Skocz do zawartości
IGNORED

Starcie Tytanów….najlepsza lampa SE w bi-ampingu z tranzystorami

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

Podtrzymuję ofertę porównania u mnie. Pan Andrzej może też się pojawić. Zawsze jest mile widziany. Może nawet będzie miał już swoje monobloki, choćby w wersji przedprodukcyjnej. To przy okazji byśmy co nieco posłuchali. Hotele w pobliżu są, lodówka podwójna, napoje...Absolutnie też są, więc decyzja należy do was.

Załatwcie ta czarną skrzynkę bo znów nici z recenzji.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Byly 3 niezalezne osoby ale jak widac nie chca sie wtracac, czesc z Nich nie pila:)

Oki ja uciekam nad Baltyk. Milej niedzieli!

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

MPW miały być lekarstwem na niewygrzana średnicę niestety pacjent przerósł ich możliwości, teraz Piotrek będzie je respirował :)

Panowie było ciut kłótni,zacietrzewienia,ale wszyscy chyba sie lubimy...........poza jakimiś ludżmi wtrącajacymi tu swoje pięć groszy bez potrzeby.

Kolumny Szymona to naprawdę klasa w wykonaniu-w brzmieniu potrzeba im jeszcze w/g mnie czasu i tez cierpliwości-spoko damy radę.

Wzmak Amplifona zagrał u mnie jak zagrał -nie spodziewalem się w tym względzie zadnych rewelacji-gdybym go miał u siebie ze dwa tygodnie-

wtedy można by spasowac system wiele lepiej.

Kolumn nie podlączaliśmy -bo wszystko byłoby za szybko,za duze zamieszanie,spokojnie na wszystko będzie czas.

bYĆ MOŻE W INNYCH WARUNKACH MOJE MONOBLOKI ZAGRAJĄ GORZEJ-CZAS POKAŻE.

POZDRAWIAM WSZYSTKICH IDE NA RYBY.

Mam prośbę do producenta Amplifona:

Proszę powiedzieć czym powinny cechować się kolumny, aby połączenie ze wzmacniaczem było optymalne (cechy konstrukcyjne, brzmieniowe itp.).

Z jakimi kolumnami wzmacniacz grał testowo na etapie przedprodukcyjnym?

Z jakimi innymi kontrukcjami lampowymi, z podobnego pułapu cenowego, był konfrontowany (nie pytam o wynik tych sparingów)?

Rozumiem, iż najlepiej utrzymywać, że jest to uniwersalna konstrukcja i bardzo dobrze brzmiąca, ale chyba ma jakąś historię za sobą, jeśli idzie o losy w rękach producenta. Proszę uchylić rąbka tajemnicy i zdradzić, jak wyglądało od kuchni dzieciństwo i drastanie tej konstrukcji. To mogą być cenne uwagi dla osób, które chcą go ponownie wystawić na nagły zgon.

Na nagły zgon? WLM ty masz problem chyba sam ze sobą. Co ciebie tak boli? Nie możesz znieść, że u nas robi się dobre wzmacniacze? To dlatego wypisujesz mi na priv.to co wypisujesz? Nie mogę zacytować ale podaruj sobie. Skup się na własnym "zgonie" i własnej "katastrofie".

Nie za dużo wymagasz WLM i czym w zamian jesteś w stanie się podzielić?

Sporo znajdziesz tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

sly30, właściwie wszystko napisałeś pod swoim nickiem, co ci napisałem na początku w PW :)

Możesz mnie cytować, masz pozwolenie. Nie zapomnij dodać, że to w obronie Amplifona.

Ludzie, porażkę nazywa się porażką. To się stało.

Garażowa wydmuszka zagrała lepiej niż Tytan sprawdzony w top-high-endowym systemie.

Czy to nie jest prawda?

Teraz jest pytanie co tak naprawdę jest wydmuszką?

Wolałbym, aby nie był to Amplifon. Sukces trzeba przygotować, bo tylko porażka sama przychodzi.

Jeśli ktoś o tym nie wie, to kończy się to, jak 18-go. A szkoda.

Tylko, że to nie jest prawda. Nie byłeś przy tym to co ty możesz wiedzieć? Ludzie którzy słuchali mają inne zdanie. U Starego na Thielach Amplifon się nie wpasował i zagrał z mniejszym wypełnieniem. I to ludzie napisali. A u Szymona było odwrotnie, co też napisał. Te jak nazywasz garażowe wydmuszki nie zagrały z jego kolumnami. I tyle. Amplifon poradził sobie znacznie lepiej.

U mnie mój Amplifon daje sobie radę bardzo dobrze, co potwierdza też kilka innych osób. Nie wiem czy zagra lepiej, czy gorzej niż MPW a może tylko nieco inaczej ale nie ma opcji, że nie wpasowuje się w system. Ale jakimiś dziwnym trafem tak bardzo tobie zależy żeby nie doszło do takiego porównania? Dlaczego? Dlaczego tak bardzo zniechęcasz mnie do takiego odsłuchu porównawczego? Co tak ciebie boli? Dlaczego tak bardzo nie lubisz tej firmy? Cieszy ciebie, że nie wpasował się w Thiele i wolałbyś żeby tak zostało. Tak to wygląda.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Niby dorośli, doświadczeni faceci... :)

Jajka ogolić i do szkoły specjalnej sie udajcie.

Wstawcie do mercedesa skrzynie biegów od bmw i ruszajcie w drogę... jeśli ktoś zrozumiał aluzję.

Jeśli mnie coś boli, to tylko wygrana takiego zarozumialca, jak stary audiofil.

I wygra drugi raz, dlatego odradzam zawody.

Podkreślasz, że dla ciebie Amplifon, to wzmak tymczasowy, więc na wyniku konfrontacji ci nie zależy. Gorszej sytuacji dla producenta nie można sobie wyobrazić.

I co ma mnie boleć, jak nie mam w tej całej zabawie żadnego interesu? Pomyśl.

Bawię się dobrze. I tyle.

No nie wiem czy nie masz żadnego interesu. Sukces innych bardzo boli wielu rodaków, a nic tak nie cieszy jak czyjaś porażka.

Faktycznie u mnie Amplifon GM jest tymczasowo ale też przez to mogę sobie pozwolić na obiektywizm. Wiem jak ten wzmacniacz gra i wiem, że może stawać w konkury z najlepszymi. Wynik końcowy nie jest przesądzony ale na pewno nie będzie wstydu. Tyle, że warunki muszą być względnie obiektywne i równe dla takiego porównania.

Natomiast co do wygranej Starego Audiofila to chyba nie doczytałeś ze zrozumieniem wcześniejszych postów? U niego w jego systemie, jego wzmacniacze wypadły lepiej i to prawda ale w innym systemie, u Szymona, co zresztą Szymon napisał, te same wzmacniacze poniosły porażkę.

A mnie cieszy to, że mamy w naszym kraju zdolnych konstruktorów. Uważam, że pan Andrzej niepotrzebnie angażuje się w jakiś odsłuchy. Podobnie jak pan Waldemar powinien zachować dystans do tej całej dziwnej sytuacji. Panowie najważniejsze, że oba wzmacniacze grają dobrze, ba nawet bardzo dobrze. I po co ten cały szum każdy może wybrać co mu bardziej pasuje i to jest najważniejsze.

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Byłoby jak mówisz, gdyby ktoś wcześniej nie twierdził, że jakiś wzmacniacz nie ma żadnej konkurencji - w swoich i dużo wyższych pieniądzach.

Nastąpiła weryfikacja stanu rzeczy i wyszło co wyszło. Przynajmniej na dziś.

Filozofia i ogólniki na plan dalszy - spotkanie miało jasno określony cel. To fakt niezbity.

Gratulacje dla starego audiofila - zaprosił, ugościł, cieszy się z pokonania przeciwnika. Gratuluję.

Podtrzymuję ofertę porównania u mnie. Pan Andrzej może też się pojawić. Zawsze jest mile widziany.

A ja,a ja tez się moge pojawić?...............czy jestem u Ciebie mile widziany?

A porażki w innym systemie też pogratulujesz?... :-)

I nadal uważam, że Amplifon nie ma konkurencji w nawet 2x wyższym pułapie cenowym markowych,firmowych produktów.

Jeśli mnie coś boli, to tylko wygrana takiego zarozumialca, jak stary audiofil.

Bawię się dobrze. I tyle.

Czy jesteś mądrym człowiekiem-czy rozkapryszonym młodzieńcem?

Nie znasz mnie a oceniasz poprzez pryzmat wpisów-to jest śmieszne i nieuczciwe brak w tym klasy.

Czym się bawisz?

Sylwek, szkoda pary na taką dyskusję ... druga odsłona u Ciebie i zobaczymy jak wypadną obie konstrukcje.

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

A ja mam wrazenie, ze kolega od WLM chce tylko potrollowac, dlatego nie wiem czy jest sens cokolwiek odpisywac, jak mozna ciagle pieprzyc o jakis porazkach, zwyciestwach i innych pierdolach .I trzeba miec tupet, zeby MPW nazywac wydmuszkami, i to z pozycji kogos kto.... no wlasnie kogo, kim ten ktos jest, bo moze czegos nie wiem?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Moje gratulacje nic nie znaczą, ale jak wyjdziesz zwycięsko z potyczki, to przygotuję okazjonalne gratulacje w formie załącznika i wkleję w ten wątek. Zrobię to ładnie. To obietnica, której z przyjemnością dotrzymam.

To oczywiście słowa do sly30 i szczerze trzymam kciuki.

Macie racje. WLM ma przyjemność w dokopaniu Amplifonowi. Na oczy go nie widział, nie mówiąc o słuchaniu ale nie może znieść myśli o jego sukcesie. Sam zresztą napisał, że wolałbym aby ten sprzęt okazał się wydmuszką. Z jakiegoś powodu nie może zdzierżyć bytności tego sprzętu na rynku.

Ja podtrzymuje swoje stanowisko, możemy posłuchać u mnie i akurat u mnie nie będzie ustawionego meczu, w którym trzeba dokopać z góry upatrzonemu pretendentowi. Będzie uczciwie.

No i nie ma co się licytować co lepsze I udowadniać tego na siłę , zwłaszcza że porównanie dotyczy produktu firmowego do DIY...po co? Niestety od pewnego momentu mam wrażenie , że komuś zależy na deprecjacji Amplifona, w związku z bardzo przychylnymi opiniami na forum, I nagle mamy odsłonę forsowania produkty DIY...? Ktoś chce dowalić producentowi, który płaci podatki itp. czy producentowi przy okazji dokopywania osobom, które mają zbyt entuzjastyczne wpisy korzystne dla Amplifona. Może się mylę ale powoli wygląda to z boku na marketingową przepychankę zawoalowaną w przyjacielskie odsłuchy. Mimo mojej całej sympatii dla MPW, zawsze będę stawał po stronie polskiego producenta, który z przyczyn obiektywnych ma pod górkę w tym kraju anty raju dla przedsiębiorców, a DIY mimo wszystko nie ma nic do stracenia a wiele do zyskania w przeciwienstwie do Amplifona.

MPW są bdb, ale w moim przypadku zostały zastapione przez kilka firmowych konstrukcji, które nie grały na pewno gorzej tylko inaczej. Pozwolę sobie na trochę prywaty, ale taki mało znany u nas Allnic, którego też już nie mam grał ze wszystkimi swoimi ułomnosciami pod wieloma względami wg mnie lepiej niż MPW.

Dlatego nie ważne które konstrukcje w opiniach zakochanych w nich zwollenników są niby najlepsze I miażdżą ale co komu pasuje.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Tak sobie czytam tą całą dyskusję i zastanawiam się do czego sensownego ma ona doprowadzić.

To ,że kilku panów (chłopców) fajnie się ze sobą bawiło i to bez towarzystwa tancerek erotycznych jest super .

Jeżeli taki miał być cel tego spotkania to jak wynika z wpisów wypadło znakomicie.

Nie wiem do końca czy dobrze zrozumiałem ale wynika jednak ,że chodziło o coś zupełnie innego tyle tylko ,że nie do końca wiadomo o co konkretnie.

Jeżeli chodziło o wytypowanie najlepszego wzmacniacza na naszej planecie , który powinien wszystkim się podobać i do tego zagrać każdą muzykę w dowolnym systemie to chętnie poczekam na wyniki tego quizu.

Czy wyniki będą podane oficjalnie ogólnoświatowej opinii publicznej a jeżeli tak to kogo wytypowano na przewodniczącego komisji weryfikacyjnej?

Proszę na bieżąco informować o postępach prac komisji.

Miłej zabawy.

pozdrawiam.

Przeciez oczywistym jest, ze z pewnymi kolumnami jeden zagra lepiej, drugi gorzej, i na odwrot, o czym tu w ogole gadac, trudno jednak zaprzeczyc, ze obydwie konstrukcje sa wybitne.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Sam zresztą napisał, że wolałbym aby ten sprzęt okazał się wydmuszką.

Gdzie to napisałem?

stary audiofil od lat narzuca swoją konwencję - dla niego coś jest "naj" i koniec. Bez mojego udziału została ona przyjęta. Zaskakujące jest w tej sytuacji obrażanie się na rzeczywistość.

A jeszcze bardziej doszukiwanie się dodatkowych intencji, gdy relacjonuje się wyłącznie fakty. Które w każdej chwili może potwierdzić kilka osób. Kto staje do wyściugu, to musi go obchodzić, na którym miejscu dobiega do mety. Ktoś wspominał o kolarstwie. To był trolling.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.