Skocz do zawartości
IGNORED

Kierunek - MBL

piano

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, mnie też ten dźwięk leży, jest jeszcze małe co nieco do dopieszczenia, ale nawet bez tego mogę z tym dźwiękiem żyć :)

Panie Piotrze jakie okablowanie i źródło Pan stosuje?

Wiosna Panie...

Ładne:) optymistyczne, coś na płaszczyznę ducha z ciałem, albo harmonię:)

No to pojechałeś Tomuś:)

Mile wspominam Brusa i ten jego charakterystyczne tembr. Podobnie było z pewnym Ronniem, Jamesem.. obaj grzeszyli wzrostem, ale powera żadnemu nie brakowało. Brakuje tego ostatniego, niestety ...:(

Ja tam jestem cały czas młody wiekiem, mniej więcej tak jak Dickinson;-)

Zatem, mogę Ci mówić Tato :))))))))))

Gość

(Konto usunięte)

Szymek...Twoje piękne pomieszczenie przy poniższym zrobi się filharmonią...

oczywiście to wydanie

http://www.amazon.com/Albeniz-Suite-Espanola-XRCD24-Master/dp/B000EMSVUU

Znalazłem fajny sposób na pokochanie swojego sprzętu od nowa...posłuchać parę minut muzy na smartphonowych głosniczkach...

Tu ciebie zaskoczę. Na wieczorne drinkowanie oczywiście Whitesnake, AC/DC, Rush, Deep Purple i inne rockowe kapele ale nie metal. A jeśli jest imprezka z kobitkami to wszyscy wolą stary pop jak Abba, Bee Gees, Boney M.itd. Metal mało kto u nas trawi.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Tu ciebie zaskoczę. Na wieczorne drinkowanie oczywiście Whitesnake, AC/DC, Rush, Deep Purple i inne rockowe kapele ale nie metal. A jeśli jest imprezka z kobitkami to wszyscy wolą stary pop jak Abba, Bee Gees, Boney M.itd. Metal mało kto u nas trawi.

Metal trawi się kwasem , polecam Acid Drinkers;))

A z Limahlem czy bez ;))

Jeśli dobrze pamiętam, Limahl opuścił grupę rok czy dwa wcześniej. Na albumie Islands, śpiewał jakiś mocno farbowany blondas, ale nazwiska nie pamiętam.

Na wieczorne drinkowanie oczywiście Whitesnake, AC/DC, Rush, Deep Purple

Popieram w kolejności właściwej:))

Jedynie rdza...

W rzeczy samej:)

Zatem, mogę Ci mówić Tato :))))))))))

;-)

Przesadziłeś trochę.... Albo ja wcześniej pisząc o wieku. Dickinson jest starszy ode mnie o całe 13 lat;-)

W takim razie - Witaj, Bracie:))

Metal trawi się kwasem , polecam Acid Drinkers;))

U mnie jak leci Acid Drinkers, to sąsiad schodzi z góry;)), bo tego nie trawi.

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

Gość

(Konto usunięte)

U mnie, myśli znajomych skupione są na;

- dlaczego kolumny stoją prawie na środku, co robi ten "wąż" ( Anakonda Z-Tron) i dlaczego nie można posłuchać " Ona tańczy dla mnie"?

...myślą, że z terrarium zbiegł...doniosą Animalsom, że go do prądu podłączyłeś ;-)

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

Nie wszyscy:)

Daj spokój...psioczą bo nie słuchali...

Każdy kto słyszał cebulki w pełnym paśmie wie o co chodzi...

Jak słuchałem tych z głośnikami po boku na średnicy to mi się nie widziało...( różnica prędkości i barwy)...

Ale jak usłyszałem jaki trójwymiar budują w " kompletnej cebuli "( nie mówię o basie) wymiękłem natychmiast...

Chodziłem po pokoju i oglądałem profil artystów - zjawiskowe...

A co do muzyki to myślę że są uniwersalne --organiczne , trójwymiarowe i obecne w pomieszczeniu ...szanuję je za to...

Jestem zwolennikiem polipropylenu i dlatego wolę barwę charakterystycznie niżej ustawioną....ale to tylko moje zdanie...

Ale hologram MBL też by mi się widział....

Każdy kto słyszał cebulki w pełnym paśmie wie o co chodzi...

Znów napiszę - nie wszyscy. :)

Nie ma czegoś takiego jak szerszy sweet spot. Jest właściwy sweet spot a taki mają monitory i podłogowce typu AP Virgo 2. Tylko one w swym sweet spocie budują właściwą scenę dźwiękową. Cebulkom daleko do takiej sceny, szczególnie jeśli chodzi właśnie o precyzję lokalizacji instrumentów.

Co więcej, ów autor twierdzi, że z własnej, nieprzymuszonej Woli, jest częstym gościem na Waliców i jego zdaniem, cebule wpisują się w anty tezę dot. wątku o spójności i naturalności.

Ale jak usłyszałem jaki trójwymiar budują w " kompletnej cebuli "( nie mówię o basie) wymiękłem natychmiast...

Chodziłem po pokoju i oglądałem profil artystów - zjawiskowe...

Musisz się mylić, to nie mogły być cebule, a Virgo:))) W sumie o pomyłkę nie trudno z racji, ze to ten sam dystrybutor.

Jak słuchałem tych z głośnikami po boku na średnicy to mi się nie widziało...( różnica prędkości i barwy)...

Parokrotnie słuchałem niższych modeli za wyjątkiem 111F.

Pisałem już o tym nie raz, więc w dużym skrócie;

Niższe modele z racji usytuowania głośników po bokach wymagają bardzo skrupulatnego doboru pomieszczenia i ustawienia, aby uzyskać max. spójność w przekazie...

.., co by nie było, to i tak daleko im do modelu 101.

.., no nic, wracam do HiFi Shark'a. Są tam trzy modele AP Virgo 2 za niecałe 1 k euro/parka. Posprawdzam czy aby Peerki i Seasy są w dobrej kondycji i zapytam właściciela czy nie zamieniłby się na MBL 101:) Jak myślicie, zgodzi się?:))

Ps. Czy był tu Cleaner czy mi się wydaje, że Slayusia wymiotło?

Gość jt211

(Konto usunięte)

.., no nic, wracam do HiFi Shark'a. Są tam trzy modele AP Virgo 2 za niecałe 1 k euro/parka. Posprawdzam czy aby Peerki i Seasy są w dobrej kondycji i zapytam właściciela czy nie zamieniłby się na MBL 101:) Jak myślicie, zgodzi się?:))

Ja bym się zamienił jeszcze bym dorzucił gratis parkę ... foliowanych Scanów :>))))

Ps. Czy był tu Cleaner czy mi się wydaje, że Slayusia wymiotło?

To zależy ile będziesz chciał dopłacić;-)

P.S.

Też mam wrażenie że co nieco z wątku wyparowało i nie bardzo wiem dlaczego..... zajrzyj Maćku do kujawskich i daj znać co myślisz o temacie....

W 10 to trafiłem żoneczkę:) Nie dość, ze ładna, to jeszcze łaskawa dla audio:)) drugą dyszkę ustrzeliłem fajną córcie, ale to nie chwaląc się trzeba umieć robić:))) no i w MBL 101:) co by być w temacie wątku:)

.., i parę innych trafień z poprzedniego koszyka;

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Przy okazji koszyka, nie omieszkam wrzucić;

Z P.Erskine - zacnie:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zachmurzyło się niebo, coś żeby je rozchmurzyć, całkiem fajna luzacka płytka w napędzie; noga sama chodzi :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.