Skocz do zawartości
IGNORED

Linuxowe granie

Lucky

Rekomendowane odpowiedzi

Ej... nikt z was nie uruchamia daphile z karty SD lub pendrive?

Jeśli ktoś używa to proszę o sprawdzenie czy działa mu funkcja suspend (usypiania).

Przy okazji czy znacie może jakiś system/soft ala daphile czy XBMC gdzie by było spectrum coś ala

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

a najlepiej jeszcze stereo :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

suspend, u mnie działa. Daphile uruchamiam z karty SD. aby obudzić, musze podejść do laptopa i odpalić z palca i od razu zaczyna grac muzyke od momentu w której go uśpiłem.

nie musisz podchodzic do laptopa. mozesz skorzystac z funkcji wake on lan. dziala bardzo ladnie.

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

Mam ostatnio kilka problemów z Daphile (najnowszy firmware):

1. Squeezebox nie chce sterować Daphile, jak już coś gra (odpalone wcześniej przez WWW) to można tylko włączyć/wyłączyć dźwięk, nie ma dostępu do Wimpa czy stacji internetowych.

2. Zainstalowałem Squeezer’a – program widzi Wimpa, ulubione płyty/artystów ale nie można uruchomić muzyki z Wimpa z poziomu programu. Natomiast dodana kolejka odtwarzania Wimpa przez stronę WWW jest widoczna w Squeezer i można np. zmieniać utwory. Stacje internetowe można normalnie uruchamiać.

Nie wiem czy te problemy wynikły po aktualizacji bo ją zrobiłem jakiś czas temu i Daphile nie używałem aż do wczoraj. W sieci domowej nic nie modyfikowałem. Przywracanie ustawień fabrycznych Daphile nie pomogło. Gdzie szukać przyczyny?

Zainstaluj superstabilna wersje 14.09 i po klopocie.

Skąd wytrzasnąc wersję 14.09 na 32 bit?

Mam 64 bit,ale mój nettop dziabie na 32 bit

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Taki masz archaiczny sprzęt ?

Ukryta Zawartość

14.09 oparta jest na starszym LMS, który się nie wiesza.

Ukryta Zawartość

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Taki masz archaiczny sprzęt ?

Ukryta Zawartość

14.09 oparta jest na starszym LMS, który się nie wiesza.

DZięki.A po co mi lepszy sprzęt do daphile?

Dwie strony wstecz dałem dane i fotke tego nettopa.Daphile śmiga że aż miło.

Do windy mam Intel NUCa na i3,ale chciałem porównac z daphile.

Ukryta Zawartość

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

hej pytanko o daphile

kupilem pendrive'a 64gb i zgrałem na niego tyle samo muzyki. po podłączeniu do usb terminala fujitsu na liscie wyswietlanych jest tylko 20 pierwszych wykonawców (do litery "D") dlaczego nie widzi pozostałych i jak temu zaradzić?

Pozdro

hej pytanko o daphile

kupilem pendrive'a 64gb i zgrałem na niego tyle samo muzyki. po podłączeniu do usb terminala fujitsu na liscie wyswietlanych jest tylko 20 pierwszych wykonawców (do litery "D") dlaczego nie widzi pozostałych i jak temu zaradzić?

Pozdro

a nie ma tam podstron 1, 2, 3 itd? mozesz zrobic screenshota?

niestety nie ma podstron

logując się do daphile przez przeglądarkę player nie widzi więcej wykonawców ale kiedy eksploruje się podłączone urządzenia to ten usb posiada foldery ale są puste (bez plików muzycznych)

dodam że na windowsie te foldery wypełnione są plikami flac i nie ma problemu odtwarzania ich z tego pena

niestety nie ma podstron

logując się do daphile przez przeglądarkę player nie widzi więcej wykonawców ale kiedy eksploruje się podłączone urządzenia to ten usb posiada foldery ale są puste (bez plików muzycznych)

dodam że na windowsie te foldery wypełnione są plikami flac i nie ma problemu odtwarzania ich z tego pena

sorki za glupie moze pytanie, ale masz dobrze otagowane te pliki?

Nie mogę w daphile podłączyć dysku sieciowego, mam w routerze zrobione stałe IP dla mojego MyCloud. W daphile wpisuję:

cifs:/user@ip/FLAC

restartuję Daphile i nadal go nie widzi.

Password do dysku wpisuję taki sam jak w windows.

Ma ktoś jakiś pomysł?

przeszedłem przez to samo.

Czy dysk jest widoczny w sieci na innych komputerach ? U mnie mimo udostępnienia folderu z muzyką, nie było go widać, bo jak się okazało nie był udostępniony dla wszystkich użytkowników. Po odznaczeniu odpowiednich opcji i restarcie daphile wszystko się znalazło.

Ukryta Zawartość

Jeśli ten to jasne że się nada.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeśli ten to jasne że się nada.

tak to ten

Ukryta Zawartość

Nada się aż nadto.

Fajnie, że ma wbudowany zasilacz - zawsze to odrobinę mniej kabla, praktyczniejsze i estetyczniejsze :)

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

Nada się aż nadto.

Fajnie, że ma wbudowany zasilacz - zawsze to odrobinę mniej kabla, praktyczniejsze i estetyczniejsze :)

Ale nie da się prosto podłączyć wypasnego audiofilskiego zaailacz ;-)

Gdyby ktoś posiadał inne propozycje terminala do 200 zł to proszę o propozycje

Odnośnie tego terminala za 177 zł o którym pisałem wcześniej to widzę że można do niego zamontować bez problemu dysk 2,5 cala sata

Zapytałem się w sklepie który sprzedaje te terminale DELL i żeby podłączyć dysk 2,5'' trzeba dokupić sanki na dysk twardy, patrzyłem na zagranicznych stronach i cena sanek hdd prawię równa się z ceną terminala

cos mi się popieprzyło z daphile, po uruchomieniu odpala się jako hot spot. a nic nie zmieniałem. zrobiłem na nowo instalke i jest to samo. wymusiłem adres sieciowy ale to tez nic nie zmieniło, ma ktoś jakiś pomysł?

Dzień dobry,

potrzebuję podpowiedzi.

Na starszym ThinkPadzie, postawiłem 32bitowego Minta 17.1 (centrino 1.7 Ghz, 1.5 GB Ram) i wpiąłem m2Techa hiFace2.

Po szybkim ustawieniu wszystkiego, tj.:

w ustawieniach głośności: sound settings -> zakładka konfiguracja ->

- w pierwszej linii: hiFaceTWO UAC2, wybrany profil Digital Stereo IEC958 Output;

- w drugiej linii: built-in audio wybrany profil Off.

w odtwarzaczu DeadBeef w preferencjach na pierwszej zakładce „dźwięk”:

- wtyczka wyjścia: wybrane ALSA output plug-in;

- urządzenia wyjścia: wybrany hiFaceTWO UAC2, USB audio IEC958 S/PDIF digital audio output.

I wszystko śmiga bardzo ładnie, bez zacięć, czkawek itp - sygnał leci z HiFace2 do zewnętrznego DAC i muzyczka gra.

Problem pojawia się po restarcie kompa - mimo, że ustawienia są te same, nie ma sygnału (odtwarzanie trwa) - jest cisza.

Zapisałem wcześniej ustawienia miksera alsa (sudo alsactl store) gdy leciała muza - nie pomogło.

Gdzie szukać rozwiązania problemu?

Z góry dziękuję za pomoc.

Może Daphile musi rozpoznać przetwonik. Proponuję dla próby kolejność włączenia urządzeń.

1. Przetwonik

2. Komputer

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.