Skocz do zawartości
IGNORED

Słówko o Atoposie

XYZPawel

Rekomendowane odpowiedzi

Gość masza1968

(Konto usunięte)

to my tę atmosferę schłodzimy.

Na Waszym miejscu już dzisiaj prewencyjnie odpaliłbym zamrażarkę dla połowy użytkowników - ze mną na czele bo juz mnie palce świerzbią ;)

Pewni ludzi na czole powinni mieć wypisane "człowiek zadyma" - gdzie się nie pojawia tam...

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Na Waszym miejscu już dzisiaj prewencyjnie odpaliłbym zamrażarkę dla połowy użytkowników - ze mną na czele bo juz mnie palce świerzbią ;)

Pewni ludzi na czole powinni mieć wypisane "człowiek zadyma" - gdzie się nie pojawia tam...

Póki na tematy "nie audio" dyskutujecie sobie na bocznicy, póki dyskutujecie zgodnie z tematyką tytułową wątku. I póki nie przekraczacie granic rozsądku. To nam nic do tego.

I nie może być mowy o prewencyjnym banowaniu, bo to by było chore. Możemy co najwyżej delikatnie zaznaczyć swoją obecność, co właśnie się stało, jeśli wyczujemy w powietrzu fluidy, że ktoś liczy na więcej, ponad standardowo przyjętą kulturę dyskusji i regulamin.

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

A jeśli podgrzana atmosfera przerodzi się z personalną pyskówkę, to my tę atmosferę schłodzimy. Tego tez możecie być pewni.

Każdy prowokator czy szaleniec, który odważy się podnieść rękę przeciw władzy ludowej, niech będzie pewny, że mu tę rękę władza ludowa odrąbie, w interesie klasy robotniczej, w interesie chłopstwa pracującego i inteligencji, w interesie walki o podwyższenie stopy życiowej ludności, w interesie dalszej demokratyzacji naszego życia, w interesie naszej Ojczyzny.

;-)

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Możesz sobie mnie tutaj nie życzyć, ale masz g... do gadania w tej kwestii :)

Oczywiście, że mam g do gadania, nie mniej jestem w stanie się założyć o wiele, że popiszę tu dłużej od ciebie :)

Oczywiście, że mam g do gadania, nie mniej jestem w stanie się założyć o wiele, że popiszę tu dłużej od ciebie :)

Tutaj możesz mieć rację, ale kto wie, może jednak nowa moderacja jest bardziej uczciwa od starej ? Zobaczymy, przetestujemy SławkaR. Chęci ma :)

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Czy mogę zareklamować swoje forum na tym forum?

Nie możesz, a już szczególnie, jeśli dotyczy tej samej tematyki. Takie są zazwyczaj ogólnie przyjęte zdrowe zasady na forach, gdzie obowiązuje netykieta.

A zamiast zadawać pytanie, mogłeś po prostu nacisnąć przycisk raportujący, jeśli dany aspekt jakiegoś wątku umknął moderacji. Już podejmuję stosowne działania.

A do reszty, uprasza się o nie reklamowanie innych for o podobnej tematyce. Posty takie zostaną usunięte.

Tutaj możesz mieć rację, ale kto wie, może jednak nowa moderacja jest bardziej uczciwa od starej ? Zobaczymy, przetestujemy SławkaR. Chęci ma :)

Pamiętaj tylko, że jeśli wymagasz czegoś od innych, warto też zadbać o to samo ze swojej strony. Wtedy wszystko będzie ok. A z mojej strony to nie kwestia chęci, a chłodnego osądu. Priorytetem dla mnie jest stworzenie odpowiedniego klimatu do rozsądnych dyskusji merytorycznych na forum. A nie zastępowanie ich substytutami, w postaci kłótni, wycieczek osobistych, prowokacyjnego naśmiewania się z innych i całej reszty trollującego szajsu.

Jeśli ktoś będzie działać na szkodę dla forum jako całości, a przejawy zachowań opisanych wyżej, za takie działania uważam, to nie pozostanę obojętny. Niezależnie jakie kto poglądy głosi, i w jakiej słusznej sprawie, przynajmniej w jego mniemaniu, słusznej, to robi. Jeśli ktoś będzie działał uciążliwie i z premedytacją na szkodę forum, to na pewno otrzyma "bilet na Księżyc" i to w jedną stronę... Tu nie ma wyjątków od tej reguły, żadnych wyjątków.

Violet jest inicjatywą prywatną, a nie komercyjną (jak twierdzi), więc jeśli ktoś pracuje za darmo (pisze recenzje - pod dystrybutora), to trzeba go otoczyć opieką, jak to się robi z osobami, które same z sobą nie dają sobie rady. Szlachetne jest - po prostu - to audiostereo.

Wrzuciłem z ciekawości pewien adres ww w wyszukiwarkę audiostereo:

Wyniki zapytania highfidelity.pl ograniczone do pierwszych 1000 pozycji

Strona 1 z 20

Czy jest jakaś lista stron, których adresu nie wolno wymieniać, a posty z nimi będą usuwane i na jakiej podstawie jest tworzona?

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Priorytetem dla mnie jest stworzenie odpowiedniego klimatu do rozsądnych dyskusji merytorycznych na forum.

E tam...

Z samego chleba tłum się nie utrzyma w pionie. Już dawno wymyślili, żeby tłum morale trzymał to oprócz chleba igrzysk mu trzeba :)

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Panowie, szukacie kwadratowych jaj. Co innego jak autor forum przyłazi i kilka razy pod rząd pisze "zapraszam do mnie, tam jest tak świetnie".

A czym innym jest odwołanie się do tekstu źródłowego z jakiegoś portalu lub forum, szczególnie jeśli jest przyczynkiem, albo uzasadnieniem konkretnej dyskusji. W tym przypadku mieliśmy do czynienia z tą pierwszą opcją, czyli z najzwyklejszą reklamą zamieszczoną przez autora.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

A czym innym jest odwołanie się do tekstu źródłowego z jakiegoś portalu lub forum, szczególnie jeśli jest przyczynkiem, albo uzasadnieniem konkretnej dyskusji. W tym przypadku mieliśmy do czynienia z tą pierwszą opcją, czyli z najzwyklejszą reklamą zamieszczoną przez autora.

Sławek, tak samo wiesz jak i my wiemy, że chodziło o coś zupełnie innego.

Prosimy o więcej szacunku dla inteligencji forumowiczów ;)

W końcu same głąby tu nie piszą :)

Odpowiedź "nie bo nie" będzie bardziej uczciwa i nie będę z nią polemizował.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

E tam...

Z samego chleba tłum się nie utrzyma w pionie. Już dawno wymyślili, żeby tłum morale trzymał to oprócz chleba igrzysk mu trzeba :)

Masz rację. tłum potrzebuje rozrywki, dlatego w dawnych czasach wszczynano krwawe wojny na skalę masową, bo nie mieli dostępu do kablówki. Później ktoś wymyślił igrzyska jako inną formę zajęcia tłumu "rozrywką". Bez takich skutków ubocznych jak podczas wojny. I nikt nie ma nic przeciwko "igrzyskom" słownym i na forum. Tyle, że igrzyska tym się różnią jednak od wojny, że podlegają określonym zasadom i ramom rywalizacji. Więc igrzyska ok. Bo i czemu nie dyskutować, skoro ludzie mają taką potrzebę. Ale wojenki na słowa na forum, eskalowane później do granic możliwości, to już niekoniecznie. Bo to inna para kaloszy i szkodzi wszystkim, także "igrzyskom". W sumie ciekawy przykład przywołałeś, adekwatny dość :).

Sławek, tak samo wiesz jak i my wiemy, że chodziło o coś zupełnie innego.

Prosimy o więcej szacunku dla inteligencji forumowiczów ;)

W końcu same głąby tu nie piszą :)

Odpowiedź "nie bo nie" będzie bardziej uczciwa i nie będę z nią polemizował.

Cóż, ja dokładnie tak to widzę, jak opisałem. Nie ma w tym żadnych podtekstów. Jakbym przylazł i reklamował wszem i wobec moje forum macierzyste, z którego się wywodzę i które nadal bardzo lubię.To też spodziewałbym się że po łbie dostanę, bo tak się po prostu nie robi. Bo to jest nieładnie i nie fair. I przyjąłbym to z pokorą. Dlatego nie pozwalam sobie na takie ruchy.

A, że Ty masz inny pogląd na daną kwestię i dopatrujesz się w tym drugiego dna, cóż wiele na to nie poradzę. Mogę mieć tylko nadzieję, że przyjmiesz do wiadomości fakt, że tak właśnie jest jak napisałem wyżej. A tłumaczę to dlatego, że właśnie liczę na zdrowy rozsądek i inteligencję dyskutujących. A nie tylko jakieś dawne urazy i swoiste zacietrzewienie między nimi.

Gość

(Konto usunięte)

Panowie, szukacie kwadratowych jaj. Co innego jak autor forum przyłazi i kilka razy pod rząd pisze "zapraszam do mnie, tam jest tak świetnie".

Zapomniałeś dodać: NIE DOTYCZY RMS (TUDZIEŻ INNYCH Z "BRANŻY", NP. Q21)!

Notorycznie "zaprasza do siebie", a ich strona zawiera zarówno recenzję, jak i działające forum o tematyce audio.

Bo o uprawianiu totalnej kryptoreklamy było już setki razy, ale widać nikogo z włodarzy to nie interesuje...

Tak trzymać! A efekty m.in. tego nietrudno zauważyć od ponad pół roku...

A jeśli podgrzana atmosfera przerodzi się z personalną pyskówkę, to my tę atmosferę schłodzimy. Tego tez możecie być pewni.

Masz rację. tłum potrzebuje rozrywki, dlatego w dawnych czasach wszczynano krwawe wojny na skalę masową, bo nie mieli dostępu do kablówki. Później ktoś wymyślił igrzyska jako inną formę zajęcia tłumu "rozrywką". Bez takich skutków ubocznych jak podczas wojny. I nikt nie ma nic przeciwko "igrzyskom" słownym i na forum. Tyle, że igrzyska tym się różnią jednak od wojny, że podlegają określonym zasadom i ramom rywalizacji. Więc igrzyska ok.

Masz rację. tłum potrzebuje rozrywki, dlatego w dawnych czasach wszczynano krwawe wojny na skalę masową, bo nie mieli dostępu do kablówki. Później ktoś wymyślił igrzyska jako inną formę zajęcia tłumu "rozrywką". Bez takich skutków ubocznych jak podczas wojny. I nikt nie ma nic przeciwko "igrzyskom" słownym i na forum. Tyle, że igrzyska tym się różnią jednak od wojny, że podlegają określonym zasadom i ramom rywalizacji. Więc igrzyska ok.

Kurcze, ale mamy mądrych moderatorów.

Zawsze wiadomo było, że trzeba było gdzieś wypuścić gorące głowy. To byli harcownicy. Zawsze ich można było potraktować salwą ciężkiej artylerii po przedpolu. Nigdy nie wiedzieli,z której strony oberwą.

Parafrazując klasyka: Reklamodawcom wolno więcej!

Kurcze, ale mamy mądrych moderatorów !!

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.