Skocz do zawartości
IGNORED

Zakładam firmę w UE.

dulon184

Rekomendowane odpowiedzi

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

Optymalizacja i podwojenie wydajności???

Czyli zamiast 6 osób w firmie 3 osoby robią to samo. Oszczędzamy już 10500 zł na miesiąc.

Powiedz to rodzinom 3 -trzech zwolnionych pracowników którzy pracują u Ciebie od 10 lat.

No bo niby na czym można jeszcze oszczędzić skoro największy koszt to pracownicy plus podatki?

A może zatrudnij dziewięciu? ;)

http://youtu.be/0onujtTG6Vc

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Jajka z żoną w firmie w świetle przepisów są rzeczywiście niezłe.

Jakby co można próbować udowadniać w sądzie, że firma bez udziału żony uzyskałaby takie same wyniki finansowe i wtedy nie jest osobą współpracującą tylko pomagającą.

Tomi coś tam, jak ty się podniecasz kwotą kontraktu zawierającą VAT, który i tak musisz oddać to sorry.

Spróbuj w sobie wyrobić taki nawyk, że nie widzisz VAT skoro nie masz pomysłu co z nim zrobić :)

A swoją drogą czasy są rzeczywiście chwiejne, absolwenci po dziwnych prywatnych uczelniach dość przypadkowi, a roszczeniowi, więc zredukowałem firmę, zwolniłem obiboków, mieli duże oczekiwania finansowe, a robić jakoś słabo się chciało. O kwalifikacjach nie wspomnę, choć na papierze jak trzeba.

Gdy zwolniłem ludków to i życie mi zwolniło, nie muszę stawać na głowie jak wykarmić- nagle się okazuje- dziesiątki ludzi- bo żona brata rodzi, bo migrena, bo zaspy, bo stryjek, bo meble kupują i nie mogą pracować. Paradoksalnie teraz kasy mam więcej, jakość dzieła nie kuleje. Tylko trzeba było wrócić do korzeni, w sensie mnie- prezesa prezesów, przysiąść fałdów :)

Ale moja firma to zupełnie inny profil i rozumiem, że nijak do typowego zakładu produkcyjnego pasować nie będzie.

Choć zadumanie się nad kwalifikacjami pracowników może warto przeprowadzić.

.

Przykład z VAT był podany tylko i wyłącznie aby udowodnić jakie mamy pazerne państwo.

Podobnie podatki.

A wystarczyłoby żeby zrealizować obietnice wyborcze Liniowy 3X15

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Przykład z VAT był podany tylko i wyłącznie aby udowodnić jakie mamy pazerne państwo.

Podobnie podatki.

A wystarczyłoby żeby zrealizować obietnice wyborcze Liniowy 3X15

Państwo to najgorzej prowadzona firma, jak może funkcjonować jak zarząd za nic nie odpowiada.Ja też mogę sobie stanąć przed trybunałem stanu strasznie się tym przejąć a zaraz później sobie pójść na piwo.Takie osoby jak Brunon Kwiecień potwierdzają tylko bezsilność i naiwność osób tu mieszkających. Demokracja to farsa,dla państwa obywatel z założenia jest idiotą i nie może nawet nic powiedzieć w formie referendum.

Powiedzmy sobie szczerze z organizacji która powinna dbać o swoich obywateli zamieniło się w szkodnika który obecnie jeszcze potrafi zajmować się tylko samym sobą! Jest jak biurokratyczna ośmiornica której po odcięciu macek wyrastają zaraz kolejne.

W sumie szkoda klawiatury!

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Był taki przepis że mali przedsiębiorcy mający przychody (nie dochody, czyli łącznie z kosztami) do 150000 rocznie, mogli być zwolnieni z VATu, ale teraz, od przyszłego roku chyba zmienili to do 50tyś. Łatwo to sobie policzyć teraz. 1000zł Zusu, 1500zł normalnych kosztów (zakładając że ktoś skleja buty i kupuje sam klej, prąd, ogrzewanie, plus dojazdy - rowerem, lub na rolkach plus wodę do picia, pracuje u rodziców bo na dzierżawę nie starczy). Czyli 30000zł kosztów rocznie i zostaje 1666zł na rękę miesięcznie. Wow! To dopiero przedsiębiorca! Poznaj dobro państwa! Ktoś kto tyle zarabia nie prowadzi żadnej działalności gospodarczej, a jakąś chałupniczą robotę! k**wa! To jest niepojęte!!! Twierdzą że średnie zarobki to ponad 3000, a dają promocję przedsiębiorcy, który zarabia 1500zł!!! Przy dobrym wietrze! I musi k**wa uważać, żeby więcej nie zarobił, bo do ceny skarpet które uszyje będzie musiał doliczyć VAT i nikt już ich nie kupi!!! Normalnie mógł sprzedawać te skarpety ręcznie uszyte po 2zł, ale teraz już po 2,46. Z czego 46 groszy weźmie państwo. Oczywiste chyba że sprzeda mniej skarpet po wyższej cenie. Haracz!!! To oczywiste że musi zwinąć interes!

Czyli 30000zł kosztów rocznie i zostaje 1666zł na rękę miesięcznie. Wow! To dopiero przedsiębiorca! Poznaj dobro państwa! Ktoś kto tyle zarabia nie prowadzi żadnej działalności gospodarczej, a jakąś chałupniczą robotę! k**wa!

Czyli wegetuje.

Ulga podatkowa małym polskim misiom należy się jak "psu buda".

Ale pewnie jeśli przeanalizujemy jaka jest struktura wpływów do budżetu z podatków i Vatu to się okaże że to właśnie "MIŚ usługowy" wpłaca najwięcej.

Najlepiej by było do Hameryki, ale skąd wziąć obywatelstwo

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

ROSJA

Jak była już o tym wcześniej mowa, dochody zarówno korporacji jak i osób fizycznych są opodatkowane w Federacji Rosyjskiej według stawki liniowej. Tym samym, Rosja nie należy do państw, które stosują opodatkowanie dochodów na zasadzie progresji.

podatek dochodowy od osób prawnych

W Federacji Rosyjskiej, do opodatkowania dochodów osób prawnych, ma zastosowanie liniowa stawka podatku dochodowego od osób prawnych. Stawka ta była sukcesywnie obniżana z poziomu 35% w 2002 r. do obecnie obowiązującej stawki w wysokości 20%. Składa się ona z dwóch składników:

• podatku federalnego w wysokości 2%, oraz
  • podatku regionalnego w wysokości 18% (możliwość redukcji o kwotę 4,5%).

Spółki kapitałowe płacą podatek od dywidendy wypłacanej na rzecz rosyjskich rezydentów w wysokości 9%. W przypadku wypłaty dywidendy na rzecz zagranicznych rezydentów stawka podatku wzrasta do 19%. Przepisy dopuszczają jednak możliwość skorzystania z wyłączenia członkowskiego w przypadku spółek posiadających co najmniej 50% udziałów w kapitale zakładowym spółki wypłacającej dywidendę.

Warto również wskazać, iż rosyjskie ustawodawstwo podatkowe przewiduje możliwość odliczenia straty przez okres do 10 lat, wydatków na reklamę (advertising costs) oraz rozrywkę (entertaining expenses).

Przy planowaniu otwarcia działalności gospodarczej na terytorium Rosji, na uwagę zasługuje również instytucja tzw. „cienkiej kapitalizacji”. Zakłada ona możliwość odliczenia od przychodu wydatków poniesionych na spłatę odsetek od kredytu (pożyczki) w przypadku udzielenia pożyczki również przez zagranicznego rezydenta podatkowego posiadającego udziału w rosyjskiej spółce w wysokości co najmniej 20% udziałów.

podatek dochodowy od osób fizycznych

Również obowiązująca w Rosji stawka podatku dochodowego od osób fizycznych jest liniowa. Wynosi ona obecnie 13% w przypadku rosyjskich rezydentów podatkowych i 30% w przypadku zagranicznych rezydentów podatkowych.

Dochody uzyskane ze sprzedaży nieruchomości podlegają zwolnieniu już po 3 latach od dnia ich zakupu.

Na uwzględnienie zasługuje również fakt, iż mali przedsiębiorcy uzyskujący dochody nie przekraczające rocznie więcej niż 60 mln. rubli, mogą skorzystać z preferencyjnej stawki podatku dochodowego w wysokości zaledwie 6%.

źródło

Ukryta Zawartość

Na uwzględnienie zasługuje również fakt, iż mali przedsiębiorcy uzyskujący dochody nie przekraczające rocznie więcej niż 60 mln. rubli, mogą skorzystać z preferencyjnej stawki podatku dochodowego w wysokości zaledwie 6%.

Czyli Reasumując jeśli się nie zarobi powyżej 5 000 000 zł to zapłaci się podatek tylko 6%.

Da się ?

Ukryta Zawartość

Zostaje na jedzenie ,edukacje, zakup książek, wakacje,a może przede wszystkim na rozwój firmy?

Jak nam zabiorą 70 % z tego co wypracujemy to co nam zostanie?

Biurokracja w naszym kraju i Unii jest już tak pazerna i nienasycona że niedługo zostanie Ci tylko 10 % z tego co wypracujesz.

W jakim kierunku zmierzamy?

Doskonale.

Zostaje sporo na haracze i wziatki.

Z deszczu pod rynnę. W tamtym społeczeństwie jednostka się jeszcze mniej liczy niż u nas to na pewno nie jest właściwy kierunek na branie wzorców no chyba żeby tylko wyrwać złotego zęba a gdzie indziej szukać innych rozwiązań.

W jakim kierunku zmierzamy?

Do przerośniętej urzędnikami korporacji ledwo mającej czas na obsługiwanie się wzajemnie.

Gość Cadam

(Konto usunięte)

Biurokracja w naszym kraju i Unii jest już tak pazerna i nienasycona że niedługo zostanie Ci tylko 10 % z tego co wypracujesz.

Jeśli weźmie się pod uwagę jeszcze podatki ukryte to pewnie już teraz zostaje nam 10% z tego co wypracowujemy.

http://liberum-cerebrum.blogspot.com/2014/03/ukryte-podatki.html

Jeśli weźmie się pod uwagę jeszcze podatki ukryte to pewnie już teraz zostaje nam 10% z tego co wypracowujemy.

Ukryta Zawartość

Ty to dopiero teraz odkryłeś że 10% zostaje dla nas?! W takim średniowieczu najbardziej uciskany segment społeczeństwa nie płacił wiecej niż 30% !!!!

O CZYM MY W OGÓLE MÓWIMY !

Ukryta Zawartość

Poland

Dziś jest ostatni dzień, w którym można kupić auto z przeznaczeniem na działalność gospodarczą i odliczyć pełną wartość podatku VAT, a także nabyć uprawnienie do odliczenia całego podatku od paliwa i części zamiennych. Od 1 kwietnia będą obowiązywały nowe przepisy, według których prawo do odliczenia podatku zostanie ograniczone. Będzie można w dalszym ciągu odliczać VAT, ale tylko wtedy, gdy samochód będzie wykorzystywany wyłącznie do celów służbowych.

Masakra

Będzie można w dalszym ciągu odliczać VAT, ale tylko wtedy, gdy samochód będzie wykorzystywany wyłącznie do celów służbowych.

Na czym polega ta masakra?

W-g Ciebie jak sobie kupię cokolwiek do prywatnego użytku to powinienem vat odliczyć?

Jest mnóstwo przykładów gdzie przdsiębiorcy są zle traktowani, ale Twoje przykłady są akurat najdurniejsze.

Masakra jest od samego początku.

Po pierwsze"

Jakiś absurdalny 3 miesięczny okres w którym można sobie kupić auto i odliczyć pełny VAT.

A niby dlaczego nie można byłoby Sobie go odliczyć po 31 marca 2014 roku?

Po drugie:

Dlaczego nie można Sobie odliczyć auta oraz jego użytkowania od podatku?

Jeśli prowadzę działalność gospodarczą np. "jestem szewcem" to już koniecznie muszę kupować Ciężarówkę? lub "bankowóz".

Jakieś rozróżnienia czy samochód wykorzystywany jest do DG czy nie a jak tak to tylko można odliczyć 50% ......

kpina...........

po trzecie:

Jawne Chamskie bezpardonowe traktowanie przedsiębiorców w tym kraju doprowadzi do zapaści.

Przykład z "3 miesięcznym: okienkiem na zakup auta do firmy dobitnie pokazuje w jakim my kraju żyjemy.

To już nie jest nawet 3 świat............

szkoda słów nie będę się denerwował bo mi pikawa nie wytrzyma a z NFZ jest różnie to trzeba dbać o zdrowie.

Zwłaszcza dotyczy to przedsiębiorców takich jak ja którzy od kilkunastu lat prowadzą DG w PL a nie byli ani razu u lekarza z NFZ tylko jak trzeba to chodzą prywatnie.

Ale To jest temat na inny wątek.

Masakra jest od samego początku.

Jak widzę całość postrzegasz przez pryzmat swoich poglądów politycznych - jakie masz, dałeś wielokrotnie znać.

Po pierwsze"

Jakiś absurdalny 3 miesięczny okres w którym można sobie kupić auto i odliczyć pełny VAT.

A niby dlaczego nie można byłoby Sobie go odliczyć po 31 marca 2014 roku?

Wcześniej nie można było i po 31 marca też nie będzie można (z wyjątkami).

Argument na złe państwo jest kompletnie durny.

Tak jak bym miał pretensje ze na 3 miesiące otwarto za darmo wszystkie kina a ja bym się wściekał że dlaczego na 3 miesiące a nie do końca i na zawsze.

Po drugie:

Dlaczego nie można Sobie odliczyć auta oraz jego użytkowania od podatku?

Jeśli prowadzę działalność gospodarczą np. "jestem szewcem" to już koniecznie muszę kupować Ciężarówkę? lub "bankowóz".

Można, zapoznaj się z przepisami dokładnie, a potem lamentuj na forum.

Jakieś rozróżnienia czy samochód wykorzystywany jest do DG czy nie a jak tak to tylko można odliczyć 50% ......

kpina...........

Oczywiście...

Idę sobie kupię:

buty

spodnie

majtki

skarpety

Hot-doga

pół litra

i na koniec pójdę na k..rwy

i oczywiście od wszystkiego odliczę sobie vat, a co nie mogę? JESTEM PANEM PRZEDSIĘBIORCĄ

To już nie jest nawet 3 świat............

Sorry ale 3 świata to chyba nawet na obrazkach nie widziałeś.

Z Twoim podejściem do DG po miesiącu stałbyś się pokarmem dla miejscowych szczurów.

Spędziłem w tkz 3 świecie kilka lat.

trzeba dbać o zdrowie.

I to jest dobre podsymowanie

Dbaj o zdrowie nie tylko fizyczne

Poducz sie

Nie przekładaj polityki na życie codzienne (zyskasz na zdrowiu)

Jak widzę całość postrzegasz przez pryzmat swoich poglądów politycznych - jakie masz, dałeś wielokrotnie znać.

To Ciekawe co piszesz bo polityką się nie interesuję :)

Wcześniej nie można było i po 31 marca też nie będzie można (z wyjątkami).

Argument na złe państwo jest kompletnie durny.

Tak jak bym miał pretensje ze na 3 miesiące otwarto za darmo wszystkie kina a ja bym się wściekał że dlaczego na 3 miesiące a nie do końca i na zawsze.

Złe Państwo to takie które zakazuje wszystkiego i daje furtkę na 3 miesiace w związku z dpasowaniem swojego debilnie stanowionego prawa do równie debilnego Unijnego

Oczywiście...

Idę sobie kupię:

buty

spodnie

majtki

skarpety

Hot-doga

pół litra

i oczywiście od wszystkiego odliczę sobie vat, a co nie mogę? JESTEM PANEM PRZEDSIĘBIORCĄ

Wszystko co wymieniłeś powinno być do odliczenia.

Bo jak chodzę do pracy i np.obsługuję klienta, to nie potrzebuję do tego

majtek,spodni,butów,nie potrzebuje być najedzony i napity?

Ostatnia pozycja również powinna wchodzić jako koszt:

Powinna być "Zalegalizowana prostytucja" a prostytutka legalnie powinna prowadzić książkę Przychodów i Rozchodów , powinna wystawić Fakturę VAT za usługę a Ty jako koszt powinieneś sobie to odliczyć.

Argumentując "że usługa była konieczna w celu zredukowania stresu przy prowadzeniu działalności gospodarczej w PL."

Sorry ale 3 świata to chyba nawet na obrazkach nie widziałeś.

Z Twoim podejściem do DG po miesiącu stałbyś się pokarmem dla miejscowych szczurów.

Spędziłem w tkz 3 świecie kilka lat.

26436744202544576468.png

Nie przekładaj polityki na życie codzienne (zyskasz na zdrowiu)

Polityka mnie nie interesuje , interesuje mnie człowiek.

Użytkownik Tommiashi dnia 31.03.2014 - 13:49 napisał

Będzie można w dalszym ciągu odliczać VAT, ale tylko wtedy, gdy samochód będzie wykorzystywany wyłącznie do celów służbowych.

Na czym polega ta masakra?

W-g Ciebie jak sobie kupię cokolwiek do prywatnego użytku to powinienem vat odliczyć?

Jest mnóstwo przykładów gdzie przdsiębiorcy są zle traktowani, ale Twoje przykłady są akurat najdurniejsze.

To Ci kolego odpowiem za Tomiashi co to za masakra. Pisałem o tym na początku. Ustawa ta opiera się na DOMNIEMANIU!!! tzn. Jeśli używasz auta tylko do celów firmy a skarbowy uzna ze istniało prawdopodobieństwo że jednak nie, to doliczy Ci vat. Mało tego ma prawo naliczyć Ci ichniejsze magiczne stawki dzienne w wysokości 600 albo 700 , nie wnikam jak to działa ale potencjalne kary mogą sięgnąć uwaga ... kwot siedmiocyfrowych!!! Skarbowy od razu uprzedza że jeśli masz np. działalność zarejestrowaną pod adresem zamieszkania to i tak Cię upier... li. Bo? Domniemanie że jak masz firmę w domu to korzystasz z auta do celów prywatnych. I takie działalności się nie uchowają , każdy zabuli , co do jednego. To nawet nie będzie podlegac dyskusjom , już taka interpretacja poszła. Nie ma znaczenia że masz dwa auta i jedno używasz tylko do firmy.

Drugi przykład jeśli skręcisz autem służbowym na hot doga na stację benzynową , to ma Ci prawo dop... lić bo zjedzenie hot doga nie wpływa na osiągnięcie przychodu i nie jest to związane z prowadzeniem działalności /przepraszam tylko kilometry zrobione na dojazd po hot doga/. Nie możesz pierdnąć bo wystarczy domniemanie. Jeśli w karcie pojazdu /obowiązek prowadzenia / skarbowy uzna że nie precyzyjnie ją prowadzisz to dop.... li po raz kolejny bo kontroler wygógla że trasa która rozpisałem na odcinku 500 km nie zgadza się o 10 km.

I nawet to ok. Choć tylko Polska ma takie coś, po prostu chłopakom skończył się okres przejściowy więc trzeba było oszukać unię i doprowadzić do derogacji. Czekam tylko kiedy unia dop... li polaczkom za łamanie praw unijnych, kara będzie w mld zł.

A teraz praktyka. Skarbowy daje jasny sygnał , nie odliczaj bo Cię wykończę i ch... j mnie obchodzi czy do celów firmowych czy prywatnych. Dlaczego zatem ustawa tzw. 3x50% jest tylko 2x50%. Bo to że ty musisz ustąpić nie oznacza że Panstwo również, ono da ci trzecią pięćdziesiątke tj. odliczanie Vat od paliwa za dwa lata /może , wierzę że nie bo znajda kolejny sposób/ Tutaj juz nie ważne , możesz 100% paliwa lać do celów formowych a paliwa nie odliczysz.

Kolejna praktyka, skarbowy tak wystraszył przedsiębiorców że 95% z nich zadeklarowało że nie będzie odpisywać 100% Vatu /pytani byli Ci którzy używają flot dla pracowników a więc tylko cele służbowe/ bo niepoprawne rozliczanie ksiązek stanowi podstawe kary a pracodawca koniem nie zmusi pracownika aby na bank zrobił to poprawnie.

Sposób juz sie znalazł , flotowcy rejestrują spółki np. niemczech i ....

Auta będą kupowane w niemczech, tam rejestrowane, opłacane ubezpieczenia. A czemu? Bo się przedsiębiorcy boją.

Reasumując kur...wo !!!

Oczywiście...

Idę sobie kupię:

buty

spodnie

majtki

skarpety

Hot-doga

pół litra

No to się zdziwisz, nasze Państwo pracuje nad wprowadzeniem uwaga... prostytucji i handlu narkotykami do PKB :) Gus ma podobno problem bo ma to na bieżąco szacować , w tym uwaga ... chodzić z pytaniami po burdelach:)

To nie żart, jutro dopiero jest 1 kwietnia.

Ktos chyba nie rozumie podstawowej natury US w PL. Oni sa jak SB w latach ubiegłych....robia co chca a pozniej ew.. sie tłumacza.

Bo nawet nie maja z tego tyt wiekszych nieprzyjemnosci sluzbowych.

Wiec...ktos stwierdzi ze pewnie walisz w rogi na podatkach i to na tyle...to Ty podatniku musisz udowodnic ze jest inaczej. A ciezko to zrobic majac zamrozone konta i majatek opieczetowany - nawet na prawnikow kasy brak.

Jestes goluski i maluski...jak Jesuzek w betlejem. Po roku oddadza to co zapieczetowali ale...Twojej firmy juz nie ma.

Ktos chyba nie rozumie podstawowej natury US w PL. Oni sa jak SB w latach ubiegłych....robia co chca a pozniej ew.. sie tłumacza.

Nie wiem jak przed wojną ale po wojnie zawsze tacy byli! Moja babcia będąc wdową z trójką małych dzieci zaraz po wojnie prowadziła sklep z obrazami. Przychodził pan urzędas i oznajmiał ze sprzedawała więcej obrazów niż było w sklepie i ładował domiar. Działalność trzeba było zamknąć bo bo się już wtedy w tym państwie nie dało normalnie żyć!

To państwo stawia obywatela już na dzień dobry w pozycji osoby która narusza pierdylion debilnych ale ważnych prawnie przepisów!!!

Dopóki się to nie zmieni skazani jesteśmy na życie z toporem wiszącym bez przerwy nad głową; tak się nie da żyć to jest jakiś pier**lony mobbing!!! z uruchamianym na przemian co jakiś czas stalkingiem z US.

Tutaj macie ciekawą informację co nie może się znaleźć w regulaminie waszego sklepu internetowego lub aukcji.

Jeśli nie wykończą was korporacje to wykończą was kancelarie adwokackie i podstawione słupy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nic się nie martwcie. Jest jeszcze mnóstwo możliwości wyciągnięcia kasy z kieszeni na przykład tych niedobrych przedsiębiorców. Tyle jest rzeczy, które można by wykorzystać do użytku prywatnego... 50% VAT można zabrać na dzień dobry na przykład od telefonów i rachunków oraz od komputerów i software.

Oczywiście wypada także od wiertarki, młotka i innych narzędzi, które mogą być wykorzystane także prywatnie.

Przecież taki fotoreporter na pewno pstryknie firmowym aparatem czas od czasu jakieś zdjęcie prywatne... połowę VAT powinien oddać.

Mamy więc szybko zrobioną nową ustawę. Od 1 kwietnia możemy od "ciężarówek" odliczyć tylko 50% - ale dobra wiadomość: na jej podstawie będziemy mogli odliczyć 50%VATu i od samochodów osobowych. Ale z tym się już tak nie śpieszy. To dopiero po okresie przejściowym... za półtora roku... zobaczymy...

Nic się nie martwcie. Jest jeszcze mnóstwo możliwości wyciągnięcia kasy z kieszeni na przykład tych niedobrych przedsiębiorców. Tyle jest rzeczy, które można by wykorzystać do użytku prywatnego... 50% VAT można zabrać na dzień dobry na przykład od telefonów i rachunków oraz od komputerów i software.

Oczywiście wypada także od wiertarki, młotka i innych narzędzi, które mogą być wykorzystane także prywatnie.

Przecież taki fotoreporter na pewno pstryknie firmowym aparatem czas od czasu jakieś zdjęcie prywatne... połowę VAT powinien oddać.

Mamy więc szybko zrobioną nową ustawę. Od 1 kwietnia możemy od "ciężarówek" odliczyć tylko 50% - ale dobra wiadomość: na jej podstawie będziemy mogli odliczyć 50%VATu i od samochodów osobowych. Ale z tym się już tak nie śpieszy. To dopiero po okresie przejściowym... za półtora roku... zobaczymy...

Bo Przedsiębiorca w PL wg rządzących to złodziej.

.. a okraść złodzieja - to w sumie nie jest kradzież, to jest sprawiedliwość!

Dokładnie!

Ale ta dojna krowa już ledwo co zipie i coraz mniej mleka daje.

Jak zdechnie to skąd weźmiemy nową krowę ? Wyleasingujemy? Wyoutsoursingujemy?

Znikąd.

Polski biznes ma NIE ISTNIEĆ za wyjątkiem tego powiązanego ze służbami.

Nie masz 5 paszportów i stażu pracy w służbach - nie bierz się w Polsce za biznes.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.