Skocz do zawartości
IGNORED

[WYMODEROWANO] 120tys.$ [WYMODEROWANO]

bady

Rekomendowane odpowiedzi

Forum chyli się ku upadkowi, banują mnie wszędzie, zgłaszają do moderacji moje wpisy, w takiej sytuacji wklejanie fotografii mija się z celem.

Co za ludzie, skąd tacy się w ogóle biorą na świecie, co ich przyciąga do miejsc publicznych, takie jak fora specjalistyczne...

- to może być naturalna obrona przed obcą forma życia - pierwotny atawistyczny lęk , trzeba dla nich więcej wyrozumiałości

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Forum chyli się ku upadkowi, banują mnie wszędzie, zgłaszają do moderacji moje wpisy, w takiej sytuacji wklejanie fotografii mija się z celem.

Co za ludzie, skąd tacy się w ogóle biorą na świecie, co ich przyciąga do miejsc publicznych, takie jak fora specjalistyczne...

Spokojnie, spokojnie. Mamy nowy rok, idzie ku lepszemu. Póki co przynajmniej, trzymajmy się tej wersji :)

PS

A ten post pierwotny to nie ja wymoderowałem, żeby była jasność :)

Ba, mam przypuszczenie graniczące z pewnością, że to prowokacja autora wątku. Sam go taki stworzył. Nieładnie, nieładnie, takie prowokacje :).

Ale nie z nami takie numery Brunner :D.

No widzisz rzucasz złem w forumowiczów ( lecisz na skargę do modów ) , a ono odbija się i wraca do Ciebie ze wzmożoną mocą .

, a zresztą sam kiedyś latałeś po wszystkich wątkach i krzyczałeś : " zbananujcie mnie , zbananujcie mnie ! "

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Uzupełniając poprzednią wypowiedź. Żeby tak wszyscy chcieli używać automoderacji bluzgów i sami przenosili kontrowersyjne posty na bocznię.

Życie byłoby piękne, raj dla moderatorów normalnie. Nic tylko piwko pić, w nosie dłubać i patrzeć jak forum rośnie w siłę ;-)

A foto?

Trouble_Maker_%EB%82%B4%EC%9D%BC%EC%9D%80+%EC%97%86%EC%96%B4_%28Now%29_Hyuna_3.jpg

Nic tylko piwko pić, w nosie dłubać i patrzeć jak forum rośnie w siłę ;-)

Intuicja mówi mi, że forum przeżywa wyraźny kryzys, z którego nie będzie łatwego wyjścia, gdyż jest on w naturalny sposób powiązany z stanem państwa polskiego w wszystkich innych dziedzinach, a jak ten stan wygląda, każdy widzi.

Na forum odczuwam wyraźny deficyt postawy powiązanej z stanem bystrości umysłu i inteligencją piszących, tego typu postawy napierają swą ilością, już od jakiegoś czasu, depczą innych, nie rozumiejąc nic.

Nie jestem w nastroju do żartów, są różne możliwe postawy, wobec mnie, czy wobec Tuska, można wybrać dowolną, skoro Ty wybrałeś insynuację, wraz z dołączoną oceną, to bardzo mi przykro.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

..

Intuicja mówi mi, że forum przeżywa wyraźny kryzys, z którego nie będzie łatwego wyjścia, gdyż jest on w naturalny sposób powiązany z stanem państwa polskiego w wszystkich innych dziedzinach, a jak ten stan wygląda, każdy widzi.

Na forum odczuwam wyraźny deficyt postawy powiązanej z stanem bystrości umysłu i inteligencją piszących, tego typu postawy napierają swą ilością, już od jakiegoś czasu, depczą innych, nie rozumiejąc nic.

747 zakładam Twoją dobrą wolę i troskę o forum, więc odpowiem. Nie mieszajmy do tego polityki, państwa i całej reszty.

Forum jest takie, jakie sami tworzymy i na jakie sobie zasłużyliśmy swoimi działaniami i zachowaniem. Szanujmy się wzajemnie i swoje poglądy i wszystko będzie ok. Każdy może dorzucić coś od siebie. Utyskiwanie na "obiektywne czynniki zewnętrzne", stan państwa itd. To nie tędy droga i jest to co najmniej dziwne. Bo jedno ma się do drugiego jak pięść do nosa. Jakoś są inne fora i potrafią funkcjonować prawidłowo.

A tutaj sami tworzymi atmosferę i przyzwolenie do pewnych działań. Skoro obrażanie innych jest "cool" i "trendy", za które można zebrać kilkanaście lajków, to później trudno się dziwić że zlatuja się trolle z całej okolicy. Zlatują się bo to ich przyciąga jak ćmę do światła.

Tam gdzie nie ma takiego przyzwolenia, to nawet nie próbują, bo z góry wiedzą, że to nie ma sensu.

A tutaj prawie każdy ma coś za uszami. Nawet jak sam nie rozpoczął pyskówki, to dał się w nią wciągnać sprowokowany. Generując tym samym pożywkę dla trollingu. Nie będzie pożywki, trolle zdechną z głodu, albo wcześniej poszukają innego żerowiska.

747

słabniesz w oczach - znów watek o Tusku

Nie obchodzi mnie Tusk, on jest dawno skończony, nie zauważyłeś że temat polityki porzuciłem dawno temu i nie zwróciłeś przy okazji uwagi na to, jak nisko upadł w jakości konwersacji oraz popularności od tamtego czasu, jak po kolei odchodzili z tego tematu inni?

Proszę przestać niewłaściwie mnie oceniać, nie startować w zawodach z innymi w tym kryterium.

747 zakładam Twoją dobrą wolę i troskę o forum, więc odpowiem. Nie mieszajmy do tego polityki, państwa i całej reszty.

Forum jest takie, jakie sami tworzymy i na jakie sobie zasłużyliśmy swoimi działaniami i zachowaniem. Szanujmy się wzajemnie i swoje poglądy i wszystko będzie ok. Każdy może dorzucić coś od siebie. Utyskiwanie na "obiektywne czynniki zewnętrzne", stan państwa itd. To nie tędy droga i jest to co najmniej dziwne. Bo jedno ma się do drugiego jak pięść do nosa. Jakoś są inne fora i potrafią funkcjonować prawidłowo.

A tutaj sami tworzymi atmosferę i przyzwolenie do pewnych działań. Skoro obrażanie innych jest "cool" i "trendy", za które można zebrać kilkanaście lajków, to później trudno się dziwić że zlatuja się trolle z całej okolicy. Zlatują się bo to ich przyciąga jak ćmę do światła.

Tam gdzie nie ma takiego przyzwolenia, to nawet nie próbują, bo z góry wiedzą, że to nie ma sensu.

Za stary już jestem na powierzchowną ocenę tego co ma miejsce na forum czy szerzej, proszę mi wierzyć, że od początku kryzysu dało się i na forum odczuć wpływ.

Były przecież wpisy na ten temat, pisał Kolega Sly30, inni również się żalili.

Proszę nie mieć złudzeń, wpływ sytuacji ogólnej jest poważny, posiadam potrzebną orientację by być o tym przekonany.

Nastrój człowieka jest zupełnie kluczowy wobec jego poczynań, niczego tu nie odkrywam, to proste zestawienie.

q7xKQHx.png

Hyuna też jest wyraźnie zmęczona, skoro daje się tak fotografować...

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

.....

Za stary już jestem na powierzchowną ocenę tego co ma miejsce na forum czy szerzej, proszę mi wierzyć, że od początku kryzysu dało się i na forum odczuć wpływ.

Były przecież wpisy na ten temat, pisał Kolega Sly30, inni również się żalili.

Proszę nie mieć złudzeń, wpływ sytuacji ogólnej jest poważny, posiadam potrzebną orientację by być o tym przekonany.

Nastrój człowieka jest zupełnie kluczowy wobec jego poczynań, niczego tu nie odkrywam, to proste zestawienie.

Trudno się nie zgodzić, że jakaś korelacja istnieje. Tu i tu są przecież ci sami ludzie. Jeśli ktoś jest sfrustrowany, w związku z sytuacją w realnym świecie, to często przerzuca tę frustrację na swój byt internetowy. Tych zachowań nie da się wyeliminować, bo taka jest natura ludzka. Ale jednak internet rządzi się swoimi prawami i nieco innymi mechanizmami.

Ludzie przy okazji anonimowości, lgną do miejsc gdzie w łatwy sposób mogą odreagować swoje frustracje. Są miejsca, gdzie jest takich bytów internetowych więcej, są takie gdzie jest ich mniej. Chodzi o to, aby Audiostereo zaliczało się do tej drugiej grupy.

A wszystko zależy od stopnia "łatwości" na odreagowanie frustracji. Niestety odbywa się to zazwyczaj ze szkodą dla reszty populacji danego forum. Dlatego chodzi o to, aby zmienić nieco atmosferę konsekwentnymi działaniami. Wtedy ci, których bytności tutaj nie wynika z pasji audio, pójdą tam gdzie jest im łatwiej. Bo im tak naprawdę wszystko jedno, o jakiej tematyce jest dane forum. A pozostaną ci, których autentycznie interesuje szeroko rozumiane audio.

To naturalna kolej rzeczy i do tego właśnie powinniśmy dążyć, a nie załamywać ręce że jest źle bo wszędzie jest źle. Ja ze swej strony obiecuję, że będę starał się w tym kierunku kierować swoje działania.

Póki co, było 12 zgłoszeń na panel moderatora jeszcze 48 godzin temu. A od jakiegoś czasu jest 0. A to dobry znak :). Widać da się, tylko trzeba cierpliwości i konsekwencji w działaniu.

no normalna Huynia

a zresztą sam kiedyś latałeś po wszystkich wątkach i krzyczałeś : " zbananujcie mnie , zbananujcie mnie ! "

to jest jakieś wyjście. Może zastosuję coś podobnego?

" pocałujcie mnie w dupę ! "

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.