Skocz do zawartości
IGNORED

Kierunek - MBL

piano

Rekomendowane odpowiedzi

Bo to raz mi ściągnęli ...

Zauważyłem że problem dotyczy tylko niewielkiej grupy urządzeń, w zasadzie tylko najnowszych modeli, których pojawienie się śledzą dealerzy (i najczęściej kablują do dystrybutora, a ten do właściciela Audio Makrtu).

Oczywiście dystrybutor musi mieć też jakiś wpływ na Audio Markt, a więc być ich reklamodawcą.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Zauważyłem że problem dotyczy tylko niewielkiej grupy urządzeń, w zasadzie tylko najnowszych modeli, których pojawienie się śledzą dealerzy (i najczęściej kablują do dystrybutora, a ten do właściciela Audio Makrtu).

Oczywiście dystrybutor musi mieć też jakiś wpływ na Audio Markt, a więc być ich reklamodawcą.

Skąd my to znamy :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Super. Piękne granie. A i tak moja wersja będzie jeszcze trochę lepsza. Dostaną kilka dodatków, których w tej parze demo nie ma. Pamiętam jak moja Integra GM70 grała jednak wyrażnie lepiej niż standard.

Gość jt211

(Konto usunięte)

Proszę się nie śmiać z ulubionego forumowicza prawie całego forum - nabardziej lubiłem jak prosił o porady na bocznicy jak zainwestować 'kilka lużnych milonów'. Jak go wyśmiałem, to część kolegów przeprowadziła ofensywę na moją nieskromną osobę w stylu: jak tak można, to pewnie zazdrość, zawiść... i takie tam inne różne śmieszne story, a już opisywanie swoich zachwytów na odsłuchach gdzieś na dalekiej północy i dobijanie dealu było totalnym fenomenem w świetle forumowych zachwytów... ha ha ha '-)

Mógłbym nawet się pokusić o wskazanie 'nowego usera' z podobną retoryką do naszego słynnego mistrza Lu, ale poczekam jeszcze - zobaczymy czy się sprawdzi, a wcześniej czy póżniej na pewno wyjdzie szydło z worka - tu panowie nie ma mocnych na pewne fantazje i zmazy nocne.

Mark ja też zerkam na wpisy pewnego nowego usera pod katem Łukasika ale najlepsze są ostatnio wrzuty typu co kupić przez kilkapostowców jak ich sobie nazywam :>)

Ot takie kwiatki świadczące o merytoryczności Moderacji naszej kochanej ...

Rozumiem, że piszecie koledzy cały czas o użytkowniku AccuTad, który ostatnio gdzieś zaginął?

Pojechał w odwiedziny do Łukasiqa.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gość jt211

(Konto usunięte)

Pojechał w odwiedziny do Łukasiqa.

Odsłuchy sobie urządzili ... tajne :>)

Mają czego słuchać oj mają !

Boh trojcu ljubit - czekamy na trzeciego:)

Jest tu taki jeden ni baba ni chłop ni ono :>)

Gość cybant

(Konto usunięte)

Super. Piękne granie. A i tak moja wersja będzie jeszcze trochę lepsza. Dostaną kilka dodatków, których w tej parze demo nie ma. Pamiętam jak moja Integra GM70 grała jednak wyrażnie lepiej niż standard.

No właśnie;))

Jednak kupiłeś ...świniaku..;)))

Czyli spokój na parę wiosen:)

Nie masz wątpliwości w kontekście Passa Xs 300 czy jak będzie okazja, to ściągniesz na STARACIE TYTANÓW?

Piano....staracie Tytanów ...tak, tak....

Czyli spokój na parę wiosen:)

Nie masz wątpliwości w kontekście Passa Xs 300 czy jak będzie okazja, to ściągniesz na STARACIE TYTANÓW?

Nie mam bo XS-300 to 90000€ i powinien być dedykowany pre to już robi się 130000€. Nawet po rabatach nadal kosmos.

Poza tym Passy to 4 wielkie skrzynie. Nie mam na nie miejsca. Nie miałbym dostępu np do odtwarzacza CD, bo Passy leżąc na podłodze blokowałyby dojście. Nie wątpię, że to świetne wzmacniacze ale wiem co to znaczy mieć na podłodze 4 skrzynie i brak dostępu do reszty sprzętu. Miałem Vitusy Masterpiece i to utrudnia komunikację. Widać 55m2 to za mało dla takich potworów. Nie chciałem lamp, a wyszło jak wyszło. Póki co mam jeszcze te demo ale słyszałem, że źli ludzie chcą mi je zabrać....niebawem. Kobita śmieje się, że mamy teraz 2 kominki. Bo grzeją i świecą jak kominki.

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

Sylwek,

U mnie skromniutko 30 m2 a wejdą dwa potwory. Widać potwór, potworowi nie równy:))

Przepraszam że się wtrącę ale Ty masz potwory ale Sly30 ma kaloryfery.

Może to robić różnicę ?

AA chyba nie słuchałem. Wygląda na to, ze to zbliżona szkoła brzmienia, a i ceną w s/h.

Sylwek, Ty słuchałeś Dac ARCa 9 i AA potwierdzasz powyższe lub jakie twoim zdaniem są główne różnice?

Słuchałem u siebie ARC Ref.DAC. Wg.mnie AA jest bardziej rozdzielcze, szybsze, bardziej szczegółowe ale nadal łagodne w brzmieniu. ARC nieco bardziej gęste ale mniej rozdzielcze. Jakość wykonania AA to 2 klasy wyżej niż ARC. Transport AA, ten Drive II bez uwag, myśle, że super, DAC też ale nieco szumi, jak to lampa, minimalnie. Powinny na to pomóc dampery Hebies Labs. W pre VTL zmniejszyły szum o 90%. Niebawem mam mieć dla siebie, będzie kilka wolnych. Wtedy pisz na Priv.

Magnepan kiedyś pisał..Acoustic Art zniczył ARC...

:)) Czytałem, podobno zjadł na śniadanie ARC,a:)

Sylwek,

Dzięki:)

Faktycznie, szata ARC,a nie powala. Z drugiej, AA też mnie specjalnie nie rozpala. Mimo tego trudno w tej sprawie nie postawić na AA.

W sumie, szata najmniej mnie interesi.

Z tego co piszesz, to byłoby to co mnie interesuje. Wnioskuje też, ze AA dzięki większej rozdzielczości, lepiej oddaje dalsze plany(?)

Pamiętasz jakie były różnice w prezentacji sceny?

Magnepan kiedyś pisał..Acoustic Art zniczył ARC...

Zniszczył, to za duże słowo ale pogonił gdzie raki zimują. Ale uwaga: to był Accustic Arts drive 1 z dackiem 1 mk.3

w starciu z ARC Ref.7 który został upgrejdowany do Ref.8 .Lokalizacja muzyków i instrumentów to absolutny wzór do

naśladowania w Accustic Arts, scena , rozmach oraz analogowe brzmienie to też inny wymiar w porównanich z ARC.

Ref.7 - 8 mógł jedynie podobać się tonalnością wybrzmiewania które w AA nie jest wcale gorsze tylko bardziej naturalne.

Pisałem Piano wielokrotnie o wyborze żródła i szkoda że nie wziął moich uwag pod rozwagę, ale lepiej pózno niż wcale.

Napisz proszę jeszcze w jakim systemie odbyło się porównanie. Czy ARC Ref. 7/8 był przywieziony przez kogoś do porównania czy to AA był "po podróży"?

System gospodarza u którego odbyło się porównanie to ARC Ref.7/8 ,ARC Ref.3 preamp , Wilsony Sasha , monobloki

Nu Force Ref.9 SE v 3 i Kubala Sosna ( ic ). Jak się domyślasz to Accustic Arts był prosto z podróży ale nie zrobiło to na nim żadnego wrażenia......

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.