Skocz do zawartości
IGNORED

Starcie Tytanów….najlepsza lampa SE w bi-ampingu z tranzystorami

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

Czyżby zmiany?

Zobaczymy,jak Sylwek nie kupi,to ja kupię ;).

pierwsze odczucia bywają łudząco lepsze

Pierwsze były wczoraj,teraz już na spokojnie,po nocnym słuchaniu i dzisiejszym porannym,mogę tylko potwierdzić,to fenomenalne granie :).

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Pozostaje pojechać Bareją.....Dudała, co tu się dzieje w imię Ojca i Ducha Świętego?....Zmiany, zmiany, zmiany!!

Gdyby 10 lat temu ktoś powiedział mi, że najlepsze wzmacniacze lampowe to będzie polski Amplifon i Thrax z....Bułgarii to nieźle bym się ubawił ze śmiechu! Ale czasy się zmieniają. 20 lat temu LG, wtedy Gold Star czy Samsung to na rynku video był szajs. A dziś to potęgi.

Dlatego nic mnie już nie zdziwi.

Do tej dwójki pewnie dołączy Kondo ze swoimi nowymi monosami Kagura i taka to będzie topowa trójka w świecie mocnych lamp SET.....Amplifon, Kondo, Thrax....może jeszcze Absolare.

Thrax z....Bułgarii

Jakość wykonania,dbałość o szczegóły,po prostu piękne urządzenie.

Warto chociażby pooglądać :).

Ale niewielu wie, że za Thraxem stoi duża, poważna firma działająca w wielu branżach, a dział audio to dodatek dla właścicieli, którzy są pasjonatami audio. Przy ich firmie i potencjale finansowym to wiele znanych nam firm audio z zachodu to biedne firemki garażowe... :-)

No ciekaw jestem jak to zagra u Ciebie.

Inne,dużo większe pomieszczenie,z Focalami i innymi źródłami :).

Gość passer

(Konto usunięte)

Kto?

Zgodnie z "myślą" o pieprzeniu to my sami.

Zgodnie ze swoimi upodobaniami / gustami / modą / zdaniem kumpli lub sąsiadów, ale zawsze ( mam nadzieję ) jest to nasz wybór.

Zatem zgodnie z "myślą" o pieprzeniu proponuję na tym forum przyjąć hasło:

Dość pieprzenia, przecież potrafisz to zrobić Sam.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Do tej dwójki pewnie dołączy Kondo ze swoimi nowymi monosami Kagura i taka to będzie topowa trójka w świecie mocnych lamp SET.....Amplifon, Kondo, Thrax....może jeszcze Absolare.

Sylwek tych szmaciarzy z Absolare nie zaliczałbym do grona firm audio.

Co najwyżej do grona cwaniaczków rodem z Ankary.

Nawet jakby dawali teraz swoje wzmacniacze za darmo to bym nie wziął.

Kozy wypasać na prerii powinni a nie handlem się zajmować.

Dość pieprzenia, przecież potrafisz to zrobić Sam.

Czy to zadnie ma podwójne znaczenie? ;)

Bo jak się tak nad tym przez chwilę zastanowię to jednak wybieram pieprzenie. Samemu to raczej nie chętnie ...

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Nie miałem styczności z Absolare w kwestii handlu. Rozumiem, że był problem ze ściągnięciem demo?

Sylwek, ta "firma" to jakaś ściema.

Niby sprzęt produkują w USA a tak na prawdę to w USA nic o tym nie wiadomo.

Niby mają dealerów w kilku krajach ale oni też nic nie wiedzą na temat tej firmy.

Ich holenderski przedstawiciel niby jest ich serwisem ale chyba też nie do końca tak jest.

Jak chciałem sprowadzić ich urządzenia na odsłuch to szef firmy niejaki Kukuryku czy jak mu tam było zaczął coś bredzić , czy ja w ogóle wiem jaki to jest drogocenny sprzęt jaka wyrafinowana konstrukcja i czy w ogóle stać mnie żeby taki sprzęt kupić bo jak chcę odsłuchac to mogę przylecieć do Turcji.

W sumie to blisko więc zastanawiałem się czy nie wskoczyć do tramwaju i śmignąć do Turcji :)

W drugiej rozmowie coś tam zaczął mamrotać o jakimś dealerze w Polsce , z którym rozmawiają i już za chwileczkę już za momencik piątek z Pankracym zacznie sie kręcić ... i tak minął rok i nic dalej nie wiadomo.

Ta firma to jest po prostu kpina i ściema. Za żadne pieniądze bym tego nie kupił .

Dla mnie temat zamknięty.

W USA wiadomo, wiadomo. Jest tam znane i dobrze oceniane. Miałem nawet ofertę. Ale jeśli tak podchodzą do klienta to trzeba ich wykreślić z listy oczekujących… :-)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Może i sprzęt jest "znany" - powiedzmy ,że jest.

Ale ja rozmawiałem zarówno z ich przedstawicielstwem w USA jak i z ich salonem firmowym i to była komedia.

Wyglądało to tak jakby mieli sami problemy z tym skąd ten sprzęt się tam bierze i kto go produkuje.

Oczywiście skierowano mnie do pana Kukuryku a ten pieprzył jak potłuczony (patrz powyżej).

Dawno nikt mnie tak nie podkurwił jak ten cwaniaczek z bąbką w nosie.

Jak nie wierzysz to sam zadzwoń i spróbuj się z nimi dogadać.

Viel Spass ! ;)

Gość passer

(Konto usunięte)

Jarek, podwójne znaczenie (?), no nie;). To tylko wniosek z poprzednich wypowiedzi

:).

Określenie - naturalność dźwięku czy prezentacji muzyki przez sprzęt ma sens. Jest tylko subiektywnym elementem naszego odbioru. I w takin kontekscie jest sens o nim mówić.

Jarek, podwójne znaczenie (?), no nie;). To tylko wniosek z poprzednich wypowiedzi

:).

Określenie - naturalność dźwięku czy prezentacji muzyki przez sprzęt ma sens. Jest tylko subiektywnym elementem naszego odbioru. I w takin kontekscie jest sens o nim mówić.

Dokladnie.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

No ciekaw jestem jak to zagra u Ciebie.

Inne,dużo większe pomieszczenie,z Focalami i innymi źródłami :).

Sly

Nie kupuj tego bardzo Cie proszę,bo do Stefka mam blisko na odsłuchy,a Twoich focali i tak nie pociagnie,także nie kupuj-toz to bułgarskie jest)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

<p>A co ? Nie chcieli wypożyczyć za kaucją ?

Gościowi słowo "Kaucja" może kojarzy się negatywnie z kaucją sądową ? ;)

Tego nie wiem ale nawet za kaucją nie chciał nic wypożyczać bo już ma dealera w Polsce.

Znaczy się tak mu się coś marzyło w tym czasie.

Z tego co wiem to ten dealer olał go ciepłym moczem w kolorze tęczy jak porozmawiał z nim i posłuchał tak jak ja jego opowieści.

Brak słów.

Kerem Kücükaslan oprócz Absolare jest też właścicielem Echole.

Przecież pisałem ,że Kukuryku czy jakoś tak podobnie ;)

Dokładnie o to chodzi - dżwięk ma się podobać słuchającemu a pieprzenie o naturalnym dźwięku jest b. zabawne.

Chodzi chyba tylko o to żeby wytłumaczyć sobie i innym ,że pomimo tego ,że sprzęt nie gra może najlepiej ale za to " zajebiście naturalnie" ;)

Z hybrydy tego co chcesz osiągnąć nigdy nie będziesz miał.............więc po co te pieprzenie)

A te thraxy spartacusy bym se kupił,ale mam lepsze monobloki-więc nie kupię ich bo Bułgaria to cygański kraj i chcą za nie tyle co Cygan za matkę)

220000 PLN z pre..........za tyle to system się składa z dwoma świetnymi żródłami.

Poproszę do mnie z tym na porównanie-wszystko się wyjaśni.

Sly

Nie kupuj tego bardzo Cie proszę,bo do Stefka mam blisko na odsłuchy,a Twoich focali i tak nie pociagnie,także nie kupuj-toz to bułgarskie jest)

Hehe....jak nie pociągnie....jak pociagnie! Amplifon pięknie ciągnie, a te Spartacusy są jeszcze mocniejsze.

Widzę,że trójkąt bermudzki się normalnie zrobił............i to prawie na Bałkanach............będzie wojna)

Ypsilon-Grecja

Absolare-Turcja

Thrax-Bułgaria

Zobaczymy,pożyjemy...........ma ktoś wnętrze tych konstrukcji?

Powierzchownie są ładne,natomiast diabeł jest ukryty w środku)

Hehe....jak nie pociągnie....jak pociagnie! Amplifon pięknie ciągnie, a te Spartacusy są jeszcze mocniejsze.

Obawiam się o ich moc-będziesz wiedział jak sprawdzisz-bo moc mocy nie równa.Jak porównasz to napisz jak było)

Ostatnio był odsłuch moich gm-70 i VTL-a 450 MKII...i właściciel vtl-a był zdziwiony,ze mają one 300w,a moje tylko 48w-i grały wiele dynamicznej i

barwniej zarazem.

Obawiam się o ich moc-będziesz wiedział jak sprawdzisz-bo moc mocy nie równa.Jak porównasz to napisz jak było)

Ostatnio był odsłuch moich gm-70 i VTL-a 450 MKII...i właściciel vtl-a był zdziwiony,ze mają one 300w,a moje tylko 48w-i grały wiele dynamicznej i

barwniej zarazem.

Czy ktos juz wjechal do ciebie z tym nowym Amplifonem i porownal jak to sie ma do twoich wzmacniaczy lampowych?

barwniej zarazem.

W trybie triodowym toto ma 225W, biorąc pod uwagę charakter lamp 6550 to VTL nie ma czego szukać przy dobrze zaaplikowanej GM70.

Czy ktos juz wjechal do ciebie z tym nowym Amplifonem i porownal jak to sie ma do twoich wzmacniaczy lampowych?

Mirek Stary już zamówił Amplifona i będzie miał Swojego na jeszcze większym wypasie jak Sly. Będzie lepszy potencjometr RK50 i lampy wejściowe WE437A oraz nowe trafa. Cena ponoć 70k.

to ten niebieski alps u sly-a to jednak prawda ?

Nie mam pojęcia, nie zaglądałem w bebechy. Sly używa zewnętrznego pre więc u niego potek nie ma wpływu. Najlepiej posłuchać wzmacniaczyk to sam sobie zdanie wyrobisz.

Napisałbym coś, ale się wstydzę, bo nie mam Amplifona, ani nic na GM 70, dobrze, że chociaż mam się czego napić;-)

P.S. chyba trzeba tego posłuchać, bo szum taki, że nawet na wieś doszły słuchy...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.