Skocz do zawartości
IGNORED

Matki niepełnosprawnycych i MALUTKI premier

dulon184

Rekomendowane odpowiedzi

mimo, iż kobieta wiedziała kogo urodzi- to i tak decydowała się urodzić! i decydowała sama o tym, że będzie do końca zycia na garnuszku państwa. ktoś powie, jakie bohaterstwo, poświęcenie, a ja powiem po prostu fanaberia i głupota, do tego podsycana przez srodowiska katolickie

Interesujący pogląd...

Czyli uważasz, że osoba z jakimś tam obciążeniem genetycznym, jeśli badania prenatalne je wykażą nie ma prawa do życia?

Bo to wiesz - same kłopoty. I dla biednej matki i dla ojca co się rozpije i dla społeczeństwa które później musi to okropieństwo wraz z roszczeniową mamuśką utrzymywać..,

A przecież lepiej, żeby wszyscy byli piękni, niebieskocy, wyrośnięci, włosy blond...

Jesteś w NSDAP?

Znasz różnicę między CZŁOWIEKIEM a zwierzęciem?

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

<br />Czyli uważasz, że osoba z jakimś tam obciążeniem genetycznym, jeśli badania prenatalne je wykażą nie ma prawa do życia?<br />
alez ma ale wez sobie to na wlasny łeb.

pielegniarzu, bo to jest wlasciwe słowo.

a nie szukaj chetnych do finansowania twoich zachcianek prywatno koscielnych.

Jesli maja dostac dodatek to podlegaja normalnym procedurom czyli prawu jakie jest w unii.

i mozliwosci panstwa.Jest jeszcze wiecej grup spolecznych znacznie bardziej doswiadczonych w tym chore dzieci czekajace na operacje ratujace zycie za miliony zlotych,bezdomni ktorym tez nalezy sie czy raczej z mola w sopocie do morza??

nie cytujemy usuwanych postów jak równiez nie komentujemy banów

wpis nie mial związku z tematem matek opiekujacych sie niepelnosprawnymi dziećmi w ogolnie przyjetych zasadach netykiety

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

ni z gruchy ni z pietruchy zamknąłeś wątek Jałta i prawo, teraz kneblujesz doktorka

coś w tym Twoim działaniu więcej ostatnio dbałości o poprawność polityczną niż o regulamin

narod gdyby mu pozwolono przepiłby i roztrwonił wszystko w rok.

ja byłbym za tym, by narodowi pozwolono sprawdzić tę teorię, ale się nie zanosi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

nie cytujemy usuwanych postów jak równiez nie komentujemy banów

wpis nie mial związku z tematem matek opiekujacych sie niepelnosprawnymi dziećmi w ogolnie przyjetych zasadach netykiety

Piotr

<br />ja byłbym za tym, by narodowi pozwolono sprawdzić tę teorię, ale się nie zanosi<br />
generalnie ja tez bo jestem chory na raka.Odrobina szalenstwa przy tym by sie przydała a rosja z nalezytym szacunkiem uznala by ten eksperyment.Zacznji moze od swojej rodziny dopuszczajac dzieci do kasy i zostaw im swobode wyboru.To tak mniej wiecej oooo was..Tak na marginesie na CALYM swiecie przypadki niewydolnosci finansowej panstwa co jest nieuniknione, w tym takich wielkich jak USA sa rekompensowane działalnoscią wszelkiej masci fundacji.U nas taka działalosc jak Qwsiaka jest przez zespół paranoikow podobnych do pielegniarza tępiona a dzialacze gnojeni przez takich pielegniarzy jak i kosciół.Pozostaje zapytac czy to jest zdrowe czy trąci sfiksowaniem totalnym.

A odbiegajac od tematu, pielegniarz praktycznie zablokował mnie w każdym wątku swoim.Wydaje sie ze taka schizofrenia powinna byc leczona na osobności.

najlepiej w warunkach spokoju i medytacji.

Bezrobocie rośnie z roku na rok. Jak podaje GUS pod koniec stycznia aż 361 zakładów zadeklarowało zwolnienie w najbliższym czasie 29,6 tys. pracowników. A to znaczy, że liczba bezrobotnych może wkrótce przekroczyć 2,4 mln! Przybywa też Polaków żyjących w skrajnej nędzy. "Po okresie spadku w latach 2006-2008, a następnie paroletniej stabilizacji, w 2011...............>>>>>wez sobie ostatnie dane , potem porównaj rozwoj gospodarek przed kryzysem i po ,obecną sytuacje Polski w europie oraz sytuacje w grecji,portugalii hiszpani , i MOZE dojdziesz do wniosku KTO z ciebie robi za idiote.

a jesli juz z ciebie mozna zrobic idiote, to nie rob tego innym...mamlak.

ale bicie piany, kiedyś pracowałem z osobami niepełnosprawnymi i prawda jest taka, że 80% z nich ,ma tylko 1 rodzica. drugi albo się rozpił, albo siedzi parę lat, albo po prostu zwiał, jak zobaczył, co mu się urodziło. nie każdy psychicznie jest zdolny do poświęceń, nie każdy jest matką Teresą. do tego dochodził fakt, iż mimo, iż kobieta wiedziała kogo urodzi- to i tak decydowała się urodzić! i decydowała sama o tym, że będzie do końca zycia na garnuszku państwa. ktoś powie, jakie bohaterstwo, poświęcenie, a ja powiem po prostu fanaberia i głupota, do tego podsycana przez srodowiska katolickie

To jeden z mitów pokutujących w społeczeństwie dodatkowo podsycany przez środowiska którym zależy na tym by w złym świetle pokazać mężczyzn!

Ukryta Zawartość

Po drugie już ci niektórzy powiedzieli co mogłaby zrobić Twoja matka, kim jesteś, za kogo się uważasz że z taką pogardą piszesz o niepełnosprawnych? Zaręczam ci,w większości są wśród nich osoby wartościowsze od Ciebie!

Powiedz tym dzieciom w oczy odważniaku, że nie powinny się urodzić, że masz dla nich alternatywę w postaci aborcji a może nawet eutanazji!

Ukryta Zawartość

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Witam .

Oglądałem relacje ze spotkania premiera z Matkami niepełnosprawych .

Jakoś nie mogę zrozumieć JAK m mozna byc takim matołkiem..

Kiedy marszałkini dawała zgodę na premię po 40 tyśiaczków jakoś dzióbka nie otwierał .Dla Matem kasiorki nie ma .

Z Matkami był . ????HHHHMM. Jak dla mnie to zwykly chłystek..

Przerażające KTO nami rządzi ..

Gościu który niby jestes premierem?

Zaproś mnie ,a w miesiąc znajde 2 miliardy dla potrzebujących .

SŁOWO.

Znajdę .

no tak tylko ze nasz premier bardzo jest za hameryka a wiec co za tym idzie za bankami i realizuje wszystkie wytyczne hameryko-bankowe a to to jest typowa machina grabienia narodowego wiec wspolpracujac z tymi przestępcami w białych rękawiczkach nie ma się co dziwic oni dyktują warunki co może premier a co nie, dlatego wygląda na takiego maluczkiego, w rzeczywistości jest jeszcze mniejszy, w sumie nic nie może na co mu nie pozwoli hamerykansko-bankowa machina

a machina hamerykansko-bankowa ma nastepujace cele (które sa realizowane w warunkach kredytowych)

- oddawanie stopniowe gospodarki (dla maluczkich nazwane restrukturyzacja-prywatyzacja)

- rozbrajanie kraju

- pomoc dla wspolnikow hamerykansko-bankowych (dlatego pieniądze dla pomoc na inne kraje się znajduja)

- u najwaznejsze w tym watku MINIMALIZACJA POMOCY SPOLECZNEJ - tak banda bankowo-kapitalistyczna tego wymaga wiec dlatego maluczki sterowany przez machine premier zawsze nie będzie miał dla przeciętnego obywatela czy biednego czy niepełnosprawnego czy chorego itd.

- jest szerego mniejszych wymagan no i tak to wygląda w rzeczywistości

niestety kapitalizm się sprawdza tylko dla najbogatszych (dotyczy to firm i państw)

chwilowy brak działalności w audio.

To jeden z mitów pokutujących w społeczeństwie dodatkowo podsycany przez środowiska którym zależy na tym by w złym świetle pokazać mężczyzn!

Ukryta Zawartość

Po drugie już ci niektórzy powiedzieli co mogłaby zrobić Twoja matka, kim jesteś, za kogo się uważasz że z taką pogardą piszesz o niepełnosprawnych? Zaręczam ci,w większości są wśród nich osoby wartościowsze od Ciebie!

Powiedz tym dzieciom w oczy odważniaku, że nie powinny się urodzić, że masz dla nich alternatywę w postaci aborcji a może nawet eutanazji!

1. jeżeli czerpiesz wiedzę z internetu, to gratuluję.......wiedzy

2.nie piszę z pogardą o niepełnosprawnych, zbyt dużo z nimi pracowałem, aby tak pisać, pisze o tym, czego nie zrozumiesz. jest alternatywa dla matki w postaci badań prenatalnych

3.póki co, kobiety mają w tym kraju wybór, który gwarantuje im konstytucja, możliwość aborcji, pod wpływem przesądów katolickich, rodziny, społeczeństwa, rzadko decydują się na ten krok

4.nic nie pisałem o eutanazji, ale rzeczywiście w pewnych warunkach powinna być dopuszczalna, jak w Holandii

Ukryta Zawartość

Gość Cadam

(Konto usunięte)

"jest alternatywa dla matki w postaci badań prenatalnych"

"rzadko decydują się na ten krok"

"nic nie pisałem o eutanazji, ale rzeczywiście w pewnych warunkach powinna być dopuszczalna, jak w Holandii"

Nadajesz jakimś szyfrem? To o czym piszesz nazywa się zabójstwem.

"nic nie pisałem o eutanazji, ale rzeczywiście w pewnych warunkach powinna być dopuszczalna, jak w Holandii"

kwestia czasu.Przy okazji duda namawia rodzicow na srednia krajową.Co wydaje sie jeszcze nie koncem mozliwosci panstwa.Generalnie mozna na tej wysokosci umiescic tez emerytury...Jako ze bilion mamy w rozumie.

i pociagnac zadluzenie panstwa do 100% bo jednak ameryka daje rade.

<br />Powiedz tym dzieciom w oczy odważniaku, że nie powinny się urodzić, że masz dla nich alternatywę w postaci aborcji a mo<br />
mie musisz nic mowic na odpowiednim etapie.Potem juz jezd za póżno majówa ale POTEM to twoja decyzja i ksiedza.Mozesz go poprosic o dofinansowanie albo przekierowc te srodki z durnych lekcji katechezy w szkole.Mozesz tez powiedziec dzieciom czekajacym na operacje ratujace zycie za ok 1mln zl ze nie bedzie operacji bo trzeba utrzymac kieckowych i pare budek dla nich.Mozesz im to powiedziec w oczy z twoja wrazliwoscia.
Gość Cadam

(Konto usunięte)

kwestia czasu.Przy okazji duda namawia rodzicow na srednia krajową.Co wydaje sie jeszcze nie koncem mozliwosci panstwa.Generalnie mozna na tej wysokosci umiescic tez emerytury...Jako ze bilion mamy w rozumie.

i pociagnac zadluzenie panstwa do 100% bo jednak ameryka daje rade.

Powtarzasz głupoty przeczytane w urbanowym szmatławcu.

A ja także będę niepoprawny, i podzielę się swoimi obiekcjami.

Otóż uważam, że żaden zasiłek, nawet najsłuszniejszy, nie powinien być ani wyższy, ani taki sam, jak najniższe wynagrodzenie. Powinien być znacząco niższy, bo inaczej rodzi to chore sytuacje.

Zgadzam się, że zasiłki pielęgnacyjne są małe. Lecz do 1500 pln wzrosnąć powinny dopiero, gdy realne minimalne wynagrodzenia za pracę wzrosną do 2000 pln.

uważasz, że np dziadka, który wyje z bólu całymi nocami, morfina juz nie pomaga, należy trzymac w takim stanie do końca?ma sie męczyć? bo wiara, która przez wieki podważała wiedzę w medycynie, nakazuje poddać się wydumanej opatrznośći?
Gość Cadam

(Konto usunięte)

uważasz, że np dziadka, który wyje z bólu całymi nocami, morfina juz nie pomaga, należy trzymac w takim stanie do końca?ma sie męczyć? bo wiara, która przez wieki podważała wiedzę w medycynie, nakazuje poddać się wydumanej opatrznośći?

Oczywiście. Kara śmierci powinna być tylko dla morderców, a nie dla chorych lub umierających osób.

Oczywiście. Kara śmierci powinna być tylko dla morderców, a nie dla chorych lub umierających osób.

Ale tę kare stosuje w majestacie prawa samo państwo polskie wobec swoich obywateli. A oni nie maja wiele do powiedzenia w tej sprawie.

Zgadzam się, że zasiłki pielęgnacyjne są małe. Lecz do 1500 pln wzrosnąć powinny dopiero, gdy realne minimalne wynagrodzenia za pracę wzrosną do 2000 pln.

Ale praca przy niepełnosprawnym jest niejednokrotnie cieższa od tej wykonywanej za płace minimalaną.

no to masz poglądy z 19 wieku.aborcja na życzenie i eutanazja chorych w PL to tylko kwestia czasu. zresztą w naszym systemie zdrowia, eutanazja jest już mocno zaawansowana.

a jesli juz z ciebie mozna zrobic idiote, to nie rob tego innym...mamlak.

musk ci już wyżarło do cna, przecież w/g ciebie wszyscy od dawna są już idiotami a na forum jest tylko muls normalny (może jeszcze i justas32)

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

A ja także będę niepoprawny, i podzielę się swoimi obiekcjami.

Otóż uważam, że żaden zasiłek, nawet najsłuszniejszy, nie powinien być ani wyższy, ani taki sam, jak najniższe wynagrodzenie. Powinien być znacząco niższy, bo inaczej rodzi to chore sytuacje.

Po prostu skoreluj to z miesięczną opłatą w zakładzie opiekuńczym dla takiej osoby niepełnosprawnej.

Czy na rynku mamy chorą sytuację, bo opłata obecnie jest znacznie wyzsza niż najniższe wynagrodzenie?

<br />Powtarzasz głupoty przeczytane w urbanowym szmatławcu. <br />
ja nie czytam ale skoro tam to przeczytales to masz racje.A jak ten szmatlawiec sie nazywa??

Problem Burczymucha jest w tym ze obecnie minimalne wynagrodzenie które i tak dostają nieliczni, nie wystarcza na normalne życie w Polsce. Nawet te proponowane 1500 to grosze dla ludzi przewlekle chorych w naszym skorumpowanym państwie z mafią farmaceutyczną.

Dlatego również płace realne nie wzrosną bo nie ma ku temu odpowiedniego nacisku ekonomicznego, a wręcz przeciwnie, pomysły na darmowe staże i umowy śmieciowe psujące konkurencje na rynku pracy z korzyścią dla naszych szmato-liberałów.

<br />Dlatego również płace realne nie wzrosną bo nie ma ku temu odpowiedniego nacisku ekonomicznego, a wręcz przeciwnie, pomysły na darmowe staże i umowy śmieciowe psujące konkurencje na rynku pracy z korzyścią dla naszych szmato-liberałów. <br />
ale przydzie sld i da.

spoko ci tez maja bilion w rozumie.

w PRLu to nawet mieli dwa.

Nie chodzi mi o problemy w rodzinie tylko o zakłamanie tych matek, z jednej strony mówią że chcą bo nie mogą pracować a z drugiej nie chcą zapisu o zakazie pracy bo mogą pracować. Niech powiedzą że chcą bo im ciężko i nie mają np. na leki a nie takie dyrdymały opowiadają.

Chyba nie rozumiesz tematu do końca.

Warunkiem otrzymania renty przy opiece na nad dzieckiem niepełnosprawnym jest CAŁKOWITA REZYGNACJA z pracy.

W przypadku opieki nad dzieckiem i renty więc pracować ludziom NIEWOLNO! Nie ma możliwości pracy ani godziny dziennie, ani na 1/4 czy pól etatu!

Bezczelność naszego systemu polega na tym, że ludzie zmuszeni są do płacenia horrendalnie wysokich składek ubezpieczenia w Zakładzie ubezpieczeń socjalnych, ale

kiedy następuję sytuacja na której wypadek się ubezpieczają i z powodu wymogów opieki nad dzieckiem nie są w stanie kontynuować w pełnym wymiarze pracę - ZUS wypłaca im rentę brutalnie niższą jak składka, którą płacili. Zmusza ich żyć za połowę pensji sprzątaczki!

Nie pozwala na alternatywy. Wielu zdecydowało by się założyć minifirmę i pracować przez parę godzin w domu - ale to oznacza nie tylko utratę renty, ale także obowiązek płacenia haraczu ZUS!

Problem tych ludzi więc jest, że z racji opieki nad dzieckiem nie mogą pracować w pełnym wymiarze ale w mniejszym im pracować niewolno, inaczej nie mają prawo do żadnej renty.

<br />Ty nie masz rozumu to nie dasz.<br />
a na co to ja nie dam bo o ide o zaklad ze daje wiecej niz ty.Generalnie chodzi o dwie pozycje wiec nie rozwijaj,zasilek w zwiększonej wysokosci do placy minimalnej i nieuzalezniony od wielkosci kalectwa.Srodki beda przesuniete z drog i mostow.
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.