Skocz do zawartości
IGNORED

Idzie wojna, idzie wojna, idzie krwawa rzeź ...

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

Boże! Jak można tak bredzić? Dla mnie kompletnie niepojete jak można mieć taką kaszankę w głowie. No ale jak widać można i da się z tym żyć. Gratulacje i słowa uznania!

Jak to mozliwe ze ty jeszcze możesz pisac orzeciez nic konstrutywnego od jakiegos czasu nie napisales tylko atakujesz dyskutantow....

We wszystkim i wszędzie jakas mania dyktatorska?

chwilowy brak działalności w audio.

Jak to mozliwe ze ty jeszcze możesz pisac orzeciez nic konstrutywnego od jakiegos czasu nie napisales tylko atakujesz dyskutantow....

Dlatego nie wiem po co próbujecie rozmawiać z kimś kto od dawna tylko troluje.

Merytoryki zero.

Jeden człowiek pisze do rzeczy a grupa oszołomów go dyskredytuje . Dobrze ,że większość obywateli działa rozsądnie. Unia -TAK , bratni naród ,,radziecki" - NIE :-D

Takie są fakty - jak mawia Wołoszański .

...there is no spoon...

Na takie bzdury brak mi argumentów. Jak ocenić facetów żyjących we współczesnej Polsce i lamentujących w jakim to żyją nieludzkim ucisku a jednocześnie wychwalających azjatyckiej maści dyktaturę?

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Jak dobrze rozumiem azjatycka dyktatura jest Rosja. Bo ani Putin, ani Miedwiediew nie zostali na swoich stołkach posadowieni przez UE albo USAmerykę, aby doglądać ich interesów.

Co innego Ukraina tu zachodnioeuropejska demokracja całom gembom. To nic, że pomajdanowa. To nic, ze miedzy UE, a USAmeryką trwały przepychanki, kto ma rządzić Ukrainą - Kliczko, którego popierała UE, czy Jaceniuk popierany przez USAmerykę. Wygrał kandydat demokratycznej USAmeryki. I to jest właśnie, jak rozumiem, ta prawdziwa demokracja.

Rosja nie jest jeszcze bez szans. Tam też można znaleźć paru chętnych do rządzenia Rosją w imieniu UE czy USA. Na razie muszą czekać na prawdziwą zachodnia demokrację.

Jak dobrze rozumiem azjatycka dyktatura jest Rosja. Bo ani Putin, ani Miedwiediew nie zostali na swoich stołkach posadowieni przez UE albo USAmerykę, aby doglądać ich interesów.

Rozbawiasz mnie do rozpuku :-))).

Jeżeli nie wiesz czym różni się dyktatura od demokracji to współczuję.

Jedno pytanko (albo putinko) na marginesie - czy w jakimś kraju zgniłej zachodniej demokracji widziano takie sztuczki z zamianą stołków premiera i prezydenta?

Gdzie jeszcze morduje sie tylu dziennikarzy co w tym cudownym kraju?

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Wolę demokrację w wydaniu rosyjskim, niż ukraińskim. Tym bardziej, że chodzi o mocarstwo atomowe.

W czym lepsza od rosyjskiej jest demokracja USAmerykańska. W rosyjskiej prezydent z premierem zamieniają się stołkami, w USAmerykańskiej prezydenta można wydziurkować ręcznie - jak Busha juniora albo przedziurkować na wylot - jak JFK.

Mianowicie ilu dziennikarzy zamordowano w Rosji? Konkretnie z nazwiskami i datami. Dobrze byłoby przytoczyć statystyki porównawcze. Oczekiwałbym tego z twojej strony, skoro już o tym napisałeś.

Raczej jesteś płaczliwy niż rozbawiony.

Gdzie jeszcze morduje sie tylu dziennikarzy co w tym cudownym kraju?

Doszło nawet do tego, że Żyrinowski popchnął w kierunku dziennikarki swoich pracowników z poleceniem, żeby ją zgwałcili. - Kiedy mówię, wy biegniecie do niej i ją brutalnie gwałcicie - krzyczał do swoich współpracowników. - Idźcie do niej i pocałujcie ją. Przytulcie - grzmiał. Przy okazji wykrzykiwał także życzenia wielkanocne.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mianowicie ilu dziennikarzy zamordowano w Rosji?

Poniżej publikujemy listę 35 osób zamordowanych lub zmarłych w tzw. niewyjaśnionych okolicznościach w Rosji i poza jej granicami od czasu objęcia przez Władimira Putina najważniejszych stanowisk w kraju, to jest od lipca 1998 r., gdy został szefem FSB, które to stanowisko zamienił niebawem na fotel premiera, a później prezydenta. To tylko niewielka część ofiar. Informacje o nich w samej Rosji spowszedniały, a w przypadku ponad 90 proc. morderstw wiedza na ich temat nie dociera do zachodniej opinii publicznej.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dziadekwłodek , dowody na twoją ( i mateczki Rosji ) porażkę są przytłaczające . ,, Kończ waść, wstydu oszczędź " . Następnym razem gdy spróbujesz podważyć fakty najpierw looknij do Wikipedii , może to oszczędzi ci kolejnej kompromitacji .

...there is no spoon...

dziadek wyssał miłość dla mateczki rossiji z mlekiem matki, a nienawiść do zachodu z pierwszej wypitej butelki coca-coli

To są właśnie rzeczowe argumenty w rozmowie, a potem taki płacze, że go zabanowali. Jak dla mnie to nie wiem po co Cię odbanowali.

Poniżej publikujemy listę 35 osób zamordowanych lub zmarłych w tzw. niewyjaśnionych okolicznościach w Rosji i poza jej granicami od czasu objęcia przez Władimira Putina najważniejszych stanowisk w kraju, to jest od lipca 1998 r., gdy został szefem FSB, które to stanowisko zamienił niebawem na fotel premiera, a później prezydenta. To tylko niewielka część ofiar. Informacje o nich w samej Rosji spowszedniały, a w przypadku ponad 90 proc. morderstw wiedza na ich temat nie dociera do zachodniej opinii publicznej.

Ukryta Zawartość

W USA za to wszystko jest przejrzyste. Podwójne morderstwo, najpierw prezydenta o którym wspomniał Dziadekwłodek, a potem jego brata, nigdy do końca tak naprawdę nie wyjaśnione. Jakieś pierdoły trzy po trzy, że samotny, działający w pojedynkę facet (być może zahipnotyzowany :))) odstrzelił prezydenta USA, a śmierć jego brata to zbieg okoliczności - demokracja i przejrzystość pełną gębom.

Teraz dochodzi sprawa zamachów z 11 września, w której jest więcej pytań niż odpowiedzi, a czym dalej w las tym bardziej to wszystko śmierdzi. Władze zachowują się jakby bardziej chciały sprawę zagmatwać i wyciszyć niż wyjaśnić, bo każdy kolejny dowód pokazuje, że oficjalna wersja nie trzyma się kupy. Ile tam osób zginęło ? 35 czy może trochę więcej ?

Teraz najważniejsze - kto na tym zamachu najwięcej skorzystał ? Władze USA, pozwolenie na interwencje zbrojne, ataki na inne kraje oraz wprowadzenie ładnie nazwanej "ustawy patriotycznej" pozwalającej do bólu inwigilować obywateli USA, a nawet zamykać ich w więzieniu bez aktu oskarżenia. Takich numerów to chyba jednak nawet w Rosji nie ma.

Dziwnym zbiegiem okoliczności jak rząd USA nie może przeforsować jakiegoś trudnego prawa, najczęściej niekorzystnego dla własnych obywateli to zaraz wydarza się jakiś zamach czy inna tragedia i trudna, ale usprawiedliwiona wyjątkową sytuacją ustawa przechodzi.

Do tego dochodzą jeszcze słynne już Amerykańskie więzienia, w których torturuje się ludzi, faktycznie to bardzo ucywilizowane i demokratyczne.

Niedawny skandal z podsłuchiwaniem i inwigilacją przez USA przywódców europejskich, przyjaciół w interesach i demokracji.

Kolejne pytanie, ile niewinnych ofiar na swoich rękach podczas interwencji zbrojnych w innych krajach ma USA, a ile Rosja ?

Niektórzy zaślepieni nienawiścią do Rosji widzą tylko jedną stronę medalu.

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Widzę zostałeś adwokatem adwokatem Jaro_747. Antyrosyjskość łączy wielu ma Bocznicy. Jednak twoja argumentacja jest płyciutka.

Doszło nawet do tego, że Żyrinowski popchnął w kierunku dziennikarki swoich pracowników z poleceniem, żeby ją zgwałcili. - Kiedy mówię, wy biegniecie do niej i ją brutalnie gwałcicie - krzyczał do swoich współpracowników. - Idźcie do niej i pocałujcie ją. Przytulcie - grzmiał. Przy okazji wykrzykiwał także życzenia wielkanocne.

http://wiadomosci.onet.pl/swiat/dziennikarka-chce-zaskarzyc-wladimira-zyrinowskiego/s40j7

(...)

Nie ma tu żadnego twojego komentarza. Więc nie wiadomo tak naprawdę, o czym ma świadczyć powyższe. Może o tym, że zgwałcić mogą tylko politycy rosyjscy. Jeśli tak to mocno naciągane to to.

Niedawno było głośno z tego powodu o jednym z wybitnych przywódców Izraela. Nie dalej, jak wczoraj media pisały o jednym POlskim POlityku: ""(Tomasz) Tomczykiewicz zgwałcił kelnerkę, policja to z trudem zatuszowała" - napisał o przewodniczącym Klubu Parlamentarnego Platformy Obywatelskiej i wiceministrze gospodarki lider Kongresu Nowej Prawicy, Janusz Korwin-Mikke. Z wpisu na Facebooku wynika, że była to reakcja na artykuł z najnowszego numeru "Wprost", w którym Tomczykiewicz opowiedział o swoich relacjach z Korwin-Mikkem." http://wiadomosci.wp...,wiadomosc.html

(...)

http://media.wp.pl/kat,1022941,title,Pijany-niczym-gen-Blasik-ulegly-jak-kpt-Protasiuk,wid,13092273,wiadomosc.html

Znowu żadna argumentacja. Na liście jest jest wielu dziennikarzy - w tym z terenów objętych walką z islamistami oraz powiązanych z oligarchami, jest były szpieg - zdrajca, dyrektor zakładu przemysłowego, polityk czeczeński, etc. Oczywiście wszystko to w twoich oczach wiąże się z decydentami z Kremla. Tylko, że...

... i w Polsce można zrobić podobne zestawienie. Od 1989 roku można zapisać na niej sporo nazwisk. I to znaczących. Tylko, że ...

... niczego to nie dowodzi.

dziadek wyssał miłość dla mateczki rossiji z mlekiem matki, a nienawiść do zachodu z pierwszej wypitej butelki coca-coli

Znowu zgrana płyta z tym osobistym przytykiem. Już wcześniej ci pisałem - patrzysz na Rosję jak banderowiec.

dziadekwłodek , dowody na twoją ( i mateczki Rosji ) porażkę są przytłaczające . ,, Kończ waść, wstydu oszczędź " . Następnym razem gdy spróbujesz podważyć fakty najpierw looknij do Wikipedii , może to oszczędzi ci kolejnej kompromitacji .

Pogadaj sobie ze swoimi klonami i z moderatorem, który ceni cie za twoje 10 lat na Forum. Z psychicznymi nickami nie rozmawiam.

dziadekwłodek , ja ciebie nie obrażam ale jeśli chcesz to mogę się zwrócić doi moderatorów aby cie ukarali za niestosowne wypowiedzi pod moim adresem . Kiedy tracisz grunt pod nogami to stosujesz zagrywki poniżej pasa . Nie potrafisz przyjąć porażki z godnością ?

Ale nie o tym chciałem . Jakoś mi nie jest dobrze z tym ,że wojsko ukraińskie strzela do separatystów na wschodzie . Ich postawa ( separatystów ) mi nie odpowiada ale żeby ich zaraz zabijać ? Jakoś mi sie to Q...rwa nie podoba . Ruski nie ruski ale prawo głosu i życia musi mieć .

...there is no spoon...

dziadekwłodek , ja ciebie nie obrażam ale jeśli chcesz to mogę się zwrócić doi moderatorów aby cie ukarali za niestosowne wypowiedzi pod moim adresem . Kiedy tracisz grunt pod nogami to stosujesz zagrywki poniżej pasa . Nie potrafisz przyjąć porażki z godnością ?

Ale nie o tym chciałem . Jakoś mi nie jest dobrze z tym ,że wojsko ukraińskie strzela do separatystów na wschodzie . Ich postawa ( separatystów ) mi nie odpowiada ale żeby ich zaraz zabijać ? Jakoś mi sie to Q...rwa nie podoba . Ruski nie ruski ale prawo głosu i życia musi mieć .

Tak lubisz polityke zachodu to zobaczymy jak będziesz spiewal za pare lat jak zbankrutujemy dzięki tej polityce zachodu i rosja wyciagnie do nas reke w zamian za przemysl a pozniej hameryka i oowtorka z ukrainy u nas

Takze nie badz taki pewny ze ruskich jeszcze nie spotkasz u nas...

chwilowy brak działalności w audio.

Boję sie tego , że Ruzcy mogą tu przyjść bo oni nic innego w Plosce nie robili tylko mordowali , kradli i indoktrynowali. Doprowadziło to Polaków do nędzy.

Ale czy ci separatyści kogoś zabili aby ich mordowac? Nie mogę tego przelknac

...there is no spoon...

Boję sie tego , że Ruzcy mogą tu przyjść bo oni nic innego w Plosce nie robili tylko mordowali , kradli i indoktrynowali. Doprowadziło to Polaków do nędzy.

Za Wikipedią:....

Trollowanie (trolling) –

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) charakterystyczne dla

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i innych miejsc w

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , w których prowadzi się dyskusje. Osoby uprawiające trollowanie nazywane są trollami.

Charakterystyka zachowania internetowego trolla

Osoba stosująca trollowanie zwykle reaguje wrogo zarówno na próby uspokojenia dyskusji, jak i

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) reagowanie na jego zaczepki, merytoryczna zawartość dyskusji ma zaś dla niego znaczenie tylko o tyle, o ile rozpala w dyskutantach negatywne emocje i przyczynia się do kontynuowania sporu. Sprawia to zazwyczaj takie wrażenie, jakby troll sycił się nimi. Najczęściej im więcej osób wpadnie w jego sidła i odpowie na jego post, tym bardziej wydaje się zadowolony. Znużenie dyskutantów objawiające się kończeniem dyskusjilub też wrzuceniem go do

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) interpretuje jako odniesienie zwycięstwa.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Był gdzieś wątek o uzbrojeniu naszej armii, ale autor go zamknął, dlatego już wcześniej pisałem w tym temacie o zakupie tego samolotu (USA będzie go tanio wyprzedawać) co o nim jest poniżej artykuł :

Ukryta Zawartość

Na powyższym portalu też wcześniej w innym temacie w komentarzach o tym pisałem, no i widzę że napisali o tym jednak cały temat artykułu.

A napisałem tak:

''A czemu kupujemy tylko myśliwce ? nie ma rzeczy najlepszych do wszystkiego, potrzebne są również samoloty szturmowe np takie jak Thunderbolt A-10. Amerykańscy eksperci stwierdzili że nawet F-35 nie zastąpi w określonych zadaniach thunderbolta.

Thunderbolt został właśnie opracowany specjalnie pod specyfikę wojny z układem warszawskim, który posiadał ogromną ilosć czołgów i piechoty, a myśliwce są bardziej do zwalczania ważniejszych określonych celów, poza tym mają nieporównywalnie mniejszą ilość amunicji i mniejszy kaliber działek, a potencjalny przeciwnik jest bardzo liczny.''

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Był gdzieś wątek o uzbrojeniu naszej armii, ale autor go zamknął, dlatego już wcześniej pisałem w tym temacie o zakupie tego samolotu (USA będzie go tanio wyprzedawać) co o nim jest poniżej artykuł :

http://www.defence24.pl/analiza_a-10-thunderbolt-ii-dla-polski

Na powyższym portalu też wcześniej w innym temacie w komentarzach o tym pisałem, no i widzę że napisali o tym jednak cały temat artykułu.

A napisałem tak:

''A czemu kupujemy tylko myśliwce ? nie ma rzeczy najlepszych do wszystkiego, potrzebne są również samoloty szturmowe np takie jak Thunderbolt A-10. Amerykańscy eksperci stwierdzili że nawet F-35 nie zastąpi w określonych zadaniach thunderbolta.

Thunderbolt został właśnie opracowany specjalnie pod specyfikę wojny z układem warszawskim, który posiadał ogromną ilosć czołgów i piechoty, a myśliwce są bardziej do zwalczania ważniejszych określonych celów, poza tym mają nieporównywalnie mniejszą ilość amunicji i mniejszy kaliber działek, a potencjalny przeciwnik jest bardzo liczny.''

Wątek "Polityka i strategia obronna Polski." jest nadal czynny, a link, który tu wkleiłeś, był w nim już komentowany.

Ja o tym pisałem w tym temacie (i na portalu defence w komentarzach o zakupach myśliwców f-35) już 13-tego, poniżej link :

Ukryta Zawartość

Wtedy wątek "Polityka i strategia obronna Polski." był zamknięty i myślałem że nadal jeszcze jest.

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

no i dziadek zrobił mnie banderowcem, dodam, że jestem rezunem i dowodzę sotnią.

A ty wcześniej zrobiłeś ze mnie i to delikatnie mówiąc - rusofila.

Tommiashi , nie rozsmieszaj mnie . Ją jestem na tym forum od lat i dużo pisze w zakladce DIY a ty masz nieco ponad 100 wpisów i to tylko w awanturniczych wątkach . Chyba jasno widać kto tu jest trollem .

...there is no spoon...

Tommiashi , nie rozsmieszaj mnie . Ją jestem na tym forum od lat i dużo pisze w zakladce DIY a ty masz nieco ponad 100 wpisów i to tylko w awanturniczych wątkach . Chyba jasno widać kto tu jest trollem .

Już Ci kiedyś pisałem że Twoja znajomość "informatyki" jest troszeczkę ograniczona tak więc nie pisz że ktoś ma zaledwie "XXX" wpisów na podstawie licznika.

Poza tym trzymaj się tematu wątku a nie pisz personalnie do mnie, od tego są inne narzędzia.

Koniec z karmieniem Trolla.

A ty wcześniej zrobiłeś ze mnie i to delikatnie mówiąc - rusofila.

Czy bycie Rusofilem to coś złego?

Nie ma tu żadnego twojego komentarza. Więc nie wiadomo tak naprawdę, o czym ma świadczyć powyższe. Może o tym, że zgwałcić mogą tylko politycy rosyjscy. Jeśli tak to mocno naciągane to to.

Ukryta Zawartość

W USA za to wszystko jest przejrzyste. Podwójne morderstwo, najpierw prezydenta o którym wspomniał Dziadekwłodek, a potem jego brata, nigdy do końca tak naprawdę nie wyjaśnione. Jakieś pierdoły trzy po trzy, że samotny, działający w pojedynkę facet (być może zahipnotyzowany :))) odstrzelił prezydenta USA, a śmierć jego brata to zbieg okoliczności - demokracja i przejrzystość pełną gębom.

Czy gdzieś napisałem, że Rosja be a USA cacy?

Znowu żadna argumentacja.

pewnie...

Ukryta Zawartość

Czy gdzieś napisałem, że Rosja be a USA cacy?

To nie było tylko do Ciebie, ale ogólnie. Taka tendencja czarno-białego postrzegania Rosji i świata zachodniego wraz z USA jest tu bardzo wyraźna.

Nie zrozumiałeś podtekstu.

Zrozumiałem ale myślałem że pociągniesz wątek dalej :)

Ehh Jak widać powyżej przydałaby się lekcja dla niektórych.

Co do A10 i ogólnie tematu, to kiedyś usłyszałem proste zdanie pewnego generała w tej kwestii.

- Po co utrzymywać flotę samolotów szturmowych, skoro wiadomo że helikoptery zrobią to samo tylko lepiej.

czy miał rację czy nie,trudno mi powiedzieć bo się na tym nie bardzo znam, ale brzmiało to przekonująco.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.