Skocz do zawartości
IGNORED

Starcie Tytanów….najlepsza lampa SE w bi-ampingu z tranzystorami

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

To czeka Cię jeszcze mnóstwo przyjemności i radości z odkrywania nowych rzeczy w jego dźwięku;-)

Szczerze wątpię w to-jeszcze ze 150 h i będzie wiadomo juz wszystko-duelundom i trafom wystarczy 250-300 h i już

No to ten co to od Niego kupił pewnie teraz dobrze się poczuł...

wszystko się ułoży.

Myslę,że naprawde dobrze sie poczuł ten co to sprzedał)

Użytkownik sly30 dnia 19.06.2014 - 14:34 napisał

''Myślę, że jak zaciśnie zęby to może podbije Skandynawię... :-)''

Ktoś tu już próbował w 2007 r., z Amplifonem WT40 zaszaleć w Danii... :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png

Sylwek

"Starcie Tytanów"

Jeden duży,drugi mały ;)

Ukryta Zawartość

post-4406-0-08169900-1403619095_thumb.jpg

post-4406-0-45087900-1403619112_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

A ja cię....super!! Te Spartakusy wyglądają czadowo a najlepsze, że w sumie nie są wielkie, raczej zgrabne.

Sly możesz zrobić parę fotek swoich monobloków Amplifona.

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

hmm....to byłoby trudne ale może Stasiu zrobi. On rzeczy niemożliwe robi na dziś, z wirtualnej rzeczywistości.... :-)

A tak na serio to monobloków jeszcze nie ma. Integra GM70 pełni u mnie tym czasową rolę stereofonicznej końcówki mocy.

I będzie punktem odniesienia do dalszych testów kolejnych monobloków.

hmm....to byłoby trudne ale może Stasiu zrobi. On rzeczy niemożliwe robi na dziś, z wirtualnej rzeczywistości.... :-)

A tak na serio to monobloków jeszcze nie ma. Integra GM70 pełni u mnie tym czasową rolę stereofonicznej końcówki mocy.

I będzie punktem odniesienia do dalszych testów kolejnych monobloków.

Nie masz, nie masz ale zdjęcia mógłbyś wkleić i koniecznie film z youtube!

A ja cię....super!! Te Spartakusy wyglądają czadowo a najlepsze, że w sumie nie są wielkie, raczej zgrabne.

Zgrabniutkie :).

Na żywo wyglądają obłędnie,zdjęcie słabo to oddaje.

Co za czasy...

Zawsze myślałem, ze zgrabniutkie, to powinny być babeczki, a piece przypominać żelbetonowe kloce, a tu patrz.., jest odwrotnie:)

A dzwiek w odniesieniu do Reymio?

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Integra GM70 pełni u mnie tym czasową rolę stereofonicznej końcówki mocy.

to wywal potka - tam siedzi chyba zwykly niebieski alps

to wywal potka - tam siedzi chyba zwykly niebieski alps

Jest odkręcony na max i steruje preamp. Nic nie będę wywalał. Docelowo na 55m2 i tam muszą być monobloki choć ten Amplifon spokojnie daje radę z 2m Utopiami.

A dzwiek w odniesieniu do Reymio?

O dźwięku za kilka dni jak się osłucham :).

Zawsze myślałem, ze zgrabniutkie, to powinny być babeczki

Tylko do pewnego momentu,w pewnym wieku stwierdzisz,że babeczki są przereklamowane,i

więcej radości daje męski wypad na rowery,albo dobre jedzenie w świetnej knajpie ;).

Tylko do pewnego momentu,w pewnym wieku stwierdzisz,że babeczki są przereklamowane,i

więcej radości daje męski wypad na rowery,albo dobre jedzenie w świetnej knajpie ;).

Jak to czytam to pałka mięknie, osobiście polecam bardziej ekstremalne sporty min warcaby i bierki... a pod stołem striptizerki :)

Co za czasy...

Zawsze myślałem, ze zgrabniutkie, to powinny być babeczki, a piece przypominać żelbetonowe kloce, a tu patrz.., jest odwrotnie:)

Zgrabniutkie Babeczki jak niemieckie cebuleczki)............co kto lubi do wyboru,do koloru-co nie?

SA,

Ja tam lubię też zgrabniutnie buteleczki, przynajmniej od czasu do czasu:)

Stefek,

Prawda, tylko o tych kompanów do roweru ciężko, więc napawam się tą zgrabnością na lewo i prawo:)

Nawiasem, nie muszę się za bardzo rozglądać, bo rośmie mi dziecię zgrabne, a i moja niczego sobie:)), a że do czasu.., no cóz - ja już też nie pierwsza świeżynka:)

W sumie, to z czasem ważniejsze "oparcie" niż te stringi:)

Ps. Ciekwym opinii vs Reimyo za parę dni.

tylko o tych kompanów do roweru ciężko

Ja wprawdzie nie jeżdżę,ale mam takich harpaganów u siebie na tenisie,co potrafią najpierw polecieć parę tysięcy kilometrów,a potem śmigać w pięknych miejscach ogromne ilości kilometrów :)

Ps. Ciekwym opinii vs Reimyo za parę dn

Pierwsza noc nieprzespana.

Muszę przyznać,że te Thraxy po kilkugodzinnym zaaklimatyzowaniu się w moim pomieszczeniu grają po prostu obłędnie.

Czyżby zmiany?:))

Jeszcze Kiuchi gotów się obrazić:)

Z drugiej str, wiadomo, czasem te pierwsze odczucia bywają łudząco lepsze, więc jak piszesz, trza się parę dni osłuchać.

Ale co tam, to wiesz doskonale.Przecie nie będę uczył ojca dzieci robić:)

Ja slucham i slucham i jakos nie moge pozbyc sie wrazeni, ze to bardo bliskie prawdziwemu dzwiekowi i jakos duzo podkolorowania na tej lampie nie slysze:) Uwazam zreszta, ze kazdy klocek jak nie dodaje troche kolorytu to go zabiera i idealnie nigdy nie bedzie, trzeba poprostu zrobic swoj dzwiek.

No i dzwiek sie nie nudzi ani troche, a to juz kilka miesiecy:)

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Uwazam zreszta, ze kazdy klocek jak nie dodaje troche kolorytu to go zabiera i idealnie nigdy nie bedzie, trzeba poprostu zrobic swoj dzwiek.

Dokładnie o to chodzi - dżwięk ma się podobać słuchającemu a pieprzenie o naturalnym dźwięku jest b. zabawne.

Chodzi chyba tylko o to żeby wytłumaczyć sobie i innym ,że pomimo tego ,że sprzęt nie gra może najlepiej ale za to " zajebiście naturalnie" ;)

Dokładnie o to chodzi - dżwięk ma się podobać słuchającemu a pieprzenie o naturalnym dźwięku jest b. zabawne.

Chodzi chyba tylko o to żeby wytłumaczyć sobie i innym ,że pomimo tego ,że sprzęt nie gra może najlepiej ale za to " zajebiście naturalnie" ;)

No nareszcie ktoś podał złota sentencję ,choć szkoda ,że tyle piany ubito dotychczas.

....i wiele jeszcze bedzie bite:)

Gość passer

(Konto usunięte)

"... jak nie dodaje ... to go zabiera ..."

Czyli gdzieś jest ten stan "zero" - neutralny/naturalny.

Dźwięk ma się podobać, a pieprzenie o tym, że lampa jest lepsza od tranzystora jest b.zabawne / i odwrotnie /.

"Czyli gdzieś jest ten stan "zero" - neutralny/naturalny."

Tylko kto go wskaze i na jakiej podstawie?

Jak przeciez na nawet na zywo akustyka pomieszczenia powoduje, ze Ci sami artysci na tych samych intrumentach zabrzmia inaczej,,,

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.