Skocz do zawartości
IGNORED

Starcie Tytanów….najlepsza lampa SE w bi-ampingu z tranzystorami

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie, wstyd;-) Nie podobało mi się to zestawienie za cholerę, podobnie jak jego spalanie;-) Automat mulił, napęd tylko na tył kiepsko się sprawował... Lepsza byłaby zwykła 911 Turbo 4S. W ogóle oni porobili tyle tych modeli, które w zasadzie niczym się nie rożnią na pierwszy rzut oka. Ja mam te czasy ekscytacji takimi samochodami już za sobą... Miałem Imprezę, Lancera no i wspomnianą Carrerę. Żadnego z nich dziś nie wziąłbym nawet za darmo... Chyba się strasznie postarzałem;-)

To moze pomoge, teraz jest 911 carrera, carrera s, carrera 4, carrera 4s, GT3, GT3RS, Turbo, Turbo S, GT2. turbo od dawna jest tylko w wersji 4x4, seria GT czyli taka troche torowa jedynie na tyl.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

To moze pomoge, teraz jest 911 carrera, carrera s, carrera 4, carrera 4s, GT3, GT3RS, Turbo, Turbo S, GT2. turbo od dawna jest tylko w wersji 4x4, seria GT czyli taka troche torowa jedynie na tyl.

A wszystko w tej samej ciasnej budzie... Triumf marketingu nad zdrowym rozsądkiem;-)

Zycie:)

Ale byly rozne proby 944, 928 i jedynie 911 sie trzyma niezminie kilkadziesiat lat.

Sylwek Ampli z Focalami bedzie gral?

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Chrysler i Jeep to tez zadne hiendy:)

Żadne, to prawda, ale wersje SRT to już kawał silnika i fury - nie ma zmiłuj! Ostatnim hiendem, w miarę przyziemnym, to najnowszy MB AMG GT - piękny i zawodowy!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Parker's Mood

Osobiscie jestem zwolennikiem tego by jeden piec napedzal cale pasmo, jezeli to niemozliwe lepiej zmienic kolumny albo wzmacniacz.

Żadne, to prawda, ale wersje SRT to już kawał silnika i fury - nie ma zmiłuj! Ostatnim hiendem, w miarę przyziemnym, to najnowszy MB AMG GT - piękny i zawodowy!

Ukryta Zawartość

Haha w miare przyziemnym masz na mysli cene? Bo to jedno z najdrozszych aut na ziemi:)

Ukryta Zawartość

Chciałeś hiend to masz hiend - 180kilo$ów to jeszcze nie extrimum! Zostaje Bugatti, McLaren, modele Ferrari, Lambo... pewnie by się coś znalazło i za milion baksów!?

Parker's Mood

Pewnie, Porsche, Bentley, Rolls...

Ukryta Zawartość

4.5 banki za Lambo

Ukryta Zawartość

Cóż za emocjonujący wątek. Zwroty akcji i zaskakujące zakończenie - jak w dobrym kryminale. ;-)

myślę, że to jeszcze nie koniec :-)

Gość cybant

(Konto usunięte)

Też zamówiłeś;)?

No właśnie, wstyd;-) Nie podobało mi się to zestawienie za cholerę, podobnie jak jego spalanie;-) Automat mulił, napęd tylko na tył kiepsko się sprawował... Lepsza byłaby zwykła 911 Turbo 4S. W ogóle oni porobili tyle tych modeli, które w zasadzie niczym się nie rożnią na pierwszy rzut oka. Ja mam te czasy ekscytacji takimi samochodami już za sobą... Miałem Imprezę, Lancera no i wspomnianą Carrerę. Żadnego z nich dziś nie wziąłbym nawet za darmo... Chyba się strasznie postarzałem;-)

Załamałeś mnie...:((

Też tak mi się wydaje........znając 'nieograniczone niczym' eksperymenty Sly'a z Audio jeszcze może nas niejednym

wyborem zaskoczyć. Tak czy inaczej gdyby tylko Sylwek nagle zmienił zainteresowania monoblokami Amplifona na coś jeszcze innego i nieznanego , to jak znam życie powstał już komitet kolejkowy chętnych odkupienia monosów 140 :))

Sylwester, moje szczere gratulacje za wybór tak doskonałego wzmacniacza jakim okazały się monobloki pana Andrzeja

na tle tak uznanej i poważanej światowej konkurencji. To jest sprawa bez precedensu i godna odnotowania w najlepszych magazynach Audio na świecie aby polski produkt mógł stanąć w szranki o tytuł mistrza lampy chociażby z produktami Kondo , Wavac czy Kronzila.

tak dodam swoje 3 grosze na koniec

moze warto porozmawiac z konstruktorem na temat dorobienia modulu desymetryzujacego na wejsciu w set140. jesli tor jest w pelni zbalansowany to bedzie mialo sens

lepsze to bedzie niz najlepsze kable-przejsciowki a fortuny nie kosztuje.

Gość cybant

(Konto usunięte)

moze warto porozmawiac z konstruktorem na temat dorobienia modulu desymetryzujacego na wejsciu w set140. jesli tor jest w pelni zbalansowany to bedzie mialo sens

Nie sądzę , żeby to był problem jak zamówisz;))

Ja nie miałem problemu z dorobieniem wyjścia pre do zasilenia aktywnej zwrotnicy w GM70.

Ma tym polega też , przewaga Amplifona...mówisz i masz..;))

Fortuny faktycznie nie kosztuje ale jedno ale. Nad układem wejściowym sporo pracowałem i ta końcówka gra tak a nie inaczej również dzięki temu że na wejściu chodzi lampa EC86 w ciekawej aplikacji. Nie chciałbym właśnie tego niszczyć. Nie przychodzi mi do głowy nic równie fajnego co ten układ miało by zastąpić. Można zastosować jakiś scalak przed lampą ale czy to będzie super i lepsze od obecnego połączenia to dla mnie dyskusyjna sprawa.

Zyskujemy duży CMRR ale i dodatkowe ogniwo w torze. Z kolei robiąc układ różnicowy na lampach cały układ ulega totalnemu wykolejeniu. A w praktyce skończyło by się na dodatkowym stopniu wzmacniacza co też jest dla mnie bez sensu.

Sly,

Dolaczam sie do gratulacji.

Szczegolnie ,ze wybrales produkt polski i w dodatku od p. Andrzeja, ktoremu rowniez gratuluje sukcesu potwierdzonego zamowieniami wymagajacych klientow.

Konto w trakcie usuwania

Kolego Sly,

Wychodzi na to, że Burek idealnie współbrzmi z Amplifonem u ciebie czyli dopasowanie impedancyjne wyjść i wejść urządzeń jest idealne. Jakie to są wartości i czy konstruktor kierował się parametrami Burka robiąc dla ciebie integrę i monobloki?

Konstruktor nie zna parametrów wyjść z Burmestera ale czułość wejścia w Amplifonach jest zbliżona do końcówek Burmestera i Vitusa. Może dlatego świetnie to współgra ze sobą.

Mój SET42 gra już u pewnego zacnego audiofila, który bardzo mnie cisnął, żebym mu go wreszcie przekazał. To piękna, wyjątkowa wersja, jedyna taka w Polsce.

A kabel XLR->RCA to Purist Audio Design 25th Anniversary. MIT jest głośnikowy.

sly30

Gratulacje! - Wątek śledziłem od momentu jego powstania.

Choć stawiałem na to iż w głównym systemie pozostaną vitusy.

Nie rozważałeś pasywnego pre ? np:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

TIdal Audio Contriva Diacera SE / Denafrips Terminator+ 12th / Denafrips arce / Monobloki Purifi 1et9040ba / Denafrips Athena / Velodyne Sc1250 +  Wilson Benesh Torus

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

W każdym razie to był (a może dalej jest?) jeden z najciekawszych wątków w zakładce hi-end, w którym można sensownie pogadać i nie banowano bez potrzeby;-)

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

Sly30 na wstępie gratuluję wyboru.

Powiem szczerze że jestem mile zaskoczony, po Twoich porównaniach wszystkiego co miałeś do Vitusa i delikatnym wzdychaniu do niego pomyślałem że z lampy nici.

A tu masz babo placek.....w dodatku jest na czym go upiec...

Naprawdę jeszcze raz powiem jestem oszołomiony wyborem ciesząc się z Tobą.

Cóż za emocjonujący wątek. Zwroty akcji i zaskakujące zakończenie - jak w dobrym kryminale. ;-)

a to już zależy od mecenatu...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.