Skocz do zawartości
IGNORED

Idzie wojna, idzie wojna, idzie krwawa rzeź ...

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

Przy pomocy "Stingerów". Jak rozumiem ręczne zestawy przeciwlotnicze na Ukrainie można bez problemu dostać w ichnim geesie ;-).

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

W Afganistanie "Stingery" były powszechnie dostępne dzięki CIA. Tu FSB nawet powtarzać tego nie musi. W państwie, gdzie armia i służby dawno straciły kontrolę nad swoimi arsenałami, zdobycie broni nie jest wielka trudnością.

Najbardziej zastanawiające jest to, jak szybko SBU ustaliła i zatrzymała sprawców zestrzeleń i to na terenach objętych anarchią i walkami.

Pieprzysz tak żałosne głupoty, że przy tobie Schroeder ściskający sie z Putinem podczas gdy ten więzi niemieckich ofcerów to uczciwy i mądry facet.

Dla ciebie pewnie jakby sie z nim prał po gębie to byłby dopiero polityk pełnowymiarowy. I odpowioadał twojemu postrzeganiu "ruskiej dyplomacji" a tak to dupa - bo dyskutuje.

Jestem tez ciekaw czy za zwrot "pieprzysz tak żałosne głupoty" - jeden oswiecony moderartor da ci bana,bo mnie dał za zwrot "dostali gówno ojca świetego pokrajane w talarki". Więc z tym pieprzeniem to też trzeba uwazać. Znajdzie sie jakis prawicowiec leming donosiciel i bedziesz ugotowany na trzy dni. No bo lewicowca donosiciela to oleją, wiec ni emam szans cie udupić.

Tak z ciekawości - czy ktoś jeszcze wierzy, że tzw. "separatyści" nie są sterowani przez Rosję i że na Ukrainie nie działają rosyjskie siły specjalne?

Jestem Europejczykiem.

Tak z ciekawości - czy ktoś jeszcze wierzy, że tzw. "separatyści" nie są sterowani przez Rosję i że na Ukrainie nie działają rosyjskie siły specjalne?

Uważam , że są nieporadnie sterowani i słabo finansowani , w przeciwieństwie do sterowania i finansowania juntą banderowską przez zachód .

Ja wierze ze hameryka plus bogate kraje ue chcieli sie wzbogacic i padlo na kolejny kraj tym razem ukraine wiec rozpoczeli rozwalanie ukrainy w celu wyrwania jej od wplywow (czytaj od wzbogacania sie) rosjan no ale stala sie rzecz nieprawdopodobna dla hameryki i niespotykana do tej pory w zadnym operacyjnym w tym samym celu kraju a mianowicie rosja jednak nie jest zainteresowana oddac wplywow i jest dodatkowo silnym militarnie krajem wiec działania trwaja dalej...

chwilowy brak działalności w audio.

,,Władimir Łukin to wysłannik prezydenta Rosji, który pojechał na Ukrainę. Z kolei Igor Striełkow jest liderem terrorystycznych oddziałów okupujących miastach na wschodzie kraju. Wyciekło nagranie ich telefonicznej rozmowy przeprowadzonej jeszcze przed uwolnieniem uprowadzonych obserwatorów OBWE.,,

Władimir Łukin: – Witam, tutaj Łukin. Umawiałem się z Panem, jestem już w Doniecku w dobrym towarzystwie i chciałbym zadać dwa pytania.

Igor Striełkow: – Proszę bardzo.

Łukin: – Jaka u Was atmosfera i czy można się z Panem spotkać. Wie Pan o zadaniu jakie nam zlecono?

Striełkow: – Wiem, uprzedzono mnie.

Łukin: – Nie ma Pan nic przeciwko temu? Problem w tym, że chcemy ten pomysł urzeczywistnić. Dzisiaj w Doniecku ma być sekretarz generalny Rady Europy, chcemy żeby uczestniczył w akcji.

Striełkow: – Nie mam żadnych wątpliwości z jednego powodu, wszystko zostało ze mną wcześniej omówione.

Łukin: – Świetnie, czyli problem polega na tym, jak mamy zrealizować tę misję. Pozwoli Pan, że później jeszcze zadzwonię.

Striełkow: – Dzwońcie, dzwońcie, tylko, że ja miałem polecenie pomagać Wam, a nie europejskim partnerom.

Łukin: – Rozumiem, ale musimy pracować razem.

Striełkow: – No to pracujcie, muszę dowodzić obroną.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
<br />Uważam , że są nieporadnie sterowani i słabo finansowani , w przeciwieństwie do sterowania i finansowania juntą banderowską przez zachód . <br />

Znowu się ubawiłem ale zgadzam się z tobą w 100% . Ruskim jakoś słabo idzie a Nasze służby odniosły taki sukces. Rosjanie dali im broń i wyszkolonych dywersantów do kierowania akcjami a nadal nie odnieśli żadnych zwycięstw . Nie powstała żadna nowa republika czy nawet wolne miasto. Jedyne co się Putinowi udało to zajęcie Krymu no ale to zrobili rosyjscy żołnierze a nie separatyści . Wstyd . Nawet nie potrafią rządu obalić . Nie to co nasi , szast-prast i Janukowycz pozamiatany :-D

...there is no spoon...

No coś ty ?! Przecież nasi mają instrukcje od najlepszych - CIA , MOSAD , MI6 itd, itp . Dadzą radę . No i Bóg jest z nami bo przecież Ruscy to komuchy .

...there is no spoon...

Oj tam ! Trochę graniczyła to zaraz graniczyła . Aneksję resztek Ukrainy z kolegami z CIA zrobimy i się banderowców cichaczem wytnie lub przekupi za unijne dutki. Wielka Rzeczpospolita po Morze Czarne i Inflanty :-) A potem to już tylko szybki marsz na Moskwę iiiii............ pierwsze mocarstwo Europy !!!

PS

No co ? Tylko Putin może marzyć o byciu ceszarzem ... ? Tak między nami mówiąc to on wcale nie jest Napoleonem. To ja nim jestem ! JA!

A Ty czester będziesz moją Walewską . Fajnie nie ?!

...there is no spoon...

Znowu się ubawiłem ale zgadzam się z tobą w 100% . Ruskim jakoś słabo idzie a Nasze służby odniosły taki sukces. Rosjanie dali im broń i wyszkolonych dywersantów do kierowania akcjami a nadal nie odnieśli żadnych zwycięstw . Nie powstała żadna nowa republika czy nawet wolne miasto. Jedyne co się Putinowi udało to zajęcie Krymu no ale to zrobili rosyjscy żołnierze a nie separatyści . Wstyd . Nawet nie potrafią rządu obalić . Nie to co nasi , szast-prast i Janukowycz pozamiatany :-D

Caly xzas powtarzam ze zachodni zauwazyli ze po co bronia walczyc wystarczy kasa i ekonomia.... szyciej idzie i mniej sie traci....

Jesli ktoś chce sie dowiedzieć czegos na temat mądrości narodów proponuje poznac ewolucje sektora finansów - od czasów wielkiego kryzysu do absolutnej deregulacji.

Polecam serial dokumentalny na Planete+ "Ciemna strona finansów", przejrzyście tłumaczący na czym się obecnie zarabia pieniądze, dlaczego w europie i USA jest coraz mniej przemysłu, dlaczego rośnie i bedzie rosło bezrobocie, dlaczego beda coraz większe róznice w zarobkach pracowników i banksterów, dlaczego będzi esie zwiekszało zycie na kredyt dla konsumentów.

Nie są to optymistyczne wiadomości. Pieniędzy na świecie jest znacznie więcej niz towarów, ale u konsumentów jest ich coraz mniej, za to coraz więcej kredytów, dlatego brzkuje na podatki na służbę zdrowia na szkolnictwo. Pieniądze znajduja się jedynie na wojnę. Z tym nigdy ni ema problemów w przypadku nierozwiazywalnych kłopotów ekonomicznych.

Pieniądze znajduja się jedynie na wojnę. Z tym nigdy ni ema problemów w przypadku nierozwiazywalnych kłopotów ekonomicznych

i juz wiemy dlaczego putin dąży do wojny

Jesli ktoś chce sie dowiedzieć czegos na temat mądrości narodów proponuje poznac ewolucje sektora finansów - od czasów wielkiego kryzysu do absolutnej deregulacji.

Polecam serial dokumentalny na Planete+ "Ciemna strona finansów", przejrzyście tłumaczący na czym się obecnie zarabia pieniądze, dlaczego w europie i USA jest coraz mniej przemysłu, dlaczego rośnie i bedzie rosło bezrobocie, dlaczego beda coraz większe róznice w zarobkach pracowników i banksterów, dlaczego będzi esie zwiekszało zycie na kredyt dla konsumentów.

Nie są to optymistyczne wiadomości. Pieniędzy na świecie jest znacznie więcej niz towarów, ale u konsumentów jest ich coraz mniej, za to coraz więcej kredytów, dlatego brzkuje na podatki na służbę zdrowia na szkolnictwo. Pieniądze znajduja się jedynie na wojnę. Z tym nigdy ni ema problemów w przypadku nierozwiazywalnych kłopotów ekonomicznych.

Dalo sie swobode bankom wiec wiec drukuja i dopisuja i tworza oieniadz ktory nie ma pokrycia i to wszystko. ... a przejscie na pieniadz z pokryciem w towarze surowcu produkcie bez wojny będzie prawdopodobnie dla zachodu niemozliwe

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

jedna rzecz to posiadać kolejna to potrafić obsługiwać a już nasam koniec tak obsługiwać aby zestrzelić, i to nie raz a dwa razy.

(...)

SBU zatrzymała czterech sprawców zestrzeleń. Czyli dwa zespoły, przyjmując, że każdy zespół, to operator i obserwator. Po USAmerykańsku i NATO-wsku oczywiscie. Obsługiwanie MANPADS jest tak proste, że w Afganistanie ruskije wieralioty skutecznie zestrzeliwali nawet Afgańscy analfabeci, którzy nie czytali i nie rozumieli Koranu.

w każdym , nawet najgorszym, systemie jest grupa ludzi ,którym było dobrze. to ,że do nich nalezałes nie świadczy o dobroci systemu. :)

(...)

Rzeczywiście. Mieszkanie wypracowane przez rodziców i spłacane przez nich przez 30 lat oraz jedzenie kartofli to przejawy przynależności do elity PRL-u. Taka elita w PRL-u była znacząco spora. I jestem dumny. Z PRL-u oczywiście.

(...)

Taka sama dyskusja była na temat tego kto jest na krymie. Potem putin przyznał,że byli to rosyjscy żołnierze. Więc udawanie ,że w walkach na Ukrainie walczą jedynie separatyści jest naiwnością.

(...)

a bardzo prosto. niedobre amerykańce mają już zapewne całą ukrainę pod nadzorem. Myślisz ,że skąd taka nagłą skutecznośc SBU ? podsłuchy, lokalizacje, nazwiska rosyjskich oficerów.

SBU działą bardzo ryzykownie ale jest to jedyne co może zrobić. Pozwala działać, rosja rozwijając kolejne warianty uruchamia kolejne swoje atuty na ukrainie a przez to pokazuje gdzie ma wpływu. Jaka komenda milicji jest prorosyjska, który mer etc. Dzieki temu nowe władze orientują się w sytuacji w terenie.

dla USA to idealna sytuacja do obserwacji a rosja idąc va banque daje pole do nauki swoich taktyk.

Żadna nowość. O tym, że na Ukrainie od niepamiętnych czasów działają FBI, CIA i USAmerykańscy najemnicy pisał już dużo wcześniej Czech. Mirosław Czech. Były polityk, poseł RP. Obecnie publicysta i aktywista. Ukraiński. Urodzony i wychowany w Polsce, ale nie spolonizowany. Prześladowany i nieszczęśliwy. Tęskniący za banderowcami.

Dla kogo trollujesz. Prywatnie, dla jakiejś nacji, partii czy służb.

SBU zatrzymała czterech sprawców zestrzeleń. Czyli dwa zespoły, przyjmując, że każdy zespół, to operator i obserwator. Po USAmerykańsku i NATO-wsku oczywiscie. Obsługiwanie MANPADS jest tak proste, że w Afganistanie ruskije wieralioty skutecznie zestrzeliwali nawet Afgańscy analfabeci, którzy nie czytali i nie rozumieli Koranu.

dzis zestrzelili trzeci, Mi - 24 , z jakiegos wkm. jeśli to prawda to potrzebny był dobry strzelec, wiedzący gdzie strzelać i czym a to juz nie jest amator separatysta.

W tych dwóch miejscowościach działają wojska rosyjskie. Opowieści o lokalnych separatystach sobie darujmy (mer Słowiańska mówiła, że nie wie skąd przyszli ci ludzie ale im dziękuje), Szybkie zajęcie tych dwóch miast jest logiczne w przypadku planowania interwencji w rosyjskojezycznych obwodach. Do interwencji nie doszło i teraz w otoczonym mieście znajduje się spory oddział rosyjski.

I teraz sie zaczyna cała sraczka rosjan, miasto otoczone, łączność na podsłuchu i żołnierzy nie ma jak wycofać.

zwróć uwagę na taka rzecz. Zginęło ok 30 "lokalnych separatystów" w Słowiańsku i nie ma relacji z pogrzebów. NIe ma żon i matek we łzach. W Kramatorsku to samo.

Żadna nowość. O tym, że na Ukrainie od niepamiętnych czasów działają FBI, CIA i USAmerykańscy najemnicy pisał już dużo wcześniej Czech.

to co działało a co działa to dwa inne światy.

Dla kogo trollujesz. Prywatnie, dla jakiejś nacji, partii czy służb.

nie mierz mnie swoją miarą

zwróć uwagę na taka rzecz. Zginęło ok 30 "lokalnych separatystów" w Słowiańsku i nie ma relacji z pogrzebów. NIe ma żon i matek we łzach. W Kramatorsku to samo.

Nie ma w TVN 24 i innych polskich kanałach , a jak są w mieście to ze zrozumiałych względów nie pokazują .

Co TY udowadniasz ? Kto tu neguje wsparcie Rosji i jej działania ?

Tego pewnie w polskich mediach nie ma wiec podaje jako ciekawostke. Wiekszosc amerykanskich tzw ekspertow gada obecnie mniej wiecej w ten sposob o obecnym konflikcie Putin-Ukraina:

1. Rosja jest juz drugorzednym mocarstwem i jako takowe jest traktowana. Gdyby nie arsenal nuklearny wogole by sie nie liczyla. Dlatego poprzesuwalismy nasze granice wplywow wiedzac, ze Rosja nic nie zrobi. Natomiast pierwszorzednym mocarstwem o najszybciej rosnacej potedze z ktorym trzeba sie liczyc coraz bardziej sa Chiny. Dlatego gdy Hilary Clinton jechala do Chin podpowiadano jej co powinna rzadac a ona na to: od wlasnego bankiera rzadac nic nie mozna.

2. Przesadzilismy z degradowaniem pozycji Rosji wlasnie ze wzgledu na jej arsenal broni masowgo razenia i dlatego sami spowodowalismmy ten kryzys. Nie trzeba sie bylo pchac do dawanej strefy wplywow ZSRR i przesuwac granic naszych wplywow w glab tego obszaru. Powinnismy zachowac calkowita neutralnosc w stosunku do tych obszarow a szczegolnie bylego ZSRR. Byle panstwa bloku powinny byc "neutralne" czyli nie nalezec ani do NATO i EU ani do bloku rosyjskiego. To i tak byloby ograniczeniem strefy rosyjskiej tylko do terytorium bylego ZSRR i naszym sukcesem.

pozdrawiam,

Teraz gdybaja ale do rozpiepszania to sa pierwsi....

A teraz ludzie musza walczyc a byk spokoj....

Eh te ambicje hameryki.... potegi zbudowanej na dlugu.... i chwiejacej sie ciraz bardziej i zeby sie nie przewrocic ryzykujacej coraz bardziej nawet podkradauac rosyjska wlasnosc....

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dzis zestrzelili trzeci, Mi - 24 , z jakiegos wkm. jeśli to prawda to potrzebny był dobry strzelec, wiedzący gdzie strzelać i czym a to juz nie jest amator separatysta.

W tych dwóch miejscowościach działają wojska rosyjskie. Opowieści o lokalnych separatystach sobie darujmy (mer Słowiańska mówiła, że nie wie skąd przyszli ci ludzie ale im dziękuje), Szybkie zajęcie tych dwóch miast jest logiczne w przypadku planowania interwencji w rosyjskojezycznych obwodach. Do interwencji nie doszło i teraz w otoczonym mieście znajduje się spory oddział rosyjski.

I teraz sie zaczyna cała sraczka rosjan, miasto otoczone, łączność na podsłuchu i żołnierzy nie ma jak wycofać.

(...)

Rzeczywiście zestrzelono, a le nie z jakiegoś tam wkm - tylko bardzo skutecznego w strzelaniu do celów powietrznych wkm 14, 5 mm lub działka 23 mm. I wcale nie musi świadczyć to o wybitnych zdolnościach obsługi, ale przede wszystkim o kiepskim wyszkoleniu załóg śmigłowców i ich złym stanie technicznym. Dopiero teraz intensyfikuje się szkolenie załóg śmigłowców m.in. w manewrach utrudniających wykrycie i zestrzelenie śmigłowca.

Wydaje mi się, że w polskich mediach o pogrzebach zbitych separatystów ze względów propagandowych specjalnie mówi się mało. To nie są przecież słuszne ofiary z majdanu.

(...)

nie mierz mnie swoją miarą

Nie mierzę cię swoja tylko twoja miarą. W dyskusji pierwszy posłużyłeś się tanim, zgranym chwytem z serii, a tobie to w komunie było super.

i juz wiemy dlaczego putin dąży do wojny

Wiemy to ze nie potrafisz czytac ze zrozumieniem i co masz w głowie.

Twoje obsesje mozna już leczyć farmakologicznie.

Dalo sie swobode bankom wiec wiec drukuja i dopisuja i tworza oieniadz ktory nie ma pokrycia i to wszystko. ... a przejscie na pieniadz z pokryciem w towarze surowcu produkcie bez wojny będzie prawdopodobnie dla zachodu niemozliwe

To skutek szerszej polityki globalizacyjnej. Deregulacja systemów finansowych gdzieś tak od początku lat 80. w Europie i od poczatku lat 70. w USA doprowadziła do tego że władze krajowe utraciły całkowicie kontrolę nad ilością tworzonego pieniądza i jego dystrybucją.

Przed kryzysem finansowym z 2008 roku 1/3 zobowiązań z tytułu lokat w USA wynikała z derywatów - mozna przyjąć że większość powstała na skutek zapisów ksiegowych a nie rzeczywistej wymiany towarowej - nikt nikomu nic nie sprzedał, nie przekazał żadnego towaru czy wartości zamiennej, niczego nie wytworzył - a mimo tego powstało zobowiązanie finansowe. Ktoś stał sie dłużnikiem, a ktoś wierzycielem. W taki sposób powstał pieniądz "z powietrza".

Derywaty i inne instrumenty pochodne, to po prostu zakłady losowe na przyszłą wartość wszystkiego. Matematycy, którzy wymyślili wzór na wycenę derywatów otrzymali nagrodę Nobla. Niestety okazało się, że finansiści nie rozumieją matematyki i nie potrafią tych wzorów zastosować, bo matematyka nie bierze pod uwagę pazerności i zdrowego rozsądku.

W latach 80. wszystkie europejskie rządy doszły do wniosku że nie opłaca się podtrzymywać produkcji i tworzyć z niej wartosci dodanej, skoro intratniej jest uruchamiać instrumenty finansowe. Europa miała się stać siedzibą międzynarodowych usług finansowych. Zamiast z produkcji, przychody miały być z usług finansowych świadczonych całemu światu.

W ten sposób Angia, Francja a nawet Niemcy zredukowali swój przemysł. W Angli zatrudnienie w sektorze produkcji spadło 4-5 razy w ciagu 10 lat. Zamiast przemysłu miał sie rozwijać sektor bankowy. Bankowcy i spekulanci mieli być nową elitą. Zamiast solidarności zwiazkowej pracowników produkcji nowi pracownicy usługowi mieli kultywować wyścig szczurów o coraz większe prowizje ze spekulacji dla swoich pryncypałów. Dzieki temu obecnie rozpiętość płac w USA wynosi 300 razy i wiecej podcas kiedy w latach 60. wynosiła srednio 30 razy. Ale najciekawsze jest to że okres najwiekszego rozwoju przemysłowego i wzrostu PKB, w dodatku w cyklach koniunkturalnych mozliwych do przewidzenia, przypadał w USA własnie na epokę rzadów prezydenta Kenedyego.

________

Edit moderator

A póki co wyleczymy regulaminowo dyskusję. Ostrzeżenie +3 punkty na konto, za naruszenie regulaminu forum par. 6 punkt 5a.

Obraźliwy, prowokacyjny tekst pod adresem współdyskutującego.

za Twoje obsesje mozna już leczyć farmakologicznie.

Rzeczywiście zestrzelono, a le nie z jakiegoś tam wkm - tylko bardzo skutecznego w strzelaniu do celów powietrznych wkm 14, 5 mm lub działka 23 mm. I wcale nie musi świadczyć to o wybitnych zdolnościach obsługi, ale przede wszystkim o kiepskim wyszkoleniu załóg śmigłowców i ich złym stanie technicznym.

wyszkolenie powinno byc podobne bo z jednej strony amatorzy rebelianci a z drugiej niedoszkolone wojsko.

a nie jest , bo rebelianci obserwując zachowanie są szkoleni po 2008 roku

no i skąd oni by szyłkę wzięli . bo tego wkm mogli ściągnąć z tych zdobycznych transporterów.

Wyciekło nagranie ich telefonicznej rozmowy przeprowadzonej jeszcze przed uwolnieniem uprowadzonych obserwatorów OBWE.,,

Buhaha, ale mi wycieki i rewelacje !!

Striełkow jest tam od dawna, nigdy tego nie ukrywał, nie zasłaniał twarzy. A nawet udzielał wywiadów, choć lakonicznych.

I bardzo dobrze, bo podstawowym prawem żołnierza, i tego z wkm-em i tego ze strzelbą po dziadku, jest być dobrze dowodzonym.

Przypuszczam że ma ze sobą kilku dowódców polowych ażeby wszystko ogarniać, i to wszystko.

I szczęście Ukraińców, bo gdyby miał ze sobą swoje bojowe grupy dywersyjne, to by się działo.

Stawiam na to że na końcu zostaną grzecznie przepuszczeni, w obawie aby kumple nie musieli się po nich fatygować.

Wydaje mi się, że w polskich mediach o pogrzebach zbitych separatystów ze względów propagandowych specjalnie mówi się mało. To nie są przecież słuszne ofiary z majdanu.

No właśnie, i jest to widoczne nawet dla ślepego. Takiej tendencyjności i manipulacji w mediach to nawet w PRL (późnym) nie było.

Co ciekawe, o wiele bardziej kłamliwe są stacje prywatne, aniżeli telewizja publiczna.

Warto pooglądać sobie kanały rosyjskie. Są one obiektywniejsze i nieporównanie bardziej profesjonalne. Wbrew stereotypom.

Ooo, już widzę te hahaha, przecież Rosjanie zawsze kłamią, ... bo tak twierdzą kłamcy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.