Skocz do zawartości
IGNORED

interkonekt do lampy max 2000 zl

Jasku

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki polecacie interkonekt do max 2000 zl

zrudlo to sony cdp xa30es wzmacniacz to lampa unison simply italy kolumny to mulidinw cadence, kabel glosnikowy to kimber 8tc

Przesluchalem juz siltech sq28, acoustic zen matrix reference i horn audiophiles odin rc z czego ten ostatni mi najlepiej odpowiadal.... tylko ten bas moglby byc troszke ale naprawde troszke mocniejszy

Prosze o jakies propozycje

https://www.audiostereo.pl/topic/109135-interkonekt-do-lampy-max-2000-zl/

Proponuję odsłuch dwóch kabli - Albedo Monolith oraz Tellurium Q Ultra Black. Nie ma problemu z wypoźyczeniem u nas, serdecznie zapraszam.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Kolega Jarek ma rację .Miałem dzisiaj okazję posłuchać pożyczonego od kolegi Oppo 105EU /cena 7kzł/ tak chwalonego przez recenzentów ,szczególnie sekcji audio .Tak się składa,że mam na "wypożyczeniu" od Pana Grzegorza Albedo Monolith więc

postanowiłem zweryfikować opinie recenzentów.

Podłączyłem Oppo Monolithem do dwóch moich wzmacniaczy lampowych 2A3 i OTL-a i "niestety Panie" porażka ,może

nie klapa całkowita ale słabo .Jest to w porywach poziom mojego Audiolaba M-DAC-a ,trochę większy wykop ale za

to bardziej osuszona średnica .

Wniosek puder w postaci kabli nie pomoże a wręcz może pokazać pewne "niedociągnięcia" więc najlepiej "powrót do żródeł" :-)

Może zacznij od tego, a kable zostaw w spokoju.

zapomnialem dodac ze cd jest po "mocnych" modyfikacjach przez HI-FI KNOPF W Düsseldorf

i gra znakomicie a napewno nie brakuje mu basu.

Z kablem: " acoustic zen matrix reference" gra pelnym basssem przetrzen stereo wszystko jest ale... no wlasnie cierpi gura

natomiast z kablem "horn audiophiles odin rc" jest przepiekna gura detale przestrzen stereo ale ..

hmm moglo by byc troszke ale naprawde tylko troszke wiecej kopa na basie.

Siltech natomiast gral jakby troche za sucho.

Wiec prosze o jakies propozycje kabli do porownania ktore zagraly by czytelnie z basem i detaliczna gura

prosze o propozycje czegos dostepnego na terenie niemiec

dziekuje

Coś mi się wydaje Kolego "Jasku" że nie w tym miejscu szukasz.

Jakie masz lampy we wzmacniaczu. Jeśli to zwykłe chińskie el34 to bas będzie poluzowany bo one tak grają. Poszukaj najpierw porządnych el34. Najtaniej to będzie RFT. Możesz też użyć lampy 6ca7 nawet zwykłago EH po siedemdziesiąt zł/szt.

Miałem kilka różnych wzmacniaczy na el34 i w zasadzie każdy miał poluzowany bas.

Pozdrawiam,

Pawel

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Wzmacniacz jest nowy ( okolo 300 godzin pracy) lampy to tung sol. Sposob grania basu jest taki jak trzeba.

Jestem na etapie okablowania najpierw interkonekt a potem moze glosnikowe jezeli zagra cos lepiej od kimber 8tc ktory to obecnie jest podpiety.

Do tej pory podpiolem trzy wymienione w pierwszym poscie interkonekty i jeden (zen reference) mial klasa bas przestrzenny czytelny mocny, zaczynal sie i konczyl tam gdzie trzeba natomiast cierpiala troche gora na odwrot bylo w ( horn odyn) mial detaliczna czytelna gore acz kolwiek nie meczaca ale brakowalo mu troszke ale naprawde tylko troszke basu co nie znaczy ze byl zly. Moim faworytem jest narazie "odyn" ale chcial bym przesluchac jakies inne kabelki ktore moze lepiej sie wpasuja w system.

Jutro udam sie do sklepu by oddac pozyczone kable i zobacze co maja jeszcze do zaoferowania.

przepraszam za pismo i literowki ale pisze z telefonu bez polskiej klawiatory, znakow

Uprzejmie proszę o wybaczenie ale nie moge bezczynnie przygladać się gdy ktos kaleczy mój język ojczysty ( niestety tylko to nam pozostało w tej chorej polsce :( ) a zatem proponuję aby przy okazji kupna kabli lub żrÓdła zostawić odrobinę pieniedzy i przeznaczyć je na SŁOWNIK ORTORGAFICZNY :))) Ps. podpiĄłem :) piszemy przez ą :) natomiast - chciałbym- piszemy łącznie :)

Ona jest chora więc z małej napisałem :P:P:))) gdy sie uzdrowi -zacznę pisac znów z Dużej :)

Zwracasz Kolego komuś uwagę a sam jesteś nie lepszy. W języku polskim nie pisze się z liter dużych lub małych, tylko dużymi albo małymi literami. To co napisałeś wyżej też uznawane jest za błąd :))

Pozdrawiam,

Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Gość

(Konto usunięte)

Ona jest chora więc z małej napisałem :P:P:))) gdy sie uzdrowi -zacznę pisac znów z Dużej :)

Zwracasz Kolego komuś uwagę a sam jesteś nie lepszy. W języku polskim nie pisze się z liter dużych lub małych, tylko dużymi albo małymi literami. To co napisałeś wyżej też uznawane jest za błąd :))

Pozdrawiam,

Paweł

...a już na pewno wielkimi literami ;)

W temacie: może zamiast Furutecha spróbuj Oyaide Across 750RR, powinieneś znaleźć u siebie jakiś sklep z opcją zwrotu. Miałem z monoblokami lampowymi kiedyś i uważam tak jak wyżej napisałem - będzie neutralny. W tej samej mniej więcej cenie znajdziesz w sklepie w Niemczech nowego Amadeusa Furukawy, zostały im ze starych zapasów i wyprzedają znacznie poniżej założonej przez Ciebie maksymalnej kwoty. Poczytaj w sieci o tym kablu, z opisów wygląda, że może to być to co poszukujesz.

Jaki polecacie interkonekt do max 2000 zl

zrudlo to sony cdp xa30es wzmacniacz to lampa unison simply italy kolumny to mulidinw cadence, kabel glosnikowy to kimber 8tc

Przesluchalem juz siltech sq28, acoustic zen matrix reference i horn audiophiles odin rc z czego ten ostatni mi najlepiej odpowiadal.... tylko ten bas moglby byc troszke ale naprawde troszke mocniejszy

Prosze o jakies propozycje

Spróbuj MIT CVT Terminator 1 swietnie sie zgrywa z lampami i ma wszystko czego oczekujesz.

Kolega Jarek ma rację .Miałem dzisiaj okazję posłuchać pożyczonego od kolegi Oppo 105EU /cena 7kzł/ tak chwalonego przez recenzentów ,szczególnie sekcji audio .Tak się składa,że mam na "wypożyczeniu" od Pana Grzegorza Albedo Monolith więc

postanowiłem zweryfikować opinie recenzentów.

Podłączyłem Oppo Monolithem do dwóch moich wzmacniaczy lampowych 2A3 i OTL-a i "niestety Panie" porażka ,może

nie klapa całkowita ale słabo .Jest to w porywach poziom mojego Audiolaba M-DAC-a ,trochę większy wykop ale za

Wniosek puder w postaci kabli nie pomoże a wręcz może pokazać pewne "niedociągnięcia" więc najlepiej "powrót do żródeł" :-)

Ale czego ty się spodziewałeś? Użyłeś odtwarzacza BD, który służy do oglądania filmów, a opcje słuchania muzyki ma niejako dodatkowo, bo jest słabym odtwarzaczem CD.

Jako procesor w DAC-u pracuje wybitna kość Sabre ale to trudna w aplikacji kość i w tanich DAC-ach bywa, że brzmi sucho.

I do tego wszystkiego użyłeś srebrnych kabli, które ZAWSZE dźwięk trochę odchudzają i poza jednym kosmicznie drogim modelem ZAWSZE dźwięk osuszają. I ty jesteś zdziwiony?

To oczywista sprawa ale nie znaczy to, że kabel nie miał sensu. Akurat ten jeszcze pogorszył sprawę ale inny, nawet znacznie tańszy mógłby poprawić. Trzeba testować.

Trza było na osuszoną średnicę trochę polać wody najlepiej takiej święconej.........wtedy klimat i aura zapewnione........tzn. klenkajta narody))

A jak za duży wykop to poproś jakiegos olboya o pomoc))

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.