Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Od kiedy pamiętam twoja teza jest taka - imperialiści wodzą nas na pasku, a sterowane przez nich media nakręcają wojenną histerię. Przez to demokrata Putin musi się bronić i zamiast miłością zalewa świat propagandą i za kulisami wspiera skrajne ruchy nacjonalistyczne i prawicowe.

Odnośnie mediów - oczywiście, że ten mechanizm działa, ale przypisywanie mu jakichś wojennych skłonności jest albo bzdurą, albo kłamstwemi nie przekona mnie do tego żaden profesor. Wystarczy zauważyć, co działo się ostatnio w przypadku katastrowy w Rudnej, Froga czy innych wydarzeń.

Bardzo lubię ten post, bo jest zwyczajnie głupi. Lajka przyznaję wpisom rzeczowy i mądrym.

dzięki za super żart w piąteczek, nawet pogoda za oknem bardziej znośna...

https://freedomhouse.org/report/freedom-world/2016/russia

też tego nie rozumiem: http://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/ukraina-polska-petro-poroszenko-wymiana,135,0,2210695.html

ale z drugiej strony Włodku opowiedz proszę o swoich odczuciach i wrażeniach o życiu w Polsce w latach 70-80, bardzo chętnie poczytam.

O sobie mogę napisać tylko to: uczyłem się, poszedłem do armii, uczyłem się, pracowałem, uczyłem się, pracowałem, poza tym posuwałem... nie tylko do przodu. Teraz z tego korzystam, mimo, że nigdy nie byłem w nomenklaturze. Po 1989 najpierw byłem za, a teraz jestem przeciw... Na mojej ulicy wszyscy mnie szanują - może dla tego, że nie wiedzą, iż piszę na Bocznicy.

Gość

(Konto usunięte)

twoich klamliwych

Jak udowodnisz mi chociażby jedno kłamstwo - za karę poczytam co pisze agenda tajnych służb amerykańskich (chałupa wolności).

Edytowane przez JuG
Gość

(Konto usunięte)

Było tu o niejakim Duginie

Dugin nie jest kremlowskim ideologiem i nigdy im nie był. W Rosji są skrajne nacjonaliści rosyjskie i panslawiści ale nie maj oni nic wspólnego z polityką Kremla.

Chce co najmniej wrócić do sytuacji sprzed rozpadu ZSRR, czyli mocarstwa otoczonego posłusznymi satelitami. W jakim celu?

Jestem pewny, że klemlowscy ideolodzy pisali o tym nie raz, poszukaj sobie i przy okazji poinformuj nas o swoich odkryciach.

Jak mogę znaleźć potwierdzenie Twojej fałszywej tezy? Uważam, że rząd polski dąży do przyłączenia Zachodniej Ukrainy (bo tak piszą w rosyjskich mediach). W jakim celu? Jestem pewny, że żoliborskie ideolodzy pisali o tym nie raz, poszukaj sobie i poinformuj nas. ;)

Co innego jest otoczenie siebie neutralnymi lub przyjaznymi państwami a co innego powrót "do sytuacji sprzed rozpadu ZSRR". Wczoraj Putin podpisał nową politykę międzynarodową Rosji. Nie wiele różni się od poprzedniej i nie ma w niej nic o satelitach - wszędzie jest "równoprawne stosunki".

Ktoś tłumaczy Dugina, poniżej kanał youtube :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wcisnąć text.

EDIT:

Inne filmy, wystarczy wpisać w youtube : A.Dugin o

Tak czy inaczej (pomimo pewnych ciekawych uwag a może i czasem racji) jak on byłby u władzy to mielibyśmy problem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Krak_oN

Bardzo lubię ten post, bo jest zwyczajnie głupi. Lajka przyznaję wpisom rzeczowy i mądrym.

Ten post nie jest głupi, tylko nie pasuje do twoich schematów. A schematyczny jestes wzorcowo - od lat nic się w twoich szufladkach nie zmieniło, no może coraz wiekszym przechyłem w kierunku stęchłego nacjonalizmu.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Zmienia się. Najpierw PIS było cacy bo pogoniło PO.

Teraz już nie tak całkiem, bo towarzyszom się niebezpiecznie do dupy dobiera.

Co Włodzimierzowi zresztą ktoś na tym forum wyprorokował/

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Co do PISu to przed chwilą w Trójce jakaś pani pedagog z opozycji powiedziała , że zamiast Miłosza nowa reforma chce wprowadzić jakieś wierszyki krytyczne o Tusku , wysławiające Jarka ( to nie żart , był cytowany jeden wiersz ) . Autora tych wierszyków nie pamiętam .

Za Stalina w ZSRR takie polityczne wierszyki dzieci czytały .

Edytowane przez czester15.30

Po co miałbym odnosić się do jednego z kłamliwych propagandowych narzędzi amerykańskich do robienia kolorowych rewolucji na świecie jeżeli mam dostęp do źródła - rosyjskich środków masowego przekazu. Potrafię sam zrobić wnioski z tego co czytam, słyszę i widzę.

pozwól w takim razie że i ja nie będę się odnosił do ruskiej propagandy z ruskich źródeł na które z upodobaniem się powołujesz.

JUG powołuje się na Putina który podobno wypowiedział się na temat zasad polityki zagranicznej.I nie ma tam słowa o satelitach ale o równoprawnych stosunkach.Skoro Putin tak napisał to..... pewnie tak będzie.

Tylko nie wiem czemu napisał równoprawne stosunki w cudzysłowie?

JUG powołuje się na Putina który podobno wypowiedział się na temat zasad polityki zagranicznej.I nie ma tam słowa o satelitach ale o równoprawnych stosunkach.Skoro Putin tak napisał to..... pewnie tak będzie.

Bo Dyktatorzy takie rzeczy tylko w cudzysłowie. Oni takich rzeczy nie stosuja. Ale... Granie roli "zachodniej" wymaga pewnych słów a jako ze one sa ciężkie do przełknięcia to chociaż w cudzysłowie się napiszę. Lepsze to jak nic.

chwilowy brak działalności w audio.

To napisał JUG nie Putin (cudzysłow).Może to było takie znaczące mrugnięcie okiem?Takie wicie rozumicie?

Gość

(Konto usunięte)

pozwól w takim razie że i ja nie będę się odnosił do ruskiej propagandy z ruskich źródeł na które z upodobaniem się powołujesz.

Jeżeli moja odpowiedź zabrzmiała arogancko - przepraszam. Nie powołuję się na rosyjskie ośrodki propagandowe finansowane przez rząd rosyjski (chyba, że kogoś cytuje). Freedom Hause w zależności od roku jest finansowany przez rząd USA za pośrednictwem np. USAID lub NED w 60-80%. Jego oceny wolności w stosunku do Rosji - "brak wolności" - uważam na kłamliwą, propagandową i tendencyjną. Wystarczy porównać rzeczywisty stan swobód obywatelskich z oceną - np. na Ukrainie lub w Turcji, które są "częściowo wolne".

Niedawny przykład stanu "swobód" (w tym przypadku to nie cytat) na Ukrainę. Oglądam kanał na youtube chłopaka Ukraińca z zachodniej Ukrainy, który próbował walczyć z kłamstwami antyrosyjskiej propagandy w mediach ukraińskich. Np. jechał na Krym, rozmawiał z ludźmi, chodził po sklepach i bazarach a potem publikował filmy o tym. W języku ukraińskim. Cel - pokazać, że nie jest tam tak jak pokazują w TV i że mieszkańcy Krymu nie są antyukraińscy. Plus porównywał ceny, place i opisywał zmiany (np. remonty dróg). Krytykował też propagandę wojny i odczłowieczenie w tej propagandzie niby wroga - Rosjanina. Naprawdę nie prowadził żadnej prorosyjskiej propagandy, taki naiwny idealista, absolutnie nie szkodliwy. Jakiś czas temu do jego mieszkania próbowali włamać się nacjonalisty ukraińskie w celach wychowawczych. Nie udało im się ale mocno nastraszyli jego i rodzinę. Nie poddał się i głosił to na policję - ze skutkiem zerowym. Miesiąc temu zaproszono go w SBU (bezpieka ukraińska) i zaproponowano do wyboru: albo zaprzestaję to co robi i usuwa niektóre filmy, albo idzie w ślady Rusłana Kocaby (ukraiński bloger i dziennikarz, który siedział w więzieniu prawie 1,5 року tylko za antywojenne wypowiedzi; został zwolniony tylko dzięki reakcji organizacji międzynarodowych; wiele ukraińskich blogerów nadal siedzi za podobne wpisy/wypowiedzi). Chłopak przestraszył się i oczywiście wybrał pierwszy wariant.

Czytuję wiele rosyjskich blogów ostro opozycyjnych do Putina, polityki Kremla, do przyłączenia Krymu, do polityki gospodarczej, ... Jak na razie nic im się nie dzieje. Też są próby wyciszania ale na razie delikatne i nieskuteczne.

Cudzysłów, podobnie jak nawias, ma charakter wyodrębniający i składa się z dwu znaków — otwierającego i zamykającego. Stosowany jest przede wszystkim do wydzielania słów cytowanych i oznaczania specyficznych użyć wyrazów i wyrażeń, bywa on więc określany również jako znak redakcyjny.

Nie była to wypowiedź Putina a cytat z dokumentu przez niego podpisanego - Koncepcja polityki międzynarodowej Federacji Rosyjskiej.

Edytowane przez JuG

Jurij jako rezydent w naszym kraju powinien nieco spuścić z tonu. Nie co nachalnie bezczelna propaganda jaką nam serwuje powinna znaleźć uznanie co najmniej u moderacji:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Bywa również stosowany aby zaznaczyć dystans do treści lub nawet charakter ironiczny.

to do JuGa

Jak Rosja rozumie równoprawne stosunki to my w tej części Europy wiemy.Od kilkuset lat.

Edytowane przez wojciech iwaszczukiewicz

Ukryta Zawartość

"Doświadczeni analitycy wskazują, że tak śmiałe próby podejmowane (przez Rosję) w celu siania chaosu w krajach NATO są bezprecedensowe" i "pokazują, że reżim (w Moskwie) dał wolną rękę tajnym agentom, licząc na to, że odpowiedź podzielonego Zachodu będzie słaba lub że nie będzie jej wcale". "Dopóki teoria ta nie zostanie obalona, należy oczekiwać więcej kłopotów ze strony agentów Moskwy"

Pasuje do Jurka jak ulał:)

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Wojna z Rosją 2017

Zabieram się za czytanie. Warto znać wroga.

"Przerażający scenariusz wydarzeń w Europie – generał NATO ostrzega!

Najlepsza książka o konflikcie supermocarstw od czasu Polowania na Czerwony Październik Toma Clancy’ego. Cieszcie się tą barwną lekturą. I bardzo się bójcie – to rzeczywiście może się wydarzyć w ten sposób.

- Robert Fox, „Evening Standard”

Lektura obowiązkowa. (...) Ostrzeżenia Shirreffa – pod pozorem literackiej fikcji – są dobrze uzasadnione.

-generał Wesley K. Clark, Siły Lądowe Stanów Zjednoczonych, były dowódca Sojuszniczych Sił Zbrojnych NATO w Europie

Powieść 2017: Wojna z Rosją jest wizją bardzo bliskiej przyszłości, która może się spełnić, jeśli nie zrozumiemy zagrożeń stwarzanych przez obecnego prezydenta Rosji.

Napisana przez oficera do niedawna zajmującego wysokie stanowiska w hierarchii NATO i oparta na przebiegu gier wojennych prowadzonych przez natowskie sztaby, pokazuje, jak zaniechanie pewnych działań może doprowadzić do kolejnej wojny w Europie.

Prognozy Richarda Shirreffa:

– Rosja zaatakuje kraje bałtyckie w 2017 roku.

– Używając szantażu nuklearnego, powstrzyma państwa zachodnie przed interwencją.

– Wiara Zachodu w broń jądrową jako gwarancję pokoju okaże się kosztowną iluzją.

– Wahanie NATO doprowadzi nieomal do katastrofy, a pełna mobilizacja sił Sojuszu nastąpi dopiero w ostatniej chwili, gdy alternatywą będzie zupełna klęska.

– Demokratyczny porządek świata zachodniego, ustanowiony po drugiej wojnie światowej i powszechnie uważany za coś trwałego, zostanie zagrożony.

Jak stwierdził Lew Trocki: „Możesz nie interesować się wojną, ale wojna interesuje się tobą”."

Wszechświat i owszem nie ma granic ale Mateczka Rosija ma! :)

Juri od Was obywateli Rosji zależy wiele. Musicie zrozumiec ze nie warto wspierać dyktatora Putina. Tylko to może dac spokojny rozwój i dobrobyt ludzkości na wiele lat. Już tyle wojen dyktatorzy wywolali w tym światowych przecież tylko obywatele na tym tracą i Wy tez dostaniecie po du..e. Mimo ze macie mniej jak demokratyczne państwa ale i tak wiecej jak podczas wojny. Zyjcie i olejcie dyktatorka jak nie będziecie go karmic to i wojny nie wywoła.

Gość

(Konto usunięte)

od Was obywateli Rosji

Jestem Rosjaninem (русский - narodowość) ale nigdy nie byłem obywatelem Rosji (россиянин - obywatelstwo).

dyktatora Putina

Putin nie jest dyktatorem. Świat nie jest czarno-biały. Nie jest też dyskretny lub korpuskularny.

Edytowane przez JuG

Oni ciągle się czują zagrożeni.Ciągle ktoś na nich dybie.Biedni ludzie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.