Skocz do zawartości
IGNORED

Kierunek - MBL

piano

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywiście, problem jest głębszy, ale już mi się nie chce pisać.

Miłego wieczoru,

M,

Maćku ale rozmawialiśmy ostatnio prawie godzinę telefonicznie. To forum było by poważne jak by się na nim nie ścierało tyle różnych interesów które zamiast komuś potencjalnemu z zewnątrz rozjaśniać obraz zaciemniały.

Parę osób na tym forum ma bardzo dobry słuch i potrafi wyłapać wszelkie babole które nam usiłują wcisnąć za dobrą monetę sprzedawcy. Zawsze jak jestem u kogoś to staram się jakoś pomóc doradzić rozwiać rozterki, zmniejszyć niepotrzebną napinkę na jakieś wydumane lepsze jak jest już ok.

Widzisz takie tworzenie enklawy wcale nie jest takie dobre także dla tych co są w niej zamknięci! Popatrz na inne fora na osoby które się mieszają w sosie własnym, nuda panie, nuda!

Ja już mam 10 punktów karnych za to że nie życzyłem sobie żeby na maila dostawać różny marketingowy bełkot. Nie wiem za kogo mnie moderacja uważa jeśli chodzi o wyrobienie muzyczne i osłuchanie ale mnie to po prostu urąga! Coś jak bym w pysk dostał! Taka czerwona płachta na byka! Później obrażony na mnie Sly (że mu zarzuciłem że zamiast coś robić siedzi dobami za klawiaturą) zaczyna mi dowalać, ostrzegam go on nie przestaje i z głupia obrywa. No i takie burze w szklance wody mamy na tym forum. Wcześniej zrobiono ze mnie jakiegoś idiotę proponując mi zapisanie się do kącika w ramach randki w ciemno?! Rozumiem jak by ktoś do tego poważnie podszedł i wysłał zaproszenie bez warunków ale jako formę docenienia kogoś to mieli byśmy wrażenie że ktoś nas jednak szanuje a tu widzę totalny brak kultury!!! Skoro kogoś nie uważasz za godnego aby w czymś takim brał udział to po co go drażnić?! Wychodzi w stosunkach miedzy ludzkich takie zbydlęcenie, inaczej tego nie mogę nazwać.

Pozdrawiam

Rafael

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Rafaell,

Nie uwazasz, ze co za duzo to niezdrowo?

Wszedzie Cie pelno, na wszystkim sie znasz, zarzucasz Sly'owi nadmierna aktywnosc, u siebie nie dostrzegasz?

Wiem , jakie sa tego,pdostawy, wiec nie bede krytykowal, ale prosze o chwile autorefleksji i " zluzowanie majtow" jak mawia Piotrek, ktorego postow nie widze ostatnio i sie martwie, bo wiem, ze choroby to skur...two straszne.

Konto w trakcie usuwania

Rafaell,

Napisałem com chciał i uważał.

Wybacz, ale nie mam już ochoty na dalsze tego klepanie. Moze dokończymy temat kiedyś "na drucie". :)

Dziś jestem już zmęczony atmosferą...

Ps. Który to z Modów zerwał plakat prawdy czasu i ekranu 2333???

Mój plakat żeś Waść zdarł bezczelnie, ale tego( chrysophylax) co mi walną kloca w ogród, zostawiłeś(!!!)

Bingo!

Przygotowałem się na te okoliczność - mam piękniusią kopię w Paincie:)

Słusznie Mariusz,

Zdecydowanie wolałbym się dowiedzieć jak się ma Stary.

Rafaell,

Wszedzie Cie pelno, na wszystkim sie znasz, zarzucasz Sly'owi nadmierna aktywnosc, u siebie nie dostrzegasz?

Wiem , jakie sa tego,pdostawy, wiec nie bede krytykowal, ale prosze o chwile autorefleksji i " zluzowanie majtow" jak mawia Piotrek, ktorego postow nie widze ostatnio i sie martwie, bo wiem, ze choroby to skur...two straszne.

Mariusz ja rozumiem że Ci się Sylwek w ramię rozpłakał, no ale po co się ładował miedzy wódkę a zakąskę jak pisałem o niechcianych mailach choćby reklamowych z firmy Rafko-coś tam... wysyłanych z forum przez administrację. Wpis ten oczywiście skwapliwie usunięto a mnie dano kolejne punkty za to ze nie toleruję takiej nachalności! Pisałem wyraźnie Sylwek może mieć inne rozrywki, moje rozrywki są przez mój organizm ograniczane.Ale co tam na AVS Sylwek wystawi się z nowymi własnego pomysłu kolumnami a co pstryknie palcami, podpisze czek i same się zrobią! LOL

Mariuszu ja wiem że to boli ale może na początek proponuję zrobić chociaż dobry stojak pod takie duże kolumny. Ileż to ciekawych pomyslów i wariantów ludzie na ten problem dali a dalej jeszcze jest pole do popisu.

Rafaell,

Napisałem com chciał i uważał.

Wybacz, ale nie mam już ochoty na dalsze tego klepanie. Moze dokończymy temat kiedyś "na drucie". :)

Tak drut a obecnie bezdrut to jest fantastyczna sprawa, załóżmy w takim razie stowarzyszenie na drucie takie bez zaproszeń no bo numery chciane mamy :)

Pozdrawiam

Rafael

Ja na nianczenie duzych chlopcow slabo sie nadaje, lysy jestem...

My z jednej gliny, audiofilskiej, wecej tolerancji i sympatii pls.

Bacha posluchac albo innego Vivaldiego i majty zluzowac!

Konto w trakcie usuwania

My z jednej gliny, audiofilskiej, więcej tolerancji i sympatii pls.

Masz rację olać to forum i sobie na telu gadać na luzie.

Jan Garbarek Oficjum obecnie w napędzie a później inny wcześniejszy Garbarek, trzeba sobie przyjemności powoli dozować :)

Rafaell,

Mariusz z chorobą też się k**wa przepraszam za wyrażenie umieć pogodzić :)

Wiem o czym mówię stąd ta k**wa bez kropek w końcu sami tu dorośli chyba.

Ło masz a wyszło z gwizdkami :)))

Tak , z niektorymi trzeba sie pogodzic i nauczyc zyc, ale sa takie, ktore nie daja tej szansy...

Mam nadizeje, ze to nie ten przypadek.

Wiem, bo zdrowy juz bylem:)

Konto w trakcie usuwania

Maćku ale rozmawialiśmy ostatnio prawie godzinę telefonicznie. (...)

A ja ostatnio rozmawiałem z Mamą przez pół godziny. To w takim razie chyba się nie nadaje na forum...:)

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

A ja ostatnio rozmawiałem z Mamą przez pół godziny. To w takim razie chyba się nie nadaje na forum...:)

Te Twoje korzenie cały czas z Ciebie wychodzą :)

Te Twoje korzenie cały czas z Ciebie wychodzą :)

Mama - Święta Sprawa.

Lecz nie wszystko

Do pochwalenia się nada.

Ku rozwadze. ;)

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

.., a byłeś TU Piotrze przed tygodniem...

Już dawno nic mnie tak nie przybiło.

Za oknem smutno, szaro i zdaje się, że nawet niebo płacze...

24 lutego, to dla mnie dzień szczególny. Zamiast radości smutek i refleksja nad życiem, jego kruchością i sensem istnienia...

Rwaliśmy sobie Piotrze pióra z grzbietu, oj rwaliśmy..,

.., była też wóda, był system i była muzyka. Było też zwykłe męskie pitu, pitu po telefonicznym drucie.

...

Żałuję, ze nie zdołałem Ci graby podać, wesprzeć...

Szkoda, ze to wszystko zaczynamy doceniać wówczas, gdy coś tracimy.

W pamięci pozostaniesz...

Maciej,

Skąd wy Panowie bierzecie te ceny i wysokości rabatów ?

Czy osoby wypowiadające się na temat cen nowych urządzeń kiedykolwiek takowe kupiły ?

Już kiedyś na forum była dyskusja na ten temat i skończyła się kolejną awanturą.

Zluzujcie majty ... wiosna idzie ;)

Jarecki,

Napisałeś post powyżej i to niedawno, bo 14 lutego. Zatem nie byłeś zbanowany i.., dalej nie jesteś.

Mnie też zbanowano.

Ale szczerze mówiąc chyba nie za bardzo jest się czym martwić.

Coraz mniej ludzi pisze w tej zakładce, mnie też się odechciało.

Chyba zacznę na poważnie pisać na bocznicy , tutaj jak dostaniesz po ryju to chociaż wiesz od kogo i za co ;)

Skąd zatem powyższe, które napisałeś w funkcjonalnym?

Nigdy nie byłeś i nie jesteś banowany w tym wątku.

----------------------------------------------------------------------------

Czy miałem lub mam choć najmniejszy powód, aby Cię banować w tym wątku?

Zastanów się.

Czy kiedykolwiek, były waśnie między nami, pogryzłeś mi psa czy obraziłeś matkę?

Nie należysz też do tych co SZUMIĄ na forum, więc czy miałem powód, jakikolwiek argument do banowania?

-------------

A może ktoś maczał w tym palce, naciskając guzik, aby nas skłócić?

Serdecznie pozdrawiam, M,

Powyższy temat wyjaśniony.

Proszę o usunięcie post 2341.

Dziękuję,

Z mojej strony przepraszam,:) M,

Gość papageno

(Konto usunięte)

A może ktoś maczał w tym palce, naciskając guzik, aby nas skłócić?

Piano, kto maczał? Cuda? Jeśli zrobiły to mody, to natychmiast należy ich usunąć. Ja już nie pojmuję, co się tu dzieje.

Gość papageno

(Konto usunięte)

Nie chcę niczego interpretować nie znając faktów, A ktoś je zna?

Tomkly, czy zbytnia uległość wobec "uznanych" użytkowników Ci nie doskwiera? Chcesz być mediatorem? Nie dasz rady.

A Piano niech się na mnie nie pogniewa. Nie ma o co. Przepraszam za wtręt.

Panowie,

Jak pisałem na końcu w 2341, temat został już wyjaśniony.

to poważny człowiek...

Ps. Dzięki, Tomek:)

W funkcjonalnym będą mieli niezły ubaw:)

Przepraszam za wtręt.

Ależ wkręty w naszej zabawie wydaję się niezbędne:)

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Tomkly, czy zbytnia uległość wobec "uznanych" użytkowników Ci nie doskwiera? Chcesz być mediatorem? Nie dasz rady.

Chciałbym załagodzić spory. Zwłaszcza teraz w oczekiwaniu na pogrzeb Piotrka. To nie chodzi o konformizm, bądź nonkonformizm. W życiu codziennym jestem pistoletem i nieraz dałem po ryju zarówno słowem jak i czynem. Na forum staram się zachowywać w sposób bardziej cywilizowany. Odnośnie Maćka, to nieraz nawtykaliśmy sobie publicznie na forum, faceci tak mają. Ale nie zmienia to mojej wielkiej do niego sympatii. Problem w tym Papageno, że ja mam bardzo szerokie sympatie i po prostu lubię większość tu piszących. A oni często stoją po zupełnie różnych stronach barykady. I co ja mam z tym zrobić?

Piano, kto maczał? Cuda? Jeśli zrobiły to mody, to natychmiast należy ich usunąć. Ja już nie pojmuję, co się tu dzieje.

Miałem tak już kilka razy, że ktoś był zbanowany w moich wątkach i na priv pytał dlaczego a ja o niczym nie miałem pojęcia!

• 1 miesiąc później...

Miło, że wpadłeś:)

Mam sporo pracy, ale szybciorkiem:)

Ubiq Model One, to ciekawa i zarazem imho, b.udana konstrukcja.

Z jednej strony, smukłość wpisująca się w wiele wnętrz i gustów, a drugiej, dużo ważniejszej, OZ z dobrymi przetwornikami/zwrotką/obudową.

U mnie wpisały się doskonale. Szczególnie w aspekcie poprawności < 80Hz.

Żadnych podbarwień, Jest szybko, mięsiście z właściwą kontrolą.

Ich naprawdę dobrze się słucha.

Z topową elektroniką MBLa wypadły b.dobrze na każdym poziomie głośności. Cicho, głośno, bardzo głośno.. wydaje się, ze level dB nie ma znaczenia.

Producent deklaruje, że nie ma spadków < 5Ohm.

Jest równo, naturalne, nieskrępowanie.

To produkt, który początkowo nie rzuca na kolana, ale.., nim się spostrzeżesz, mija parę godzin i.., dalej masz ochotę słuchać. Im dłużej, tym bardziej wciągają.

Dobrze się słucha wielu płyt o zróżnicowanym charakterze i jakości. Łaskawe dla nieco gorszych realizacji.

Świetnie oddają spektrum zdarzeń z koncertów np. Joshua Redman Trios Live,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

bardzo ciekawie oddają emocje zawarte w Kameralistyce np.

Ukryta Zawartość

Miło było wrócić do lekko zakurzonych np. Victor Bailey;

Czy

Gonzalo przyklejał mnie do fotela;

Można pisać godzinami...

W sumie, imho, z dobrą, mocną elektroniką i za te $ wydają się okazja.

Pozdrowił prawie weekendowo:) M,

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość BOBSAPP

(Konto usunięte)

Jest równo, naturalne, nieskrępowanie.

Też takie miałem wrażenie po przesłuchaniu tych głośników / pomimo innej elektroniki i małego pokoiku w Radisson Blu .

Czystość i swoboda oraz transparentność przekazu urzekała / nic się nie dusiło a musiały pracować w prawdziwym "tramwaju".

http://www.monoandstereo.com/2015/11/poland-audio-show-2015-report.html

IMG_5291.JPG

Gdzieś wyczytałem że stosują membrany dla rynku pro....może dlatego mnie tak urzekły.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.