Skocz do zawartości
IGNORED

Kukliński-zdrajca...doczekał się filmu

storczyk84

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

jam juz robiem za pomnik..z granitu i takich mondrych jak ty tez pare stoii.

tak samo sie napinali jak ty i zostal po nich tylko...cokół.

wanadale i bohaterscy poilicjanci ich zalatwili.

Natomiast na robactwo nadal najlepsze jest DDT i słoik. Jak kiedyś na USAmerykańska stonkę.

Panowie, szanowni emeryci. Troszeczkę godności. Przed śmierciom

/emotikon/

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Natomiast na robactwo nadal najlepsze jest DDT i słoik. Jak kiedyś na USAmerykańska stonkę.

sam przez to ..przeszedles??

i uratowal cie bohaterski milicjant.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Panowie, szanowni emeryci. Troszeczkę godności. Przed śmierciom

/emotikon/

Daj sobie spokój. Trolla trzeba tępić - nawet DDT.

Poza tym spodziewałem się po Tobie przynajmniej odrobiny obiektywizmu.

tak jezd dziadek zebys sie tylko nie zaplatał i nie pomylił w truciznach.

swoja droga te amerykanie i ddt to wymyslili twoi przyjaciele dla idiotow i jak widac padło...na podatny grunt.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

(...)

i uratowal cie bohaterski milicjant.

UB-ek w 1958.

tak jezd dziadek zebys sie tylko nie zaplatał i nie pomylił w truciznach.

swoja droga te amerykanie i ddt to wymyslili twoi przyjaciele dla idiotow i jak widac padło...na podatny grunt.

Nie booj! Przeszedłem przeszkolenie w indywidualnym rolnictwie w 1963.

Nie żebym był wielkim zwolennikiem wallenrodyzmu, ale Polski ani narodu polskiego Kukliński raczej nie zdradził. Zdradził i owszem, Związek Sowiecki. Podobnie jak Traugutt carską Rosję.

Nie żebym był wielkim zwolennikiem wallenrodyzmu, ale Polski ani narodu polskiego Kukliński raczej nie zdradził. Zdradził i owszem, Związek Sowiecki. Podobnie jak Traugutt carską Rosję.

Traugutt przekazał komuś informacje, w których Polaków mają celować rakietami, by zabić jak najwięcej ???

Na Polskę Ludową, sojusz z Armią Sowiecką i walkę z zakusami imperializmu nie przysięgał - bo to była dopiero zdrada.

W II RP w ogóle przysięgali Bogu. Wiec w zasadzie zdradzać mogli dowolnie byle wiernie Bogu ???

W domu wszyscy zdrowi?

• Moderatorzy

Kukliński działając na szkodę okupanta dawał informacje krajowi, który wepchnął nas w ramiona tegoż okupanta (Techeran, Jałta, Poczdam) .

Po latach również wielokrotnie wsadził nas na minę (kraj, który dostawał info - "wspólne" interwencje zbrojne, nieudany offset) i na pewno nie jest naszym przyjacielem i szczerym sojusznikiem.

Reasumując Kukliński robił co uznawał wtedy za słuszne ale jednocześnie dawał wytyczne dla wojsk, które ostrzeliwałyby i zabijały Polaków , nie sądzę by dało Polsce to jakiekolwiek korzyści.

Doprowadzając do zachwiania równowagi mógł doprowadzić do rozpoczęcia konfliktu zanim obie strony Zimnej Wojny same utraciły siły i zwinęły sztandary.

Inaczej mówiąc podpuszczał 2 psy, które gdyby zaczeły się gryźć to przy okazji totalnie pogryzły by nas.

Lepiej gdyby zajął się łowieniem ryb albo inny zbieraniem grzybów.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Przecież o tym mówili już w latach 1970 w czasie zasadniczej służby wojskowej w ramach szkolenia. Plany NATO zakładały, że na przykład Warszawa będzie całkowicie zniszczona w czasie ataku rakietowo-jądrowego. W związku z tym planowano jedynie odgruzowanie tylko dwóch arterii: Wschód - Zachód i Północ - Południe dla ruchów wojska. Kukliński w tym owocnie pomagał, bo przecież nie znał planów obrony Moskwy czy Leningradu.

Z tym, że siły obrony powietrznej wokół Warszawy były większe i lepiej zorganizowane, niż obecne siły obrony powietrznej całego terytorium Polski.

Jeszcze raz powtórzę - w sprawie Kuklińskiego Amerykanie mówią co chcą i ile chcą. Rosjanie nie mówią nic a z tego, co jest w polskich żródłach wynika więcej pytań niż pojawia się odpowiedzi. Wiele wskazuje na to, że Kukliński nie był takim sobie zwykłym wojskowym który nagle przejrzał tylko, że współpracował z tajnymi służbami PRL a być może i ZSRR praktycznie od początku swej kariery wojskowej.

Jestem Europejczykiem.

Ale w takim razie dlaczego chroniliby go, i pamięć po nim, Amerykanie?

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Amerykanie to mają w dupie co sobie prawiczki polskie pierdzielą na temat jakiegoś szpicla opłacanego przez CIA. Wyniesienie na pomniki nastapiło po luźnej uwadze Brzezińskiego że moznaby zdrajce rehabilitować żeby poprawić sobie wizerunek wobec NATO. A dla USA oznaczałoby to oszczędności na ochronie byłego szpiega i jego rodziny.

Ale w takim razie dlaczego chroniliby go, i pamięć po nim, Amerykanie?

Bo w przeciwieństwie do naszych oszołomów mają łeb na karku i kierują się własnym interesem a nie emocjami.

No i poza wszystkim każdy zwerbowany przez Amerykanów agent ma pewność, że może liczyć na kasę, ochronę i dyskrecję.

Tym, którzy uwierzyli polskiemu wywiadowi Antoni zmontował prawdziwy horror i nieprędko znajdzie sie jelonek który przyjdzie do Polaków a nie do kogokolwiek innego.

P.S.

Nie zdziwiłbym się, gdyby synowie Kuklińskiego (a przynajmniej ten "zaginiony") żyli gdzieś z nową tożsamością.

Jestem Europejczykiem.

Czyli że Kukliński był rosyjskim agentem i w 70' zaczął pracować dla Amerykanów?

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

To praktycznie pewne. Tak samo jak to że syn Kulkińskiego żyje i ma się doskonale pod opieką CIA. Chodzi o tego którego sztorm zmył z pokładu jachtu podczas słonecznej pogody i nie wywrócił nawet szklanek na stoliku.

Czyli że Kukliński był rosyjskim agentem i w 70' zaczął pracować dla Amerykanów?

Tego nie wiem. Ale czytałem artykuł w którym autor podaje szereg zastanawiających faktów na temat kariery Kuklińskiego w PRL.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Ale skoro Kukliński zmienił front to po co Amerykanie robią wokół niego taką propagandę? Dlaczego nie traktują go jak innych Polaków którzy pracowali dla Amerykanów w PRLu?

"Jednoznaczna ocena płk. Kuklińskiego jeszcze przez wiele lat nie będzie możliwa.

Dla potencjalnego Polaka był i jest on bohaterem narodowym....dla ludzi spod "znaku" Jaruzelskiego , Kiszczaka , Siwickiego...pozostanie zdrajcą ojczyzny."

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Ale skoro Kukliński zmienił front to po co Amerykanie robią wokół niego taką propagandę?

Jaką propagandę robią Amerykanie???

Propagandę robią nasze krajowe przygłupy prawicowe. Jest zapotrzebowanie to i jest tez dla nich "bohater" Jedyny z USA który kiedyś zaproponował prawiczkom polskim tę "propagandę" jest prawdziwy Amerykanin - Brzeziński.

Dla potencjalnego Polaka był i jest on bohaterem narodowym

Podoba mi się określenie "potencjalny Polak" :) Ciekawe, który prawicowy idiota na to wpadł.

"Potencjalny Polak", to znaczy taki na przykład szmalcownik, sprzedajny szpicel jak Kukliński, kapuś UB i TW Bolek ???

Dzięki przypadkowi sprzedajnego szpicla - Kuklińskiego, możemy teraz naocznie ocenić - także na tym forum - ilu w narodzie jest takich "potencjalnych Polaków", którzy nie zawahaliby się za pieniądze wskazywać celów dla rakiet atomowych mających zabijać rzeczywistych Polaków.

Też mnie to zdumiało. Skądżeś, daru, wziął takie coś, jak "potencjalny Polak"? Czytasz i wklejasz takie gówno i samego Ciebie to nie obraża? Czy - języka polskiego nie znasz? Wtedy - ok. Wklejaj dalej te pierdziny.

Też mnie to zdumiało. Skądżeś, daru, wziął takie coś, jak "potencjalny Polak"? Czytasz i wklejasz takie gówno i samego Ciebie to nie obraża? Czy - języka polskiego nie znasz? Wtedy - ok. Wklejaj dalej te pierdziny.

Przyjmijmy, że napisał to potencjalny człowiek. :)

ani narodu polskiego Kukliński raczej nie zdradził

Nie no skąd!!! Tylko podał cele dla rakiet mających zabić ten naród - ale go nie zdradził - wcale, nic a nic! To może tylko te rakiety miały wycelować w Kiszczaka i Jaruzela???

Takie wypowiedzi przekonuja coraz bardziej że prawicowosc jest domeną idiotów.

A jak to z tymi celami było? Amerykanie nie wiedzieli, gdzie jest Warszawa lub Poznań?

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Dzięki szpiclowi mogli zabić więcej Polaków.

Ale zawsze można se wmawiać w głupawe łebki prawicowe ze zabijali tylko komunistów.

A barnie kasy za zdradę to bohatyrstwo jak ch*j!

chyba że przekazywał nieistotne informacje jako podwójny agent, o których amerykanie już wiedzieli. Ooooo to w takim razie wg łebków prawicowych jest mega bohaterem! Pomnik mu wystawić.... A nie, pomnik już ma, psy pod nim szczają.

..

hyba że przekazywał nieistotne informacje jako podwójny agent, o których amerykanie już wiedzieli. Ooooo to w takim razie wg łebków prawicowych jest mega bohaterem! Pomnik mu wystawić.... A nie, pomnik już ma, psy pod nim szczają.

dwiescie czy czysta Polakow wiecej albo mniej nie przesadzaj qubric?/Powaznie... sikasz tez qubric??/Z innymi.

mam wrazenie ze psy Mickiewicza tez obsikuja ale Ty chiba nieee.

smieszne jest argument o ilosci zabitych polakow bo tu byłaby pustynia.

chyba że przekazywał nieistotne informacje jako podwójny agent, o których amerykanie ju

generalnie bardzo mi sie podoba argumentacja zaczynajaca sie na ..chiba.

Mysle ze nawet inteligentnie mozna przeprowdzic DOWOD zaczynajacy sie od chiba.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.