Skocz do zawartości
IGNORED

Linuxowe granie

Lucky

Rekomendowane odpowiedzi

Z definicji chyba nie istnieje poza zhakowanym PS3. O to chodziło twórcom standardu SACD.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Nie, nie mam innego pod ręką.

Poczytałem i to rwanie to wina USB3.0 na 100%, nawet widać po buforze w moim DACu. W nowym daphile miało to być poprawione, u mnie nadal nie działa. Cudownie;)

Nieno, nie odbierz tego jako naśmiewanie się czy coś, ale jeszcze nie słyszałem o PC czy laptopie, który nie miałby na pokładzie poza kontrolerami USB 3.0 również USB 2.0

Nie próbowałeś podłączyć DAC do portu USB 2.0 i sprawdzić stabilność połączenia?

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

:)

mój nie ma USB2.0, same USB3.0, ćwiczyłem wszystkie 4 wyjścia USB.

Tak to wygląda:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

:)

mój nie ma USB2.0, same USB3.0, ćwiczyłem wszystkie 4 wyjścia USB.

Tak to wygląda:

Ukryta Zawartość

Chcę się upewnić. Czy chcesz, na czas słuchania muzyki, uczynić swój laptop bezużytecznym? O ile mi wiadomo daphille dopuszcza tylko pracę zdalną i jako system wyspecjalizowany nie robi nic innego jak odtwarzanie muzyki.

Ukryta Zawartość

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Emil, to odżałuj tą stówkę, kup terminal i ciesz się muzyką :)

Ukryta Zawartość

Szkoda czasu i nerwów na walczenie z komputerami.

Ukryta Zawartość

Ja już pomijam, że twój Dell ma wiatrak i one się czasami włączają.

Uruchomiłem Daphile na terminalu HP5730. Mam obudowę z jednym PCI wiec mogę zmieścić wewnątrz kartę dźwiękowa - teraz działa na wbudowanej.

Czy jest szansa ze karta na pci typu Audiotrak Prodigy HD2 lub nawet SB Audigy będzie działać?

Z tego co wiem to alsa (czyli podsystem jądra d/s dźwięku) obsługuje te karty.

Dzięki za info. Mam wersję HP T5730 + expansion module wiec miejsce jest, teraz siedzi tam karta wifi. Ta wersja T5730 jest wiec bardzo praktyczna. Robię wiec wifi na TPLink usb a w PCI podłączę SB Audigy bo mam taką, jak zadziała to kupie tą Audiotrack. Dam znać o rezultatach.

To nazwa sterownika. Multum kart muzycznych używa tych samym podzespołów i twórcy alsy piszą sterowniki jak najbardziej uniwersalna. Ale to tak tylko informacyjnie.

Dzięki za info :)

W takim razie mamy kompletny i idealny system pod audiofilskie zastosowania!

Wycenić jego licencję na powiedzmy 6000$ i byłby to hit high-end'u :D

Panowie !

Izolacja galwaniczna na popularnym układzie ASUM4160 to nieporozumienie ! Jak można w ogóle proponować takie rozwiązanie ?

Piewcy tanich rozwiązań niestety nie doczytali (bo nie sądzę, żeby sami sprawdzili), że ten układ nie obsługuje nawet sygnału 24/96 !!!!

Rozwiązanie zupełnie nieadekwatne do współczesnego audio.

Czyli wracamy do punktu wyjścia - nic nie zastąpi dodatkowej karty USB ze swoim zasilaniem.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Podobnej głupoty dawno nie przeczytałem na tym forum :))))

ten układ nie obsługuje nawet sygnału 24/96 !!!!

Jaja sobie robisz ????

Chyba że na układzie ASUM4160 bo na ADUM4160 to Full Speed :)

Rozwiązanie zupełnie nieadekwatne do współczesnego audio.

bez czytania ze zrozumieniem i wiedzy na temat działania posiadanych urządzeń nie można wygłaszać takich teori, tym bardziej kompletnie błędnych

ten układ nie obsługuje nawet sygnału 24/96 !!!!

ten układ nie widzi strumienia danych jako sygnału z muzyką, przed konweterem USB dane to taki sam strumień dla ADUM czy to sygnał do wydrukowania szlaczka na A4 w drukarce czy odtworzenie utwory mp3 przez dac

Z innej beczki,

jak mogę w Daphile przy ripowaniu ustawić schemat nazewnictwa katalogów i plików jak poniżej:

Artysta/[rok]Tytuł płyty/numer.nazwa utworu

Chodzi mi przede wszystkim o usunięcie podkreślników pomiędzy wyrazami.

Dziękuję za pomoc

Wysłano z mojego Commodore C64

----------------

ADUM4160 to Full Speed :)

Zgadza się. Teoretycznie to jest 12MB/s, praktycznie idzie 8MB/s.

Czyli maksymalnie pójdzie 24/96.

Z tym, że mi się nie udało tego dokonać na zakupionym urządzeniu. Ale już skontaktowałem się z firmą celem wyjaśnienia.

Stay tuned !

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

A propos AD ADUM 1460..

Mój DAC z Tenorem i Sabre na pokładzie, również posiada na wejściu separacje galwaniczną na tym scalaku AD.

Próbowałem go pare dni temu "oszukać"

Do kabla USB doprowadziłem +5V i mase, odcinając jednocześnie kable z prądem w tym samym kablu od strony PC.

ADUM4160 jednak na pokładzie ma jakiś układ, który blokuje działanie kości gdy masy sygnału +5V i DATA są różne.

ktoś robił podobne operacje ?

układ nie obsługuje nawet sygnału 24/96 !!!!

Zgadza się. Teoretycznie to jest 12MB/s, praktycznie idzie 8MB/s.

Czyli maksymalnie pójdzie 24/96.

Kolejne bzdury !!! Skąd ta wiedza, może z jakiegoś świerszczyka audio voodoo ?

Zadaj sobie odrobinę trudu i przeczytaj jakie parametry gwarantuje producent tej kostki:

Ukryta Zawartość

Jak dokładnie przeczytasz to być może znajdziesz przyczynę niedomagań Twojego separatora.

ps. Teraz z separatorem słucham pliku 24/192. Dlaczego gra ???

Ukryta Zawartość

marekzawa

Uważam, że mieszasz ludziom w głowach. Proponujesz nie sprawdzone rozwiązania, które niby mają zapewnić super jakość dźwięku. Zakupiłem proponowane przez Ciebie urządzenie i u mnie nie gra. Mam kupić dwa inne żeby któryś tam egzemplarz zagrał ?

Karty USB typy SOtM, JCAT, PPA na pewno grają i nie sprawiają problemów. Najtańsza z nich nie jest wiele droższa od izolacji galwanicznej. Karty USB bez problemu obsługują DSD, izolatory już nie.

Widzę, że jesteś teoretykiem i podpierasz się broszurami producenta. Życie niestety nie jest takie idealna jak na papierze.

A ja widzę że ciągle próbujesz lokować na forum produkty i przemycać audio voodoo nie mając elementarnej przy tym wiedzy o zasadach ich działania

U mnie ADUM4160 również działa z 24/192

A ADUM4160 działa z DSD ?

Ciekawe jakie audio voodoo przemycam ? Niby karty USB są takim audio voodoo ? Owszem, jestem zwolennikiem takich kart, bo podłączywszy do nich zasilanie zewnętrzne (liniowe lub bateryjne) grają lepiej niż zwykły port USB.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.