Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator DSD DAC

marslo

Rekomendowane odpowiedzi

wielki ekran gdzie człowiek ma 5m a pies 2m?

Idziesz i siedzisz dwie godziny,oglądasz film i masz być pod wrażeniem przez ten czas.

Nie wiadomo co było,gdybyś musiał siedzieć tak osiem godzin :)

Dlaczego nie robią koncertów tak by gitara były 1:1?

Ja w zasadzie chodzę tylko na takie koncerty,gdzie gitara,to gitara a nie wiosło od kajaka :)

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

No nie wiem... Z dwojga złego chyba jednak wolę jak wszystko jest mniejsze niż w rzeczywistości (np. kiedy słucham na monitorkach), ale mam wycyzelowany i "dopieszczony" każdy szczegół - niż jak wokalistka ma usta wielkości umywalki... ;-)

Pewnie, że można i tak tylko to jest zaprzeczenie idei koncertów, tak czesto przywoływanych tu jako wzorzec do którego należy dążyć. Nawet koncerty bez prądu są z reguły na podwyższeniu i juź samo to powiększa wszystko. Podobnie z kinem. Jeśli wybór jest taki jak twój, to chodzenie do kina jest bez sensu... :-) o gustach to wiadomo....mnie natomiast mały dźwięk nudzi. Po chwili nie chce mi się już słuchać. To musi być przedstawienie, które wciąga, a mały dźwięk nigdy mnie nie wciąga.

To jest wszystko kwestia gustu. Mnie się akurat podoba granie z dużym wokalem. A jak wokalistka ma jeszcze duży biust, to już jest mega super;-)

Mino wszystko, to wolę większy biust niz wielkę gębę ;)

Kolejny amerykanski fan Lampiego pisze o dsd tak :

A Lampi DAC equipped with DSD is the cherry on top of a giant sundae. Simply breathtaking in realism. Voices just float in their own space. Uncanny comes to mind. I've refrained from discussing specific recordings but I have got to mention one: Elvis Presley: 24 Karat Hits in DSD. Simply put, I've never heard a recording like this. A must have even if you're not an Elvis Fan. Once you've heard Crying in the Chapel, In the Ghetto, or Love Me Tender you are certain to be a DSD fan and once you've heard these tunes on a Lampi DAC you'll be PayPaling the Lampizator guys.

Cala jego historia , audiofila o 40 letnim stazu, o przejsciu z analogu do lampizatora Big 7 z modulem dsd tutaj :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Na marginesie - czy jakikolwiek inny czysto polski produkt hifi cieszy sie taka estyma na swiecie?

A na naszym forum jakos brak entuzjazmu, eufemistycznie rzecz ujmujac.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Konto w trakcie usuwania

W Polsce ciągle CD jest najlepsze ;-)

I niektórzy koledzy z forum za wszelką ceną nas w tym utwierdzają.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

W Polsce ciągle CD jest najlepsze ;-)

I niektórzy koledzy z forum za wszelką ceną nas w tym utwierdzają.

Tak czytam te twoje wpisy i zastanawiam się, czy przypadkiem tu nie chodzi o kasę? Opcja, że CD gra dobrze nie jest w twoim interesie.

Za to przekabacenie ludzi na pliki daje tobie szanse na pozyskanie klientów na twoje komputery do plików. Sam gram i z plików i z CD. Trudno więc nazwać mnie obrońcą CD. Kiedyś odbierałem ciebie jako audiofila. Później okazało się że tak do końca nie jest i próbujesz na tym zarabiać, co nie jest niczym złym, ale zmienia trochę perspektywę patrzenia na twoje wpisy. U Rocha miał być wspaniały debiut twojego grającego komputera. Wyszła z tego klapa czemu nie zaprzeczyłeś. Ale już na AS to miała być rewolucja! Z tego co czytam i słyszę od ludzi to też słabo. Z wielkiej rewolucji wyszedł marny show. Teraz ma być kolejne podejście u Rocha gdzie będzie wiele osób, więc trudno posądzać wszystkich o zaślepienie. Ale już ciebie strach obleciał. I nie jedziesz tam. Dla mnie wygląda to lipnie z twojej strony.

Ale już na AS to miała być rewolucja!

..na AS2014 grało nieżle-biorąc pod uwagę warunki.Wiele dużo droższych i bardziej obcmokanych urządzeń zrobiło klapę.W zamyśle,miała to być,zapewne ``rewolucja`` w podejściu do zestawienia systemu.Na jakimś średnim poziomie cen.Sposób prezentacji został wybrany w nieprzemyślany sposób.

A Lampiego grało dobrze,zaskakująco dobrze-w pewnym momemcie zacząłem słuchać płucami.........lol...

Powtórzę swój post z wątku WIMP:

Doceniam dobre CD. Dla mnie taki ARC CD8 gra rewelacyjne ! Słuchałem wielu innych drogich CD/SACD i bardzo mi się podobało. Sam miałem Musical Fidelity SACD.

Niestety po tym jak go sprzedałem długo nie mogłem dojść z powrotem do tego poziomu grania. Dopiero zabawa w zaawansowane transporty PC pozwoliła osiągnąć ten pułap i radość ze słuchania muzyki.

Nie przekreślam CD jako nośnika muzyki.

Pliki nie grają lepiej od CD. Grają tak samo. To te same dane. Wszystko zależy od transportu. Nawet nie od DAC. Być może od pewnego pułapu cenowego nie jest to tak oczywiste. Powyżej pewnego pułapu większość starych zabawek (myślę o CD) dobrze gra i trudno z nimi konkurować ;-) Poziom jest naprawdę wyśrubowany.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

ja jestem fanem CD i w pliki prędko nie wejdę ale jestem ciekawy czy za 3-4 tysiaki kupię napęd CD, który zagra jak składak Piopio?

Jeżeli są takie napędy to gdzie je można kupić?

Gość cybant

(Konto usunięte)

ja jestem fanem CD i w pliki prędko nie wejdę ale jestem ciekawy czy za 3-4 tysiaki kupię napęd CD, który zagra jak składak Piopio?

Jeżeli są takie napędy to gdzie je można kupić?

Lector 06t....zagra lepiej i to znacznie...

składak Piopio ...tfu

Ja bym raczej nazwał swój produkt: wysokiej klasy serwer muzyczny ... w chińskiej cenie ;-)

Gość cybant

(Konto usunięte)

składak Piopio ...tfu

Ja bym raczej nazwał swój produkt: wysokiej klasy serwer muzyczny ... w chińskiej cenie ;-)

Weź wyjdź na zewnątrz , ochłoń i przeczytaj raz jeszcze co napisałeś...

Lector 06T jako napęd rozumie?

Nie jako całość...za 3-4 tys . i Daca możesz sprzedać...

Albo takie..

http://www.audio-markt.de/_markt/item.php?id=6748054166&audioauktion=77966f096b743bc9c92f8abee878240e

Weź wyjdź na zewnątrz , ochłoń i przeczytaj raz jeszcze co napisałeś...

Żartuję sam z siebie. To źle ?

Lector 06T jest odtwarzaczem CD i chyba piłą musiałbym oddzielić napęd od daca ;)

Jak znam życie odtwarzacze CD mają po macoszemu traktowane wyjście coax. Niby czemu w Lectorze miałby być inaczej?

Gość cybant

(Konto usunięte)

Lector 06T jest odtwarzaczem CD i chyba piłą musiałbym oddzielić napęd od daca ;)

Jak znam życie odtwarzacze CD mają po macoszemu traktowane wyjście coax. Niby czemu w Lectorze miałby być inaczej?

Ale dlaczego koniecznie musisz mieć napęd...?

Proszę bardzo Audiomeca Mephisto ;)

Wszystko zależy od transportu. Nawet nie od DAC.

Piopio no daj już spokój, przestań tworzyć fakty. Sam szukam teraz dac'ka i cały czas napotykam Twoje wpisy w tym stylu w wątkach o dac'kach. Załóż może swój wątek z transportem. To świetny pomysł na sprzedaż transportu stwierdzić, że zagra z nim tak samo dac za 1tyś jaki i za 10tyś. Już widzę zadowolonych posiadaczy tanich dac,ków mówiących o hi-endzie. No i porady w stylu - kup transport Piopia jakiegoś dac'ka za 1tyś, bo nie ma sensu inwestować w dac'ka. Wyjdzie taniej efekt ten sam. Dobre psychologiczne zagranie, żeby nie powiedzieć cwane zagranie .... ;-)

Do tego zawsze pojawia się zn21 i wzmacnia Twój przekaz.

Litości Panowie....

O ile byłem bardzo ciekawy tego urządzenia, to teraz pali mi się tylko światełko ostrzegawcze...

"To co teraz, ha?"

Lector ma zajefajny napęd CD za jedyne 11.999 zł ... wierzę, że zagra jak marzenie ...

Gość cybant

(Konto usunięte)

Lector ma zajefajny napęd CD za jedyne 11.999 zł ... wierzę, że zagra jak marzenie ...

Nie wiem jak gra transport, miałem natomiast TL 7 i słuchałem 0,6 naprawdę to jest świetne granie ..

Z drugiej ręki 0,6 kosztuje 3-4 tys. 7 ka ok.6-7 tys.

Ciężko o coś lepszego w tej cenie.

O ile byłem bardzo ciekawy tego urządzenia, to teraz pali mi się tylko światełko ostrzegawcze...

Wiem, że moje tezy są śmiałe ... ale dlaczego od razu je odrzucać ?

Proszę wypróbuj. Nic Cię to nie będzie kosztować. No koszt kuriera.

Potem będziesz mógł napisać, że jestem naciągaczem albo rewolucjonistą. W zależności od tego jak wypadnie test.

Kolega zn21 słuchał mojego transportu, podobał mu się ale nie jest zainteresowany zakupem - woli CD. Pisze tylko to co usłyszał.

Niestety jak się okazuje "branża" automatycznie wyłącza wiarygodność branżysty. Zamyka mu usta. Szkoda.

Tak własnie jest.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.