Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie plany/zmiany w systemie w 2014?

kgr

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

To mój pierwszy temat, nie wiem czy to ma sens ,ale;

w początku 2014 będzie zmiana zasilacza w przedwzmacniaczu

i w drugiej połowie roku nowy drapak ( to prawdopodobnie ).

Co planujecie lub już realizujecie w swoich systemach?

https://www.audiostereo.pl/topic/108342-jakie-planyzmiany-w-systemie-w-2014/
Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

O, ja mam szeroko zakrojone plany w tym względzie. Wszystko wymieniam a właściwie zostawiam to co mam i tworzę drugi system, lepszy, podobno.... Czyli ku..a zaczynam wszystko od początku :(

U mnie zmiana plinty w lenco, zmiana okablowania w SME 3009, złożenie dwóch thorensów, pewnie będę polował na kolejne gramofony.

W systemie wymiana kolumn na jakiś projekt DIY na seas'ach, możliwe, że projekt Troels'a, zmiana wzmacniacza na używany komplet yamahy (pre+końcówka) myślałem o c4/m4 albo cos w tym kierunku. A może w stronę lampy, ale to wszystko zależne będzie od kolumn. Dużo też zależy od tego co się trafi na aukcjach, poluje tylko na używany sprzęt.

No i płyty, płyty, płyty, czekam na pierwszą dostawę - 25LP z muzyką klasyczną, EMI, DG, Decca, Columbia:)

pzdr

Plany są, ale co wyjdzie to się zobaczy, bo życie atakuje wydatkami z najmniej przewidywalnych stron. A w zamiarach tuning zwrotnic, tuning wzmacniacza, parę kompletów lamp do zabawy, nowe zasilanie do pre lub nowe pre. Wkładka też już dokonała żywota:(

Aha i nowe pomieszczenie odsłuchowe na ogrodzonej dwuhektarowej polanie w środku lasu, tak żeby nawet świergot ptasząt nie przeszkadzał:) Ale to raczej w drugim kwartale.:(

Wzmacniacz. Kasę już zbieram i przyglądam się sprzeczkom userow lampy i tranzystora. Na coś trzeba się zdecydować, a co dalej? Zobaczymy.

- z lampą lepiej uważaj - ma dużo wad...

Co planujecie lub już realizujecie w swoich systemach?

0

- ja nie planuję żadnych zmian w systemie - jak jest dobrze, to po co psuć ?...

excelvinyl winylmania blog szukaj

Ja myślę dopieścić odrębny tor mono, wkładeczka rzeźbiona kataną już płynie z Nippon'u, popytam forumowych przyjaciół o poradę jaka końcóweczke na lampce zamówić i oczywiście własnoręcznie pod nią stworzę odpowiednią kolumienkę do pracy MONO.

To będzie mój pierwszy zestaw na lampie!:-)

Ps.

Excelku nie martw się, ja znam wady lampy, postaram się je zminimalizować. Dam radę ponieważ nie wymagam od niej cudów, tylko wyłącznie tego, co sama ochoczo z siebie daje.

Włodek.

Na razie chyba nic nie zmienię, choć marzę o lepszym pre, raczej przyłożę się do drugiej mojej pasji bo teraz dni już będą coraz dłuższe.Muszę nadrobić zmarnowany czas.Na pewno kupię sporo płyt:)

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Czy to pasja mycia płyt?

Ogólnie też jestem happy jak mi to gra, ale postawiłem się w głupiej sytuacji. Jutro pewnie przyjdzie odkurzacz do płyt Okki Nokki za tysiąc siedemset coś...

Wkładka kosztowała mnie mniej, a pre niewiele więcej. No jak to tak? :)

Wątek można traktować jak postanowienia noworoczne, albo chęć rozpoczęcia wojny domowej ( myślę o stanowczym oporze piękniejszej części naszych zawiązków ; )

Ja na święta wymieniłem już kolumny z Heybrook na Indiana Line :), dodatkowo " nowy-stary" tuner radiowy od Harmana i tyle na razie...

Chciałoby się wymienić pre , ale właśnie tu napotykam stanowczy opór pewnej materii.... ;)

robiz

• Redaktorzy

LAR LPS-1. Slyszalem go w akcji w lipcu zeszłego roku w salonie audio. Jednak nie ma to jak testy u siebie w domu. Choć nie powiem, przesiedzialem wtedy w salonie 3,5 h. I były wtedy największe upały we Wrocławiu.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Ja myślę dopieścić odrębny tor mono, wkładeczka rzeźbiona kataną już płynie z Nippon'u, popytam forumowych przyjaciół o poradę jaka końcóweczke na lampce zamówić i oczywiście własnoręcznie pod nią stworzę odpowiednią kolumienkę do pracy MONO.

To będzie mój pierwszy zestaw na lampie!:-)

Ps.

Excelku nie martw się, ja znam wady lampy, postaram się je zminimalizować. Dam radę ponieważ nie wymagam od niej cudów, tylko wyłącznie tego, co sama ochoczo z siebie daje.

Włodek.

Mam te same plany.

Jaką kolumienkę planujesz stworzyć ?

Chcę dokupić wkładki Benz Micro MC Silver i Sumiko Blue Point Special do kolekcji.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Fajnie się wątek rozwija,zapraszam do dalszych wpisów i życzę spełnienia analogowych zamierzeń.

Osobne życzenia dla kolegi który już osiągnął winylową nirvanę i może się poświęcić filmowaniu wkładki MF 100 :-)

Pozdrawiam

A ja to muszę przykrócić ten swój płytocholizm, bo kurna nie idzie odłożyć na rozsądne monitorki

pózniej wzmak, i , jak się uda to chociaż przedwzmacniacz wymienić, i wreszcie (pewnie nie w tym roku)

lepszy gramiak, lepsza wkładeczka.

I jeszcze tak podwyżka w pracy by się przydała, ale na to się raczej nie zanosi :)

Ja planuję w końcu pozbyć się gramofonu. ;-) Nie udało się drugi raz wejść do tej samej rzeki.

“That which can be asserted without evidence can be dismissed without evidence.” (Christopher Hitchens).

LAR LPS-1. Slyszalem go w akcji w lipcu zeszłego roku w salonie audio. Jednak nie ma to jak testy u siebie w domu. Choć nie powiem, przesiedzialem wtedy w salonie 3,5 h. I były wtedy największe upały we Wrocławiu.

Kangie, a do czego ten LAR bedzie gadał u Cię ? Te 3,5 h , to wprost" masochizm " , no ale jak trza to trza ;)

robiz

• Redaktorzy

Szukałem drugiego gramofonu dla siebie, po potestowalo się i gramofon, preamp, wzmacniacze lampowe i tranzystorowe i... cierpliwość sprzedawcy w salonie. Nowy preamp ma dzielnie zastąpić poprzedni pre Pro-Ject Phono Box SE i pre wbudowany w amplituner stereo Yamaha R-S700. Gramofony: P-J 6 PerspeX z Sumiko Blue Point No. 2, Unitra Daniel G1100fs z Audio-Technica AT 110-E. Kolumny podłogowe Sonus Faber Toy Tower.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.