Skocz do zawartości
IGNORED

Linuxowe granie

Lucky

Rekomendowane odpowiedzi

Może ktoś miły mi pomóc i podeśle mi informacje jak prawidłowo ustawić EAC żeby uzyskać najlepszą kopie płyty CD,chyba będzie najlepszym sposobem aby zgrać muzykę z płyt CD programem EAC ?

;) :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

;) :)

Ukryta Zawartość

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

Mam problem , nie mogę włączyć podczas instalacji daphile przycisku F1 by sformatować dysk, powoduje to niemożliwość zainstalowania systemu bo dysk nie jest przygotowany pod instalacje. Chcę zainstalować wersję 14.09 bo mam ciągły problem z tym że nie mam na wyjściu karty jcat sygnału . Płyta intel 2800 ,zasilanie na razie standardowy zasilacz .Próbowałem dwóch różnych klawiatur.

Mam tam podpięty dysk ssd i chcę by na nim się to zainstalowało, jeśli jednak nie sformatuje go odpowiednio to później wyskakuje że nie mogę na nim zainstalować.A może ten dysk ma być jakoś podszykowany ?

No tak problem był w tym ,że dysk był sformatowany , dysk musi być dziewiczy. Pomógł program gparted i clear. Ale pozostał problem z brakiem sygnału na karcie jcat , system ją chyba widzi bo wyświetla że na wyjściu jest przetwornik "amanero " taki jak u mnie jednak cisza ,może coś w biosie już nie mam pojęcia od 4 dni walczę z tym tematem. Może jakieś porady , Panowie proszę o pomoc . Już byłem na tyle zdesperowany że zaczołem myśleć o windowsie.

Cześć,

mam w planie zmianę telefonu.

Ponieważ będzie to pierwszy raz telefon z większym dotykowym ekranem, to mam pytanie czy Lumia z WP będzie ok do Daphile.

Pewnie są aplikacje na WP ale czy są jakieś przeciwskazania sensowne do stosowania do Daphile Windows na telefonie jako pilot -wyświetlacz?

Zdecydowanie w Androida wolałbym się nie pchać.

Dzięki.

Cześć,

mam w planie zmianę telefonu.

Ponieważ będzie to pierwszy raz telefon z większym dotykowym ekranem, to mam pytanie czy Lumia z WP będzie ok do Daphile.

Pewnie są aplikacje na WP ale czy są jakieś przeciwskazania sensowne do stosowania do Daphile Windows na telefonie jako pilot -wyświetlacz?

Zdecydowanie w Androida wolałbym się nie pchać.

Dzięki.

Chyba nie myślisz na kupieniem Lumia 535 ? Ten model telefonu można jedynie kupić jak mamy możliwość przetestowania ekranu przed kupieniem telefonu,jak kupisz wadliwą sztukę to będziesz wysyłał parę razy telefon po serwisach i może go naprawią albo tylko będą ci wgrywać od nowa oprogramowanie twierdząc że nić więcej nie mogą zrobić

Witam i sie przywitam.

Pytanie do znawcow tematu, a szczegolnie do piopio...

Czy jak zakupie terminal HP t5740 ktory posiada PCIe to czy bede mogl wpiac PPA V2 ktora chyba tez jest na PCIe i czy dalphine mi wykryje ta karte. Ma to hulac na heglu H80 ciekawe czy system wykryje te ta integre.

Ogolnie fajna sprawa z tym terminalem i dobrze zeby moja przyszla konfigoraja zadzialala.

Pozdrawiam.

Pytanie do znawcow tematu, a szczegolnie do piopio...

Czy jak zakupie terminal HP t5740 ktory posiada PCIe to czy bede mogl wpiac PPA V2 ktora chyba tez jest na PCIe

Karta PPA USB V2 jest na PCI-EX. Jeśli terminal ma taką szynę to można. Oczywiście nie zmieści się w obudowie ... co może stanowić problem ...

Nie wiem czy Daphile wykryje DAC w Heglu H80. Trzeba to po prostu sprawdzić ... Daphile można zainstalować z pendrive na zwykłym laptopie i sprawdzić.

Milczeć, czy nie milczeć.. Oto jest pytanie :D

Widzę, że przystąpiłeś do bandy trolli. Fakt, są teraz silni i człowiek chce trzymać ze "zwycięzcami". Szkoda. Miałem Cię za rozsądnego gościa.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Piopio, nic z tych rzeczy.

Jak już mam trzymać sztamę, to z tymi co słuchają muzyki a nie sprzętu i jak piją to nie leją za kołnierz :D

Chciałbym pomóc koledze mowe, ale moja odpowiedź nie pomoże wam obydwu, dlatego lepiej chyba jak zamilknę :)

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

Ja pierniczę:

Ukryta Zawartość

to cudo będzie działać pod daphile, nie ma innego wyjścia.

Ukryta Zawartość

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Ale to już nie wina hegla tylko jakiegoś badziewnego kontrolera. Jeśli przetnę kabel usb to jest problem z kablem a nie z dac.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Schody mogą się zacząć po wpięciu do kombinowanego kontrolera usb.

Takie przypadki się zdarzały ;)

Dlaczego wprowadzasz ludzi w błąd ?

Jeśli DAC działa z Daphile to i będzie działa poprzez kartę USB.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

A sprawa z czarnym smokiem?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Smok współpracuje również z kartą PPA Studio v2 ale na windows 8 ( wczoraj testowałem ), z nieznanych przyczyn niestety

nie chce zagrać po systemem Daphile na tej samej konfiguracji przez w/w karte .... :( "

Fakt. Zapomniałem na czym się skończyło. Ten jeden jedyny DAC nie współpracuje z Daphile i kartą PPA USB. Może w nowej wersji Daphile zostało to poprawione.

Ten jeden jedyny DAC nie współpracuje z Daphile i kartą PPA USB.

Na którym to przykładzie widać że kontroler po modyfikacji przestaje spełniać swoją podstawową funkcję to jest przesył danych po usb.

Może w nowej wersji Daphile zostało to poprawione.

A dlaczego to miała by być wina systemu skoro bez karty dac działał?
A dlaczego to miała by być wina systemu skoro bez karty dac działał?

Bo ta sama konfiguracja działa pod Windows. To chyba logiczne, że to wina Daphile ...

Na którym to przykładzie widać że kontroler po modyfikacji przestaje spełniać swoją podstawową funkcję to jest przesył danych po usb.

A słyszałeś o czymś takim jak sterowniki ? Urządzenie bez sterowników nie będzie poprawnie działać. Widocznie sterowniki do karty PPA USB albo Audiobyte Black Dragon nie są w Daphile dopracowane. I tyle w temacie. Ten DAC nie współpracuje. Reszta działa.

Bo ta sama konfiguracja działa pod Windows. To chyba logiczne, że to wina Daphile ...

Bez karty działa z kartą nie co jest uwalone?

A system

B dac

C karta

A słyszałeś o czymś takim jak sterowniki ?

Jaką odpowiedź dał ci Kimmo?

Bo nie wieże że nie spytałeś dlaczego jest problem z tym dac.

Karta z Windows 8 i Smokiem działa.

Czy karta jest uwalona ?

Mam izolację na USB, która z Daphile nie działa a z Windows działa bez problemów.

Czy izolacja jest uwalona ?

Karta ppa usb to modyfikowany nec sterowniki więc te same jedyne wytłumaczenie to zwalona modyfikacja.

Co do izolacji to jeśli chodzi o adum to działa tak samo pod windows jak i linux.

Co do izolacji to jeśli chodzi o adum to działa tak samo pod windows jak i linux.

I znów wiesz lepiej ... spytaj marekzawa - on też testował i jemu też nie działała z Daphile.

Z Windows działa.

Ja pierniczę, black dragon to urządzenie UAC2. Pod windows musi mieć dedykowane sterowniki. Cholera wie co jest w tych sterownikach bo to przecież jest oprogramowanie zamknięte i tak naprawdę to nie są sterowniki do UAC2 ale do tego konkretnego urządzenia.

Natomiast w przypadku linuxa mamy obsługę standardu UAC2. Jeśli urządzenie działa bez karty a z kartą nie działa to nie jest to wina urządzenia, bo urządzenie jako takie spełnia wymogi standardu UAC2. No ale żeby to zrozumieć nie można być debilem, więc nie wszyscy to zrozumieją.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.