Skocz do zawartości
IGNORED

Gender - o co chodzi?

Peter75

Rekomendowane odpowiedzi

Po jakiemu to? Bo po polsku jest "drę się".

Bobas nie szczelaj tu miszczaortografii

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"drę się"...Rozumiem, że na kawałki, bo jak ktoś głośno krzyczy, to ty na to "proszę się nie dryć" :)

Ukryta Zawartość

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

W sumie dlaczego u młodej bardzo źle, a starszej tylko źle?

moi rówieśnicy są beznadziejnie nudni.

bo jak sie za mlodu nie nauczysz w sukienkach chodzic to potem ci bedzie trudno ladnie wygladac w sukienkah jak bedziesz stara.

to nie jest tak, ze skoro jestes kobieta to z urodzenia bedziesz w sukience dobrze wygladac. bo to nie tylko sukienka, ale chod, postawa, buty i tak dalej.

przyzwyczaisz sie do spodni, bo wygodne i w ogole, a jak juz twoi rowiesnicy przestana byc nudni i bedztiesz chciala fajnie wygladac dla kogos to nici z tego.

znam kilka takich "harcerskich" przypadkow gdzie kobiety tak tuz po 30stce zaczely sie ubierac w spodnice i sukienki (bo trza kogos sobie wyrwac) i efekt byl mierny, bo sukienka "wisi" a one ani stac nie úmieja, chodza jak pokraki i nog potrafia ustawic jak stana i normalnie "masakra"..

zal patrzec i bul..

Ut conclave sine libris, ita corpus sine anima. Cicero

I co? Sportowe obuwie? :-P Sure? ;-)

I na koncertach ma się więcej miejsca, gdy jest się w glanach ;-

Oczywiście że sportowe. Wojsko w takim marsze kwartalne po 30 kilometrów robiło.

A na koncertach to chyba ze wględu na smród odnóży luźniej się robiło.

Obecnie jednak lubię wygodę.

Bo nikt nie lubi patrzeć(podniecać się) na nogi starej kobiety , a tak na serio , to dziewczyny chodzące w spodniach ,znacznie rzadziej chorują na jajniki.

No to jest argument za tym żebym nigdy nie zakładał kiecki. Jajka mi nie przemarzną.

bo jak sie za mlodu nie nauczysz w sukienkach chodzic to potem ci bedzie trudno ladnie wygladac w sukienkah jak bedziesz stara.

to nie jest tak, ze skoro jestes kobieta to z urodzenia bedziesz w sukience dobrze wygladac. bo to nie tylko sukienka, ale chod, postawa, buty i tak dalej.

przyzwyczaisz sie do spodni, bo wygodne i w ogole, a jak juz twoi rowiesnicy przestana byc nudni i bedztiesz chciala fajnie wygladac dla kogos to nici z tego.

znam kilka takich "harcerskich" przypadkow gdzie kobiety tak tuz po 30stce zaczely sie ubierac w spodnice i sukienki (bo trza kogos sobie wyrwac) i efekt byl mierny, bo sukienka "wisi" a one ani stac nie úmieja, chodza jak pokraki i nog potrafia ustawic jak stana i normalnie "masakra"..

zal patrzec i bul..

Na ten problem dobrze robi kurs tańca. Znam kilka przypadków "harcerek" które ruszały się jak dragon, a taniec im pomógł.

Oczywiście że sportowe. Wojsko w takim marsze kwartalne po 30 kilometrów robiło.

W wojsku są trapery, a nie glany... Widać, że nie gadam z kobietą, kobiety rozróżniają buty :-P

Do galowych zakładają inne buty, ale i one są wygodniejsze od glanów. Wiem, o czym mówię, nosiłam i to, i to. A te do mundurów polowych są diabelsko wygodne :-D

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

A Ty co sobie (już) wybrałeś?

(jeśli nie wiesz, organizacje LGBT chętnie w tym pomogą...)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak to było?

Kłamstwo, wielkie kłamstwo, statystyka. Jakoś tak, chyba.

Jak zwał , tak zwał -szczerze mówiąc w ogóle mnie nie interesuje Gender oraz argumenty jego zwolenników tudzież przeciwników , osobiście uważam , że jest to temat zastępczy , wznieciony ku uciesze i zajęciu gawiedzi , serdecznie pozdrawiam.

Piotr

Jak zwał , tak zwał -szczerze mówiąc w ogóle mnie nie interesuje Gender oraz argumenty jego zwolenników tudzież przeciwników , osobiście uważam , że jest to temat zastępczy , wznieciony ku uciesze i zajęciu gawiedzi , serdecznie pozdrawiam.

To nie jest temat zastępczy.

Tak się mogło na początku wydawać - ot, pedzie fikają! :)

Teraz już przestało być śmiesznie gdyż widać że ideologia Gender powstała by walczyć z naszą cywilizacją.

I jak wszystko, co podkopuje podstawy naszej cywilizacji - musi być bezwzględnie zniszczona.

700530b19f05.jpg

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Papież Franciszek o gender:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Katolicyzm to nie nasza cywilizacja. Został nam narzucony. Ta cywilizacja jest upadłą. Teraz będzie nowa. Bez niewolnicta, polityków i klechów. Ludzie na to zasłużyli.

Gender jest przykładem na to kto jest otwarty światopoglądowo a kto zakuty.

Arton ta cywilizacja jeżeli upadnie to tylko dlatego że katolicyzm i jego wartości się odrzuci.....Tobie się zdaje że coś nam masz do zaoferowania a Twoja "wiedza" jest coś warta?

Łudź się dalej. ;)

Wracając do tego co papież Franciszek mówi o gender a raczej jak się "przyjaciele" Kk martwią tym.... :))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Katolicyzm to nie nasza cywilizacja. Został nam narzucony. Ta cywilizacja jest upadłą. Teraz będzie nowa. Bez niewolnicta, polityków i klechów. Ludzie na to zasłużyli.

Gender jest przykładem na to kto jest otwarty światopoglądowo a kto zakuty.

Jesteś otwarty?

Ilu masz mężów?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Arton ta cywilizacja jeżeli upadnie to tylko dlatego że katolicyzm i jego wartości się odrzuci.....Tobie się zdaje że coś nam masz do zaoferowania a Twoja "wiedza" jest coś warta?

Łudź się dalej. ;)

Popis megalomanii, pychy i egocentryzmu. Oraz myślenia życzeniowego. Po pierwsze kraje jakie jak Anglia należą do naszej cywilizacji, choć nie są katolickie. Po drugie istniały na świecie wspaniałe cywilizacje gdy o katolicyzmie jeszcze nikt nie słyszał (m.in. Egipt, Sumerowie, Chiny). Po trzecie istnieją dziś wspaniale rozwinięte kraje nie mające nic wspólnego z katolicyzmem (Daleki Wschód). Po czwarte nie będzie ta cywilizacja to będzie inna. Narody są tu suwerenami

Po pierwsze kraje jakie jak Anglia należą do naszej cywilizacji, choć nie są katolickie.

Nonsens - heretycy z Wysp nie są częścią cywilizacji łacińskiej!!!

Filar naszej cywilizacji - separacja władzy świeckiej i duchownej - nie istnieje w UK!

Głową tamtejszego kościoła jest bowiem... monarcha.

A częścią jakiej są? Dalekowschodniej? Jeżeli uczynimy założenie wstępne że nasza cywilizacja = katolicka to tak. Tyle, że takie założenie jest nieuprawnione.

Filar naszej cywilizacji - separacja władzy świeckiej i duchownej - nie istnieje w UK!

Patrząc na to, co się u nas dzieje - obecna Polska również nie należy do cywilizacji łacińskiej.

Jesteś otwarty?

Ilu masz mężów?

Czy moge być otwarty mnieć lub nie miec mężów? Co to cię obchodzi? Wraz z Watykanem faszyzm wprowadzasz?

Łudź się dalej. ;)

Katolicym się nie sprawdził.

A częścią jakiej są? Dalekowschodniej? Jeżeli uczynimy założenie wstępne że nasza cywilizacja = katolicka to tak.

Nasza cywilizacja to cywilizacja łacińska. Anglicy od czasów króla Henryka do niej nie należą - wypisali się z niej.

Co to cię obchodzi?

Pytam z życzliwości jak wygląda twoja otwartość W PRAKTYCE? :)

Patrząc na to, co się u nas dzieje - obecna Polska również nie należy do cywilizacji łacińskiej.

Tak? To ksiądz jest prezydentem?

Popis megalomanii, pychy i egocentryzmu.

Tym jest Twój wpis....skoro na podstawie tego co napisałem na temat systemu wartości o mnie wyciągasz taki wniosek.

Możesz się z tym co napisałem nie zgadzać lecz nic nie upoważnia Ciebie do tak skrajnej oceny i nie usprawiedliwia (oprócz alergii na moje wpisy) kolejnego ataku na moją osobę. ;)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Tak? To ksiądz jest prezydentem?

Nie. Kieruje samochodem z tylnego siedzenia.

Tym jest Twój wpis....skoro na podstawie tego co napisałem na temat systemu wartości o mnie wyciągasz taki wniosek.

Możesz się z tym co napisałem nie zgadzać lecz nic nie upoważnia Ciebie do tak skrajnej oceny i nie usprawiedliwia (oprócz alergii na moje wpisy) kolejnego ataku na moją osobę. ;)

Mój wpis nie był adresowany personalnie do Ciebie jako Maju, lecz do przedstawiciela pewnej szkoły myślenia. I wnioski oraz ocena też są tam adresowane. Nie odbieraj więc proszę wszystkiego ad personam.

Skup się więc na "szkole myślenia" i ją atakuj wskazując adresata wyraźnie.

Katolicym się nie sprawdził.

To ludzie się nie sprawdzili....bo postępują wbrew jego nauce.

Głową tamtejszego kościoła jest bowiem... monarcha.

Nie heretycy tylko schizmatycy jeżeli chodzi o ścisłość. Monarcha praktycznie od początku był głową Kościoła mocno tytularną, do dziś święcenia (i nawet równoległe małżeństwa) pastorów anglikańskich są uznawane przez Kościół Katolicki w razie konwersji. Z krajów Zachodu do cywilizacji łacińskiej bez wątpienia nie należą tylko Niemcy z ich rozbudowanym i przenikającym całą kulturę bizantynizmem.

Na nieszczęście zaczyna to przenikać do Europy (również do nas).....parząc jakie cechy miała (i ma) ta cywilizacja a co obserwujemy idzie im to dość szybko. ;)

Z krajów Zachodu do cywilizacji łacińskiej bez wątpienia nie należą tylko Niemcy z ich rozbudowanym i przenikającym całą kulturę bizantynizmem.

Prześmieszne. Przykład, jak ideologia może zniekształcić postrzeganie rzeczywistości.

Jestem Europejczykiem.

No nie wiem czy takie śmieszne było wycofanie się przez system sądowniczy RFN z zasady prymatu rozkazu nad sumieniem dopiero kiedy sądzeni SS-mani z obozów koncentracyjnych mieli po 90 lat i większość spokojnie zmarła sobie na luksusowych emeryturach. Taka sobie musztarda po obiedzie dla picu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.