Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz Yamaha A-S1000

ostrowek63

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam pytanie czy ktoś przerabiał lub słyszał takie połączenie Yamaha a-s1000 jako przedwzmacniacz + końcówka mocy.

Mam zamiar kupić końcówkę mocy i na początek chciałbym podłączyć Yamahę a-s1000 do końcówki mocy.

Może ktoś zechciałby napisać czego mogę się spodziewać po takim połączeniu i czy można podłączy ten wzmacniacz

pod każdą końcówkę mocy czy na coś muszę zwrócić uwagę żeby to bezpiecznie połączyć.

Dziękuję.

https://www.audiostereo.pl/topic/110074-wzmacniacz-yamaha-a-s1000/

Witam.

Czy nikt nie przerabiał takiego połączenia.Jeśli nie z Yamahą a-s1000 to może inny wzmacniacz zintegrowany wykorzystał

jako przedwzmacniacz i zechciałby napisać jaki był efekt takiego połączenia.

Dziękuje.

Jeszcze nie wiem jaka to będzie końcówka.Czy to znaczy że nie każdą końcówkę będę mógł podłączyć do tego wzmacniacza.

Jak już kupię końcówkę wtedy dopasuje do niej odpowiedni przedwzmacniacz.

Inaczej zapytam . W jakich pieniądzach szukasz końcówki ?

Bo to dobry wzmacniacz i żeby nie okazało się że jest gorzej .

Końcówkę trzeba brzmieniowo spasować z preampem a to do reszty więc temat nie jest taki prosty jak z integrą .

Moim zdaniem jak już iść w końcówkę to do niej DAC z regulacją poziomu wyjściowego .

Końcówka + przedwzmacniacz będą z wyższej półki i na pewno nie zagrają gorzej od Yamahy.

Jak już wyżej napisałem zakup będzie na raty najpierw końcówka a póżniej przedwzmacniacz ewentualnie DAC

jak sugerujesz jeżeli taka opcja okaże się tańsza a wcale nie gorsza bo jeszcze chciałbym do tego w przyszłości

podłączyć jakiś odtwarzacz plików.Yamaha + końcówka to będzie połączenie przejściowe do czasu zakupu przedwzmacniacza.

Chodzi mi tylko o to czy będę mógł wykorzystać Yamahę jako przedwzmacniacz bez względu na to jaką kupię końcówkę

czy mam na coś zwróci uwagę przy zakupie i ewentualnie jak to zagra.Odtwarzacz mam Yamaha cd-s2000.

muda44 dzięki za zainteresowanie i chęć pomocy ale Ja nie chcę porady jakie konkretnie klocki wybrać tylko

chciałbym się dowiedzieć tak ogólnie co z czym się je żeby końcówka nie stała i się kurzyła do czasu zakupu przedwzmacniacza lub DAC-a.

chciałbym się dowiedzieć tak ogólnie co z czym się je żeby końcówka nie stała i się kurzyła do czasu zakupu przedwzmacniacza lub DAC-a.

Yamaha A-S1000 ma wyjście pre out więc do tego właśnie służy .

Rozumiem że kolumny też zmienisz bo do tych sens kupowania końcówki jest moim zdaniem nietrafiony .

Nie chcesz podać jaką końcówkę to co mamy doradzić ?

A tak ogólnie to masz już odpowiedź .

Dzięki muda44.Rozumiem że skoro ma wyjście pre-out to każdą końcówkę mocy mogę podłączyć do Yamahy.Tak kolumny też wymienię

zakupy będą rozłożone w czasie no chyba że wygram w totka lub dostanę spadek od wuja który po wielu latach cudem odnalazł rodzinę.

Rozumiem że skoro ma wyjście pre-out to każdą końcówkę mocy mogę podłączyć do Yamahy

Takie które mają wejście RCA .

Z mojej strony mogę Ci jeszcze napisać że sens kupowania końcówki jest taki jak masz na nią 10 -14000zł + z 6000zł na DACa z regulowanym wyjściem lub podobną kasę na preamp .

Końcówkę kupuje się głownie po to żeby mieć MOC. Czy aż taka duża moc jest Ci potrzebna ?

Może lepiej w tej kwocie kupić integrę ?

Przemyśl to .

Taka rada jest cenna teraz zwrócę uwagę na wejścia.Mam już integrę w domu i po kilkudniowym odsłuchu doszedłem do wniosku że z systemem dzielonym będzie jeszcze lepiej chociaż będzie to drożej i rozłożone w czasie to myślę że warto dołożyć i poczekać niż póżniej cmokać i być nie zadowolonym.

Dlatego chcę wykorzystać Yamahę do czasu złożenia mojego systemu marzeń.

Taka rada jest cenna teraz zwrócę uwagę na wejścia.Mam już integrę w domu i po kilkudniowym odsłuchu doszedłem do wniosku że z systemem dzielonym będzie jeszcze lepiej chociaż będzie to drożej i rozłożone w czasie to myślę że warto dołożyć i poczekać niż póżniej cmokać i być nie zadowolonym.

Dlatego chcę wykorzystać Yamahę do czasu złożenia mojego systemu marzeń.

Dobry system dzielony to DUŻE pieniądze .

Na rynku coraz więcej jest bardzo dobrych i mocnych wzmacniaczy zintegrowanych . Pomyśl o tym.

Sam do niedawna miałem Xindaka A600P

63kg potwór o gabarytach stolika . Dzisiaj mam integrę i jestem zadowolony .

Jeżeli możesz napisać z Xindakiem to była wpadka czy tylko zbieranie doświadczenia.

Sprzedaż była potrzebą chwili a dodatkowo potrzebowałem coś z minimum 3ma wejściami analogowymi .

Sam A600P to niesamowity brzmieniowo , mocowo , jak i spasowaniem czy użytymi elementami wzmacniacz .

Rozumiem.Integrę też brałem pod uwagę ale apetyt rośnie w miarę jadzenia choć nadmiar apetytu może się żle skończyć.

Ameryki nie odkryję jak powiem że dobra mocna integra jest lepsza niż droższy ale żle dobrany system dzielony.

Być może jutro będę wiedział coś więcej jak zagra Yamaha jako przedwzmacniacz i czy dam radę żyć dłużej z tym połączeniem

ale myślę że skoro tyle wytrzymałem z tymi klockami to i jeszcze jakiś czas też wytrzymam.

Dzięki muda44 i pozdrawiam.

Dobrać zgrany duet końcówka - kabel - preamp jest trudno , drogo i nie zawsze wychodzi jakbyś tego chciał .

Oczywiście jak masz wielki salon , zamierzasz kupić wielkie kolumny to takie rozwiązanie jest dobre . Z drugiej strony poczytaj test nowego Krella S550i .

Czy komuś potrzeba więcej mocy w domu ?

Jak to Twój zakres cenowy to dobrać do niego przejrzyste i szybkie kolumny i mamy piękny komplecik .

Sam lubię słuchać głośno a już z mocą S300i nie idzie dłużej wytrzymać jak kilkanaście minut .

Dobierając jakikolwiek wzmacniacz powinieneś mieć na uwadze jakie będą a nim grały kolumny żeby to razem było zjadliwe .

Powodzenia .

Ja nie dlatego zmieniam wzmacniacz że mi się nie podoba jego brzmienie ale dlatego że chcę wejść na wyższy poziom.

Z tym co mam teraz pewnych rzeczy nie przeskoczę i nawet nie mam zamiaru bawić się w testowanie kabli czy kolumn

bo zdaję sobie sprawę że ten zestaw ma swoje ograniczenia.Panowie mi nie jest potrzebna moc po to żeby burzyć mury

czy żeby słyszało pół bloku że u mnie gra muzyka ale dlatego żeby przy wyborze kolumn się nie martwić czy wzmacniacz

je wysteruje czy nie.Kończąc te moje wypociny niech moc będzie z wami.

Pozdrawiam.

Przypuszczam, że ta Yamaha nie bedzie miec problemu z wysterowaniem jakichkolwiek kolumn.

Jak kiedyś napisałem że robiłem odsłuchy ATC SCM-40, z Yamaha A-S 2000, i że grało to super.,

to niektórzy się tylko zaśmiali, także .... Pozdrawiam.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Przypuszczam, że ta Yamaha nie bedzie miec problemu z wysterowaniem jakichkolwiek kolumn.

Tu się mylisz .

Ma Kefy R900.

Miałem końcówkę Xindak A600P a teraz mam Krella S300i.

Krell to trafo 750VA i 2x150W

Xindak to trafo 1300W ale 350000uF filtracji i 2x 80W .

Przy bardzo głośnym słuchaniu słychać że Xindak ze znacznie wydajniejszym zasilaniem lepiej trzymał membrany w ryzach .

Pytanie tylko czy komuś potrzebne takie głośne granie .

Też tak uważam.Wszystko zależy co z czym się połączy ale czy dobrze dobrany system dzielony zagra zawsze lepiej od integry czy to tylko

teoria oczywiście mowa o podobnej kwocie za urządzenia.

To powiem brutalnie. Do 80 tys.zł w cenach detal za nówkę, czyli 30-40 tys. za używkę w idealnym stanie, to moim skromnym zdaniem tylko dobra integra. W tym pułapie cenowym dzielone konstrukcje są średnie i nie mają szans z wybitnymi integrami.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.