Skocz do zawartości
IGNORED

Kabel głośnikowy o bardzo głębokim basie

Bukaj

Rekomendowane odpowiedzi

Aha. Dzieki za wyjasnienie. Moze kupic jakis kabel ze slowem Bass, albo Deep w nazwie. Wtedy zakup bedzie uzasadniony ze strony nazwy przynajmniej. Jest taki jeden. Np BASS CONDUCTOR.

?👈

pod warunkiem ze twój sprzet produkuje ten niski bas :)

a z kabli o basowej sygnaturze brzmienia to polecam:

- antykable

- real cable z serii TDC

- linn K40

Tak się zastanawiam ,co może powodować że w kablach jest lub nie ma głębokiego basu.

Przy wysokich częstotliwościach pojawiają się problemy ale przy częstotliwosciach w okolicy 20 Hz ?

Sami przyznajcie ze to raczej bujdy na resorach.

Do 50 zł/m bierz taniego Ultralink Challenger. Może nie jest jakiś szczególnie szybki i rozdzielczy, ale ma dość głęboki bas (3.3mm2).

.

Widzę dwie szkoły w temacie nie jestem audiofilem ale ostatnio miałem okazje posłuchać różnic w dźwięku na kablach głośnikowych i ogólnie zasilających przyznam że tez w to nie wierzyłem ale jednak są nie raz prawie niewidoczne a nie raz znaczne (sprzęt na którym testowaliśmy oczywiście nie byle jaki bo na byle czym wszystko gra praktycznie bez zmian) myślę że warto dobierać tego typu rzeczy do aktualnego poziomu i mocy sprzętu ale bez przesady autor tematu majątku na nie nie chce wydać więc po co się czepiać co prawda na stu watowym wzmacniaczu Yamaha ax-570 autor nie poczuje różnicy zwłaszcza w basie ale kabel w razie zmian sprzętu zostanie i będzie z niego zawsze pożytek

pozdrawiam

pod warunkiem ze twój sprzet produkuje ten niski bas :)

a z kabli o basowej sygnaturze brzmienia to polecam:

- antykable

- real cable z serii TDC

- linn K40

Real Cable z tej serii na pewno... miałem go u siebie kiedyś nieźle dopala bas, ale przy okazji robi też z niego kluskę...

tego Monstera Z1 nie idzie już nigdzie kupić :( Jak w zamian tego?

Podłącz na komputerowej skrętce, wtedy obok Hi-Fi będziesz miał dodatkowo Wi-Fi.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Noo ! ..brać Z-1 , już jest...tanio , z basem że membrany wypluje...hehe.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No forum działa magicznie jak czegoś nie ma na alledrogo to wystarczy na forum napisać kupię lub szukam i już się to pojawia :D

Kolego na co Ty czekasz kupuj tego Z1 i niech BBAAASSS będzie z Tobą :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Bardzo głęboki bas i to ma załatwić nowy kabel głośnikowy ? To chyba jakaś nowa fizyka, zmiana dźwięku przez kable o co najmniej 20-30% a może i więcej.

Do głębokiego basu dokupić subwoofer albo zmienić kolumny na takie o głębszym basie, kabel guzik tu da.

Dla testu można podłączyć drut od kabla telefonicznego, najlepiej jak najgorszy - stary i aluminiowy, zobaczysz jak bardzo pogorszy się brzmienie, jak "wiele" dają kable.

Jakby taki drut telefoniczny obrać w piękny oplot i dorobić banany to jeszcze można by go wcisnąć za grubą kasę jako hi-end. Jak komuś nie zagra tak jak oczekiwał, to się powie że kabel jest super, ale się po prostu nie wpasował w system, nikt by się nie zorientował :)

Kable dają zmiany, ale to jest SKALA MIKRO w porównaniu do zmian jakie daje zmiana reszty toru (kolumny, wzmacniacz, źródło). Bardziej chodzi o komfort psychiczny właściciela, że wszystko jest dopieszczone, niż o realne zmiany w dźwięku.

Kable dają zmiany, ale to jest SKALA MIKRO w porównaniu do zmian jakie daje zmiana reszty toru (kolumny, wzmacniacz, źródło). Bardziej chodzi o komfort psychiczny właściciela, że wszystko jest dopieszczone, niż o realne zmiany w dźwięku.

Ten fragment należałoby zawsze cytować na wstępie każdego nowo zakładanego wątku o cudownych kablach.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Mylicie się wszyscy, największe zmiany daje " Efekt Placebo " 70% osób z tego forum można wmówić że jeżeli kupią lepsze kable, dadzą kolce, itp do poczują ogromną zmianę dźwięku.

Trzeba sobie szczerze powiedzieć że przeciętny odbiorca ( jak ja i większość z tego forum ) nie poczuje różnicy pomiędzy sprzętem za 5 tys a za 15 tyś , oczywiście będziemy zachwalać ten za 15 klocków i się wymądrzać, jaka to scena, głębia itp, a tak naprawdę jesteśmy głusi.

Tak to już jest kupujemy np. kupujemy auto 2,5 litra w benzynie + Turbo a montujemy gaz bo nas na paliwo nie stać.

tak samo jest ze sprzętem muzycznym dla szpanu za ileś tam tyś zł , a potem mp3 z netu, i "Ona tańczy dla mnie "

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.