Skocz do zawartości
IGNORED

REKLAMY W KINACH - irytujące dziadostwo - jak to zmienić ?

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

Jak dla mnie fakt, że reklamodawcy chcą w ogóle wykupować reklamy do emisji w sposób, który normalnego odbiorcę wkurzyłby do białości, znaczy że naszemu społeczeństwu naprawdę blisko do psów Pawłowa. Reklamowane - kupuję, bez przypomnienia sobie że reklama tego akurat towaru zepsuła nam seans kinowy.

A mnie się zdaje że po prostu coraz mniej ludzi chodzi do kina i dlatego opłaca się wydłużać czas miedzy seansami i wciskać w to miejsce reklamy. Mimo że taka praktyka tylko więcej ludzi odciągnie od kina.

Faktycznie kiedy sobie przypominam tak jeszcze 10 lat temu w kinach było jakoś tłoczniej. Teraz są natomiast 40 minutowe reklamy i zniżki na "środy z Orange". W niektórych kina nawet wielostanowiskowe kasy zlikwidowali.

Jak dla mnie fakt, że reklamodawcy chcą w ogóle wykupować reklamy do emisji w sposób, który normalnego odbiorcę wkurzyłby do białości, znaczy że naszemu społeczeństwu naprawdę blisko do psów Pawłowa. Reklamowane - kupuję, bez przypomnienia sobie że reklama tego akurat towaru zepsuła nam seans kinowy.

Chodzi o to, byś był przy każdej nadarzającej się okazji bombardowany głupimi reklamami i nie miał czasu pomysleć, co naprawdę jest Ci potrzebne. Nie ma znaczenia, czy reklamowany jest produkt A czy B. I nie ma znaczenia, czy dana reklama ma jakikolwiek wpływ na popyt danego produktu. Możesz nawet na złość, pójść i kupić produkt "konkurencyjny", często nie będąc świadomy, że to też produkcja z tej samej grupy kapitałowej. Najważniejsze, aby Cię utrzymywać w stanie "zbombardowanym".

Multiplexy w dużych centrach handlowych od dawna żyją z wycieczek szkolnych - do Janek, newralgicznie położonych u zbiegu dróg z Wawy na Kraków i Katowice, jeżdżą autokary nawet z miejscowości oddalonych o 100km i więcej.

A pomyśl jak było za komuny - zanim obejrzało się Gwiezdne Wojny czy Wejście Smoka, to obowiązkowe półł godziny komunistycznej indoktrynacji w postaci Polskiej Kroniki Filmowej,

za młody jesteś byś ją oglądał, bo gdybyś oglądał, nie pieprzył byś tej głupoty

Wyświetl postUżytkownik jar1 dnia 04.02.2014 - 10:36 napisał

Po pierwsze PKF trwała ok. 10 min a po drugie była to jedna z najmniej wk.. rzeczy wtedy.

Ale... BYŁA!

A ja też płaciłem za Aliena a nie za komunistyczną indoktrynację.

To już wolę podpaski!

no fakt, głupota nie wybiera, człowiek sam się określa

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

za młody jesteś byś ją oglądał, bo gdybyś oglądał, nie pieprzył byś tej głupoty

Dottore jest starszy ode mnie, a mimo to pamiętam komunistyczną kronikę filmową. Dość grubymi nićmi była szyta, na szczęście film pamiętało się potem dużo lepiej. Powinni byli stawiać wachmanów na wyjściu i zmuszać do obejrzenia kroniki po filmie.

Nie rozumiem tylko tej alternatywy. Albo komunistyczna kronika albo reklamy pdpasek?

Jak ktoś świat w ten sposób postrzega, to raczej powinin sam udac się do lekarza...

To był jednak trochę inny ciężar gatunkowy - kronika filmowa była tak jakby znakiem dominacji komuny nad człowiekiem, zwłaszcza że kino miało dużą przewagę nad domowym sprzętem do oglądania filmów, którym w najlepszym przypadku był VHS plus telewizor dobrze jak 28".

Dziś zawsze można obejrzeć film w domu jak wyjdzie na blu-ray'u, a opóźnienie nie robi z człowieka kulturalnego pariasa, bo i tak większość nowych produkcji to rzeczy miałkie i wtórne.

"Okupacja" kina przez kinomaniaków nagłośniłaby chociaz sprawę - tak mi się bynajmniej wydaje ! :)

Bez nagłaśniania nikt tego nie zmieni ... za tym stoją przecież ogromne wpływy, który ktoś broni.

Już widzę jak sieć kin A podsyła energicznych krzykaczy do takiego spontanicznego ruchu okupacji kin, który "przypadkiem" skieruje swój słuszny gniew przeciwko kinom sieci B.

Dlatego też trudno kogokolwiek zachęcić do jakichkolwiek protestów działań alternatywnych wyprane mózgi - bo tak ma być.i już koniec

I tłumaczenia że reklamy muszą być przez piratów złych

Komuny nie ma od 20 lat...

Czy ja wiem ? PZPR(największy i faktyczny właściciel PRLu) tak nie ma ale rdzeń pozostał w umysłach niektórych ludzi do tego odrobina pseudokapitalizmu i mamy to co jest same przegięcia w kinach też.

...

Czy ja wiem ? PZPR(największy i faktyczny właściciel PRLu) tak nie ma ale rdzeń pozostał w umysłach niektórych ludzi do tego odrobina pseudokapitalizmu i mamy to co jest same przegięcia w kinach też.

Komuna dotyczyła ustroju społeczno-politycznego a nie. co komu w rdzeniu pozostało. :)

Faktem jest, ze 40 minut reklam bzdurnych za czasów komuny w kinach nie było, więc dzisiejszy ich byt z komuną nie ma nic wspólnego.

Wystarczy przyjść pół godziny później i nie będzie reklam.

Prosty środek zaradczy dla kin - losowo zróżnicować długość bloku reklamowego przed danym seansem, w zakresie 10 - 40 min. W ten sposób receptywność widowni będzie większa, bo po jednorazowym doświadczeniu krótkich reklam będa tym bardziej z niecierpliwością oczekiwać filmu po kilku pierwszych.

Czy nikomu to nie przeszkadza, że przed seansem w kinie jesteśmy zmuszani do obcowania z przekazem reklamowym ?

W niedzielę zmarnowano mi (no i innym widzom) 40 minut (!) w oczekiwaniu na rozpoczęcie seansu ... Szczyt chamstwa.

Zaraz w supermarketach wprowadzą obowiązkowe bloki reklamowe do obowiązkowego obejrzenia przed wejściem do sklepu !

To jawne złamanie umowy - mam wydrukowaną na bilecie ch rozpoczęcia seansu, a kino się z tego nagminnie nie wywiązuje !!!

Ktoś ma ochotę to oglądać, proszę bardzo - przychodzi 40 minut wcześniej i sobie ogląda - ja sobie tego nie życzę, więc przychodzę

punktualnie na film, a nie na jakieś akcje reklamowe, za które ktoś kasuje szmal ... Jak z tym badziewiem walczyć ???

Zaraz wlezą z tym do szkół, zakładów pracy, teatrów, kościołów, itp. :) Śmiesznie by to wyglądało - czas chyba powiedzieć STOP !!!

dlatego przestałem chodzić do kina i dzieci tez nie zabieram bo idąc na spokojny film dla 3 latka serwują ponad 20minut reklam agresywnych, dziecko nie wyrabia i jak po takim bloku ma obejrzeć spokojnie film/?

zapomniałem dopisać, telewizyjej śmiry nie oglądam już kilka lat nie mam kablówek satek i podpiętej nawet anteny, tylko film odpowiednio przygotowany bez reklam kiedy mi pasuje,

Focal + Naim

zapomniałem dopisać, telewizyjej śmiry nie oglądam już kilka lat nie mam kablówek satek i podpiętej nawet anteny, tylko film odpowiednio przygotowany bez reklam kiedy mi pasuje,

Trzeba jeszcze dodać, że i tak będziesz za to bulił czy oglądasz czy nie. Syf!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

A co za problem zapytać ile trwają reklamy i zająć miejce kilka minut przed właściwym seansem?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Kina powinny to załatwić prosto - 25 zł za bilet na film z reklamami, 45 zł za bilet bez reklam.

Tylko że na te "bezreklamowe" nikt by wtedy nie chodził ...

Więc po co o tym gadać ?

Zadzwoń więc i zapytaj ... :)

Dziady nie udzielają informacji? Do UOK z nimi! :)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Trzeba jeszcze dodać, że i tak będziesz za to bulił czy oglądasz czy nie. Syf!

Ukryta Zawartość

Oczywiście, płacisz za możliwość oglądania.

Tak właśnie działa nasz współczesny "wolny rynek" . Nieważne, czy chcesz czy nie, bierzesz produkt czy nie, i tak płacisz. Oczywiście w imię Twojego dobra... i rozwoju.

Ukryta Zawartość

Przestałem chodzić do kina kilka lat temu. Nie dam się okradać z mojego czasu , który - też pieniądz. Ostatni film w kinie to - Avatar w trzy de :) Umówiłem się z przyjaciółmi na kolację po seansie , przedtem policzywszy , ile czasu mi zajmie dojazd etc. Musiałem wyjść bez mała po połowie filmu... I, skoro właściciele kin mają mnie w dupie - ja ich też tam posiadam. Zresztą - pierdolenie o fioletowej krowie i robienie z ludzi idiotów - wcale mnie nie interesuje.

Oczywiście w imię Twojego dobra... i rozwoju.

W szczególności dzisiejsze programy "głupawki" są bardzo dobre dla rozwoju. Z dzisiejszą kinematografią jest podobnie idziesz na film nie dość, że umordują człowieka reklamami, to potem najczęściej dobije cię chu...y film i tak kasa poszła w błoto.

Niedługo czeka nas dodatkowa opłata, za możliwość" uzytkowania internetu i jego zawartości;

Pierwsze jaskółki już...

Ukryta Zawartość

To już się robi samograj :)

Ukryta Zawartość

Ale jak zachorujesz na raka i pójdziesz do szpitala to chciałbyś żeby uratowali ci życie, tak ?

Operacja będzie opłacona z podatków które te firmy odprowadzą ... więc nie narzekaj

Ale jak zachorujesz na raka i pójdziesz do szpitala to chciałbyś żeby uratowali ci życie, tak ?

Operacja będzie opłacona z podatków które te firmy odprowadzą ... więc nie narzekaj

Gdyby to jeszcze było takie oczywiste...

- Poproszę jeden bilet na film

- Z reklamami sobie Pan życzy, czy bez?

- A jaka jest różnica w cenie?

- Z reklamami 20% taniej

- To oczywiste, poproszę z reklamami!

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Kina powinny to załatwić prosto - 25 zł za bilet na film z reklamami, 45 zł za bilet bez reklam.

Nie!

Nawet jak bilety pokryłyby 130% kosztów projekcji...

... reklamy będą.

Tu mimo dużej marży, nie rezygnuje się z dodatkowych zysków.

To Polska!

Nie!

Nawet jak bilety pokryłyby 130% kosztów projekcji...

... reklamy będą.

Tu mimo dużej marży, nie rezygnuje się z dodatkowych zysków.

To Polska!

W zachodnim kinie byłem ostatnio wiele lat temu, tragedii z reklamami sobie nie przypominam, ale w Polsce też wtedy źle pod tym względem nie było.

Jednak zapewniam, że reklamy przed seansami nie tylko w naszym pięknym kraju są puszczane, więc to nie tylko polski problem.

Ponoć w USA bywały sytuacje, że projekcje były przerywane blokami jak w Polszicie, ale nie potrafię zweryfikować tej informacji.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.