Skocz do zawartości
IGNORED

Starcie Tytanów….najlepsza lampa SE w bi-ampingu z tranzystorami

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jt211

(Konto usunięte)

Jak widać sam nie ma nic do powiedzenia. Od dawna wiemy, że to klon, że pisze z malutkiej miejscowości, nie ma żadnego systemu i posługuje się tylko opiniami z netu. I tyle w temacie.

Sylwek klon to może być czegoś lub kogoś .

Po mojemu to oczytany znafca :)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

A miałeś być miły.

To nie kółko różańcowe im. Św.Matki Teresy z Kalkuty.

Myślę ,że zrozumiałeś co chciałem wyrazić w swoim poście.

Zrobisz oczywiście jak uważasz.

EOT.

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

To nie kółko różańcowe im. Św.Matki Teresy z Kalkuty.

Myślę ,że zrozumiałeś co chciałem wyrazić w swoim poście.

Zrobisz oczywiście jak uważasz.

EOT.

ok

Proponuje zalozyc watek..Kto zna uzytkownika Firewall1?

Latwiej bedzie przyszlym forumowiczom cos interesujacego wyluskac z topicu Starcie tytanow.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

No i mleko się wylało.

Nie rozumiem i sądzę, że chyba nie muszę rozumieć - příjemnou zábavu!

Parker's Mood

Sylwek klon to może być czegoś lub kogoś .

Po mojemu to oczytany znafca :)

Ale i klon który wcześniej był na forum pod innymi nickami.

Ale

E tam napisz lepiej Sylwek co to za specjały masz mieć w Swoich 833A ("zrzera" mnie ciekawość - kurde i pewnie nie tylko mnie - kurde)

To nie wbudowany licznik Geigera chyba.:)))

Specjalne czysto miedziane gniazdo AC, tylko jedna firma na świecie coś takiego robi, miedziano-rodowane gniazda RCA Furutecha, głośnikowe tej samej serii ze sprzęgłami, wew.okablowanie zrobione przez pewną firmę pod te monobloki, specjalnie dedykowane kable w określonych odcinkach, zarówno kable prądowe jak i sygnałowe, dodatkowy element chłodzący, dopasowanie firmowych stopek pod podkładki antywibracyjne, dumpery Herbie's Labs na wszystkie lampy, dodatkowe obciążenie od góry mające zniwelować do zera wibracje obudowy. Będzie parę bajerów.

Ciekawym czy konstruktor wierzy w te wszystkie polepszacze ktore beda zamontowane.

Bo wiem, ze wiekszosc konstruktorow skupia sie na rzeczach ktore mozna zmierzyc i obliczyc.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Panowie, coście się tak uczepili Firewalla 1 ? Nawet jeśli doświadczenia kolegi są czysto teoretyczne to i tak miło się

czyta jego wypowiedzi. Zamieniacie się w Starego Audiofila który nikomu nie przepuścił ......

Gość jt211

(Konto usunięte)

Panowie, coście się tak uczepili Firewalla 1 ? Nawet jeśli doświadczenia kolegi są czysto teoretyczne to i tak miło się

czyta jego wypowiedzi. Zamieniacie się w Starego Audiofila który nikomu nie przepuścił ......

Jurgen teoretycznie to i Ciebie się ... dobrze czyta :)

:))

Nawet jeśli doświadczenia kolegi są czysto teoretyczne to i tak miło się

czyta jego wypowiedzi.

Prócz lektury, proponuje jeszcze film;

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Na etapie moich doświadczeń sprzętowych nikomu niczego nie muszę udowadniać. Po za tym wyluzowałem się widząc czepialstwo poniektórych specuf od dzwięku których wiedza w postaci zrób to sam a będziesz miał nirwanę przerasta

muzyczną wyobrażnię dobrego smaku.

Jeśli okruchy z pańskiego stołu miałyby zaspokoić głód klonów to niech sobie podjadają na zdrowie, w końcu i część z nich może kiedyś zmądrzeć i przejść metamorfozę bycia rasowym audiofilem.

Masz rację Magnepan - w sumie co mnie to obchodzi, co Firewall 1 opowiada i jakich udziela rad na forum. Przemyślałem to i myślę, że znowu niepotrzebnie pojechałem, a pojechałem tylko dlatego, że w pamięci mam jeszcze zupełnie niedawną jazdę Łukasiqa, któremu dość szerokie grono tak mocno kibicowało i klaskało. Nie będę się więcej wypowiadał na temat wpisów Firewall'a 1 i niech sobie człowiek ten płynie własnym, forumowym nurtem. Reakcja kilku kolegów w wątku wyzwoliła u mnie instykt ofensywny i być może stąd się wziął mój wtręt. Sorry!

Parker's Mood

To nie jest takie proste. Jeśli ktoś ma czyste intencje nie musi się ukrywać. Jeśli ktoś chce komuś w czymś doradzić to fajnie jeśli rada opiera się o własne doświadczenia. Natomiast jeśli ktoś udaje kogoś innego, kłamie że jest na forum od niedawana, a ukrywa fakt, że był już wcześniej pod innymi nickami to jest to nieuczciwe i oznacza nie czyste intencje. Poza tym po co dyskutować o audio z kimś kto nie ma żadnych doświadczeń, a tylko przepisuje opinie z netu. To każdy sam może sobie znaleźć takie opinie w necie. To tak jakbyśmy wysłali naszego dzieciaka do lekarza, który jak się okazuje tylko udaje lekarze i nie ma pojęcia o medycynie.

a pojechałem tylko dlatego, że w pamięci mam jeszcze zupełnie niedawną jazdę Łukasiqa

Może to dla kolegów głupie pytanie, ale przez kilka miesięcy nie zaglądałem na forum. O co chodzi z tym całym Lukasiq'iem?

Ale szczere intencje nie wystarczą bo zawsze ktoś znajdzie coś co komu jest nie na rękę albo przeszkadza - sam doświadczyłem podobnych sytuacji nie raz. To fakt że każdy chce wymienić doświadczenia z wiarygodnym rozmówcą

i tu się zgodzę że intencje powinny być zawsze czyste.

Sytuacja Łukasiqa nadszarpnęła zaufanie kilku forumowiczów łącznie z wyłudzeniem pieniędzy od nich co jest absolutnie

naganne i niedopuszczalne. Jak widać nawet w takim środowisku nie brakuje cwaniaków i oszustów - trzeba być po prostu czujnym aby nie być ofiarą podobnych zachowań.

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

Specjalne czysto miedziane gniazdo AC, tylko jedna firma na świecie coś takiego robi, miedziano-rodowane gniazda RCA Furutecha, głośnikowe tej samej serii ze sprzęgłami, wew.okablowanie zrobione przez pewną firmę pod te monobloki, specjalnie dedykowane kable w określonych odcinkach, zarówno kable prądowe jak i sygnałowe, dodatkowy element chłodzący, dopasowanie firmowych stopek pod podkładki antywibracyjne, dumpery Herbie's Labs na wszystkie lampy, dodatkowe obciążenie od góry mające zniwelować do zera wibracje obudowy. Będzie parę bajerów.

Amplifona "pierwotna wersja" wybrałeś po dokładnym przesłuchaniu i pozytywnej ocenie.

Całościowo wkomponował się w Twój system i dlatego się na niego zdecydowałeś.

Ważną cechą o której wspominałeś była fenomenalnie naturalna i płynna średnica oraz paleta innych zalet.

Nie sądzisz że możesz zmienić brzmienie tego wzmacniacza własnymi wytycznymi w modyfikacjach w kierunku którego już nie polubisz tak bardzo jak przesłuchany pierwowzór ?

np. " wew.okablowanie zrobione przez pewną firmę pod te monobloki, specjalnie dedykowane kable w określonych odcinkach, zarówno kable prądowe jak i sygnałowe " .

Kable znacznie wpływają na finalny efekt i jeżeli wykoleją kierunek brzmienia średnich tonów z barwnego i naturalnego na rozdzielczy i neutralny możesz się rozczarować prawdą o dokonanych modyfikacjach na tak transparentnych głośnikach jak Focal .

W układach tranzystorowych efekt finalny jest uzyskiwany np. doborem rezystorów z jakich materiałów zostały wykonane a unika wewnętrznego okablowania gdzie się tylko da ze względu na nieprzewidywalny końcowy efekt brzmieniowy.

Jadis stosuje lity drut w lakierniczej powłoce

+ montaż przestrzenny ale ma to konkretny efekt (znany firmie) współpracujący zarówno z lampami i układem wzmacniacza.

Ogólnie wpływ wewnętrznego okablowanie jest tam już opanowany i stwierdzony - żadnych działań na "pałę".

Możesz doprowadzić do sytuacji w której wybrany wzmacniacz uznany za fenomenalny ale zmodyfikowany pod Twoje "Ego" będzie potrzebował korekty brzmienia ale kablami zewnętrznymi więc zatoczysz koło.

Drogie koło.

Jeżeli ma być to tylko doświadczenie to rozumie i chętnie poczytam.

To kolejna teoria. Jeśli w środku jest zwykły kabel miedziany, a w jego miejsce wejdzie lepszy też miedziany to może być tylko lepiej. Jeśli są gniazda WBT które znam i uważam, za takie sobie, a na ich miejsce wejdą lepsze to też może być tylko lepiej. Nikt nie będzie zmieniał elementów elektroniki, a tylko kosmetykę. Ale rozumiem, że wyczytałeś w necie kolejne rewelacje. Daj już sobie spokój. Nie chcę nikogo banować ale bez uwiarygodnienia twojej osoby będę musiał to zrobić. Nie chce dyskusji z klonami.

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

To kolejna teoria. Jeśli w środku jest zwykły kabel miedziany, a w jego miejsce wejdzie lepszy też miedziany to może być tylko lepiej

Mylisz się.

...lity drut , linka , przekrój , izolator , czystość przewodnika , sposób skręcenia...itd.

To wszystko w różnym stopniu determinuje charakter brzmienia kabla.

A Ty o okablowaniu wewnętrznym nie masz pojęcia i zamówiłeś nie to co by Tobie pasowało brzmieniowo ale koniecznie miało być drogo.

A tak w nawiasie co to jest lepszy ?

Jaką cechę brzmienia to określenie wyraża oczywiście według Ciebie ?

Gość jt211

(Konto usunięte)

Na etapie moich doświadczeń sprzętowych nikomu niczego nie muszę udowadniać. Po za tym wyluzowałem się widząc czepialstwo poniektórych specuf od dzwięku których wiedza w postaci zrób to sam a będziesz miał nirwanę przerasta

muzyczną wyobrażnię dobrego smaku.

Jeśli okruchy z pańskiego stołu miałyby zaspokoić głód klonów to niech sobie podjadają na zdrowie, w końcu i część z nich może kiedyś zmądrzeć i przejść metamorfozę bycia rasowym audiofilem.

Znowu piknie i jakoby kulturalnie tylko w pamięci mamy speca tego od tych specuf z transportem CD dual mono :>) Dual mono to przypomnę oddzielenie kanałów w jednej obudowie .

Gość cybant

(Konto usunięte)

Mylisz się.

...lity drut , linka , przekrój , izolator , czystość przewodnika , sposób skręcenia...itd.

To wszystko w różnym stopniu determinuje charakter brzmienia kabla.

A Ty o okablowaniu wewnętrznym nie masz pojęcia i zamówiłeś nie to co by Tobie pasowało brzmieniowo ale koniecznie miało być drogo.

A tak w nawiasie co to jest lepszy ?

Jaką cechę brzmienia to określenie wyraża oczywiście według Ciebie ?

A Ty jakie masz z tym doświadczenia ...?

Nawet w zwrotnicy różnice w okablowaniu są ledwo wychwytywane...

U mnie pomiędzy zwrotnicą a głośnikami kable mają ok 1,5 metra i różnice są na granicy percepcji...

Sly jest ekstemalistą...

A jak ma taki foch ...to nam nic do tego...

PS. Jak Tobie wydaje się , że kablami połączeniowymi we wzmaku można zmienić charakter brzmienia ....to nie masz pojęcia o czym piszesz....

Gość cybant

(Konto usunięte)

Kim? Ekstremistą do tego wszystkiego - bardzo kontrowersyjna postać:)))

Ekstremalista....to znaczna różnica...od ekstremisty...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.