Skocz do zawartości
IGNORED

Zamykamy zakładkę "Bocznica" ?

Gość stary bej

Rekomendowane odpowiedzi

stary bej - czy z tego wątku znowu nie zostały usunięte czyjeś wpisy? Jeżeli tak - to z jakiego powodu?

Mój się ulotnił :-)

Odpowiadałem Efendi Bejowi, że w sprawie klonów pisałem jak najbardziej świadomie, czyli z premedytacją.

O zacny Beju, wątek Twój jako ten Feniks z popiołów powstaje.

Niegodny sługa Twój i przyjaciel, Włodek.

@parantulla

A propos klonów o które pytam Moderację - nie masz, masz jakiegoś, czy kilka ?

Ja miałem, szybki Gonzo mu było.

Ale chcąc być uczciwy względem reszty Użytkowników, poprosiłem Moderację o usunięcie drugiego loginu i konta.

To i ja się przyznam, mam swojego klona, jest to 747, i dla niepoznaki sam się zbanowałem, taki spryciulek jestem. :-)

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Odpowiadałem Efendi Bejowi, że w sprawie klonów pisałem jak najbardziej świadomie, czyli z premedytacją.

O zacny Beju, wątek Twój jako ten Feniks z popiołów powstaje.

Niegodny sługa Twój i przyjaciel, Włodek.

Nie ulotnił się - tylko został wycięty ukradkiem przez jednego z moderatorów biorących udział w dyskusji.

Nie wiem, nie przeglądałem wcześniejszych wpisów i czy się "kleją".

Ty nie wiesz jako autor wątku? Ja wiem. Mój został usunięty z naruszeniem Regulaminu i Netykiety. Moderator, który to zrobił nie raczył nawet zaznaczyć w tym miejscu, że to zrobił i na jakiej podstawie.

W usuniętym wpisie odniosłem się do się do moderowania wg własnego widzi mi się przez moderatora cir. który usuwał bezpodstawnie moje wpisy nie naruszające w żaden sposób Regulaminu i Netykiety, w ten sam sposób przyznał mi dwa ostrzeżenia za 4 pkt oraz bezpodstawnie zbanował mnie w wątku "Propozycje i uwagi dotyczące Forum". I proszę bardzo abarot to samo - wpisy "znikają". Szanowni moderatorzy zacierają za sobą ślady.

Nasi kulturalni moderatorzy określają Bocznicę mianem "chlew". W chlewie znajdują się świnie, a świniami zajmują się świniopasy. I jeszcze jeden kwiatuszek - "wątki śmieciowe", a nie można już było napisać, że "poboczne". Panowie moderatorzy zacznijcie od siebie.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Ty nie wiesz jako autor wątku? Ja wiem. Mój został usunięty z naruszeniem Regulaminu i Netykiety. Moderator, który to zrobił nie raczył nawet zaznaczyć w tym miejscu, że to zrobił i na jakiej podstawie.

Ja mogę jedynie kogoś zbanować, lub zamknąć temat.

Nie mam wglądu w to, czy jakiś wpis został usunięty.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Zaiste, treść tego wpisu musiała być przerażająca w oczach morderacji.

Czy zechcesz zacny Vlado nam ją przypomnieć ?

Sługa uniżony i podnóżek u Twych stóp.

Czy to nie aby przejaw ..."arogancji władzy" ?

To już jest coś więcej niż arogancja.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Zaiste, treść tego wpisu musiała być przerażająca w oczach morderacji.

Czy zechcesz zacny Vlado nam ją przypomnieć ?

Sługa uniżony i podnóżek u Twych stóp.

Właśniem to uczynił powyżej. Potwierdzałem w nim Twe jakże przenikliwe podejrzenie, żem uczynił wpis z premedytacją.

Patrząc na godziny wpisów możliwem jest iż zniknął był samoistnie, boś w trakcie nieporadnego pisania mego raczył o Efendi zamknąć swój wątek.

Możliwem więc jest, że zarzucamy Moderacyjej naszej winę niezasłużoną.

Od czego w całej skromności swej odżegnywam się stanowczo.

Oby oblicza Twego jasnego i sprawiedliwego nigdy nie przysłonił żaden cień o Beju.

Niezasłużenie zwany przez Ciebie przyjacielem, Włodek.

Jedynym ciekawym miejscem tego forum jest bocznica.

Reszta dawno przypomina folwark Ferdka Kiepskiego z serialu Polsatu.

Ale bez obaw "królowie bocznicy" nikt jej nie zlikwiduje, bo to strzał samobójczy.. ABC - ekonomi się kłania...

Acz rozumiem iż może boleć to iż część użytkowników "oleła" pozostałą część forum i ogranicza się do bocznicy traktowanej mniej, lub bardziej serio.

Można żyć bez bocznicy, można żyć bez "audiostereo".

Ale "audiostereo" bez Nas nie będzie żyć.

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Nie wnikam. ale jeśli czyjś post został usunięty to moderator który się tego dopuścił powinien w trybie natychmiastowym być dyscyplinarnie zwolniony. I nie ma tu żadnego wytłumaczenia.

Jeżeli natomiast jest to kłamstwo osoba oczerniająca moderantów powinna dostać bana na czas dłuższy. Jeśli wpis zniknął, bo autor pisał go w momencie zamykania wątku to po łapkach powinien dostać programista - użytkownik już przeprosił, biorąc to pod uwagę.

...........................

A i przy okazji: SławekR pisze o jakiś pościgach, polowaniach, vendetcie - normalnie film akcji.

Chodzi o osoby które pokłóciwszy się na bocznicy polują na siebie na całym forum.

Jeśli tak jest to dla mnie są to chorzy ludzie... Mi parę razy czytając wybitną głupotę zdarzyło się być złośliwym wobec autora.

On się jeszcze bardziej złośliwie odszczekał. I już......... odpuszczam szkoda mi czasu na głupotki. Nie poluję na delikwenta, nie szukam zemsty.

Ba nie raz nie dwa za czas jakiś stawiam mu plusa w innym wątku (mając w pamięci jego głupotę z przed dni kilku - np.). Owszem jest paru bufonów na forum zgrywających guru, bądź intelektualistów, ale po prostu omijam ich wątki. Człowiek mądry nie będzie się bił z latarnią.

SławekR - ludzie żyją w realu (przynajmniej ja) mają swoje życie, hobby, przyjaciół, rodziny, myślisz że ktoś normalny będzie tracił czas na jakieś wirtualne zemsty ? Może jest kilku gimnazjalistów tutaj, albo parę osób o nieukształtowanej psychice, ale gro osób to ludzie dorośli - samo hobby wymaga pieniążków - a tych nie zarabiają dzieci. Reasumując Kolega ma chyba zbyt niskie mniemanie o zwykłych użytkownikach i oby nie zbyt wysokie o administratorach

Pozdrawiam wszystkich serdecznie...........

(edytowałem, zmieniając co nieco żeby być bardziej czytelnym)

• Użytkownicy+

Aktywność w zakładkach merytorycznych, powinna dawać dostęp do bocznicy. Mechanizm można by jakiś przyjąć, np. post związany z audio, dawałby dostęp do wpisu na bocznicy.Zdaje sobie sprawę co by to za sobą niosło... W normalnym świecie taka zależność byłaby naturalna/przypadkowa i niczym nie wymuszona. Bocznica w takiej formie jak dzisiaj, jest patologią.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Aktywność w zakładkach merytorycznych, powinna dawać dostęp do bocznicy. Mechanizm można by jakiś przyjąć, np. post związany z audio, dawałby dostęp do wpisu na bocznicy.Zdaje sobie sprawę co by to za sobą niosło... W normalnym świecie taka zależność byłaby naturalna/przypadkowa i niczym nie wymuszona. Bocznica w takiej formie jak dzisiaj, jest patologią.

Skąd ja znam takie teksty, no niech no sobie przypomnę, aaaaa już wiem .....to wy nieudacznicy doprowadziliście do tego, ze każdy z was ma po 30tyś złotych zadłużenia na łeb, a my zarząd/rząd chcieliśmy zawsze dobrze ....i dlatego to wy jesteście solą w oku ewropy, jesteście jej patogenem ...i gdyby was nie było, to tarzalibyśmy się jak pączek w maśle....

A tak po prawdzie.....

palton, skończ Waś pisać bzdury i wstydu sobie oszczędź.

Bo to od Waszej, Moderatorów roboty zależy jaka będzie kondycja Forum, w tym i Bocznicy.

Znasz to przysłowie - "kiepskiej baletnicy to i rąbek u spódnicy" ?

Można by napisać - "jak mam tu cokolwiek posprzątać, jak tu taki syf" ...

Nie dajecie rady ? poproście Administrację o wsparcie dodatkowymi Moderatorami, ale najpierw sami zacznijcie działać.

Tak naprawdę to sami żeście przez zaniechanie i olewatorstwo doprowadzili do tej "patologii".

Dotychczas nie uzyskałem odpowiedzi na dwa podstawowe, a kierowane do Moderacji pytania.

Czy otrzymam kiedykolwiek i jakąkolwiek odpowiedź na nie ?

Przypomnę je;

Ilu Moderatorów "czuwa" nad kondycją Bocznicy ?

Kiedy zostaną zlikwidowane klony ?

Gość stary bej

(Konto usunięte)

To może wprowadźmy opłaty za możliwość wejścia na Bocznicę i pisana w jej tematach ?

Takie wpisowe, jak w elytarnym klubie.

Chcesz należeć do klubu, uiszczasz opłatę - żegnasz się z klubem odzyskujesz ją - gdy cię z niego wywalają, opłata przepada.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

To nie jest dobry do konca pomysł. W zakładkacj merytorycznych bedzie mozna wnapisać bzdury w rodzaju he,he,he albo nigdy nie słusząc kolumny, klocka czy kabelka wygłaszać o nich opinie. I to ma dawać glejt na pisanie na Bocznicy. Bzdura.

W zakładkach merytorycznych panuje bałagan, Wiele wątków jest załozonych niepotrzebnie i tak samo niepotrzebnie tolerowanych przez moderację - a powinny być zamknięte. Widać ile w nich jest merytorycznych treści, kiedy potrzebna jest opnia o konkretnim sprzęcie. Przede mną już kilka osób zwarcało uwagę na bezsens zakładania wielu oddzielnych wątków pt. " Ratunku. Jakie kolumny za 200 PLN?

Moze zakładki merytoryczne powinny być pogrupowane na wzór klasyfikacji sprzetu np. w miesieczniku "HFM" czy "AV". Teraz widać, że moderatorzy nie ogarnaij wszystkiego co tam sie zaczyna i pisze. Może coś takiego spowoduje, że zaczną faktycznie moderować. Może też wprowadzić wzór "zagajenia" wątku zawierajacy jakieś obowiązkowe danew rodzaju: aktualnie posiadany sprzęt, upodobania muzyczne, oczekiwania dźwiekowe i użytkowe od nowego sprzetu, krótka charakterystyka pomiszczenia, budżet. Już przez to można było by uniknąć wpisów załozycielskich w stylu. Mam 150 PLN szukam cedeka - najlepiej żeby był hiendowy.

Bocznica jaka jest taka jest moderatorów chyba boli najbardziej to, że jest bardziej dynamiczna od wątków merytorycznych i wybiła sie na pewną autonomię. Jedni tu piszą i przedstawiają swoje poglądy, a drudzy zajmują sie wyłacznie atakami personalnymi i trollowaniem. Nie jest to trudne do wychwycenia. Wystarczy, aby moderatorzy stosowali na Bocznicy Regulamin i Netykietę.

nie ma nad czym debatowc i tak bocznicy nikt nie zamknie, moderatorzy to se moga zmienic czy zamykac co najwyzej drzwi od kibla,a patologi niech zaczna szukac od siebie

Za komuny tez chcieli zamknac ludziom mordy i jak sie skonczylo..

Czegoś tu nierozumię. Bocznica właśnie po to została stworzona, by wymieniać poglądy na każdy inny temat niż szeroko pojęte audio. Komu i dlaczego to miałoby przeszkadzać? Kto nie chce niech tu nie wchodzi. I tyle w temacie.

Bocznica właśnie po to została stworzona, by wymieniać poglądy na każdy inny temat niż szeroko pojęte audio. Komu i dlaczego to miałoby przeszkadzać?

moderatorów chyba boli najbardziej to, że jest bardziej dynamiczna od wątków merytorycznych i wybiła sie na pewną autonomię.

Najśmieszniejsze jest w tym wszystkim to, że najwięcej się burzą ci, którzy są na tym forum najkrócej

i z jakichś niezrozumiałych powodów sobie wymyślił jeden z drugim własne porządki tutaj wprowadzać.

Sufit przypadkiem komuś na łeb nie upadł?

Po raz tysiąc pięćset sto dziewięćset pierwszy trzeba co poniektórym tłumaczyć,

że w zakładkach i wątkach merytorycznych wszystko już było po kilkanaście razy napisane

na długo przed tym zanim jeden Pan Moderator z drugim Panem Moderatorem na to forum przylazł

i zaczął się panoszyć jak u siebie wymyślając sobie reguły na poczekaniu i nieistniejące problemy?

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
  • Użytkownicy+

Czegoś tu nierozumię. Bocznica właśnie po to została stworzona, by wymieniać poglądy na każdy inny temat niż szeroko pojęte audio. Komu i dlaczego to miałoby przeszkadzać? Kto nie chce niech tu nie wchodzi. I tyle w temacie.

Nie chodzi o treść, tylko o formę. Tylko tyle i aż tyle... Inna sprawa jest taka, że to forum o określonym profilu. W audio dzieje się wiele nowych rzeczy. Parantulla po raz któryś forsuje swoją teorię, że wszystko już było... Cóż, jak się nie słyszy wpływu wielu detali, to tak to może wyglądać. Nie miejsce tu na to, żeby to zagadnienie zgłębiać.

Ale gdyby uczciwie przysiąść i policzyć zdublowane wątki i zagadnienia na całym AS, to podejrzewam, że Parantulla byłby mimo wszystko bliżej niż dalej, prawdy zawartej w swoim twierdzeniu. ;)

Nie chodzi o treść, tylko o formę. Tylko tyle i aż tyle... Inna sprawa jest taka, że to forum o określonym profilu. W audio dzieje się wiele nowych rzeczy. Parantulla po raz któryś forsuje swoją teorię, że wszystko już było... Cóż, jak się nie słyszy wpływu wielu detali, to tak to może wyglądać. Nie miejsce tu na to, żeby to zagadnienie zgłębiać.

Dokładnie. Bocznica to nie miejsce na audio dywagacje. Co do treści i formy cóż, to bocznica. Należy się spodziewać wszystkiego. Wchodzisz na własną odpowiedzialność. I wcale nie jest tak źle jak próbuje się to przedstawiać..:)
  • Użytkownicy+

To nie jest dobry do konca pomysł. W zakładkacj merytorycznych bedzie mozna wnapisać bzdury w rodzaju he,he,he albo nigdy nie słusząc kolumny, klocka czy kabelka wygłaszać o nich opinie. I to ma dawać glejt na pisanie na Bocznicy. Bzdura.

W zakładkach merytorycznych panuje bałagan, Wiele wątków jest załozonych niepotrzebnie i tak samo niepotrzebnie tolerowanych przez moderację - a powinny być zamknięte. Widać ile w nich jest merytorycznych treści, kiedy potrzebna jest opnia o konkretnim sprzęcie. Przede mną już kilka osób zwarcało uwagę na bezsens zakładania wielu oddzielnych wątków pt. " Ratunku. Jakie kolumny za 200 PLN?

Moze zakładki merytoryczne powinny być pogrupowane na wzór klasyfikacji sprzetu np. w miesieczniku "HFM" czy "AV". Teraz widać, że moderatorzy nie ogarnaij wszystkiego co tam sie zaczyna i pisze. Może coś takiego spowoduje, że zaczną faktycznie moderować. Może też wprowadzić wzór "zagajenia" wątku zawierajacy jakieś obowiązkowe danew rodzaju: aktualnie posiadany sprzęt, upodobania muzyczne, oczekiwania dźwiekowe i użytkowe od nowego sprzetu, krótka charakterystyka pomiszczenia, budżet. Już przez to można było by uniknąć wpisów załozycielskich w stylu. Mam 150 PLN szukam cedeka - najlepiej żeby był hiendowy.

Bocznica jaka jest taka jest moderatorów chyba boli najbardziej to, że jest bardziej dynamiczna od wątków merytorycznych i wybiła sie na pewną autonomię. Jedni tu piszą i przedstawiają swoje poglądy, a drudzy zajmują sie wyłacznie atakami personalnymi i trollowaniem. Nie jest to trudne do wychwycenia. Wystarczy, aby moderatorzy stosowali na Bocznicy Regulamin i Netykietę.

Pisałem o tym. Lawina idiotycznych wpisów, lub po prostu kropek itp. zalałaby forum. Zdaję sobie doskonale sprawę, że to nierealne.

Fora są miejscem do spotkań. Chciałoby się, żeby rozmawiać na nich o tematach, na które się umawiamy. Jeśli jest to forum ogrodnicze, to rozmawiamy o roślinkach itp. Nie widzę jednak nic złego, jeśli chcemy poszerzyć znajomość i pogadać na takim forum z zaprzyjaźnionymi kolegami, na inne tematy. Jednak to co się u nas dzieje, nie należy do normalności. To są niemal ustawki do napieprzania. Robią to tacy audiofile, jak z kiboli kibice.

Nie będzie na forum moderacji doskonałej. Ba, często nie ma jej wcale. Robimy to w wolnych chwilach, których nie jest za wiele. Szansa, że czegoś nie zauważymy jest duża, właściwie to pewnik. Tylko płatna moderacja i to w dużej liczbie, może ogarnąć taką ilość wpisów. Były głosy, że moderacja jest zbędna. Teraz znów są pretensje, że ktoś zakłada niepotrzebne wątki.

• Użytkownicy+

Ale gdyby uczciwie przysiąść i policzyć zdublowane wątki i zagadnienia na całym AS, to podejrzewam, że Parantulla byłby mimo wszystko bliżej niż dalej, prawdy zawartej w swoim twierdzeniu. ;)

Szykuję się właśnie do wyjścia na koszykówkę. Umawiam się z kolegami, żeby sobie pograć. Robiłem to już tyle razy, że niewiele może mnie zaskoczyć. Może ktoś przyprowadzi kogoś nowego, jakiś nowy zwód poznam... Przy okazji, pewnie pogadamy w szatni, czy na piwie po grze. Człowiek ciekaw jest, co tam u kogo słychać, czasami posprzeczamy się też o polityce, czy na inne tematy. Ale stanie się to przy okazji, a nie zamiast niej.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Dokładnie. Bocznica to nie miejsce na audio dywagacje. Co do treści i formy cóż, to bocznica. Należy się spodziewać wszystkiego. Wchodzisz na własną odpowiedzialność. I wcale nie jest tak źle jak próbuje się to przedstawiać..:)

Albo ma być co do treści i formy "wchodzisz na własną odpowiedzialność", albo "nie mam ochrony moderacji na forum, można mnie kopać jak psa" (to cytat) i krzyki , że na post z godziny 2.15 moderacja śmiała sama nie zareagować do godziny 4.55, bo to jest "podwójna moralność moderacji". (też cytat, godziny również prawdziwe).

Kolejna rzecz,mniej więcej połowa krzyczy o zamordyźmie, "arogancji władzy" ze strony moderacji, że chciałaby dyktować co kto ma mówić i myśleć. A zaraz druga domaga się postawienia przy każdym wątku moderatora, żeby przesiewał każdy post, bo pewnie "jest ich mało i sobie nie radzą (moderatorzy)", a to przecież ich wina i ich zafajdany obowiązek pilnować porządku......

Więc może warto jasno określić i się zdecydować, bo albo rybka, albo akwarium. Czy mamy szerokim łukiem omijać bocznicę i zostawić ją samopas? Czy mamy pilnować porządku na zasadach ogólnych, w tym formy wypowiedzi i nie dopuszczania do zachowań trollujących?

Bo nie da się jechać jednocześnie okrakiem na dwóch koniach, w dwie różne strony.

I dokładnie o to mi chodziło w poście, który stał się przyczynkiem do powstania bieżącego wątku. Po prostu zdecydujcie się, jaką formę bocznicy i zasad na niej panujących, sobie życzycie. My się dostosujemy. Naprawdę nam jest ganz obojętne, to Wasze miejsce do dyskusji i ustalcie sobie zasady. My je zaakceptujemy, jeśli oczywiście nie będą szkodzić pozostałym rejonom forum.

Ale, kurcze, nie stawiajcie przed nami sprzecznych wymagań, dla zwykłego "mieszania w kotle" z nudów. Bo to jest chore. A z tym, póki co, mamy do czynienia. Czasami wręcz jedna i tak sama osoba potrafi bujać się od bandy do bandy, w kwestii wymagań.

p. post związany z audio, dawałby dostęp do wpisu na bocznicy

To już nawet nie kuriozum, to byłaby dopiero patologia.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.