Skocz do zawartości
IGNORED

ASR I i Point Source JMlab

Lucky

Rekomendowane odpowiedzi

Przez jakiś czas jestem zmuszony grać na tym zestawie. Mam pytanie odnośnie mocy ASRa czy nie uwalę głośników bo to przecież małe monitory.

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

https://www.audiostereo.pl/topic/108688-asr-i-i-point-source-jmlab/

Bo on jest taki duży a monitorki takie małe :) Tak myślałem ale zawsze wolę zapytać.

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

PS'y są bardzo wytrzymałe jak na swoją konstrukcję. Zoller kiedyś w wywiadzie wspomniał, że w domu grał na PS na basie i głośniki znosiły to bez problemu :-)

Zoller bardzo mądry gość , chociaż ostatnio o Jego firmie ciszej , a może to i lepiej

Przez jakiś czas jestem zmuszony grać na tym zestawie. Mam pytanie odnośnie mocy ASRa czy nie uwalę głośników bo to przecież małe monitory.

Czemu zmuszony.. przecież to dobre urządzenia. Jak reszta jest na podobnym poziomie i się "dogaduje" to może fajnie grać...

A co do pytania, to tak - ale trzeba by się baaaardzo postarać i wykazać brakiem szarych komórek;-)

pozdrawiam i życzę zadowolenia z brzmienia tego zestawu!!! (ja do dziś PS 5.1 pamiętam jako b. dobre kolumny)

Czemu zmuszony.. przecież to dobre urządzenia. Jak reszta jest na podobnym poziomie i się "dogaduje" to może fajnie grać...

A co do pytania, to tak - ale trzeba by się baaaardzo postarać i wykazać brakiem szarych komórek;-)

pozdrawiam i życzę zadowolenia z brzmienia tego zestawu!!! (ja do dziś PS 5.1 pamiętam jako b. dobre kolumny)

Mój podstawowy zestaw to jednak lampa monobloki plus pre i dlatego jestem zmuszony. Oczywiście ASR to dobry wzmacniacz czas na przygodę z tranzystorem :) Jednak lamp nie zdradzę.

paavloff

niech i sobie belkocze,ale nadal projektuje/buduje zestawy chyba ponadczasowe,

On akurat jest z tych co ''bełkoczą'' najmniej .Po za tym pisze i mówi z sensem .Zgadzam się zTobą Jego zestawy są świetne i nie potrzebują współczesnej nachalnej reklamy , której nie bardzo ufam ,pewnie o to mi chodziło

Pozdrawiam

Kilka lat grałem na PS 5.1 zasilanych Amplifonami Wt 30 II i Wt 40. Byłem bardzo zadowolony. Teraz od czasu do czasu podłączam je do zestawu z Crossfirem jako wzmakiem i to jest udane połączenie imo.

Jeśli natomiast do rocka ,to ASR wydaje się lepszym połączeniem, miałem ASR II na tygodniowym odsłuchu z moimi avantgardami , o mało go nie wziąłem.

Konto w trakcie usuwania

Używam PS 5.1 z Yaqinem i uważam że są to świetne kolumny, może przyzwyczajenie z podstawowego zestawu gdzie gram na Zollerach z takimi samymi głośnikami? ale na pewno nie sprzedałbym PS 5.1. Może komuś brakować basu ale przy lampie to nie przeszkadza mimo że mam tam pokój spory 10m/4m za to niski 2.5 m około, słucham i z analogu i z CD. W każdym razie trudno znaleźć na rynku kolumny o takim brzmieniu w sensownych pieniądzach (powiedzmy do 8k).

Kilka lat grałem na PS 5.1 zasilanych Amplifonami Wt 30 II i Wt 40. Byłem bardzo zadowolony. Teraz od czasu do czasu podłączam je do zestawu z Crossfirem jako wzmakiem i to jest udane połączenie imo.

Jeśli natomiast do rocka ,to ASR wydaje się lepszym połączeniem, miałem ASR II na tygodniowym odsłuchu z moimi avantgardami , o mało go nie wziąłem.

Dzisiaj zagościł u mnie ASR. Jednak z P.S 5.1 to nie jest to. Moje monobloki wyciągają z P.S 5.1 o wiele więcej. ASR gra poprawnie ale cały czar znikł. Jutro montuję Magnepany to już godny partner dla ASRa.

W każdym razie trudno znaleźć na rynku kolumny o takim brzmieniu w sensownych pieniądzach (powiedzmy do 8k).

Czy ja wiem?ZA troszke tylko więcej można dostać JMlab Mini Utopie a to już coś lepszego...dużo.

Czy ja wiem?ZA troszke tylko więcej można dostać JMlab Mini Utopie a to już coś lepszego...dużo.

Magnepany grają lepiej od mini utopijnych kolumienek pod każdym względem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.