Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Antonii opowiada mniejsze brednie niż chciałaby Partia Oszustów z przybudówkami, a Morawiecki nieprzypadkowo pojechał bez rozgłosu na Białoruś.

Jeżeli według niektórych Antoni opowiada mniejsze brednie, co co musiałby opowiadać, żeby uznali te brednie za większe??? Czy bredniom Antoniego naprawdę czegoś brakuje? Ktoś czuje niedosyt?

Jestem Europejczykiem.

No czuje. Partia Oszustów czuje niedosyt. Antonii to bardzo dobry chłopiec do bicia, bo sam sie nadstawia. Ale dla nich jeszcze za mało i nie dość chętnie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Krak_oN

Kolejna zabawka rosyjskiej armii – okulary do kierowania dronami. Rozdzielczość monitorków 5120×2180 piksele dla każdego oka robi wrażenie...

Pewnie jest do kupienia w każdym sklepie z dronami...., kupuję...

.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Tommiashi

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Kolejna zabawka rosyjskiej armii – okulary do kierowania dronami. Rozdzielczość monitorków 5120×2180 piksele dla każdego oka robi wrażenie...

Pewnie jest do kupienia w każdym sklepie z dronami...., kupuję...

.

Ukryta Zawartość

Ekrany LCD i procesory z pewnością wyprodukowane w Rosji, mocarstwie znanym z produkcji zaawansowanych technologicznie urządzeń którymi zalewa cały świat.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

...Ekrany LCD i procesory z pewnością wyprodukowane w Rosji...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gdzieś też czytałem wypowiedź gościa z Rosyjskiego MON-u że we wszystkich strategicznych miejscach z dostępem do internetu mają wyłącznie swoje własne procesory gdzie wszystkie procesy mają pod własną kontrolą , ponieważ ich najlepsi informatycy odkryli że Amerykańskie procesory wykonują pewne mocno zaszyfrowane procesy, odnośnie których nie będą się wypowiadać ale są to takie działania które wykluczają ich użycie w strategicznych miejscach.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Krak_oN

Akcja propagandowa dla jelonków. Te "rosyjskie" procesory oparte są na licencji brytyjskiej (teraz już japońskiej) firmy ARM i wykorzystują rdzeń A57, czyli wykorzystywany w procesorach Qualcomm Snapdragon 810 i Samsung Exynos Octa 5433.

Procesorach, które trafiają do smartfonów i tabletów.

Patrząc na obudowę tego Bajkała widać, że szału nie ma, widać zacofanie Rosji jeżeli chodzi o produkcję układów scalonych.

Jestem Europejczykiem.

Baikal-T1 to komercyjny produkt. Dla wojska produkują procesory Elbrus. Np. 8-corowy model 8S.

Elbrus są normalnie w ofercie, ale do swoich celów militarnych na pewno mają modele nie oferowane do normalnej sprzedaży.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

Patrząc na obudowę tego Bajkała widać, że szału nie ma, widać zacofanie Rosji jeżeli chodzi o produkcję układów scalonych.

W czym wyraża się zacofanie tych obudów?

Elbrus-4S

554850_93be5b52776c4784aef7b8777491ec11.jpg

Elbrus-8S

426534_09fbeb1fde3242ffadb519625da7627b.jpg

Byś się chłopie nauczył czytać ze zrozumieniem.

Nie obudów, tylko procesu technologicznego. Nie Elbrusa, tylko Bajkała.

Tak na marginesie - Elbrusy 8S produkowane są przez Chińczyków tyle, że tych z Tajwanu.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

czytać ze zrozumieniem

Zmęczyła mnie stolica przez za dni, chyba już jestem za stary na AudioShow. :(

Po całkowitym upadku przemysł mikroelektroniczny powoli się odradza. Oczywiście, ze było opóźnienie o kilka pokoleń, ale już 90% układów dla wojska produkują sami. Nie sa to najbardziej "cienkie" technologie ale i nie muszą.

Elbrusy projektują sami (uprzedzając komentarz - korzystając z zachodniego oprogramowania). Parametry są całkiem niezłe. Produkują procesory na Tajwanu ale już budują własną fabrykę. Z tego hitu eksportowego na razie nie będzie (z powodu ceny, która jest mało konkurencyjna przy tej skali produkcji) ale nie po to je tworzono. Przede wszystkim jest to projekt w ramach programu importzamieszczenijа - wytwarzania własnych produktów zamiast importowanych. To samo np. dotyczy oprogramowania - zaczynają np. wymieniać w administracji MS Office na rosyjskie odpowiedniki albo Oracle na jeden z wariantów PostgreSQL, w tworzeniu którego Rosjanie mają duży udział.

Idzie program z bólem ale idzie. W niektórych dziedzinach już jest całkiem nieźle. Np. Rosja jako jeden z czterech krajów na świecie (po USA, Francji i Chinach) zaczęła wytwarzać własne matrycy dla termo/noktowizorów, przed tym kupowała francuskie. Żarcie zamiast importować Rosja zaczyna eksportować (zborze, mięso, drób, ...). Nie jest to rozwój Chiński ale idzie on w dobrym kierunku.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Właśnie trwa nagła i olbrzymia dostawa amerykańskiej amunicji do Niemiec, która ma trafić tam do Amerykańskich baz w Niemczech :

Ukryta Zawartość

''siły zbrojne Stanów Zjednoczonych zamierzają wykorzystać instalacje w zachodnich Niemczech, kontrolowane wcześniej przez Brytyjczyków, do rozmieszczania sprzętu przeznaczonego do wzmocnienia potencjału US Army Europe. Tak jak w przypadku dodatkowych dostaw amunicji, teren ten ma zostać wykorzystywany w realizacji programu European Reassurance Initiative, czyli wsparcia obecności wojskowej USA w Europie w związku ze zmianamim środowiska bezpieczeństwa.''

To chyba się okopują jakby się tych baz tam chcieli pozbyć czy jak ? i ciekawe czy to ma coś wspólnego z Trumpem czy też jego opozycją która przeszarżowała myśląc że już ma wygraną w kieszeni ?.

Jeszcze cytat z komentarzy :

''Niemcy wciąż są terytorium zależnym od czasu IIwś i to się jeszcze długo nie zmieni. No ale czas biegnie nieubłaganie. Anglikom też się wydawało, że stuletnia dzierżawa Hong Kongu zabezpieczy ich interesy na wieczność w tamtym regionie po wycofaniu się z kolonii dalekowschodnich. A tu puf, wiek zleciał jak z bicza strzelił''

''Niemcy mogą wierzgać nogami, kombinować, podgryzać ale nic nie zmieni faktu, że przez kolejne dekady smycz na której są uwiązani będzie trzymał w ręce Waszyngton.''

Ukryta Zawartość

Witam nie wiem czy mam prosić moderację o zamknięcie wątku , bo jak się okazuje teza którą postawiłem w tym temacie staje się powoli nieaktualna....:)

Brawo Amerykanie gratuluję wyboru ....

A jak pięknie mendia dziś od rana piszczą...... Poezja...

Gość

(Konto usunięte)

Witam nie wiem czy mam prosić moderację o zamknięcie wątku , bo jak się okazuje teza którą postawiłem w tym temacie staje się powoli nieaktualna....:)

Bym się nie spieszył zaczekał rok-dwa na skutki wyboru Amerykanów. ;)

Bym się nie spieszył zaczekał rok-dwa na skutki wyboru Amerykanów. ;)

Oczywiście,....ale przynajmniej przez jakiś czas może będzie więcej spokoju na świecie....

Mam nadzieję że administracja Trumpa nie będzie "podpalała świata" a ze światem będzie współpracować.

Pożyjemy zobaczymy....

Edytowane przez Tommiashi

art390103.jpg

Jeżeli chodzi o roczne dochody różnych nacji w USA, to Amerykanie są u siebie dopiero na 6 miejscu.

Edytowane przez Krak_oN

Właśnie trwa nagła i olbrzymia dostawa amerykańskiej amunicji do Niemiec, która ma trafić tam do Amerykańskich baz w Niemczech :

Tak sie zastanawiam czy cierpisz na niedostatki inteligencji, czy jestes trollem z gatunku tych lepiej zamaskowanych.

O tej dostawie pisano przed wyborami. W żadnym przypadku nie jest nagła. Skoro do Europy trafia amerykańskie czołgi, musi trafić też amunicja.

Gdy zaczynasz pisać nie zastanawiasz się nad faktami i oczywistymi zależnościami?

Jeżeli chodzi o roczne dochody różnych nacji w USA, to Amerykanie są u siebie dopiero na 6 miejscu.

Chodzi o Indian?

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

O tej dostawie pisano przed wyborami.

Bodajże dzień przed chyba, ale chodziło mi o to że nie jestem pewien czy gdyby wszystko wskazywało na to że to Trump wygra (a było raczej odwrotnie), to ta dostawa nie była by przypadkiem nieco odwleczona w czasie na wypadek zmian zapowiadanych przez Trumpa.

Chodzi o Indian?

Przecież wyraźnie pisze że Amerykanie białej rasy, dodatkowo jest dodany odpowiedni rysunek.

Edytowane przez Krak_oN

Przecież wyraźnie pisze że Amerykanie białej rasy, dodatkowo jest dodany odpowiedni rysunek.

Aaaa. Tylko tak sie składa, że oprócz Indian wszyscy Amerykanie są jakiegoś tam nieamerykańskiego pochodzenia.

Jestem Europejczykiem.

Aaaa. Tylko tak sie składa, że oprócz Indian wszyscy Amerykanie są jakiegoś tam nieamerykańskiego pochodzenia.

Tabelka się odnosi do samych z siebie dochodów różnych nacji przebywających na terenie (kraju) który kiedyś, od zarania dziejów był własnością Indian no ale ich wymordowano a niedobitki zamknięto w skansenach (odmawiając im jakiegokolwiek prawa do stanowienia i decydowania o własnym kraju), a potem na ich terenie założono nowy kraj (który potem nazwano USA) do którego sprowadziła się ludność z całej Europy, najwięcej Anglosasów, chyba ze 70% a do pracy niewolniczej przywieziono murzynów z Afryki.

No ale to przecież chyba każdy wie.

Trochę muzyki....

Wyobrażacie sobie coś takiego u nas?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Tommiashi

Gość

(Konto usunięte)

Trochę muzyki....

To piosenka z bardzo popularnego w ZSRR filmu "Wiosna na ulicy Zarzecznej" z roku 1956 (w kinoteatrach obejrzało go co najmniej 30 mln), który opowiada o miłości robotnika z huty i jego nauczycielki ze szkoły wieczorowej. Zdjęcia robiono akurat w hucie Запоріжсталь w Zaporożu (Ukraina) dlatego i flash mob odbył się na dworcu w Zaporożu.

Oryginał piosenki:

https://www.youtube.com/watch?v=d2lEm6dxp28

Albo nostalgia za dobrą piosenką .

Mówiąc poza tematem , ostatnimi czasy często przełączam kanały radiowe , bo nie mogę słuchać tych przebojów , które wciąż powtarzają w radiu .

Albo nostalgia za dobrą piosenką .

Mówiąc poza tematem , ostatnimi czasy często przełączam kanały radiowe , bo nie mogę słuchać tych przebojów , które wciąż powtarzają w radiu .

U tych panów to niestety nostalgia za dawnymi czasami. Wasatego nie maja ale jakiegoś tam nasladowce dozywotniego który czeka na okazję poprowadzić kraj jak wasaty już tak.

chwilowy brak działalności w audio.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.