Skocz do zawartości
IGNORED

Idzie wojna, idzie wojna, idzie krwawa rzeź ...

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

Svoboda zgodnie z demokratycznymi zasadami wykopała szefa ukraińskiej telewizji. Nawet, go za jaja i fiuta do klamki drzwi nie przywiązali, ani nawet nie grozili toporem. Tak normalnie po banderowsku. Mimo tego facet prawie zawału dostał. Pokazał to niedawno Polsat News. Bo Svoboda to filmowała. Ciekaw jestem, czy UE to potępi? A może uzna znowu za przejaw demokracji?

Jestem pod wrażeniem, że pokazali to dzisiaj też w TVN.

Kilka dni wcześniej wklejałem filmik, podobnie postąpili z prokuratorem.

Tak właśnie wygląda demokracja po banderowsku. Szkoda, że tak wielu ludzi uwierzyło w te ściemy o dążeniu demokracji, europy itd.

Jak nikt tych ludzi nie powstrzyma to zobaczycie jak będzie tam za kilka lat. Polacy na Ukrainie mogą powoli zaczynać się bać.

A niektórzy Putina się boją.

Jestem pod wrażeniem, że pokazali to dzisiaj też w TVN.

Kilka dni wcześniej wklejałem filmik, podobnie postąpili z prokuratorem.

Tak właśnie wygląda demokracja po banderowsku. Szkoda, że tak wielu ludzi uwierzyło w te ściemy o dążeniu demokracji, europy itd.

Jak nikt tych ludzi nie powstrzyma to zobaczycie jak będzie tam za kilka lat. Polacy na Ukrainie mogą powoli zaczynać się bać.

A niektórzy Putina się boją.

Jeszcze odwołali kilku ambasadorów w tym z Polski. Ciekawe kogo przyślą ?

Kogoś ze Svobody?

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

,,W uwadze i skupieniu wysłuchałem orędzia premiera Donalda Tuska. Niestety, co jakiś czas nie mogłem powstrzymać się od śmiechu, bo takiego steku propagandowych bzdur nie słyszałem z ust premiera od dawna. Po raz kolejny w naszej historii dowiedziałem się, że jesteśmy „silni, zwarci i gotowi”. Tylko przed wrześniem ’39 to hasło było po części prawdziwe.,,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Po Ukrainie.

Prezydent Barack Obama wykluczył możliwość wojskowego zaangażowania się USA na Ukrainie wskazując jednocześnie, że rozwiązaniu sporu z Rosją w sprawie Krymu powinny służyć przede wszystkim środki dyplomatyczne.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Prezydent Barak Obama wykluczył możliwość zangażowania się USA w sprawę ruskiej agresji, ponieważ jest już mocno zaangażowany w budowę socjalizmu na terenie swojego kraju i na dwa zaangażowania nie ma już po prostu czasu ani przede wszystkim kasy, bo już wszystko wydał (ale jest nadzieja w nowych podwyższonych podatkach). Najważniejszym obecnie programem Baraka Obamy jest wprowadzenie ZUSu i pomoc finansowa dla wielkiej, niepracującej i potrzebującej warstwy społeczeństwa. Ostatnio był pan Barak Obama zajęty kupowaniem sukienek dla Michelle i swoich córek w GAPie, a tu mu ktoś głowę zawraca jakimś konfliktem... a w szachy, to nie wiem czy gra... wiem, że gra w golfa dość często, nawet częściej niż wszyscy dotychczasowi przezydenci do kupy razem wzięci.

Należy też dodać do tych wszystkich zaanagażowań, że równie mocno zaangażował się Barak Obama w ustaleniu nowych, korzystniejszych praw dla homoseksualistów i pedofili, co też niezmiernie dużo czasu mu pochłania i na żadną wojnę nie ma absolutnie teraz czasu. Ponoć wojną się zajmie w przyszłości... analitycy przepowiadają, że dopiero po wojnie będzie miał prezydent czas na wojenne klimaty...

Parker's Mood

Zawsze ciekawił mnie stan umysłu ludzi, którzy w jednym poście pisza o nieludzkim wyzysku pracowników przez ponadnarodowe korporacje a w następnym litują się nad losem owych korporacji umęczonych lenistwem i roszczeniowym podejściem pracowników - genetycznych nierobów.

Jestem Europejczykiem.

Polakom wojna nie straszna gdyż strzelamy celnie!

8452_53b9_480.jpeg

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Mnie, sykierniki zamordowali krewnych. Ale chyba warto oddzielić emocje od polityki?

W tym przypadku to nie są emocje tylko realna ocena sytuacji.

Poza tym Ci krewni to chyba byli dalecy, albo ich nie pamiętasz, czy w ogóle nie poznałeś, bo nie sądzę, że w innym przypadku lekceważyłbyś to co się dzieje obecnie na Ukrainie, kto doszedł do władzy.

W swoich postach właśnie staram się powstrzymywać wszechobecną, medialną panikę rusofobiczną, nakręcanie emocji i głupie, nie poparte możliwościami machanie szabelką. Zupełnie realnie oceniając, obecna sytuacja na Ukrainie jest dla nas Polaków mniej korzystna niż za Janukowycza.

,,W uwadze i skupieniu wysłuchałem orędzia premiera Donalda Tuska. Niestety, co jakiś czas nie mogłem powstrzymać się od śmiechu, bo takiego steku propagandowych bzdur nie słyszałem z ust premiera od dawna. Po raz kolejny w naszej historii dowiedziałem się, że jesteśmy „silni, zwarci i gotowi”. Tylko przed wrześniem ’39 to hasło było po części prawdziwe.,,

...Prezydent Barack Obama wykluczył możliwość wojskowego zaangażowania się USA na Ukrainie wskazując jednocześnie, że rozwiązaniu sporu z Rosją w sprawie Krymu powinny służyć przede wszystkim środki dyplomatyczne.

Ukryta Zawartość

Ciesze się, że to zauważyłeś. Nasz Premier zaczyna wyglądać strasznie głupio, na arenie międzynarodowej wszyscy mówiąc przyziemnie olali temat, nie jest to dla nich istotne. Z tego wynika nie dość, że premier sam nakręcił panicznie temat, zrobił sztuczną zadymę, to jeszcze okazuje się, że nie ma żadnego posłuchu w tej UE czy NATO. Nawet przyjaciele amerykanie się na niego wypięli. Sytuacja pokazała, że nasz premier nie znaczy nic w UE.

Cały wizerunek twardego i mocnego gracza budowany latami legł w gruzach.

Ukryta Zawartość

Bredzisz omen totalnie. Zamiast żywić się tym prawacko-rydzykowym medialnym gównem poczytaj sobie zachodnie portale. Tam piszą zupełnie co innego.

Jestem Europejczykiem.

Jaro, a Ty umiesz normalnie rozmawiać, już cię raz pytałem ? Jak ktoś nie jest głupi to bredzi, i tak w kółko co drugi post, co drugi temat. Skąd u Ciebie taki agresywny charakter wypowiedzi ?

Zobaczcie jaką poważną armię formuje obecny rząd na Ukrainie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma już Białego Domu - jest Chata Wuja Toma.

W Brukseli rządzą kochający inaczej - ci też nie wiedzą,po co mężczyźnie cojones...

Za miedzą rośnie nam nowy Hitler,tyle,że bez wąsika.

Od oryginału różni się jeszcze tym,że ma broń jądrową.

Kto nie zna rosyjskiego, niech czym prędzej zacznie się uczyć!

Hitler.jpg

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

To armia, a raczej sotnie na kierunek zachodni.

Ukryta Zawartość

Możesz sięśmiać ale ci ludzie są gotowi bronić swojego kraju i zginąć za niego.

Zgodnie z najnowszymi sondażami - ponad 80% Polaków prezentuje odmienny pogląd.

Śmiej się dalej.

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Nie ma już Białego Domu - jest Chata Wuja Toma.

W Brukseli rządzą kochający inaczej - ci też nie wiedzą,po co mężczyźnie cojones...

Za miedzą rośnie nam nowy Hitler,tyle,że bez wąsika.

Od oryginału różni się jeszcze tym,że ma broń jądrową.

Kto nie zna rosyjskiego, niech czym prędzej zacznie się uczyć!

(..)

Znowu masz rację. Tym razem częściowo. Putin to mąż stanu - Obama do pięt mu nie dorasta - w każdym calu. Porównywanie Putina do Hitlera jest nadużyciem.

Jaro, a Ty umiesz normalnie rozmawiać, już cię raz pytałem ? Jak ktoś nie jest głupi to bredzi, i tak w kółko co drugi post, co drugi temat. Skąd u Ciebie taki agresywny charakter wypowiedzi ?

Ukryta Zawartość

Szykują się do opanowania Żylety na stadionie Legii :)

Ukryta Zawartość

Obama pokazał w najnowszym przemówieniu że ma kręgosłup z galarety: RONALDZIE - ZMARTWYCHWSTAŃ!

ReaganPeaceQuote-300x300.jpg

Szykują się do opanowania Żylety na stadionie Legii :)

Fajny komentarz pojawił się pod tym artykułem :)

"tych ludzi strach sie bac : Ludzie, przeciez to jakis kiepski zart. Ci ludzie maja kogos bronic ???? a jeszcze lepiej atakowac ???? Przeciez wyraznie widac ze oni najwyrazniej potrzebuja pomocy nie tylko fizycznej ale i opieki psychologow. Jestem zupelnie przekonany ze jedno co moga w chwili obecnej obronic lub zaatakowac to plena miske dobrego rosolu. Widac wyraznie golym okiem ze towarzystwo to bylo podtrzymywane na majdanie dzieki jakims silnym prochom bo wlasnie identycznie wygladaja wlasnie ci na prochowym glodzie. Tam nie powinno pchac sie NATO ale jakas organizacja humanitarna."

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Czują to chyba sami USAmerykanie, którzy poza udziałem w manewrach na Ukrainie, zadeklarowali realną pomoc wojskowa w postaci koców, konserw i sucharów. USAmerykańskie organizacje pomocowe podeślą jeszcze pewnie coca-colę i egzemplarze biblii.

Baz sensu.

Jak bez sensu? A niby w jakim języku wkrótce już będziesz musiał porozumiewać się w urzędzie, rozmawiać z milicjantem,itp ???

Niemiecki przyda się tylko mieszkańcom płn-zach Polski.

Nie jestem taki pewien. Cytat z tego samego artykułu:

"Stan ukraińskiej armii jest bardzo zły. Według MON, zdolnych do walki jest 6 tysięcy żołnierzy. Stąd decyzja o mobilizacji 40 tysięcy osób. Część z nich trafi do Gwardii Narodowej, która będzie liczyć maksimum 60 tysięcy wojskowych."

Jeszcze jakiś czas temu podawano, że Ukraińska armia liczy ponad 100tyś żołnierzy, a teraz wychodzi, że 6 tyś. To gdzie jest reszta ? Może ten dziwny rząd nie ma po swojej stronie armii, być może nie chcą właśnie walczyć o ten kraj.

Chyba, że jest inne wytłumaczenie ściągania do wojska tych osób potrzebujących troskliwej opieki.

Śmiej się dalej.

Wcale się nie dziwię, o co mają walczyć ? O te 30 letnie kredyty ?

Ty byś wrócił z tej emigracji w razie czego bronić ojczyzny ?

Ty byś wrócił z tej emigracji w razie czego bronić ojczyzny ?

Zwariowałeś???

A kto przy zdrowych zmysłach chciałby umierać za Tuska? :)

Gdyby natomiast taki Majdan byłby w Polsce i władzę by przejęły siły patriotyczne - wówczas oczywiście bez wahania.

Teraz nie ma sensu walczyć za Polskę, bo Polski już nie ma.

...

Gdyby natomiast taki Majdan byłby w Polsce i władzę by przejęły siły patriotyczne - wówczas oczywiście bez wahania.

Teraz nie ma sensu walczyć za Polskę, bo Polski już nie ma.

A pierwszym "sukcem" byłaby utrata Śląska :)

Może potem, nasze siły "patriotyczne" odbiłyby Żyletę z rąk ukrańskich nacjonalistów ... ;)

Maleńczuk to kolejny piesek który ujada bo wie że pod parasolem NATO może to robić bezkarnie.

Maleńczuk ma w dupie NATO.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

Jak bez sensu? A niby w jakim języku wkrótce już będziesz musiał porozumiewać się w urzędzie, rozmawiać z milicjantem,itp ???

Niemiecki przyda się tylko mieszkańcom płn-zach Polski.

Z policmajstrem rozmawiam po niemiecku.

Śmiej się dalej.

Za komuny nie musieli kupowac mieszkan na bandyckich kredytach, mieli zagwarantowana prace. Zycie tez mieli spokojniejsze, choc bywalo durnowato. Kapitalizm ma sens, jesli sa koncerny, fabryki, przemysl i know how, sa miejsca pracy i mozliwosc godnego zycia, rozwoju, pewnosc dnia jutrzejszego. Wtedy kapitalizm ma rece i nogi. Jesli wezmiesz ludzi z tamtej ery, zabierzesz im prace i wprowadzisz w obecne polskie realia rynkowe, to nie ma sily, zeby sensownie funkcjonowali, czy tym bardziej sie cieszyli. Dzis na smutnej polskiej choince dyndaja zachodnie bombki w postaci kolorowych sklepow, towarow i samochodow. Polskie pozostaly natomiast nadzieje i bieda. Obecne pokolenie albo wyjezdza, albo wrzuca na luz mieszkajac dozywotnio u rodzicow. Na ladna komorke jakos zarobia, na tableta tez sie znajdzie. Zyciem rodzinnym bedzie jednak coraz mnie osob zainteresowanych. 20-30 latki nie sa zbytnio w stanie sie usamodzielnic, a 40 latkowi juz sie nie chce. ´To nie sa powody do dumy! A Ukraincy? W wejsciu do Unii widza to co my widzielismy, to co dla nas bylo polyskujacym zlotkiem. Jadac do Niemiec nikt nie zastanawial sie skad Niemcy maja. Widzielismy tylko ladne drogi, auta i super sklepy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.