Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepsze DAC-i High-End

Stasiop

Rekomendowane odpowiedzi

Czego współczujesz?

Ale Kolega po mnie pojechał, chciałem tylko pożartować.

Przepraszam że uraziłem Kolegę.

Proszę napisać co mam zrobić, aby Kolega już się na mnie nie gniewał..

nie masz żadnych wyników

Jesteśmy na forum dyskusyjnym, tu piszę się na tematy ogólne, tu nie ma inwestorów, tu piszą użytkownicy, proszę o refleksje.

Proszę napisać co mam zrobić, aby Kolega już się na mnie nie gniewał..

Jak to co? zrobić wykład o wektorach prądu wokół przewodników ale nie według doktryny Maxwellowskiej.

Byłbym zapomniał teraz wieczorową porą i bez sąsiadów za ścianami z powerem Joey DeFrancesco, Billy Hart, Bobby Hutcherson, David Sanborn i "Enjoy the view".

Jak dla mnie kawał dobrej płyty a w.g. Ciebie?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

wektorach prądu

Chyba wektorach pola.

Pole elektromagnetyczne robi mocno pod górę producentom kabli, zawiesza poprzeczkę tak wysoko, że bardzo trudno jest zautomatyzować proces wytwórczy, trzeba budować skomplikowane struktury manualnie, wymuszać oddziaływania jednych elementów na drugie tak, aby sumarycznie wektory tych oddziaływań zbliżały się do zera, zbliżały, gdyż nigdy się w pełni nie zneutralizują.Dodatkowo wszystko komplikuje izolacja z swą stratnością, również kierunkowością, oraz właściwości przestrzeni wypełnionej przykładowo powietrzem, które w potężny sposób oddziałuje na transmisję.

Wprowadzanie bardziej liniowych przewodników do układu, jak włókno węglowe lub grafit, powoduje dalsze oddziaływania i komplikacje, generuje konieczność wyrównania opóźnień w stosunku do metali, inaczej realizowanych dla miedzi oraz inaczej dla srebra, rosnąca skala wzajemnych zależności zagraża spójności czasowej przekazu, szczególnie w przypadkach wymagania wielkiej precyzji.

Dlatego radzę zachować ostrożność w stosunku do pomysłów na przekaz wieloma różnymi przewodnikami, gdyż w porównaniu do dobrej jednorodnej struktury przewodzącej, można się czasami rozczarować brakiem harmonii.

Łączenie fizyczne kilku przewodów przy złączu jest arcy trudne, łączenie różnych przewodników, możliwe jest tylko przez najlepszych doświadczonych specjalistów , świadomych zagrożeń i posiadających narzędzia systemowe do ich minimalizowania.

bardzo trudno jest zautomatyzować proces wytwórczy, trzeba budować skomplikowane struktury manualnie

Łączenie fizyczne kilku przewodów przy złączu jest arcy trudne

Czy Pan mógłby się zdecydować, w kwestii przekazywania informacji, czy na poziomie ET, czy faktycznie człowieka z fachową wiedzą....

bo chyba nie tylko ja mam wątpliwości (nie jestem technicznym fachowcem, ale czasem, jak jeszcze daję radę czytać, to nie wiem, czy robi sobie Pan jajca (jak ten hotel na Kanarach - Yaiza;-) czy coś więcej wie, ale nie chce się podzielić, czy po prostu "taka faza"

A co do A.M. Jopek - ta mała japoneczka mogłaby się od niej wielu rzeczy nauczyć, oczywiście tych dobrych, nie dochodowych;-(

na poziomie ET,

Jak już Kolega Szanowny zacznie praktykować, to szybko przekona się, że na pozór banalne czynności staną się ogromnymi barierami w działaniu dla rozwoju jakości.

Koszt lasera do dokonywania wysokiej jakości połączeń już powinien być dzwonkiem alarmowym, a jak już zorientuje się Kolega jak trudno jest połączyć dokładnie w punkt kilka cienkich drucików, aby otrzymać spójny czasowo przekaz elektrycznych sygnałów, oraz jak kolega będzie miał za sobą przeświadczenie graniczące z pewnością, że konstrukcja zakończenia przewodu to ok 70% jego jakości, to spojrzy wtedy na ten stan faktyczny z innej perspektywy.

Jakość w hi end różnicowana jest m in wrażliwością twórców, pozornie proste czynności przechodzą wtedy metamorfozę na skomplikowane wielopoziomowo systemy działań i stojącej za nimi wiedzy.

Jeden wtyk RCA można zbudować z ponad stu elementów, ściśle z sobą skorelowanych, działających w matematycznie określonym porządku.

Izolację całego przewodu wykonać można podobnie, zastosowanie wszystkich znanych systemów redukujących złe wpływy a wzmacniających pożądane właściwości, zaangażować może setki oddzielnych elementów, których wymiarowanie oparte będzie również na matematycznych zależnościach.

Sam przewód dodatni może stanowić skomplikowaną strukturę od strony właściwości magnetycznych i pojemnościowych, na takim poziomie, że osoba będzie wykonywała kilka tygodni przy długości ok 1M.

Przewód ujemny gdzie dochodzi potrzeba użycia relatywnie dużego sumarycznego przekroju w celu zapewnienia niskiej impedancji, to już zupełnie niemal katastrofa logistyczna w wykonaniu fizycznym...

Jak Kolega albo ktoś, wykona Kabel o bardziej pożądanych właściwościach niż na przykład Stealth Audio do toru cyfrowego, to proszę powrócić do rozmowy.

Pokonanie referencyjnego produktu nie jest tak łatwe jak pojechanie po 747.

przestrzeni wypełnionej przykładowo powietrzem, które w potężny sposób oddziałuje na transmisję

Można prosić o rozwinięcie tematu. Zawsze myślałem, że względna przenikalność magnetyczna i elektryczna powietrza jest niemal równa próżni (do wielu miejsc po przecinku).... A może to ma być nadprzewodnik?

System gra dobrze, albo nie....

Jak Kolega albo ktoś, wykona Kabel o bardziej pożądanych właściwościach niż na przykład Stealth Audio do toru cyfrowego, to proszę powrócić do rozmowy.

Pokonanie referencyjnego produktu nie jest tak łatwe jak pojechanie po 747.

Nie miałem tego kabelka, osoby lepiej obsłuchane w temacie piszą, że świetne, używam TA Reference, mam/miałem też inne,

Ja nie lubię "jeździć" po osobnikach płci męskiej, ale proszę napisz, czy Ty, jako specjalista w tej dziedzinie, taki, lub lepszy wykonałeś, ba ja nie potrafię, i nie jest to w orbicie moich zainteresowań..

No i chyba nie trzeba jechac do Vegas, z dwoch powodow, pierwszy to taki ze w PL w kazdym podlym barze i w kazdej budce z piwem mamy nasz Vegas i swiecace zlodziejskie automaty a drugi to taki ze Boulder 2120 DA Converter za jedyne 60,000 USD nie jest muzycznie wart tych pieniedzy, slychac to wyraznie z Youtuba. ;) Dzwiek na nagraniu Anny Bisson - 'Soothing Your Soul' jet wyraznie mocno osuszony, podstawy basowej brak powinny byc w reprodukcji wyraznie slyszalne mocne stukniecia bebenkow, nie mowiac juz o fortepianie, ktory nagrany jest bardzo realistycznie, a tutaj lipa :( wokal zenski tez nie jest naturalny prawdopodobnie doslodzony duza iloscia lukru w postaci cyfrowego ditheru DAC-a. To juz nasz Lampizator, to przy tym orzel i za duzo mniejsze pieniadze. Nagranie tez zaprezentowali ktoro jest 'audiofilsko' zmiekczone wiec niedoskonalosci DAC-a zostaly w tej przezentacji ukryte. Plyty firmy Fidelio ktora zrobila to nagranie to typowe twory wspolczesnego zmiekczania i dosladzania lampami, ktore mowcie co chcecie slychac i to bardzo. Podsumowujac cene jak i dzwiek mozna smialo mowic ze jest cienko, bardzo cienko!

i wszystko na podstawie youtube, pelen odlot

Liczylem minuty z zacisnietymi dloniami czekajac az to ktos napisze, BRAWO! ;)

Dla porownania z Youtuba grajace na zywo instrumenty, czyz nie slychac roznicy? ;)

Ten sam hotel, ta sama kamera, ten sam Youtube...;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Stasiop a dlaczego uważasz, że winą jest kiepski dac ?? może to końcówka ? albo kolumny? albo i to i to ? a może kable mają niedopasowane ?? a może jeszcze .... ?

----------------------------------------------------

Liczylem minuty z zacisnietymi dloniami czekajac az to ktos napisze, BRAWO! ;)

Dla porownania z Youtuba grajace na zywo instrumenty, czyz nie slychac roznicy? ;)

Ukryta Zawartość

ta sama realizacja nagrania(to najwazniejsze), to samo wzmocnienie, kable, wszystko to samo, rzeczywiscie spora roznica jak na to samo

no niestety, tak to jest z niereformowalnoscia:)

Ukryta Zawartość

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Myślałem, że drugi przykład jest z tym samym nagraniem i z tym samym zestawem kolumn, a tu przyklad zupełnie nieadekwatny, albo adekwatny do niczego. Jedyny dobry przykład to taki, że udowodniłeś w jak fantastyczny sposób trollujesz sam sobie we własnym wątku - tu pełna klasa i zgadzam się z tobą magistrze. Ale jazda '-)

Parker's Mood

Stasiop a dlaczego uważasz, że winą jest kiepski dac ?? może to końcówka ? albo kolumny? albo i to i to ? a może kable mają niedopasowane ?? a może jeszcze .... ?

No bo zrodlo, to moim zdaniem 50-60% jakosci calego systemu, to ono narzuca charakter calosci.

Myślałem, że drugi przykład jest z tym samym nagraniem i z tym samym zestawem kolumn, a tu przyklad zupełnie nieadekwatny, albo adekwatny do niczego.

Czytanie ze zrozumieniem jak i sluch nie jest twoja mocna strona MarkN, no coz, przeczytaj jeszcze raz moj wpis i poogladaj filmiki, moze znajdziesz odpowiedz logiczna, bo na twoj sluch, to ja nie licze, panie muzyku ;)

No bo zrodlo, to moim zdaniem 50-60% jakosci calego systemu, to ono narzuca charakter calosci.

a moim zdanie jesteś w wielkim błędzie ;)

----------------------------------------------------

Coś ty Stasiop, mój słuch w porównaniu ze słuchem audiofeela jest z góry skazany na porażkę miażdżącą, przewalcowaną i zjedzoną na śniadanie, a co dopiero w porównaniu do superaudiofeela - tu w ogóle nie ma kwestii. Nawet nie startuję w konkursie. Przecież nawet już z YT słychać, że najlepiej słyszysz ty - pełna poważka!

Przecież ty słyszysz Stasiop prawie live, a w porywach live z DACów, więc chyba rozumiesz powagę sytuacji i twoją miażdżącą przewagę - no i o barwach tak ładnie opowiadasz, i o neutralności, naturalności - daj pan spokój panie magistrze, gdzież mnie do pana!

Parker's Mood

Na youtube najwięcej zależy od mikrofonu jakim coś było nagrywane... Pomijając sam fakt oceniania sprzętu w ten sposób.

Mikrofon, kompresja, tor odsłuchowy youtubera są tutaj dominujące a nie nagrywany sprzęt... Co do wagi elementów to moim zadaniem 30%,30%,30%,10% (dodatki)... Na różnych poziomach zaawansowania te wartości mogą sie przesuwać +/- 10%..

System gra dobrze, albo nie....

pelen odlot

Nie widzisz gościa, który chce Ci zabrać 60k$, nawet YouTube jest zbędny, starczyłby nieruchomy obraz, w postaci fotografii.

W barwie głosu człowieka znajduje się 80% informacji na temat osoby i przekazu, jeśli komuś to jeszcze nie wystarcza, niech słucha wytworu takiego/takich delikwentów.

Zabawę będzie miał przy próbie odsprzedaży tworu.

Elb już sprzedał..coś podobnego..

Źródło jest święte, źródeł prawie nie ma, nawet wie to Elberoth i buduje dla siebie źródło.

Lapizator buduje, bo widzi pustkę w tym sektorze na rynku.

Źródło do swoich potrzeb trzeba wykonać samemu, proszę nie być naiwnym, że da się coś takiego kupić, przykro mi.

Sly w swym wzmacniaczu też zażyczył sobie indywidualną specyfikację, gdyż tak naprawdę każdy sprzęt z rynku posiada ekonomiczne uproszczenia, na które nikt poważny sobie nie pozwoli aby funkcjonowały, tworząc wąskie gardła w systemie za spore pieniądze.

Proszę wyzbyć się zazdrości wobec Kolegi Stasiopa, tego, że posiada determinację do budowy możliwie najdoskonalszego źródła.

.

Jak byś Stasiop posłuchał więcej filmików z YT to byś zauważył jak ten cały High End gra! W większości cała równowaga tonalna przesunięta do góry, po prostu sprzęt dla osób z ubytkami słuchu! Sam sprzęt gra klinicznie i daleko mu od tych muzyków z Twoich filmików. Jednak zwróć uwagę na 2 filmiku że najpierw trąbka jest ostra nienaturalnie przykra a dopiero później ma bardziej prawdziwe matowe brzmienie. Tak ze na pewno filmiki z YT przekłamują i to mocno bo sprzęt nagrywający nie do końca się do tego nadaje!!!

Koledzy również słusznie zauważyli że np. sprawę mogły wyłożyć kolumny firmy YG albo jeszcze coś innego.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość cybant

(Konto usunięte)

Rany boskie znów youtube.... Idę się powiesić.....

Ale na czym? ....jak już to Acrolink 9500 ;)) będzie szkoda odcinać;))

a moim zdanie jesteś w wielkim błędzie ;)

Słowo "Błąd" w przypadku Stasiopa to bardzo zła diagnoza ;)

Coś ty Stasiop, mój słuch w porównaniu ze słuchem audiofeela jest z góry skazany na porażkę miażdżącą, przewalcowaną i zjedzoną na śniadanie, a co dopiero w porównaniu do superaudiofeela - tu w ogóle nie ma kwestii. Nawet nie startuję w konkursie. Przecież nawet już z YT słychać, że najlepiej słyszysz ty - pełna poważka!

Przecież ty słyszysz Stasiop prawie live, a w porywach live z DACów, więc chyba rozumiesz powagę sytuacji i twoją miażdżącą przewagę - no i o barwach tak ładnie opowiadasz, i o neutralności, naturalności - daj pan spokój panie magistrze, gdzież mnie do pana!

:)))

Jak byś Stasiop posłuchał więcej filmików z YT to byś zauważył jak ten cały High End gra! W większości cała równowaga tonalna przesunięta do góry, po prostu sprzęt dla osób z ubytkami słuchu! Sam sprzęt gra klinicznie i daleko mu od tych muzyków z Twoich filmików. Jednak zwróć uwagę na 2 filmiku że najpierw trąbka jest ostra nienaturalnie przykra a dopiero później ma bardziej prawdziwe matowe brzmienie. Tak ze na pewno filmiki z YT przekłamują i to mocno bo sprzęt nagrywający nie do końca się do tego nadaje!!!

Koledzy również słusznie zauważyli że np. sprawę mogły wyłożyć kolumny firmy YG albo jeszcze coś innego.

Rafaell idę się powiesić z Tomklym...

PS.

Wrzucę w przyszłym tygodniu granie you tuba z bumboxa z dźwiękiem lepszym niż Vivaldi plus cały MBL .....tylko muszę kolegę poprosić o zgranie i zmiksowanie w studio całości ....

To , że Stasiop jest wariatem ( pozytywnym ) to wiadomo , ale WTF

W barwie głosu człowieka znajduje się 80% informacji na temat osoby i przekazu, jeśli komuś to jeszcze nie wystarcza, niech słucha wytworu takiego/takich delikwentów

no i co, jakis komentarz, po co muza, po co sprzet, wystarczy glos konstruktora:)

wyobrazcie sobie jaki anielski glos musi miec kolega 747, moze by go jakos nagrac, a potem odtworzyc na dacku stasia, must be heaven

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.