Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

To też nie mój wymysł tylko opinie, które przeczytałem lub zasłyszałem od specjalistów. Większość z nich twierdzi, że spadek cen ropy ma podtekst polityczny, a nie uzasadnienie ekonomiczne.

Ale z tego, co piszę wynika, że jednak ma też sens ekonomiczny. Tania i łatwo dostępna przez dłuższy czas ropa uczyni inwestycje w łupki czy w wydobycie w Arktyce nieopłacalnymi.

Jestem Europejczykiem.

Rosyjscy hakerzy ponoć udostępnili stronkę gdzie można podglądać (sieci domowe niezabezpieczone lub zabezpieczone łatwym hasłem) z kamerek domowych mieszkania ludzi z krajów tzw zachodu :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zna ktoś może adres tej stronki ?

Ukryta Zawartość

Do tego wskazują oni na to, że nie tylko aktualna cena baryłki decyduje o cenie paliwa na polskich stacjach paliwowych, ma jeszcze na to wpływ aktualny kurs USD.

To by oznaczało że Dolar już się kończy!!

Czy tak można to rozumieć ?

Zna ktoś może adres tej stronki ?

www.gazeta.pl

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

To by oznaczało że Dolar już się kończy!!

Czy tak można to rozumieć ?

(...)

Na razie wszelkie wieści o rychłym końcu USD wydają się przesadzone.

• Redaktorzy

To by oznaczało że Dolar już się kończy!! Czy tak można to rozumieć ?

To ciekawe. Jaka była droga tego wnioskowania?

To ciekawe. Jaka była droga tego wnioskowania?

Skoro ropa ( rynkowo ) tanieje, to by oznaczało że dolar się umacnia.

Umacniający się teraz dolar !!! To jest jakiś kosmos i nonsens!!

Koniec Dolca już jest bliski........

• Redaktorzy

Skoro ropa ( rynkowo ) tanieje, to by oznaczało że dolar się umacnia.

Że rośnie wydobycie. Ceny ropy na świecie nie reguluje się manipulując kursem dolara, tylko wielkością wydobycia.

Że rośnie wydobycie. Ceny ropy na świecie nie reguluje się manipulując kursem dolara, tylko wielkością wydobycia.

Albo przystawieniem lufy Arabowi do skroni...........

Boziu!

Ależ z ciebie prawdziwek!!! Tłumaczyłem ci jak komu mądremu o co tu chodzi, ale widzę, że nie zatrybiłeś. Może przeczytaj sobie jeszcze ze dwa razy, albo poproś kogoś normalnego, żeby ci wytłumaczył?

Jestem Europejczykiem.

Patrząc na polityków ,, rządzących " USA oraz Rosją widać ten sam cel natomiast mniej czytelne maski nauczył się zakładać kraj niekończących się możliwości .

Standardowo propagandowy Tekst z WP jak co dzień ?

Ukryta Zawartość

Czyżby ?

Wg. mnie Rosjanin chce przez to powiedzieć że nie ma do tej pory technicznych możliwości żeby człowiek stanął na srebrnym globie :)

Redaktorzy Onetu i WP mają ludzi za kompletnych idiotów.

Ktoś musi ładować kasę za te artykuły sponsorowane , i podżegające do nienawiści wobec Rosjan i Rosji. Bo przecież nie chodzi tylko o prezydenta Putina i rząd na Kremlu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Tommiashi

nie ma sie co dziwic .Dolar slabnie to i rakiety tez.A tak na powaznie...facet jest na pasku amerykanow.

Edytowane przez muls

Wg. mnie Rosjanin chce przez to powiedzieć że nie ma do tej pory technicznych możliwości żeby człowiek stanął na srebrnym globie :)

Czyżby? Coś mi chodzi po głowie, że jacyś ludzie już na Księżycu byli. I to chwilę temu. Nawet autko ze sobą zabrali, żeby nie łazić na piechotę. W konstruowaniu autka brał udział Polak, gdyby Kolega nie wiedział lub nie pamiętał.

Jestem Europejczykiem.

Czyżby? Coś mi chodzi po głowie, że jacyś ludzie już na Księżycu byli. I to chwilę temu. Nawet autko ze sobą zabrali, żeby nie łazić na piechotę. W konstruowaniu autka brał udział Polak, gdyby Kolega nie wiedział lub nie pamiętał.

To się zgadza, byli na księżycu w TV.

Bruce Willis nawet na komecie.:)

42197186153573482813.jpg81534914511434759558.jpeg

Edytowane przez Tommiashi

Tak mówili w RT? Oczywiście uwierzyłeś im.

Nic na temat kręcenia filmu przez Kubrika w RT nie oglądałem.

03199745053766481684.jpeg

19885574727965470110.jpeg

Edytowane przez Tommiashi

Czy mieszkańcy Krymu wciąż są entuzjastami aneksji?

Oczywiście, publicznie wychwalają politykę Putina, są zadowoleni z dołączenia do „macierzy”. Jak mantrę powtarzają, że Rosja ocaliła Krym przed wojną taką, jak w Doniecku. Dotyczy to jednak tylko aktywistów. Przeciętni Rosjanie, którzy kiedyś chcieli do Rosji, coraz częściej mówią o zawodzie. Ot choćby, w zeszłym tygodniu jeden z najpopularniejszych rosyjskich działaczy na Krymie Władimir Czunin powiedział, że wielu Rosjan w jego otoczeniu wspomina, że na Ukrainie było lepiej. Coraz więcej ludzi jest rozczarowanych tym, co dzieje się na Krymie. Narzekają na wysokie ceny, mniejsze wypłaty.

Jeśli chodzi o prawa obywatelskie, sytuacja się pogorszyła. A ekonomicznie? Jakie są ceny w sklepach?

Są wyższe niż na Ukrainie średnio o 60 proc., przy czym niektóre produkty podrożały nawet dwukrotnie, np. mięso czy jabłka. Dotyka to głównie ludzi pracujących w usługach, prowadzących drobne biznesy czy emerytów, bo osoby na pensji budżetowej zarabiają po aneksji więcej niż kiedyś. Oni wzrostu cen nie odczuli. Z kolei wielu ludzi prowadzących drobny biznes musiało zamknąć swoje przedsiębiorstwa, nie byli w stanie ich utrzymać. Kryzys dotknął i mnie. Miałem małą firmę i niestety musiałem zakończyć działalność. Nie miałem zleceń, nie stać mnie było na płacenie podatków..>>>teraz czas na propagande rosyjska.Panie wladimirowiczu putinowiczu..zapraszamy.

i reszte.

aaa gdyby pan znowu te swoje rosyjskie bajki to to z łonetu..panie putinowicz.

i reszte.

aaa gdyby pan znowu te swoje rosyjskie bajki to to z łonetu..panie putinowicz.

Muls naucz się stawiać cudzysłów i podawać źródło . To robi się tak :

" Wywiad z dziennikarzem z Krymu, pochodzenia tatarskiego. A dlaczego nie wywiad z jakimś Rosjaninem lub Ukraińcem, tylko z przedstawicielem mniejszości narodowej, stanowiącej 10% mieszkańców? Facet mówi, że wzrosły ceny, ale dlaczego ani słowa o tym, czy pensje też wzrosły czy tez zmalały?. Poza tym, obraz sytuacji w opinii tego Tatara nie wygląda tak źle jak sugeruje tytuł. Łamane prawa człowieka bo "W ostatnim czasie na granicy zatrzymano trzech aktywistów, jeden z nich był bratem lidera proukraińskiej organizacji." Kpina.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) "

" Ae..... przepraszam bardzo. Byłem na Krymie w sierpniu. Kolejna na przeprawie Port Kavkaz z Rosji była na 40 godzin stania . Takie były tłumy. W lipcu i sierpniu z trudem można było znaleźć nocleg. Jedyna zmiana cen ( dla nas), a bywamy na Krymie co rok od 5 lat to opłata za wizę. Ceny jeżeli nawet wzrosły to nieznacznie, nie zauważyliśmy tego. Jeździmy to tej samej, tatarskiej rodziny z Bachczysaraju i akurat oni byli zadowoleni. Wzrosły też ceny ziemi i działek budowlanych , zaczął saię taż budowlany boom. Na Krymie panował wąłśnie duży optymizm w porówaniu z marazmem z czasów panowania Ukrainy, która na Krymie nie poczyniła najmniejszych inwestycji. Cała infrastruktura jest z lat 1960-80-tych. Artykuł fałszywy, pisany na zamówienie. propaganda po prostu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) "

Ukryta Zawartość

Ze swojej strony dodam , że mój znajomy polski repatriant z Kazachstanu mający rodzinę na Krymie i na Ukrainie ( Ukraina dawne tereny Polski ) mówił że na Krymie jest teraz bardzo dobrze .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez czester15.30

nie mowilem.Najlepiej znajomy albo rodzina .Zostaje jeszcze zona w kuchni.Pod warunkiem ze rosjanka.

<br />Muls naucz się stawiać cudzysłów i podawać źródło . To robi się tak :<br />
naucze sie jak bede chcial.A na razie nie chce.Nie przerywaj sobie jednak i poprowadz kurs.

<br /> Jeździmy to tej samej, tatarskiej rodziny z Bachczysaraju i akurat oni byli zadowoleni. Wzrosły też ceny ziemi i działek budowlanych , zaczął saię taż budowl<br />
jesli juz tatarzy sa zadowoleni to tam jest ..raj.Prawie jak pytac wiezniow w oswiecimiu. Edytowane przez muls

nie mowilem.Najlepiej znajomy albo rodzina .Zostaje jeszcze zona w kuchni.

To autentyczny człowiek , twardy jak skała , życie w Kazachstanie go zmusiło . Widać od razu po takim człowieku że mówi prawdę , jest obiektywny pomimo , że to jego przodków Rosjanie wywalili z bydlęcych wagonów na step ( wywalili oczywiście kto przeżył podróż ) . Mówił , że ma wujka na Ukrainie ( miejsce zamieszkania na Ukrainie nazywa " województwo dawne polskie Nowoformadowskie , czy jakoś tak ) , a ten wujek ma dwóch synów , oboje pracują w kopalni , jeden na dole dostaje wypłatę , a ten na górze nie dostaje wypłaty , jego pensja idzie na armię .

Nawiasem mówiąc opowiadał ciekawe rzeczy ze swego życia , niekoniecznie związane z polityką , a co do twardości to raz połamał palec u nogi , nie poszedł do lekarza , zawiązał patyk bandażem do palca i chodził do pracy . Z mojej miejscowości jedzie składakiem 50 km. do Białegostoku i załatwia jakieś sprawy .

jesli juz tatarzy sa zadowoleni to tam jest ..raj.Prawie jak pytac wiezniow w oswiecimiu.

Znaczna część Tatarów na Krymie jest umiarkowana i oni doceniają lepsze obecne życie , mogą modlić się jak zawsze , a Ty tylko powtarzasz za kreującą Cię propagandą .

Edytowane przez czester15.30

tiaaa i dlatego tak spontanicznie opuscili krym w znakomitej wiekszosci.

przez analogie mozna tez poznac wielu niemcow ktorzy zostali w polsce po wojnie.Tez sobie chwalili..do smierci.

a TYCH tatarów spytaj czy jeszcze pamietaja czyj był krym.I co o tym sadza.To wiele wyjasni.

Znasz tych co opuścili i czy tylko z wiesz , że duża ilość opuściła z onetu ?

z telewizji i reportazy w tym z wywiadu z przywódca tatarow krymskich...

<br />Znasz tych co opuścili i czy tylko z wiesz , że <br />
jak na razie próbuja formowac swoje sily zbrojne zeby wejsc do tego raju. Edytowane przez muls

Kartel OPEC nie wprowadza żadnych zmian - limit wydobycia ropy nie zmniejsza się. Ropa naftowa jest najtańsza od ponad czterech lat i osiąga poziom ok. 70USD za baryłkę.

No to zabaczymy jak sobie Putin będzie radził i jak długo da radę pompować pieniądze w Krym i separatystów.

P.S.

Ty Tommiashi rzeczywiście uważasz, że ludzie nie lądowali na Księżycu?

A Łunochod lądował, czy to też ściema?

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Tylko symbolicznym... Saudów wszyscy nienawidzą, więc wystarczy im tylko przypomnieć, skąd im wyrastają nogi, by w trymiga zwiększyli produkcję w obawie przed wybuchem (oczywiście całkowicie spontanicznego) niezadowolenia społecznego.

Nie chcą "bezbronnych cywilów" protestujących przeciw reżimowi, na ulicach jak w Syrii... ;)

W efekcie ropa po Nowym Roku ma być już po 65 baksów za baryłkę.

Mnie to cieszy - ruskie z głodu zdechną lub pozbędą się Putina.

Jedno z dwóch...

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

<br />jak na razie próbuja formowac swoje sily zbrojne zeby wejsc do tego raju. <br />
moga sie powolac na fakt ze twoi znajomi tam juz sa jako tatarzy i nie ma znaczenia czy jest im tam dobrze.Podobnie jak putin. Edytowane przez muls

Oczywiście u nas Cisza jak makiem zasiał.

Ukryta Zawartość

Ale za to na pierwszej stronie WP, czy Onetu kilkanaście artykułów szkalujących Rosję......

Szkoda że Polska nie może tak jak Turcja......

Ale wiadomo to nie ten kaliber........

Ukryta Zawartość

Zaczynam przyzwyczajać się, że jeżeli Tommiashi coś pisze, to wiadomo, że to bzdury. Nie powiem - kłamstwa - chociaż mógłbym.

Na www.onet.pl to najważniejsza informacja w dziale Biznes, znajduje się na pierwszej stronie portalu.

Ukryta Zawartość

Na gazeta.pl to w ogóle druga wiadomość na stronie, zaraz po informacji o wyborach.

Na wp.pl to najważniejsza wiadomość.

Chyba jednak uprawnione będzie stwierdzenie, że Kolega Tommiashi najzwyczajniej kłamie.

Zajrzałem na tvn24.pl i co jest najważniejszą informacją?

"Dlaczego Putin rezygnuje z South Stream? "Typowa zagrywka Rosji""

P.S.

Jeszcze raz zapytam: skoro twierdzisz, że Amerykanie nie wylądowali na Księżycu to Łunochod też był jedynie propagandową ściemą?

Dlaczego Rosjanie nie zdemaskowali bezczelnego oszustwa swojego śmiertelnego wroga? Przecież uważnie śledzili losy amerykańskiego programu kosmicznego.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Zaczynam przyzwyczajać się, że jeżeli Tommiashi coś pisze, to wiadomo, że to bzdury. Nie powiem - kłamstwa - chociaż mógłbym.

Na www.onet.pl to najważniejsza informacja w dziale Biznes, znajduje się na pierwszej stronie portalu.

Ukryta Zawartość

Na gazeta.pl to w ogóle druga wiadomość na stronie, zaraz po informacji o wyborach.

Na wp.pl to najważniejsza wiadomość.

Chyba jednak uprawnione będzie stwierdzenie, że Kolega Tommiashi najzwyczajniej kłamie.

Zajrzałem na tvn24.pl i co jest najważniejszą informacją?

"Dlaczego Putin rezygnuje z South Stream? "Typowa zagrywka Rosji""

Oczywiście informacja o South Stream się pojawiła , oczywiście została ubrana w "otoczkę" , porażki wizerunkowej Moskwy i jako akt tryumfu Bułgarii nad "ciemnymi mocami" Kremla.

Oczywiście nikt nie napisał że przede wszystkim uderzy to po kieszeni "europejskiego konsumenta" , no ale cóż jeśli Bułgarzy , Rumuni, Chorwaci, Węgrzy wolą kupować gaz dwukrotnie droższy , to "ich wybór" ? Ale czy oby na pewno był to ich wybór śmiem w to wątpić.......................

Co do samej wizyty prezydenta Putina w Turcji to pominięto sprytnie kilka wątków które znalazły się w linku który zamieściłem powyżej........

Chodzi głównie o planowane podwyższenie obrotów między krajami, ale również "arcyciekawe" relacje państwa jakby to nie było znajdującego się w NATO z Rosją.

Ciekawe jest także jak Waszyngton jak się okazało "bezskutecznie" próbował naciskać na wymuszenie od Ankary "chłodnego przyjęcia delegacji z Moskwy" ......

Ważne są też liczby które pokazują jakim partnerem jest dla Turcji Rosja, i jak obydwa kraje mogą zyskać na wprowadzonych sankcjach ze strony UE i USA.

P.S.

Jeszcze raz zapytam: skoro twierdzisz, że Amerykanie nie wylądowali na Księżycu to Łunochod też był jedynie propagandową ściemą?

Dlaczego Rosjanie nie zdemaskowali bezczelnego oszustwa swojego śmiertelnego wroga? Przecież uważnie śledzili losy amerykańskiego programu kosmicznego.

Hipokryzja i wzajemne "czarowanie" było podstawą w relacjach USA - ZSRR.

Nikomu nie zależało na tym alby demaskować liczne propagandowe kłamstwa i kłamstewka.

Sytuacja zmieniła się dopiero po zamachu z jedenastego września.

Jeśli mnie pytasz czy wierzę w to że amerykanie byli na księżycu? , to Ci odpowiadam, że nie wierzę w to że byli.

Uważam że był to sprytnie wyreżyserowany spektakl.

Co innego wysłać na księżyc w jedną stronę lądownik z "łunachodem" a co innego wysłać człowieka...........Proponuję więcej do tematu "domniemanego lądowania człowieka na księżycu" nie wracać bo nie jest on głównym tematem wątku.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Tommiashi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.