Skocz do zawartości
IGNORED

UFOKI, DARMOWA ENERGIA, PROGRAM OBFITOŚCI, PRZEKAZY PLEJADIAN I INNE WYTWORY .........

4m

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, wiem, MLM, ale tam nie ma zarabiania w ten sposób na 5, a w rzeczywistości 8 poziomach, bo system by się zapadł pod własnym ciężarem :) Jeżeli szef ma 8 pracowników (krewnych) to w najlepszym wypadku startujesz z poziomu 3 wśród 512 innych szczęśliwców płacących na szefa. Masz do dyspozycji (oficjalnie) 5 poziomów (cytat wyżej), czyli szef na www obiecuje wypłacalność do 16 777 216 osób na niego płacących co miesiąc :) Twój PASYWNY zarobek co miesiąc na 5 oficjalnym poziomie to 8x8x8x8x8x9zł=294 912 zł. Jak w banku :)

Nie wiem Włodku jak Tobie, ale gdy ktoś mi obiecuje prawie 300 tysięcy co miesiąc w PROGRAMIE DOCHODU bez kiwnięcia palcem no to sorry, ale zapala mi się czerwone światełko w kalkulatorze, gdy liczę :) A chyba nawet wychodzi więcej niż wyliczyłem na szybko, bo jeszcze dochód z Twojego poziomu dochodzi. Dlatego w cytacie wyżej masz obietnice od 600 zł co miesiąc do 5 tysięcy, a potem cisza jak makiem zasiał, jakieś obiecane dwa poziomy, ale bez wyliczeń, bo jak ktoś sobie policzy dalej sam to już szybko się połapie o co biega...

Dawno nie zaglądałem do "bocznicy" a jestem pobanowany w wątkach Artona, więc tutaj zapytuję: Artonie, przylecieli już?

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

W sąsiednim wątku padają stwierdzenia że aby tak pociąć kamienie potrzeba pomocy kosmitów:

day-5.jpg

A czy przypadkiem przed naszą cywilizacją na Ziemi nie było wcześniejszych? Raczej na pewno. One też miały swoje osiągnięcia. Czy nasza potrzebowała pomocy ufoków żeby stworzyć np. telefon komórkowy?

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

W sąsiednim wątku padają stwierdzenia że aby tak pociąć kamienie potrzeba pomocy kosmitów:

Dopasować parę kamieni to rzecz niemożliwa dla człowieka... Dla takiego, który nic w życiu nie zrobił poza pierdzeniem w stołek i klepaniem na forume to na pewno. No to, żeby stworzyć rzeczy z linków niżej trzeba chyba pomocy hiperkosmitów, którzy stworzyli kosmitów z 8 gęstości, którzy dopasowali tamte kamienie :D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Prosta sprawa - ludzie wtedy nie mieli interneta, więc sobie wymyślali inne rozrywki, żeby zabić nudę codziennego dnia. Na obrazkach wyżej.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Prosta sprawa - ludzie wtedy nie mieli interneta, więc sobie wymyślali inne rozrywki, żeby zabić nudę codziennego dnia. Na obrazkach wyżej.

Ludzie kiedyś cały swój czas poświęcali na zdobywaniu pożywienia i podtrzymywania tym życia. Swojego i rodziny. I tak gdzieś do końca XIX wieku. W zasadzie my to i do teraz.

I na pewno nie marnowaliby czasu na dożywotnie gładzenie kamieni.

Nie.

Chodzi o to, że kiedyś zdobywaniu pożywienia poświęcano większość czasu swojego życia. Nie było wolnego czasu na tyle żeby z nudów zacząć go czymś zagospodarowywać, na przykład skrobać kamienie. Nie było go wcale.

Nawet Egipcjanie pracujący przy wznoszeniu kolejnych piramid nie robili tego przez cały rok, a tylko przez kilka miesięcy.

Teraz byłoby to możliwe. Przynajmniej w większości państ. Już nie pracujemy na miskę zupy dwanaście godzin dziennie przez siedem dni w tygodniu, ojciec matka i dzieci.

ps: a odnośnie tego zdjęcia powyżej... wpierw należy sobie zadać pytanie z jakiego okresu pochodzi ta budowla i jakimi możliwościami (technicznymi) dysponowali ówcześni ludzie? ... i klops!

Z tym się zgadzam, ale ja pisałem o ludziach, którzy wznosili sobie te budynki. Wyobraź sobie, że jesteś faraonem, masz kilkanaście tysięcy niewolników i trzeba im jakoś zorganizować zajęcie, żeby się nie nudzili, a przy okazji zrobili coś fajnego, co po Tobie zostanie. No to wymyślasz różne takie gargamele czy dworki i ładne parę lat się nie nudzisz ;) Igrzyska i politykę wymyślono nieco póżniej...

Nie znam się kompletnie na starożytnej architekturze, ale widząc parę tworów rąk ludzkich sprzed tysięcy lat to świątynie z Puma Punku (500-600 p.n.e.) są proste, choć fascynujące pod względem precyzji wykonania. Nie są jednak jakimś kosmicznym, niemożliwym i bezprecedensowym osiągnięciem. Doktorre zachwyca się, że z diorytu, ale w starożytnym Egipcie i na Bliskim Wschodzie podobno powszechnie używano go jako materiału rzeźbiarskiego. Faraon widząc Puma Punku pewnie powiedziałby coś w stylu: nie takie rzeczy robili my z szwagrem po pijanemu :)

Zbudowanie dzisiaj identycznego muru z takich samych bloków skalnych jest niemożliwe. Łatwiej było nam zrobić komputery i komórki :-)

W.

Vlado wciąż zgoda ale gdzie ślady kosmitów?

A ślady po tamtych ludziach, prócz tych budowli są ? :-)

W.

Skoro nie kosmici, czego wcale nie twierdzę, a tamta ludzka cywilizacja uczyniła te budowle, to przecież tym bardziej powinna posługiwać sie "ludzkimi" maszynami do ich wznoszenia. Gdzie więc są ich ślady? Na blokach kamiennych są ślady operowania bardzo wysoką temperaturą, pozwalającą na uplastycznienie skały. Ale pozostałości po wielkich piecach, czy innych palnikach nie ma. Po żadnych narzędziach i ich operatorach również nie ma.

A mury stoją :-))) Wprost bezczelnie stoją :-)))

W.

Ślady kosmitów w tamtym miejscu zamazał czas, ale przecież i obecnie istnieją niezbite dowody na obecność kosmitów, którzy przemierzają setki milionów kilometrów nieprzyjaznej kosmicznej przestrzeni, aby gdzieś na Ziemi wydeptać ludziom w trawie czy zbożu 15m koło lub okrąg.

partridge2012d.jpg

Co do kręgów, nie wiem co o nich myśleć. Oczywiście jeden dowolnej średnicy może być skutkiem zjawisk atmosferycznych lub ludzkiego działania. Jednak widziałem dużo zdjęć lotniczych wzorów tak skomplikowanych geometrycznie i na tak wielkich obszarach, że nie mogę przyjąć, że zrobił to człowiek w jedną noc. A tylko takie należy rozpatrywać ze względu na ludzkie "podróby". Warto by poszperać, od jak dawna istnieją wzmianki o tym zjawisku.

W.

Dokładnie, Włodku. Niemożliwym jest, aby taki niewiarygodnie skomplikowany przekaz był w stanie wydeptać człowiek, to musiał być UFOK. Co do tego chyba nikt nie ma wątpliwości. Przelecieli setki milionów kilometrów, wydeptali wzorek, polecieli setki milionów kilometrów z powrotem.

alien-msg.jpg

Ja mówię o wiele większych i bardziej skomplikowanych. Ubawiłeś mnie okrutnie, kiedy wyobraziłem sobie jak tabun szaraków udeptuje nocą pole z GPS'ami w łapkach, coby im wzorek wyszedł równy :-))))

Serdeczności, Włodek.

Badania fizyko chemiczne wykazały na źdźbłach zboża, działanie wysokich częstotliwości pola magnetycznego. Możliwe, że to są zjawiska naturalne pochodzenia ziemskiego. Jakieś anomalie miejscowe ziemskiego pola magnetycznego. Również nie wierzę w ufoki uprawiające graffiti na naszych polach :-)

W.

Czyli do końca tak gdzieś XIX wieku wszystko bardziej skomplikowane od nory w ziemi budowali kosmici? Dowód nie do obalenia :)

Napewno nie byli to przedstawiciele cywilizacji ktora opisuja w podrecznikach historii.

Wez np sobie ta diamentowa czaszke...na dzien dzisiejszy nie mozliwa do skopiowania w tak dokladnych detalach.

Tak samo wytlumacz mi skad na sfinksie slady erozji wodnej, przeciez taki klimat w egipcie byl ok 8tys lat wczesniej niz sie datuje jego powstanie? I ewidentnie glowa faraona jest zbyt mala w stosunku do tulowia oraz "gladsza'' od niego. Praktycznie widac ze zostala wyrzeźbiona z wiekszej 'twarzy''

Napewno nie byli to przedstawiciele cywilizacji ktora opisuja w podrecznikach historii.

Tak samo wytlumacz mi skad na sfinksie slady erozji wodnej, przeciez taki klimat w egipcie byl ok 8tys lat wczesniej niz sie datuje jego powstanie? I ewidentnie glowa faraona jest zbyt mala w stosunku do tulowia oraz "gladsza'' od niego. Praktycznie widac ze zostala wyrzeźbiona z wiekszej 'twarzy''

Przepraszam Robercie, ale zawsze bardziej interesowało mnie życie niż przedmioty martwe, stąd nie jestem zorientowany w temacie. Widziałem na własne oczy jednak, że ludzie robili bardziej zadziwiające rzeczy niż te z zdjęć.

Wez np sobie ta diamentowa czaszke...na dzien dzisiejszy nie mozliwa do skopiowania w tak dokladnych detalach.

Wziąłem i wrzuciłem hasło w wiki ;)

Czas i miejsce powstania czaszek jest przedmiotem wielu spekulacji. Często błędnie są przypisywane prekolumbijskim kulturom Ameryki Środkowej. Pochodzenie żadnej z nich nie jest wystarczająco udokumentowane. Nie pochodzą z wykopalisk, żadna z nich nie jest znaleziskiem archeologicznym i żadna nie wykazuje cech stylistycznych sztuki prekolumbijskiej. Większość pojawiła się nagle w drugiej połowie XX wieku, a wszystkie dotychczasowe badania naukowe zaprzeczają ich prekolumbijskiemu pochodzeniu. Np. kryształowa czaszka przechowywana w Muzeum Brytyjskim, która miała być zabytkiem kultury Majów, obecnie jest uważana za mistyfikację, gdyż odkryto na niej ślady narzędzi jubilerskich z XIX w.

Niektórzy ich właściciele twierdzą, że czaszki mają paranormalne właściwości. I choć żaden z tych fenomenów nie został potwierdzony, opowieści o niezwykłych właściwościach spowodowały powstanie wielu legend (najpopularniejsza z nich opowiada o 13 kryształowych czaszkach Majów, które należało zebrać razem, by uchronić świat przed zniszczeniem w 2012 roku)

Kategorie: Zabytki ruchome I Pseudonauka I Oszustwa archeologiczne

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie mam pojęcia. Wiem natomiast, że nie ma również żadnych śladów kosmitów.

I idąc dalej tokiem rozumowania, że śladów ludzi też nie ma to pozwolę sobie zauważyć, że nie odnotowano w okolicach tych wszystkich monstrualnych dzieł śladów dzików i lemingów, więc może to one? ;-)

pozdrawiam

Ja mówię o wiele większych i bardziej skomplikowanych. Ubawiłeś mnie okrutnie, kiedy wyobraziłem sobie jak tabun szaraków udeptuje nocą pole z GPS'ami w łapkach, coby im wzorek wyszedł równy :-))))

Serdeczności, Włodek.

Badania fizyko chemiczne wykazały na źdźbłach zboża, działanie wysokich częstotliwości pola magnetycznego. Możliwe, że to są zjawiska naturalne pochodzenia ziemskiego. Jakieś anomalie miejscowe ziemskiego pola magnetycznego. Również nie wierzę w ufoki uprawiające graffiti na naszych polach :-)

W.

Oglądałem kiedyś film, przedstawiający w jaki spsób są formowane kręgi zbożowe. Postaram się go znaleźć. Obserwowano i filmowano miejsce, prawdopodobnie w uk gdzie sporo kręgów powstaje, nagrano obiekt w kształcie niewielkiej kuli, który zniża się tuż nad pole i wykonuje pewne ewolucje. W tym samym momencie następuje ułożenie się zboża w konkretny wzór zgodny z ruchami kuli. Operacja bez kontaktu fizycznego i trwająca kilka sekund.

4m > z ta czaszka hmm ciekawe...dotychczas wszystko wskazywalo ze to o wiele starsze dzielo

no ale nic...

w jakims muzeum (chyba w belgii) okazało się ze kamien księżycowy który przywiozła zaloga jakiejś misji apollo i byl w tym muzeum wystawiany okazal się kawałkiem rzadkiego drzewa

W ten sposób rozumując na pewno nie było naszych na srebrnym globie :)

tomek> tez widziałem ten film...robi wrazenie

Skoro nie kosmici, czego wcale nie twierdzę, a tamta ludzka cywilizacja uczyniła te budowle, to przecież tym bardziej powinna posługiwać sie "ludzkimi" maszynami do ich wznoszenia. Gdzie więc są ich ślady?

Skąd wiesz co potrafiły a czego nie, cywilizacje które istniały na Ziemi 20tys. albo 50tys. lat temu? Na pewno były zupełnie inne niż nasza.

A po naszej też wiele nie zostanie.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Skąd wiesz co potrafiły a czego nie, cywilizacje które istniały na Ziemi 20tys. albo 50tys. lat temu? Na pewno były zupełnie inne niż nasza.

Wg. wykopalisk potrafili robić narzędzia kamienne i ozdoby z muszelek. A czego nie potrafili - na pewno uruchomić cywilizacji technicznej czy znacząco wpłynąć na ekosystemy. Zupełnie nie zużyli wysokowydajnych rud metali, które dopiero później znacznie ułatwiły obecny skok technologiczny.

A po naszej też wiele nie zostanie.

To jest ciekawy problem - co trudno wytłumaczalnego normalnymi zjawiskami przyrody, hipotetyczni archeologowie za parę milionów lat znajdą po nas. Myślę że np. obrobiony kwarc dużej czystości i to w skałach w których naturalnie wykrystalizować się nie mógł. Kto wie czy nawet krzem z układów scalonych ew. paneli słonecznych nie przetrwa. Ew. sztabki złota czy platyny tu i ówdzie. A może nawet zdecydowaną nad-reprezentację naszych kości w stosunku do tego, czego należałoby się spodziewać po małpie tej wielkości bez technologii.

To zależy co masz na myśli pisząc inne niż nasza, bo w tamtym czasie obok nas, ludzi rozumnych, istniały co najmniej 3 gatunki człowieka (z kilkunastu na razie odnalezionych), różniące się od nas np. DNA ;) Pomiędzy tą 4-ką nie było jednak takiej przepaści cywilizacyjnej jak obecnie w obrębie naszego gatunku np. pomiędzy Indianami z amazońskiej dżungli, a Japończykami.

Faraon widząc Puma Punku pewnie powiedziałby coś w stylu: nie takie rzeczy robili my z szwagrem po pijanemu :)

Nie do końca. Poczytaj sobie coś więcej o Puma Punku. Wiele informacji na ten temat znajdziesz w necie.

Transport ogromnych ciężarów, obróbka krawędzi tak ostro, że można się nimi jeszcze dzisiaj ogolić:) ; no i wiercenie (!) głębokich i precyzyjnych otworów w kamieniu.

I to wszystko w czasach, kiedy rozpalenie ogniska było już sporym problemem.

Ukryta Zawartość

post-42084-0-53523600-1398499391_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak zwykle mamy problem definicji - termin "cywilizacja" wg. kontekstu w jakim jest używany w naszym języku, jednak wskazywałby na nieco większe zaawansowanie technologiczne niż jakieś grupy zbieracko - łowieckie. Dlatego w ogóle mówienie o cywilizacjach sprzed 50 tys lat jest albo nieporozumieniem, albo jakąś próbą redefinicji pojęcia.

A czy przypadkiem przed naszą cywilizacją na Ziemi nie było wcześniejszych? Raczej na pewno. One też miały swoje osiągnięcia. Czy nasza potrzebowała pomocy ufoków żeby stworzyć np. telefon komórkowy?

Wcale nie twierdzę że te mury zrobiły ufoki, natomiast Puma Punku to coś innego - te ruiny są obce, nieziemskie. I tu bym stawiał na ufoki, po prostu intuicyjnie. :)

Wracając do koncepcji przedpotopowej supercywilizacji - czemu nie? To się trzyma kupy. I wyjaśnia numery typu vimany czy ruiny hinduskich miast gdzie kamienie są zeszklone jak w atomowym epicentrum a poziom radiacji wciąż wysoki.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Dlatego w ogóle mówienie o cywilizacjach sprzed 50 tys lat jest albo nieporozumieniem, albo jakąś próbą redefinicji pojęcia.

Trudno zaprzeczyć jednak, że przedstawione na powyższych zdjęciach kamienne prefabrykaty, nie są dziełem cywilizacji technicznej.

W.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.