Skocz do zawartości
IGNORED

Kukliński-zdrajca...doczekał się filmu

storczyk84

Rekomendowane odpowiedzi

Każdy kto podawał cele dla pershingów amerykańskim imperialistom w moim kraju powinien zawisnąć. Generał nie podawał.

A to fajowo..........bo pomylił je ze swoimi synami,którzy nie mieli fartu!!

To są takie kwiatki bycia agentem...........kolego storczyk

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Czlowiek sie uczy caly czas, to Kukiz o Pana ulubionej partii. Wirus SLD sie ten utwór nazywa. To forum o muzyce, tutaj sie odsluchuje....

Kukiz, a Kukiz. No rzeczywiście kiedyś lewak - śpiewak

http://www.youtube.com/watch?v=WR8-6MiAhkY

teraz autorytet i patriota

Polakom zawsze bruździli, żydzi, niemcy, cykliści, kosmici, szwedzi, pedały, chorzy na AIDS...

Nigdy tylko Polakom nie szkodzili sami Polacy - jak już to jakiś przebieraniec z w/w udający polaka...

Ale nigdy nikt nie napisze że braliśmy baty na własne życzenie, z powodu własnej głupoty.

Troszkę samokrytyki proszę... Bo jak się czyta to wychodzi iż Hitler to wielki oszust był, bo po wojnie w narodzie było 99% żydów i komunistów i 1% prześladowanych wszelakimi metodami polaków..... I tak już zostało.....

P.S. Mam Polski paszport i jestem z niego dumny - Izraelskiego nie mam ;P

To juz jakies własne przekonania bez związku z tym jak mogło to wyglądac. Wszyscy maja jakieś poglądy, a na ich zachowanie wpływa wiele rzeczy dlatego oceniani jesteśmy przez skutki dzialania, Dlatego nazwalem te dyskusje rozmowami pseudointelektualistów. Liczy sie efekt. Okragly stol. Dlaczego powstal, co sie udalo zrobic , co nie, kto za tym stal, krotko, zwiezle na temat. Bez zadecia. Kuklinski. Jakie byly motywy? nie dowiemy sie do konca? co ryzykowal? co zrobil? jak za to zaplacil? koniec, kropka. Jestesmy narodem gdzie bohaterów to wybito w odpowiednim momencie, bezwzglednie i do konca. Nic nie zostało. Nie doliczono sie kilkuset tysięcy ludzi.

W tamtejszych czasach PRLu nie było przymusu bycia oficerem LWP. Tam trzeba było chcieć iść.

PS. Mnie. co prawda nie chcieli, jak się w SORze zapytałem :) Tak samo w milcji. Nawet mi powiedzieli, ze zarobię duzo mniej niż jako inzynier ;)

Kadry wtedy miały dobre informacje, kto się nada a kto nie...

A władza trwa dalej, inkasuje co swoje i dalej Cie dyma.

A jak myślisz kiedy ucieknie do TEHERANU?............tak aby Cię analfabeto raziło w gały!!

Zostań kolegą Magnepana................on też lubi o dymaniu pogaworzyć

Ale nigdy nikt nie napisze że braliśmy baty na własne życzenie, z powodu własnej głupoty.

Dla mnie Kulkliński był akurat nieodrodnym synem narodu polskiego i typowym produktem awansu społecznego wychodowanym na czasach PRLu.

To o tym że przezwano go zydem działającym na rzecz zydowsko-amerykńąskich imperialistów - to jest wpis komentatora pod przytoczonym linkiem.

Ja tam akurat uważam że to był typowy polski chłopek roztropek który dla pieniędzy przejechałby po zwłokach własnej matki.

. Tam dla mnie byłi boraterowie tamtych dni.

Co to byli te boraterowie?...........JAKIEŚ POBRATYMCY czy cuś.............możesz wyjaśnić to?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

A to fajowo..........bo pomylił je ze swoimi synami,którzy nie mieli fartu!!

To są takie kwiatki bycia agentem...........kolego storczyk

To też wygląda na legendę. Pisał o tym m.in. "Wprost":

"Młodszy syn pułkownika Ryszarda Kuklińskiego, Bogdan, nie został wcale zamordowany przez KGB - dowiedział się "Wprost" z trzech niezależnych źródeł. Amerykańskie służby zmieniły mu tożsamość i objęły programem ochrony świadka.

Według oficjalnej wersji Bogdan Kukliński zaginął w sylwestrową noc 1993 roku, kiedy razem z kolegą wypłynął w rejs u wybrzeży Florydy. Oficjalnie podano, że jacht został przewrócony przez falę, mężczyźni utonęli, a ich zwłok nie odnaleziono.

Tyle tylko, że w tym czasie morze było zupełnie spokojne. Ponadto na pokładzie jachtu, na stole, ratownicy znaleźli puste szklanki i kieliszki. Niemożliwe, aby fala morska, która strąciła dwóch dorosłych mężczyzn, nie zniszczyła naczyń.

Co ciekawe: mężczyzna, który tej nocy towarzyszył Kuklińskiemu, oficjalnie zmarł 10 lat wcześniej. Zdaniem informatorów "Wprost" był to oficer CIA używający nazwiska osoby nieżyjącej, a rzekome ofiary morza tuż po północy przesiadły się na inny jacht." http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Zamordowany-przez-KGB-syn-Kuklinskiego-zyje,wid,11133018,wiadomosc.html?ticaid=18094&_ticrsn=3

Tożsamość drugiego mężczyzny wymyślił chyba też jakiś filmowiec - bo wygląda na rodem ze "Szklanej pułapki II".

Co to byli te boraterowie?...........JAKIEŚ POBRATYMCY czy cuś.............możesz wyjaśnić to?

Stary, przecież Ty już masz referencję. Po co sie mnie pytasz? Po ch... Ci to?

Ciekawe czy on o tym myślał, że po latach z jego kraju zostaną tylko lasy, na których i tak już łapę kładzie obecny reżim, i miedź w której robią sami kolesie i rodziny obecnego i byłego reżimu.

Brał za zdradę kasę, to chyba miał takie myśli w dóópie.

I to pogrąża go już całkiem.

Gutkowe filmidła ze scorpio studio robione są jakby wprost pod polityczne zamówienia obliczone na zakup przez TVP. Oglądalność takich filmów w kinach jest niewielka, zwłaszcza kiedy sie kręci chały o zdrajcach czy pezetperowskich ekonomistach firmujących swoim nazwiskiem cudze pomysły na demontowanie polskiej gospodarki.

Stary, przecież Ty już masz referencję. Po co sie mnie pytasz? Po ch... Ci to?

Bo chce tez być tu chamem jak i TY))

Po za tym mam swoją wersję tych zdarzeń,ale tu się zebrało za dużo ciekawskich i kapusiów.............także warto milczeć.

Takie banjaluki tu wypisujecie,że można w głowie dostać Kołomyji.............a pelikany wszystko lykają nawet gówno!!

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Kukliński miał swoje pierwowzory przed 1939 roku. Historycy podejrzewają, że przed II WŚ w najwyższych strukturach dowódczych Wojska Polskiego - prawdopodobnie w Sztabie Głównym, działali dwaj szpiedzy - jeden na rzecz Berlina, a drugi Moskwy. Mieli być wysokimi oficerami WP. Widać, że ówczesne wrogie wywiady umiały lepiej skrywać swoje tajemnice, bo ich tożsamość do dziś nie jest znana. Natomiast słynna, przedwojenna II utraciła wiele ze swoich materiałów operacyjnych, które wpadły w ręce okupantów. Lepiej postarała się tajna policja polityczna - jej aktywa przepadły bez wieści.

teraz autorytet i patriota

Kukizowi wódeczka oprócz portfela w końcu mózg przeżarła, więc teraz szuka poklasku wśród stadionowych idiotów i pisowskich patriotów.

Bo chce tez być tu chamem jak i TY))

Po za tym mam swoją wersję tych zdarzeń,ale tu się zebrało za dużo ciekawskich i kapusiów.............także warto milczeć.

Takie banjaluki tu wypisujecie,że można w głowie dostać Kołomyji.............a pelikany wszystko lykają nawet gówno!!

Nie martw się, Tobie kołomyja nie grozi. :) Do tego potrzebna jest..... głowa

Jest film to i jest STRATEGIA NOWY BOHATER NARODOWY, na pewno o nim słyszałeś musisz zobaczyć duże emocje, ciepło polecam tomasz raczek. Będzie JP2 świętym to będzie NOWY FILM SYSTEMOWY i PROGRAM BOHATER TYSIĄCLECIA. Taka kultura, że robi się biznes na trupach, nie dajcie się nabierać.

Nie wiem jakim trzeba być imbecylem żeby nazwać Kuklińskiego zdrają.Może to braki w edukacji,młody wiek ,wyprany mózg lub zwykła głupota.

Układ Warszawski został nam narzucony z góry,nie było suwerrenych wybranych demokratycznie władz.Polityczno-gospodarczy system dostaliśmy od ZSRR który w 1939r. dokonał wraz z hitlerowcam rozbioru kraju o mordowaniu i tempieniu ruchów patriotycznych nie wspomne.

A czym była Armia Ludowa, miała służyć ( i służyła) planom imperialnym ZSRR,występowała czynnie przeciwko ruchom demokratycznym w kraju (oraz za granicami).

Starano się zrobic wrażenie jakoby armia PRL-u nawiązywała do historii polskiego oręża do dzisiaj niestety pokutuje taki ton.

"- zdrajca...doczekał się filmu" - w świetle tego co zawiera komentarz do linku w #57 - jakoś mnie to nie dziwi

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

• Moderatorzy

A jak myślisz kiedy ucieknie do TEHERANU?............tak aby Cię analfabeto raziło w gały!!

Zostań kolegą Magnepana................on też lubi o dymaniu pogaworzyć

??????????????????????

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

gloryfikującego zdradę swojego narodu i państwa.

Fajnie jest obserwować świat z głową w dupie i wyciągać kapitalne wnioski z otaczającej ją rzeczywistości.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Nie wiem jakim trzeba być imbecylem żeby nazwać Kuklińskiego zdrają.Może to braki w edukacji,młody wiek ,wyprany mózg lub zwykła głupota.

Układ Warszawski został nam narzucony z góry,nie było suwerrenych wybranych demokratycznie władz.Polityczno-gospodarczy system dostaliśmy od ZSRR który w 1939r. dokonał wraz z hitlerowcam rozbioru kraju o mordowaniu i tempieniu ruchów patriotycznych nie wspomne.

A czym była Armia Ludowa, miała służyć ( i służyła) planom imperialnym ZSRR,występowała czynnie przeciwko ruchom demokratycznym w kraju (oraz za granicami).

Starano się zrobic wrażenie jakoby armia PRL-u nawiązywała do historii polskiego oręża do dzisiaj niestety pokutuje taki ton.

Jakie wladze jakie wybory? Wybory calkowicie sfalszowane!

To ironia losu,ale nasze siły zbrojne w okresie PRLu w zdecydowanej większości brały udział w misjach pokojowych/ wyłączyć 1968/.

W "nowoczasach" trudno nasz udział nazwać pokojowym.

USA zastąpiło ZSRR i muszę przyznać,pomimo wielkich ułomności tego nowego układu,jest mi on zdecydowanie bliższy sercu i rozumowi.

Kukliński ?

Ocena tej postaci zależy od "punktu siedzenia" i poglądów politycznych.

Natomiast zupełnym idiotyzmem jest budowanie mitów związanych z tą całą historią.

Ale mamy to wpisane w nasz charakter narodowy te ratowanie globu ziemskiego,to w końcu dzięki nam istnieje jeszcze cywilizacja!

:-))))))

Wszyscy tu mówimy o jednym - czy Kukliński był zdrajcą czy nie, biorąc pod uwagę bieżącą sytuację polityczną, dzięki której został zrehabilitowany do miana bohatera. A czy ktokolwiek z Was wie jakie dokumenty przekazywał ? Wydaje mi się że ta informacja byłaby niezbędna do oceny jego "bohaterskiej" postawy. Mowa jest o rzekomych 35 tysiącach stron, z czego amerykanie upublicznili ok 1,5 tysiąca. A co z resztą ?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Nie ma najmniejszego znaczenia, jakie dokumenty przekazał obcemu wywiadowi. Był wysokim oficerem LWP i złamał przysięgę, wszedł w kontakt z obcym wywiadem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.