, bo zdjęcia nie widziałem.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Od > miesiąca stoi u mnie.

No Piano a gdzie dla kolegow jakis kwiecisty opis jak Ci teraz gra i co sie poprawilo??? Zaniedbujesz nas! ;)

Nie chcialem Ci wczesniej pisac (z uwagi na cene) ale mi tez wyszlo ze do tych kolumn to jednak beda najlepsze te wzmaki. Gratuluje! Pradowy wzmacniacz sterowany jest od emiterow tranzystorow ma to ogromne plusy, no i to ze ma globalna petle...Pradowe wzmacniacze maja tez swoje minusy najwiekszy to wrazliwosc na zasilania. Jakbyc czasami nie wiedzial co z pieniedzmi zrobic radzilbym rozgladnac sie za jakims sensownym kondycjonerem zasilania, listwami, sieciowkami, tutaj to bedzie bardzo istotne.

Stasio,

Przepraszam, teraz nie mam czasu na kwiecistą poezję, ale przy wolnej chwili napiszę.

W telegraficznym skrócie, to ostatnio szwagier, który słuchał u mnie wszystkich pieców, wyraził najkrótszą opinię.

3 x Qźwa:)

1 Qźwa, jakie to wielkie

2. Qźwa, gdy chciał unieść przód 9011

3 Qźwa, gdy posłuchał

Na chwilę obecną system jest dalej nie skończony i sporo do zrobienia.

- zasilanie ( tutaj możesz mieć rację. Adam ma Hydrę V-Ray w s/h) tylko muszę się skonsultować jak to wygląda pod kątem wydajności Hydry Mk I do 9011.

Wersja Mk II ma wydajność 20A ciągłej, a w szczycie 50A. Nie wiem ile ma MK I, moze Elb poda dane.

- akustyka, pułapka na 62 Hz i korekcja dotychczasowej.

- preamp

- okablowanie zasilajace

Co do 9011, to wygląda na to, ze na tym zakończę poszukiwania w kontekście pieca.

Jasne, ze każdy ma inną wrażliwosć, ale jeśli chodzi o mnie i moje upodobania w kontekscie reprodukcji, to 9011 - The End

Na chwilę obecną, nie widzę aspektu do którego mógłbym się przyczepić(!)

Basowy zamordyzm, przez duże Z, w odniesieniu do innych pieców, scena w głąb i pozorne są jeszcze bardziej uporządkowane.

Ogólnie, 9011 idzie w analogową, ale zarazem bardzo rozdzielczą prezentację, taką na.., długieee odsłuchy!

Im dłużej go słucham, tym chce się więcej i dłużej.

Małe to nie jest :)

Piano, jestem również pod wrażeniem że udało się ' znależć 'odpowiedni piec do cebulek.

Jak wszystko się ułoży w systemie i dopniesz go w całości koniecznie napisz o wrażeniach ale z sercem...........

Elb,

Diabelsko ciężkie monobloki! Transportowanie czy wyjmowanie ze skrzyni, to zadanie dla Pudzianów. Razem ze skrzynią sztuka waży blisko 110 kg

Mimo tego, uważam, że warto naprężyć muskuły, wnieść i posłuchać.

Po > miesiącu słuchania 9011, nie mam najmniejszej ochoty na szukanie innych końcówek, a to dobry, bardzo dobry znak.

Dostarczają mi ogrom frajdy. Mają moc, kontrolę i rodzaj analogowej gładkości. Ta ostatnia jest w monoblokach 9011 szczególna, a to w końcówkach tranzystorowych nie jest częstym zjawiskiem. Nasycenie, to kolejny atut tej konstrukcji. Pięknie buduje scenę. Jest rozdzielczość, bogactwo dźwięków. Co ciekawe, na znanych mi realizacjach, słyszę dźwięki, których wcześniej nie byłem świadomy. Jest też coś, co na swoje potrzeby nazwałem "atmosferą". Szczególnie to słychać na materiale symfonicznym i ta "atmosfera" niepokojąco zbliża się do tej, którą słyszę np. w PFB.

W sumie, można 9011 scharakteryzować jednym zdaniem - jest mnóstwo muzyki w muzyce(!)

Czy zatem jest to wzmacniacz idealny? Zapewne nie i nie dla wszystkich. To oferta dla tych, dla których zawartość muzyki w muzyce jest najistotniejsza.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Czy zatem jest to wzmacniacz idealny? Zapewne nie i nie dla wszystkich.

Z tego co Maćku piszesz, wynika że to jest raczej ciepło brzmiący piecyk. Czyli coś w rodzaju najwyższych Rowlandów, ewentualnie Krelli a raczej przeciwieństwo Levinsona czy nawet leżącego pośrodku skali Spectrala? Krell gra bardzo potężnie na dole, ale jego średnica i góra są raczej mało zróżnicowane, Levinson jest konturowy, przezroczysty i raczej bezbarwny, z kolei Spectral wyczynowy - szybki, neutralny, chłodniejszy niż Rowland ale cieplejszy niż Levinson. Próbowałeś do nich podłączać coś innego? Sylwek pisał, że 9011 gra dobrze nie tylko z Radialstrahlerami, ale z Utopiami również. Czyli wnioskuję z tego, że to jest uniwersalna końcówka.

Tomku,

W Berlinie 9011 słuchaliśmy też na Odeonach

Z moim ARC na sieciowych Kubalach, AudioQestach po RCA i Tarach The Two XLR na Preamp.

Na innych wzmacniaczach, Odeon grał tak ciepło i lukrowato, ze aż brało na wymioty od lukru( prawie dosłownie) Średnica bardzo zaakcentowana - zdecydowanie za bardzo!

Niższe Hz ze sporym poluzowaniem. Scena płaska i początkowo ( bo nigdy nie słuchałem Odeon) obwiniłem za ten stan po częsci same kolumny i akustykę, a w mniejszej za nietrafione kable.

Nic z tych rzeczy!

Gdy podłączyliśmy 9011, to zaczęło grać( na tych samych kablach i elektronice ). Zrobiło się równo w paśmie, pojawiła się kontrola.Dxwięki w końcu oderwały się od głośników i w sumie, było bardzo przyjemnie.

Miło grało z Odeonem.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Nie znam tych Odeonów. Z racji konstrukcji sprawiają wrażenie łatwych w wysterowaniu, ale domyślam się że to jedynie pozory, skoro dostarczenie dużej ilości prądu wyszło im na zdrowie. Nie mam zbyt wielu doświadczeń z głośnikami tubowymi, miałbym problem jak się zabrać do ich napędzenia. Pewnie próbowałbym lampą, ale widać mało skutecznie.

.., i słusznie Tomuś, bo obok stało to;

, ale już zabrakło czasu na słuchanie. Z łezką w oku, trza było zadowolić się jedynie spojrzeniem na Kronzille.

Zmieniając temat. Jaką masz sieciówkę na ARC'u?

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Jaką masz sieciówkę na ARC'u?

Na CD Electraglide Epiphany X.3 na obu wtyczkach Oyaide 079 (złoto). Na preamp Heavens Gate Ultra Silence, o dziwo daje świetnie radę i nie słychać szorstkości, trudno też znaleźć mu coś lepszego na rozsądne pieniądze. Na końcówce mocy z kolei Electraglide Ultra Khan Mk I.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.