Skocz do zawartości
IGNORED

Starcie Tytanów….najlepsza lampa SE w bi-ampingu z tranzystorami

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

a to już zależy od mecenatu...

... i zawiadowcy stacji!

dokładnie tak - tylko kogo pózniej możemy pociągnąć do odpowiedzialności jak wynik będzie ujemny? - oto jest pytanie i to już się nadaje do prasy! :-))

Moje fotosy już wypłynęły w świat :)

Coś mi podpowiada, że za parę lat może być ciekawie...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

super! - i tak trzymać, te fotosy muszą chodzić wszędzie - teraz trzeba inwestować - zatrudnić kompetentnego i kreatywnego marketingowca, jeżdzić, pokazywać markę, robić show...

dokładnie tak - tylko kogo pózniej możemy pociągnąć do odpowiedzialności jak wynik będzie ujemny?

Naczelnika parowozowni! '-)

Parker's Mood

czyli tego marketingowca co ma być - okej :-)

to mamy plan biznesowy zatwierdzony na forumie i czekamy na miesięczne raporty rady nadzorczej ;-)

Moje fotosy już wypłynęły w świat :)

Coś mi podpowiada, że za parę lat może być ciekawie...

Szymon ... dobra robota :) Jestem przekonany, że za chwile tz "problem" z brakiem rozpoznawania marki Amplifon i "smoka" SET142 oraz "owieczki" SET42 na rynku UE i dalej odejdzie w niepamięć ... za chwilę "6 księżyców" i inni ustawią się w kolejce do testów :)

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Szymon ... dobra robota :) Jestem przekonany, że za chwile tz "problem" z brakiem rozpoznawania marki Amplifon i "smoka" SET140 oraz "owieczki" SET42 na rynku UE i dalej odejdzie w niepamięć ... za chwilę "6 księżyców" i inni ustawią się w kolejce do testów :)

Nie oszukujmy się na każdej wystawie audio urządzenia na lampie 833 są rozchwytywane i każdy chce je usłyszeć lub zobaczyć. Problemem nie jest brak reklamy bo z takim produktem to łatwizna tylko ograniczone moce produkcyjne. Sam rynek USA wciągnął by nosem kilkuletnią produkcję w rok. Wystarczy pokazać się w stereophile i gotowe...

Andrzej ma tyle pomysłów, że do końca życia będzie ciężko wszystkie zrealizować. Osobiście jestem dumny, że w Polsce mamy tak zdolnego konstruktora.

ja też zawsze będę kibicował Andrzejowi i marce Amplifon - działajcie.

ps

najważniejsze pilnować jakości! i polityki cenowej...

Genialny wygląd! Na prawdę super! Mogłyby tylko świecić i warto by je było mieć w pokoju.

System gra dobrze, albo nie....

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Rozumiem podniecenie kolegów w związku z monoblokami Amplifona ale uważam ,że P.Andrzej jest chyba dorosły i sam wie jak poprowadzić swój biznes.

Skąd takie przekonanie o ekspansji na cały świat?

Może P.Andrzejowi wcale nie zależy na powiększaniu firmy ,zatrudnianiu kolejnych pracowników a tym samym zwiększamiu zaangażowania finansowego i podnoszeniu ryzyka prowadzenia działalności ?

Może posiadł już doświadczenie ,że czasami mniej znaczy więcej?

Czasami zdolności i umiejętności inżynierskie i wiedza techniczna nie oznacza automatycznie zdolności menadżerskich na szeroką skalę?

Bywa tak ,że jeden drobny błąd potrafi zniszczyć cały mozolnie zbudowany dorobek życia.

Rohs....Rodzinny Oddział Higend Stereo. To juź ma. CE...też ma....Cena Europejska. Już ma wszystko... :-)

Czasami zdolności i umiejętności inżynierskie i wiedza techniczna nie oznacza automatycznie zdolności menadżerskich na szeroką skalę?

Bywa tak ,że jeden drobny błąd potrafi zniszczyć cały mozolnie zbudowany dorobek życia.

vide Electrocompaniet

Rozumiem podniecenie kolegów w związku z monoblokami Amplifona ale uważam ,że P.Andrzej jest chyba dorosły i sam wie jak poprowadzić swój biznes.

Skąd takie przekonanie o ekspansji na cały świat?

Oczywistym jest, że to Andrzej musi zdecydować jak chce prowadzić biznes. Nie nasz interes … ale aby takie drogie zabawki sprzedawać i się z tego utrzymać, to nasz polski „grajdołek” nie wystarczy. Nawet GMka w PL ma swoje ograniczenia sprzedażowe, i za dwa trzy lata rynek może się nasycić i co wtedy „zęby w ścianę”? SET142 kupi w PL max kilka osób i co dalej?

Andrzej osiągnął poziom jakościowy i cenowy swoich produktów, gdzie nie wystarczy lokalna działalność (IMO) … bez pokazania się co najmniej w UE, może być krucho za kilka lat ... oczywiście można prowadzić sprzedaż "obwoźną" tz. jeden klient poleci drugiemu i jakoś się będzie kręcić, na chleb z masełkiem i szyneczką wystarczy, ale czy po to się opracowuje takie "cacuszka"? ... teraz czas na "szampańskoje i kawior" :) Chciałbym aby o tym sprzęcie nie tylko dyskutowano w PL na naszym portalu AS.

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Może posiadł już doświadczenie ,że czasami mniej znaczy więcej?

+1, polecam te zasade rowniez wszystkim kolegom adudiofilom.

Konto w trakcie usuwania

Pan Andrzej już dawno zdecydował jak chce prowadzić swoją działalność. Zważywszy jaki jest czas produkcji poszczególnych wzmacniacz to nie musi się martwić o brak zajęcia na wiele lat w przód. To mała firma i ręcznie robiony produkt, jak zegarki Blancpain czy Patek Philippe. Nie muszą się też obawiać sprzedawcy innego sprzętu ponieważ wydolność produkcyjna Amplifona jest malutka, wręcz jednostkowa. Jej wpływ na polski rynek audio będzie w zasadzie zerowy.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Oczywistym jest, że to Andrzej musi zdecydować jak chce prowadzić biznes. Nie nasz interes … ale aby takie drogie zabawki sprzedawać i się z tego utrzymać, to nasz polski „grajdołek” nie wystarczy. Nawet GMka w PL ma swoje ograniczenia sprzedażowe, i za dwa trzy lata rynek może się nasycić i co wtedy „zęby w ścianę”? SET142 kupi w PL max kilka osób i co dalej?

Andrzej osiągnął poziom jakościowy i cenowy swoich produktów, gdzie nie wystarczy lokalna działalność (IMO) … bez pokazania się co najmniej w UE, może być krucho za kilka lat ... oczywiście można prowadzić sprzedaż "obwoźną" tz. jeden klient poleci drugiemu i jakoś się będzie kręcić, na chleb z masełkiem i szyneczką wystarczy, ale czy po to się opracowuje takie "cacuszka"? ... teraz czas na "szampańskoje i kawior" :) Chciałbym aby o tym sprzęcie nie tylko dyskutowano w PL na naszym portalu AS.

Artur chyba się nie zrozumieliśmy.

Jedno nie wyklucza drugiego.

Co innego sprzedaż detaliczna w Polsce jak również za jej granicami a co innego inwestycja w firmę, jej poszerzenie , zatrudnienie "kompetentnych" osób i nadzór nad tym wszystkim i ekspansja na szeroką skalę.

Teraz P.Andrzej (przypuszczam ) sam zajmuje się większością spraw w swojej firmie.

Dlatego właśnie jest tak jak jest , czyli mamy produkty wysokiej jakości za 'przystępną" cenę, sprawny serwis i obsługę poprzez bezpośredni kontakt z osobą decyzyjną w różnych sprawach.

To wszystko przekłada się na takie a nie inne postrzeganie firmy i osoby za nią stojącej.

Często bywa ,że wielkość firmy jest odwrotnie proporcjonalna do jakości świadczonych przez nią usług.

W każdej branży jest pewna granica dla wzrostu konkretnej firmy , którą zarząd powinien oszacować i której nie warto przekraczać bo po jej przekroczeniu pomimo wzrostu obrotów zazwyczaj mamy tylko wzrost kosztów natomiast spadek zysków.

Uwierz mi ,że inaczej wyglądają takie z pozoru oczywiste rzeczy w małych firmach a inaczej w większych firmach czy korporacjach.

Im mniej osób musi / może podejmować kluczowe decyzje w firmie tym lepiej dla klientów i samej firmy.

Ale to są moje doświadczenia i każdy robi tak jak uważa.

pozdr.

P.S.

Monobloków Amplifona chętnie posłucham i porównam.

Pan Andrzej już dawno zdecydował jak chce prowadzić swoją działalność. Zważywszy jaki jest czas produkcji poszczególnych wzmacniacz to nie musi się martwić o brak zajęcia na wiele lat w przód. To mała firma i ręcznie robiony produkt, jak zegarki Blancpain czy Patek Philippe.

Bardzo trafne porównanie Antoni Patek też Polak.

Stefan Kudelski też.

Zrobił się trochę festiwal - polski tydzień i .............bardzo dobrze.:)))

Tylko może niech Amplifon nie emigruje do Szwajcarii

• Redaktorzy

Bardzo trafne porównanie Antoni Patek też Polak.

I założył firmę z Franciszkiem Czapkiem, też Polakiem z Kujaw. Niestety Czapek miał bardzo konserwatywny stosunek do świata i był przeciwny nawet wyeliminowaniu kluczyka do zegarka i zastąpieniu go koronką. A Patek rozwijał firmę i napotkał w swoim życiu na Philippe'a. Kawał historii.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Jeżeli produkty Amplifona i to te drogie zaczną się z sukcesem sprzedawać na Zachodzie, to konstruktor oleje rynek rodzimy. On nie będzie się bawił robieniem drobnicy dla motłochu w kraju za dotychczasową cenę. Ceny pójdą tak w górę, że opadną wam skarpety i będziecie się ślinić i lizać tylko własne palce.

Nie przesadzaj. Robi integrę GM70, jest dostępna w 2 opcjach i ma rozsądną cenę, a zważywszy na jakość brzmienia i jakość wykonania to wręcz okazyjną cenę.

nie będzie się bawił robieniem drobnicy dla motłochu w kraju

jakkolwiek kiepsko to zabrzmi ale produkcja tej drobincy dawno przeslala sie oplacac

chinczykow sie nie przebije

roboczogodzina w polsce mimo ze jest bardzo tania po dodaniu wszystkich krusow zusow i innych takich zlodziejstw jest za droga

moim zdaniem amplifon poszedl jedyna sluszna droga kierujac sie w strone portfeli zasobniejszych klientow. jaki jest bowiem sens produkcji 100 tanich klockow i uzeraniu sie o kazdy grosz z setka ludzi ogladajacych kazda zlotowke z 3 stron przed jej wydaniem? zaden. lepiej zrobic raz a porzadnie

Nie przesadzaj. Robi integrę GM70, jest dostępna w 2 opcjach i ma rozsądną cenę, a zważywszy na jakość brzmienia i jakość wykonania to wręcz okazyjną cenę.

Tak, cena nawet na topową integrę jest obecne skalkulowana rozsądnie, ale co będzie później jeśli będzie miał full zamówień na monobloki. Będzie tracić czas na drobnicę za 40-50 tys. zł mając tak małe moce przerobowe? Tak przecież było z Gigawattem. Teraz cena na jego dobry produkt z topowym kablem jest prawie zaporowa.

Ale co w związku z tym? To skarga, żal, pretensje? Ty zrobiłbyś tak samo. To nie czekaj na przewidywany bieg zdarzeń i zamów sobie tą integrę. Miałem, wiem, że to świetne granie i w tej cenie nic nie ma startu, nic co jest tak porządnie wykonane. O DIY nie piszę, bo nie wiem.

DIY w takim wykonaniu nie wyjdzie taniej, szczególnie jeżeli ktoś miałby jeszcze na tym zarobić. Ładne DIY kosztuje b. dużo, gdzie najwięcej w kosztach materiałowych kosztują właśnie obudowa i detale. Po prostu trzeba zapłacić za projekt, ustawienie maszyn, które rozkłada się na jedną, góra kilka sztuk produktu a nie na serie produkcyjną... Nie wspominam już o poświęconym czasie...

Do tego, żeby osiągnąć taki poziom wykonania jak Amplifon, trzeba pewnie przez kilka lat zmarnować trochę odpadów (albo mieć spore środki). W skrócie, takie DIY też musi ewoluować i dojrzeć co nie jest tanie....

System gra dobrze, albo nie....

Ale co w związku z tym? To skarga, żal, pretensje? Ty zrobiłbyś tak samo. To nie czekaj na przewidywany bieg zdarzeń i zamów sobie tą integrę. Miałem, wiem, że to świetne granie i w tej cenie nic nie ma startu, nic co jest tak porządnie wykonane. O DIY nie piszę, bo nie wiem.

To nie skarga czy żal nad sobą. Jestem na tyle dorosły że znam prawa ekonomii. Zamawianie też czegoś w pośpiechu jest nierozsądne, a integrą nie jestem zainteresowany. Chciałbym monobloki o cenie pomiędzy full wypas SET40 a SET140 i liczyłem, że taka opcja kiedyś powstanie. Jedną z zalet monobloków jest to przecież, że można je postawić niemalże przy kolumnie, łącząc bardzo krótkim kablem topowej firmy kablarskiej. Tak z ciekawości. Czy do integry można podłączyć przedprzedwzmacniacz gramofonowy?

Tak z ciekawości. Czy do integry można podłączyć przedprzedwzmacniacz gramofonowy?

Chodzi Tobie o moduł przedwzmacniacza gramofonowego czy osobny element ?

Zewnętrzny pre phono z tego co wiem można podłączyć jak najbardziej kol. Cybant tak ma na przykład.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.