Skocz do zawartości
IGNORED

Dobry servis - Technics Trójmiasto szukam

Skalpel_audio

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie szukam dobrego servisu gdzie naprawiaja sprzęty Technicsa. Moja wieża wymaga już remontu - kaseciak - problemy z reversem + amplituner problemy z uruchamianiem. Możecie cos polecić w Trójmiescie ? Namierzyłem jeden w Gdyni (servis panasonic Nomad i Gdańsku przymorzu proservis - ale tam nie naprawili mi magnetofonu... Może znacie jakieś małe, ale solidne zakłady gdzie potrafią takie rzyczy robić ?

Pozdrawiam Piotrek

Witajcie - dziękuje bardzo za odpowiedzi - będę póbował pewnie najpierw z Panem Romanem :-) , a ten servis przy Madison , jakieś dokładniejsze namiary ?

Kaseciaki mam w tej chwili 2 - Technics RS-262 - jedna kieszeń gra tylko w jedna stronę , w drugą stronę nie nawija taśmy, Czasem przewija w obie czsem nie.

Kieszeń druga podobnie, tylko strach wkładać kasety bo potrafi wkręcić, a nie zawsze potrafi się wyłączyć. Nie przewija też taśmy w żadną stronę. Obie grają bardzo ładnie jak na tak stary sprzęcik - kupowany jeszcze w Pewexie za dolary :-)

Nabyłem jeszcze ostatnio drugo RS-tr555 (zawsze chciałem go mieć) - w stanie znacznie lepszym niz mój 262 , ale też jest mocno wypracowany i w jednej kieszni gniecie taśmę jak zaczyna z rozbiegówki... Ciekawe , że wystepuje to tylko na lepszych taśmach, te co można dostać obecnie, w zasadzie działają ok... Noa ale to juz nie to brzmienie...

Wszystko wskazuje na wypracowane rolki dociskowe.

Amplituner to Da-10 , niestety ostanio nie daje sie poprawnie włączyć i nie słychac dźwięku... Poprzednio wystarczyło chwile odczekac i w końcu zadział i wszystko było ok.

Sprzęt juz mocno wypracowany , ale lubie jego brzmienie,dlatego chce naprawiać.

Pozdrawiam bardzo serdecznie Piotrek i będe wdzięczny za wszelkie wskazówki. :-)

a ten servis przy Madison , jakieś dokładniejsze namiary ?

W przeciągu kilkunastu lat parę sprzętów tam zaniosłem i zrobili sprawnie i szybko, niestety czasami cena była dość wysoka. Jak jest teraz nie wie, skontaktuj się, na pewno dowiesz się więcej

Tele Radio Video

telefon : 586245009

e-mail: [email protected]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Pozdrawiam bardzo serdecznie Piotrek i będe wdzięczny za wszelkie wskazówki. :-)

Nie wiem czy jest sens to naprawiać .

Po pierwsze koszt takiej usługi może przekroczyć wartość sprzętu a po drugie wiele części nie jest dostępnych a jak są to nie są tanie .

Za 50-80zł można kupić w idealnym stanie i wyższy model niż ten RS-262 gdzie sama rolka kosztuje ponad 50zł .

Witajcie - dziekuję za odpowiedzi - zgadzam sie z Wami - rzeczywiście cena sprzętu na alegro jest zadowalajaco niska, Sęk w tym , że te wszystkie sprzęty są w bardzo podobnym stanie jak mój :-( . Juz mnie o tym wcześniej uprzedzano, i rzeczywiście - sprzedawca zapewniał że sprzęt jest 100 % sprawany , no i rzeczywiście wszystkie funkcje działają, Tylko np gniecie czasem taśmę. - jak się chce takich starych sprzętów używać to będzie trzeba kombinowac i trochę z kasy wyskoczyć... Grunt by się udało :-) Dam znać co dalej.

Na razie dałem do nomadu mojego cd ps-70 - zobaczymy co z tego wyjdzie... Servisowanie to kosztowny temat, ale dobrze że są tacy co się podejmują...

Z kaseciakami się zakręce do tych servisów co podaliście :-)

Pozdrawiam Piotrek

Witajcie - dziekuję za odpowiedzi - zgadzam sie z Wami - rzeczywiście cena sprzętu na alegro jest zadowalajaco niska, Sęk w tym , że te wszystkie sprzęty są w bardzo podobnym stanie jak mój :-(

Jak się szuka " okazji " to tak jest .

Ostatnio kupiłem Technicsa 747 z niewielkimi ryskami od góry z idealnym frontem i bardzo mało używany za 200zł z przesyłką .

Naprawdę nie opłaca się takie szroty serwisować. Piszę od jakiegoś czasu z kolegą który kupił tanie decki Pioneera. Oddał to do " serwisu " i nawet skręcić równo nie potrafią .

Coś stuka i gra do du..y

Takich przypadków znam masę .

Robocizna kosztuje , części kosztują a ze szrota i tak nikt Ci cuda nie zrobi . Bo skąd weźmie części ?

Coś tam podsmaruje , przeczyści , podegnie i szrot będzie podpicowanym szrotem . Zwłaszcza tyczy to mechanizmów w deckach jak i mechaniki - laserów w CDkach .

Jaki kiedyś zależało na decku technicsa to kupiłem niższy model z taką samą mechaniką . Mało używany ale mocno zniszczony . Zrobiłem przeszczep i po co ?

Skoro sumarycznie wyszło jak taki sam sprawny .

Dzisiaj sama głowica canona do Technicsa to 150-200zł kosztuje , rolka jak wyżej pisałem około 60zł a gdzie reszta ?

Warto kupować u " starych " handlarzy z prawie samymi pozytywami i masą sprzedanego sprzętu . Taki nie będzie ryzykował negatywa i choć jest wyraźnie drożej to masz w miarę spokój . Przy okazji kupisz wyższy i lepszy model .

Można też pytać od pasjonatów po forach .

Takie moje zdanie a siedzę w tym od 26 lat i sam masę sprzętu naprawiałem .

Wywalisz kasę i nie będziesz zadowolony .

Jeszcze jedno . Nie ma serwisów uniwersalnych . Albo ktoś się zna na tym albo na tamtym . Nie ma wszechwiedzących serwisantów .

Cześć - dzięki za cenne uwagi - z pewnością nie jest to mój ostatni zakup na allegro - chciałbym upolowac sobie jeszcze cos 3 głowicowego... choć nie wiem , czy będzie różnic w jakości odtwarzania... jeseteś w stanie wskazać takich godnych zaufania sprzedawców ?

Przy okazji mam jesszcze jedno pytanko - znajdę gdzieś w necie listę w kolejności jakie Technics produkwał sprzęty ? Chodzi mi o to który i jaki model był następcą poprzedniego, jakoś nie potrafie sprecyzowac popranie zapytania dla googla :-(

Piotrek

Przy okazji mam jesszcze jedno pytanko - znajdę gdzieś w necie listę w kolejności jakie Technics produkwał sprzęty ? Chodzi mi o to który i jaki model był następcą poprzedniego, jakoś nie potrafie sprecyzowac popranie zapytania dla googla :-(

Proszę Cię bardzo

Ukryta Zawartość

I miłej lektury na weekend .

Jest to tylko część ale akurat z technicsa jest tego trochę .

Kieruj się cyfrą początkową .

Tani a dobry jest 606 .

Droższe i fajne to 707 , 765 , 755 . Wszystkie są 3head ale te od serii 7xx mają najładniejszy wyświetlacz wśród decków jak dla mnie .

O!

Tu też można popatrzeć . Są roczniki i ceny ...

Ukryta Zawartość

Miłej lektury .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witajcie - dzieki serdeczne za odpowiedzi :-) Rzeczywiście z Technicsa jest sporo...zabieram się do czytania. O servisie na Przymorzu nie wiedziałem, Znają się tam na magnetofonach ? W sumie to dla mnie najbliżej...

Pozdrawiam bardzo serdecznie Piotrek

Witajcie ponownie - co prawda z servisem jeszcze nie działam ponieważ troche grypa mnie zmogła, ale w końcu namierzyłem fajne zestawienie co kiedy było produkowane...

Ukryta Zawartość

Wyglada, że az 7 był chyba ostatnim tradycyjnym kaseciakiem, a potem i tak wszystko zdechło... co o nim sadzicie ?

Piotrek

Ukryta Zawartość

• 4 miesiące później...

Witajcie - chciałem trochę odświeżyć temat - w dalszym ciągu szukam dobrego zakładu naprawiającego Audio w Trójmieście - jednak bardziej preferowany Gdańsk. Do tej pory naprawiałem swoje klocki Technicsa w Nomad'zie w Gdyni - w większości się udało.

Ale teraz jest problem z moim wzmacniakiem Technics DA-10. Rozebrali, poskładali , poczyścili , polutowali co uważali ale jak przywiozę do domu to przestaje grać - a u nich działa - sam słyszałem. Dziś zawiozę go kolejny raz, ale obawiam się że nie będą chcieli przyjąć go do naprawy znowu, bo już był u nich dwa razy i też wróci z tą sama usterką...

Od razu zaznaczam , że nie chodzi mi o wykłócanie się o jakieś prawa gwarancyjne, chcę tylko naprawić sprzęt który bardzo mi odpowiada brzmieniem...

Polecicie któryś warsztat- jakiegoś magika mi ponownie ?

Pozdrawiam bardzo serdecznie Piotrek z Gdańska.

Witaj - tak wszystkie sprzęty działają prawidłwo a tego trochę jest. Obstawiam , że cos jest luźne, tym bardziej że znaleźli kilka lutów do poprawki - możliwe że podczas transportu samochodem puściło ponownie, albo na gniazdach kart wewnątrz... już tak miałem z cd - dwa razy woziłem... dziś jadę kolejny raz - pewnie mnie tam znienawidzą... :-(

Piotrek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.