Skocz do zawartości
IGNORED

Auralic Vega - dac doskonały. Wasze opinie.

Rekomendowane odpowiedzi

Czekam na pierwsze testy ,nigdzie jeszcze nie widzialem. IMO ta wersja z dyskiem 6 TB zapowiada sie bardzo dobrze ,cena wyjsciowa cos ok 15 k pln , moim zdaniem to zabije S10. Za to tylko usb.

Chris Connaker napisal w grudniu, ze test bedzie very, very soon i nic:)

Edytowane przez marslo

Konto w trakcie usuwania

Tak mi się wydaje, że X100 będzie powyżej S10 dzięki swojej prostocie a wyjście USB mi wystarczy. Oczywiście W20 musi grać dalej lepiej. Znalazłem trochę info o tym odtwarzaczu Auralica niby fajnie DSD po WIFI i radio internetowe, Spotify a w przyszłości korekcja akustyki, ale 999USD za to urządzenie sprawia, że mam wątpliwości, że to będzie naprawdę dobrze grało. Myślałem, że to będzie jak za Vegę koło 3kUSD kosztować i będzie wtedy miejsce na dobre podzespoły. Może się mylę jednak...

Co do cen to X100S ma 12990zł detal a X100L 15990zł. X100L zbliża się ceną do Amare, ale tam trzeba jeszcze NAS-a dokupić czyli przy takich 6TB kolejne z 2,5kzł co przekracza już 20 tysięcy. Niby tylko 5kzł więcej ale zależy dla kogo :-)

Ja Amare zycze jak najlepiej, ale ta cena X100L jest mocno konkurencyjna. Oczywiscie mozliwe, ze Marcin i Maciej dadza lepsze komponenty niz Aurender , ale tak czy inaczej sa nowa firma na tym rynku, a Aurender juz ma swoja pozycje.

Konto w trakcie usuwania

... twój świat legnie w gruzach:)

Technika analogowa osiągnęła poziom do którego żaden plik nawet się nie zbliża ....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przechwyć sygnał z takiego wypasionego toru przy pomocy TASCAM DA-3000 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

lub KORG MR-2000S (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) - zapis bezpośrednio do DSD ,

albo jeszcze prościej - wepnij za preampem to urządzenie i zobacz jak dokonuje konwersji A/D i D/A w locie, i

oceń gdzie jest dzisiaj technika konwersji.

Funkcja monitoring prawdę Ci powie, a prawda Cię wyzwoli z Twoich natręctw ! :):):)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez BoDeX
Gość jamówię

(Konto usunięte)

Co do walorów użytkowych to niestety a może stety Magnepan ma rację.

Sylwester ale ja nic o walorach użytkowych nie napisałem, bo tu przewagę ma nawet jamnik z autorewersem.Pisałem o walorach dźwiękowych, o których Magnepan nie ma ani bladego, ani zielonego,sraczkowatego, czy jakiegokolwiek, którego sobie nie wymyślisz pojęcia i miał nie będzie.Jego wiedza o analogu ogranicza się do odwiedzania pokoju RCM na targach-k**wa o czym ja mam z tym kimś gadać? może o Devialecie, którego najnowszy model Magnepan rzekomo słuchał trzy lata temu, czyli wtedy, kiedy producent nie miał go nawet na desce kreślarskiej??litości.Marslo cieszę się Twoim szczęściem:)skoro pliki Cię kręcą - cool!

Edytowane przez jamówię

I to jest twoje całe doświadczenie z analogiem, idź doradzać na forum Przyjaciółki tam cię zrozumieją

Moje doświadczenia z analogiem są na wskroś przerobione, wazelinko. Przepiękny gramofon w specjalnej drewnianej obudowie z napedem paskowym, wysokim ramieniem Linn Sondek i kilkoma dobrymi wkładkami magnetycznymi o nacisku igły od 1 grama [ !!!!!] stoi pod przykryciem i czeka na takiego f.........ana analogu [ i nie tylko ] jak ty. Jak masz kasę i chcesz zaszpanować w gronie rodziny i znajomych może być twój .

tekst o Devialecie jest mistrzowski ha ha.....Megan wyprzedza epokę.

Magnepan na prezydenta:)

Mirosław, coś Cię uwiera czy nie podoba ?

_______

Edit mod

Na podstawie zgłoszenia, ostrzeżenie + 3 punkty na konto za obraźliwe określenia pod adresem innego użytkownika forum, mające na celu eskalację kłótni personalnej.

Proszę powstrzymać się od takich zachowań.

Edytowane przez SlawekR
Gość jamówię

(Konto usunięte)

Marslo poczytałem sobie jeszcze raz Twój wpis i pomyślałem,że gdybyś kiedyś nie miał co zrobić z nadmiarem gotówki, weź na testy inny(lepszy)napęd od Fat Boba,weź też inny pre-amp.Może znowu zaczniesz kupować vinyle:)

. Przepiękny gramofon w specjalnej drewnianej obudowie z napedem paskowym, wysokim ramieniem Linn Sondek i kilkoma dobrymi wkładkami magnetycznymi o nacisku igły od 1 grama

Tylko tyle wyrzucił google?Poszukaj jeszcze raz.

Sylwester ale ja nic o walorach użytkowych nie napisałem, bo tu przewagę ma nawet jamnik z autorewersem.Pisałem o walorach dźwiękowych, o których Magnepan nie ma ani bladego, ani zielonego,sraczkowatego, czy jakiegokolwiek, którego sobie nie wymyślisz pojęcia i miał nie będzie.Jego wiedza o analogu ogranicza się do odwiedzania pokoju RCM na targach-k**wa o czym ja mam z tym kimś gadać? może o Devialecie, którego najnowszy model Magnepan rzekomo słuchał trzy lata temu, czyli wtedy, kiedy producent nie miał go nawet na desce kreślarskiej??litości.Marslo cieszę się Twoim szczęściem:)skoro pliki Cię kręcą - cool!

Ja mówię jak zwykle przeinaczasz fakty.Pomyliłem symbole w Devialecie a ty od razu dopowiadasz wygodną dla ciebie

bajkę o nirvanie z popierdółek na 13 m2.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Ja mówię jak zwykle przeinaczasz fakty.Pomyliłem symbole w Devialecie

Chłopie przestań puszczać bąki, jesteś zwykłym ściemniaczem i co do tego wątpliwości nie ma tu już nikt.Takie bajki o pomyłkach symbolu idź dzieciom w przedszkolu opowiadać.O gramofonach lepiej w ogóle nie zabieraj głosu, bo jak dopytać o szczegóły, których nie ma w google, to znowu będziesz bajdurzył,że coś ci się pomyliło.

Chłopie przestań puszczać bąki, jesteś zwykłym ściemniaczem i co do tego wątpliwości nie ma tu już nikt.Takie bajki o pomyłkach symbolu idź dzieciom w przedszkolu opowiadać.O gramofonach lepiej w ogóle nie zabieraj głosu, bo jak dopytać o szczegóły, których nie ma w google, to znowu będziesz bajdurzył,że coś ci się pomyliło.

He,he, daj spokój bo szukasz wpadek u kazdego usera na tym forum aby błysnąć posmarowane wazeliną własnym ego.

Sam walisz bąki co rusz i co niemiara od których zasmradzasz nie jeden wątek, więc nie pouczaj innych a zacznij od siebie .

Edytowane przez Magnepan
Gość jamówię

(Konto usunięte)

Moje doświadczenia z analogiem są na wskroś przerobione, wazelinko. Przepiękny gramofon w specjalnej drewnianej obudowie z napedem paskowym, wysokim ramieniem Linn Sondek i kilkoma dobrymi wkładkami magnetycznymi o nacisku igły od 1 grama [ !!!!!] stoi pod przykryciem

Wklej zdjęcie tego Linna z numerem fabrycznym do weryfikacji gdzie został sprzedany i dzisiejszym wydaniem dowolnej gazety wychodzącej co dziennie.W innym przypadku jesteś tylko bajkopisarzem, który czuje niewytłumaczalny obowiązek brylowania w każdym wątku i nie warto zwracać uwagi na jakąkolwiek twoją opinię.

Dawaj foty!

Wklej zdjęcie tego Linna z numerem fabrycznym do weryfikacji gdzie został sprzedany i dzisiejszym wydaniem dowolnej gazety wychodzącej co dziennie.W innym przypadku jesteś tylko bajkopisarzem, który czuje niewytłumaczalny obowiązek brylowania w każdym wątku i nie warto zwracać uwagi na jakąkolwiek twoją opinię.

Dawaj foty!

Chcesz foty, mogę ci przesłać ale własnego ........... z poranną gazetą.

Marslo poczytałem sobie jeszcze raz Twój wpis i pomyślałem,że gdybyś kiedyś nie miał co zrobić z nadmiarem gotówki, weź na testy inny(lepszy)napęd od Fat Boba,weź też inny pre-amp.Może znowu zaczniesz kupować vinyle:)

No nie jest aż tak dobrze, żebym nie wiedział co z kasa robić:) Ale coś nowego, szczególnie phono stage nie jest wykluczony.

Naped mi sie bardzo podoba wizualnie, chociaż słuchałem tez Rondino fmd i może kiedyś...

Konto w trakcie usuwania

Mirosław, coś Cię uwiera czy nie podoba ?

kolego Megan u mnie wszystko w najlepszym porządku.....chciałeś mi w czymś pomóc? :)

Ja nie sprawdzałem oddzielnych zasilaczy ale Szymon i jeszcze któryś z kolegów pisał o tym, ze na plus.

Na razie zasilanie idzie z listwy acoustic Revive RTP 4 eu z kablem power reference, topowe gniazdo ścienne od Furutecha i zasilający Acro 7300.

Tak ze Vega krzywdy nie ma :)

Może jakiegoś Tomanka zamówić? Ja sie na zailaczach liniowych nie znam.

Konto w trakcie usuwania

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Ja nie sprawdzałem oddzielnych zasilaczy ale Szymon i jeszcze któryś z kolegów pisał o tym, ze na plus.

Na razie zasilanie idzie z listwy acoustic Revive RTP 4 eu z kablem power reference, topowe gniazdo ścienne od Furutecha i zasilający Acro 7300.

Tak ze Vega krzywdy nie ma :)

Może jakiegoś Tomanka zamówić? Ja sie na zailaczach liniowych nie znam.

Fiuu akcesoria droższe od Vegi:) co do Tomanka, to jak zwykle trzeba by posłuchać a co podpinał Szymon?

kolego Megan u mnie wszystko w najlepszym porządku.....chciałeś mi w czymś pomóc? :)

Chętnie , ale po tym jak zakupiłeś ML [ czy dobrze pamiętam ? ] to o pomoc raczej do Szymona.

Ja się lubuję w kolumnach typu nature bez dopalaczy baso - hybrydowych albo jak kto woli ' baso subów ' w drewnianej skrzynce. Widzę że włóczysz się za jamówię albo on za Tobą - kolesiowi brakuje praktycznej wiedzy .

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Uprasza się dyskutujących o nie zastępowanie dyskusji dotyczącej tematyki wątku, dyskusją o dyskutujących. Ostatnie personalne wycieczki usuwam.

Jednocześnie informuję, że każdy kolejny tego typu wpis, który pojawi się w wątku, zostanie nagrodzony urlopem od pisania postów beż żadnych dalszych ostrzeżeń. Jeśli nie potraficie się sami powstrzymać od personalnych uszczypliwości, zaśmiecając przy okazji innym wątek merytoryczny, to zrobimy to za Was.

Edytowane przez SlawekR

Użytkownik jamówię dnia 27.03.2014 - 09:08 napisał

... twój świat legnie w gruzach:)

Technika analogowa osiągnęła poziom do którego żaden plik nawet się nie zbliża ....

Ukryta Zawartość

Przechwyć sygnał z takiego wypasionego toru przy pomocy TASCAM DA-3000 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

lub KORG MR-2000S (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) - zapis bezpośrednio do DSD ,

albo jeszcze prościej - wepnij za preampem to urządzenie i zobacz jak dokonuje konwersji A/D i D/A w locie, i

oceń gdzie jest dzisiaj technika konwersji.

Funkcja monitoring prawdę Ci powie, a prawda Cię wyzwoli z Twoich natręctw ! :):):)

Hmmmm, czyli nie ma "odważnych" ?

Nawet do podjęcia próby dopuszczenia myśli, że to może być rozwiązaniem wielu tematów ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez BoDeX
Gość jamówię

(Konto usunięte)

Hmmmm, czyli nie ma "odważnych" ?

Nawet do podjęcia próby dopuszczenia myśli, że to może być rozwiązaniem wielu tematów ?

Nie w tym rzecz, ja nie mam dostępu do Korga,Tascama.Chętnie posłuchałbym head to head, bo jak do tej pory takie shoot outy zawsze były na korzyść analogu.

jak do tej pory takie shoot outy zawsze były na korzyść analogu

Możesz podać dostępne źródła w oparciu o które tak twierdzisz ?

Edytowane przez marekzawa

A u mnie dokładnie odwrotnie, ale to były prywatne odsłuchy gdzie były oba tory audio i to wysokiej klasy. Ale jestem otwarty na nowe porównania.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Możesz podać dostępne źródła w oparciu o które tak twierdzisz ?

Źródła czego??napisałem,że JA słuchałem jakie Ci mam podać źródła?w gazetach tego nie opisali.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

marekzawa==>>Chyba,że pytasz mnie o źródła dźwięku.Porównań cyfra vs. vinyl od 2005 roku było bez liku.Analogowo cała oferta RCM od 2005 roku do dziś bez wyjątku: werki,ramiona,wkładki phonostage.Osobiście kupiłem werk SME z ramieniem SME, wkładkami Benz i Dynavector, phonostage Sensor Prelude i myjką Nitty Gritty.Poza RCM Aciustic Signature z ramieniem Rega rb 300, Thorens 124mkII z ramieniem SME 3009 ,Linn w wersji Klimax,Michell i jakieś różne Pro JectyJak wiesz od 2005 roku siłą rzeczy porównania odbywały się do konwencjonalnych źródeł cyfrowych 16/44.1, następnie porównywane były przetworniki " gęste"CEC-a,maszyna Trigona,DAC-i Vitusa włącznie z najdroższym, poza tym Meitner MA-1-chciałem kupić DCS Puccini myślę o zakupie.Konfiguracji kolumn, wzmacniaczy i drutów nie chce mi się wymieniać ich łączna wartość często przekracza wartość domu w dobrej dzielnicy a do niektórych kolumn BMW dodaje samochód przy ich zakupie.To tyle moich SUBIEKTYWNYCH wrażeń-wszystkie do zweryfikowania.

Pozdrawiam

Edytowane przez jamówię

Nudzicie koledzy, Fun to podstawa a czy z vinyla czy z poliwęglanu to jeden czort.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• Pokaż nowe odpowiedzi