Skocz do zawartości
IGNORED

Igrzyska w Soczi 2014 - kibicujemy, bojkotujemy?

suluben

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

To przecież przebrany dziadekwłodek na gościnnych występach!

Wsadź sobie tego pejcza w d... i sprawdź, czy będziesz umiał pomachać nim, jak ogonem.

Żadnej. Za to za premie od naszych ministrów i prezydent Warszawy można spokojnie ze 2

Wtrącę wątek sportowy. W hokeja właśnie dziewczyny z Kanady zdobyły złoto. Mecz nieprawdopodobny. Szkoda że nasi hokeiści nie grają choć w połowie tak jak te laski.

Jedną tacę w województwie.

Tak to sobie właśnie tłumacz.

Inaczej: ile hal można zbudować za wszystkie państwowe dotacje na święty reaktor na wilanowie?

Mogę policzyć. To ile wyniosły te wszystkie dotacje?

Mogę policzyć. To ile wyniosły te wszystkie dotacje?

60 mln, w tym 40 z ministerstwa kultu i 20 od marszałka woj. mazowieckiego. Btw. jak już pisałem, są naprawdę ważniejsze rzeczy, niż jakieś hale sportowe, żeby "nasi" wygrywali.

Żadnej. Za to za premie od naszych ministrów i prezydent Warszawy można spokojnie ze 2

Wtrącę wątek sportowy. W hokeja właśnie dziewczyny z Kanady zdobyły złoto. Mecz nieprawdopodobny. Szkoda że nasi hokeiści nie grają choć w połowie tak jak te laski.

Czesc! Fajnie ze ogladales. Brawa dla naszych dziewczyn!!! U mnie w biurze pizza I piwo, teraz juz bedzie zero pracy. A jutro powtorka z rozrywki (Kanada - USA mezczyzni w polfinale)! Wg mnie to jest prawdziwy 'final' hokeja w Soczi. A dzisiejszy mecz fantastyczny. Trudno uwierzyc ze to kobity graly. Czapki z glow.

No, 60 milionów to kawał grosza. To prawie tyle ile w ubiegłym roku rozdano kolesiowego u Pani Prezydent Warszawy (tylko w ostatnich dniach grudnia, rzutem na taśmę ponad 20 milionów rozdanych złotówek) oraz u Jaśnie Nam Panującego Premiera (blisko 50 milionów złotówek).

Czesc! Fajnie ze ogladales. Brawa dla naszych dziewczyn!!! U mnie w biurze pizza I piwo, teraz juz bedzie zero pracy. A jutro powtorka z rozrywki (Kanada - USA mezczyzni w polfinale)! Wg mnie to jest prawdziwy 'final' hokeja w Soczi. A dzisiejszy mecz fantastyczny. Trudno uwierzyc ze to kobity graly. Czapki z glow.

No jak dla mnie to był najlepszy mecz w tym turnieju. Łącznie z meczami mężczyzn. W szczególności słupek amerykanek przy pustej bramce pod koniec 3 tercji i odpowiedź kanadyjek na 2:2.

No jak dla mnie to był najlepszy mecz w tym turnieju. Łącznie z meczami mężczyzn. W szczególności słupek amerykanek przy pustej bramce pod koniec 3 tercji i odpowiedź kanadyjek na 2:2.

I nie koniec na tym bo ten slupek byl po tym jak jeden z sedziow wszedl w parade jednej z Kanadyjek na 'niebieskiej' I Amerykanki przejely krazek I omal nie strzelily do pustej bramki! I na koncu ta ucieczka Hayley Wickenheiser ! Powinien byc rzut karny a nie 2 minuty ale w koncu wyszlo im to na dobre!

I to jest właśnie sport! Jak ktoś czasem pyta - na co te pieniądze (w innej wersji: na co te piniondze?) to odpowiem - na te emocje właśnie.

Jestem Europejczykiem.

Tak, tylko że boli to że taki sport mogę tylko oglądać w domu na kanapie, bez emocji jakie są na trybunach.

Odnośnie hokeja to wybrałem się kiedyś na mecz Legii na torwarze. Jedyne emocje to były jak się zawodnicy tłukli między sobą (chociaż tutaj Legia była lepsza). Przy większości akcji legionistów, krążek był rozgrywany z taką prędkością że sąsiad kilka rzędów wyżej wstawał i wołał : "no jeeedź kur&%$a jeeeedź !!"

Igrzyska sie koncza, zabawa sie konczy wiec czas na oglaszanie tych ofiar ktore daly sie zlapac na dopingu

Mam nadzieje ze Holendrzy nie dadza sie zlapac i nie zrobia afery jak sportowcy DDR :))

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

W Polsce nadal nawołuje się do bojkotu ZIO w Soczi. Tym razem chodzi o ceremonię zamknięcia.

Na apele te pozytywnie odpowiedziała Justyna Kowalczyk. W czasie biegu na 30 km zbojkotowała dalszą rywalizację i zeszła z trasy.

Szacunek Pani Justyno, zdrowie ważniejsze od ciągle niezaspokojonych oczekiwań wobec Pani Osoby.

Inne polskie biegaczki biegną dalej, swoim tempem. W igrzyskach przecież liczy się głownie udział.

A w TV mówią o tym że Justyna uderzyła się w tą kontuzjowaną nogę i sam widziałem jak utykając schodziła z trasy....skąd te informacje o bojkocie? ;)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Nie sądzę by zeszła bez przyczyny zdrowotnej....nie była faworytką w tym biegu (przypominam to łyżwa) inne znane biegaczki kończyły bardzo daleko i nie był to dla niech powód by przerwać bieg!

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

A w TV mówią o tym że Justyna uderzyła się w tą kontuzjowaną nogę i sam widziałem jak utykając schodziła z trasy....skąd te informacje o bojkocie? ;)

Wielokrotnie pisałem na Bocznicy - nie stosuję emotikonów.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Brawo polskie panczenistki! Jedyna chyba na tych IO Reprezentacja Narodowa, która nie ma własnego krytego toru sięgnęła po olimpijskie srebro w pięknym stylu.

Dobrze, że w półfinale trafiła na Rosjanki, a nie na Ukrainki na przykład. Bo Polki mogłyby przegrać... dla wyrażenia jedności i poparcia.

Kowalczyk biegła by zdobyć medal , kiedy zorientowała się że nie ma szans z norweżkami odpuściła , i bardzo dobrze!

przede wszystkim poległa wobec "kolarskiej" taktyki Norweżek, gdy się taka silna trójka urywa, pojedynczy zawodnik nie ma szans na dojście, Finka też nie dała rady

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Gość rydz

(Konto usunięte)
<br />Kowalczyk biegła by zdobyć medal , kiedy zorientowała się że nie ma szans z norweżkami odpuściła , i bardzo dobrze! <br />

<br />przede wszystkim poległa wobec "kolarskiej" taktyki Norweżek, gdy się taka silna trójka urywa, pojedynczy zawodnik nie ma szans na dojście, Finka też nie dała rady <br />

No dokładnie , po 10 kilometrach myślę że już wiedziala , jest ambitna , ale męczyć się 30 kilosów tylko po to by dobiec do mety?

Wlasnie ogladam hokej I jest juz 5:0 dla Finow. Te mecze o 3-cie miejsce sa bez sensu. Powinni dawac 2 brazowe medale. Dla Amerykanow 3 miejsce nie ma zupelnie znaczenia. Przyjechali do Soczi aby wygrac. Lepiej Finowie przystopuja bo bedziemy miec bijatyke na koncu. Ten mecz to chyba gwozdz do trumny jesli chodzi o udzial hokeistow z NHL na olimpiadach. Wyglada na to ze to bedzie ostatni raz na wiele lat niestety.

Finnlandia dokopala Rosjana i dokopala 5:0 USA ,

Ruski biedne to mozna zrozumiec, no ale ta elita swiatowego hokeja z NHL (usa) zeby przegrala z takim malutkim panstwem ?? :))

Finnlandia dokopala Rosjana i dokopala 5:0 USA ,

Ruski biedne to mozna zrozumiec, no ale ta elita swiatowego hokeja z NHL (usa) zeby przegrala z takim malutkim panstwem ?? :))

Przeczytaj moj 'post' powyzej. Poza tym w Finlandii hokej to sport numer 1 a w USA to numer 4.

Mecz oglądałem z zainteresowaniem i szczerze mówiąc kibicowałem Finom (a raczej Fińczykom jak mówił Czerkawski :-))) ).

Finowie wygrali bo w odróżnieniu od Amerykanów mieli przygotowana taktykę, strategie i stanowili zespół.

W obronie grali uważnie, konsekwentnie nadzwyczaj solidnie. Mieli też opanowany środek tafli i łapali wiekszość zagrań w tej strefie. Na ich atak patrzyło sie z przyjemnością bo bramki były wypracowane i czasem wrecz podręcznikowe.

Akcja gdy trzech napastników szło ławą i krążek po kolei przechodził od jednego do drugiego by ominąć obrońców i bramkarza z pewnością trafi do podreczników hokeja.

Znamienne jest, że filarem fińskiego ataku był facet, który ma prawie 44 lata. Gdyby była to chaotyczna napierdalanka pewnie byłby bez szans. Ale zespołowe podejście do gry spowodowało, że znalazł swoje miejsce w tej układance i dał zespołowi to, co miał najlepsze.

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.