Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator DSD DAC

marslo

Rekomendowane odpowiedzi

ja nie wierzyłem w transporty i długo wykorzystywałem zwykły player CD. Pokaz Piopio uświadomił mi, że to ważny element z tym, że ja kieruje moje zainteresowanie na tradycyjny transport CD.

Dedykowany transport CD tylko wchodzi w grę, pełne odtwarzacze to za duże ryzyko.

Sly 30 - jaki napędy CD polecasz, mogą być z ładowaniem płyt od góry?

Gość rochu

(Konto usunięte)

ja jestem fanem CD i w pliki prędko nie wejdę ale jestem ciekawy czy za 3-4 tysiaki kupię napęd CD, który zagra jak składak Piopio?

Jeżeli są takie napędy to gdzie je można kupić?

EAD T-1000 kupiony za tysiaka, do tego zegar za parę stówek.

Porównywany z transportem Piopio 1 do 1 dał radę a nawet był lepszy.

Resztę doczytasz tutaj:

http://www.audiostereo.pl/spotkanie-w-krakowie-lista-obecnosci_23857.html/page__st__5400?do=findComment&comment=3234562

Gość rochu

(Konto usunięte)

ten EAD T-1000 nawet sensownie wygląda. Jest problem z kupieniem optyki jakby padał?

Szukać to chyba tylko na ebay?

Z tego co sie orientowałem, dawce można dośtac stosunkowo łatwo bo PEA1030 był stosowany w wielu tańszych Pioneerach.

Porównywany z transportem Piopio 1 do 1 dał radę a nawet był lepszy.

WOW !

To przecież najwyższa rekomendacja ! EAD T-1000 uważany jest za bardzo dobry transport CD. Widziałem go na ebay za 999$.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Weź wyjdź na zewnątrz , ochłoń i przeczytaj raz jeszcze co napisałeś...

Nie jako całość...za 3-4 tys . i Daca możesz sprzedać...

Albo takie..

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Grzesiek,

AN cd3, oraz cd3.1x to świetne cd godne polecenia.

Tej konkretnej sztuki z audiomartkt prosze jednak nie kupować, a dlaczego to zapraszam na PW.

Ukryta Zawartość

----------------------------------------------------

ja nie wierzyłem w transporty i długo wykorzystywałem zwykły player CD

Duży błąd!!

A ten EAD (miałem) jest średni, Wadia 3200, Transporty Audiomeki, czy Thety to dużo wyższy poziom (w sensownej cenie S/H)

Nowa Wadia kosztowała 2500$ ... nie może być zła ...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Gość Roxi

(Konto usunięte)

Osobiście wcalę się nie dziwię, że komputery i streamery mają tylu przeciwników. Niestety ten Daphile zachwalany ma sporo ograniczeń. Nie widzi plików iso, wybranych DAC, konieczność konfiguracji przez sieć itd. Gotowe i zamknięte rozwiązania przy tym to bajka. Akurat tak się złożyło, że kupiłem teraz nowego maca i nie da się tego bez optymalizacji słuchać. Chamska cyfra.

Piopio nie zrobił nic rewolucyjnego, bo taka prawda. Na forum jest wielokrotnie opisywanych dużo bardziej zaawansowanych projektów. Złożył jednak parę klocków w całość przy dobrym stosunku jakość cena i dobrze to gra. Początkujący z niego branżysta i zamiast zachęcać, to zniechęca czasem, ale efekt o którym pisze faktycznie ma miejsce. Sebna, Elberoth, Szymon itd chyba również stawiają ma PC, bo jest dużo lepszy stosunek jakość cena z możliwością rozbudowy o kolejne ciekawe rozwiązania. Dobre transporty oparte na CD są bezpieczniejszymi rozwiązaniami i jak ktoś nie ma tej żyłki ciekawości i chęci rozwoju, a bardziej ceni klasyczne rozwiązania, to PC serwer nie jest dla niego. Jak to zazwyczaj bywa na forum wnoszące coś wpisy giną w biciu piany. Było już o tym nie raz. Ten PC transport gra faktycznie jak jakiś dobry analog :)

tylko ciężko to kupić :(

Obawiam się że w dzisiejszych czasach bardzo ciężko znaleźć dedykowany transport dobrej jakości poniżej 15-20k PLN.

A może coś takiego ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) [1]

Ukryta Zawartość

Tylko po co od razu transport?

Jest sporo przyzwoitych odtwarzaczy CD na rynku.

Też tak sadzę, ale jak rozumiem zn21 nie chce rezygnować z DAC Lampizatora. Ja też przez kilka lat męczyłem się, szukając "taniego" dobrze grającego transportu , ale to były złudzenia. A skończyło się na Reimyo, niestety taka jest rzeczywistość...

Jakiego watku sie otworzy, zaraz pojawiaja sie wpisy wyznawcow religii " cd ponad wszystko ".

Zalozcie prosze watek o wyzszosci grania z cd i tam sie wzajemnie w tej wierze umacniajcie, a nam zainteresowanym lampizatorem i/lub graniem z plikow dajcie juz spokoj prosze.

Konto w trakcie usuwania

Gość jt211

(Konto usunięte)

Tylko najsmieszniejsze jest w tym to ze moje rewelacje po kilku latach sie sprawdzaja...:D.

DSD w moim mniemaniu jest standartem na tyle zlym ze nie sposob sie pomylic, DSD to poprostu odsluch muzyki przez gesta szmate i jeszcze ze specyficzna maniera ;)

Stasioup a mógłbyś nam rozwinąć następujący temat ?

Precepcja szumu Singera i jego wpływ na Lampi DSD którego w

pokoju nie ma.

PAX Panowie, nie róbcie z wątku śmietnika !

Proszę Moderację o przeniesienie wpisów Fundamentalistów

i Rycerzy Krucjaty przeciwko lub za, do wątku PCM vs. SACD ... Dziękuję. :)

Duży błąd!!

A ten EAD (miałem) jest średni, Wadia 3200, Transporty Audiomeki, czy Thety to dużo wyższy poziom (w sensownej cenie S/H)

Tyle że Ty miałeś chyba seryjny, a tu do porównań został wykorzystany jakiś modyfikowany.

Na marginesie - czy jakikolwiek inny czysto polski produkt hifi cieszy sie taka estyma na swiecie?

A na naszym forum jakos brak entuzjazmu, eufemistycznie rzecz ujmujac.

Mam u siebie Lampiego Amber DSD-only. To najtańszy DAC Fikusa. Mam wersję podstawową ze zwykłymi kondensatorami, i już gra to naprawdę bardzo dobrze, ale z finalnymi ocenami poczekam aż Łukasz dostarczy mi wersję 'full wypas' - z lampami NOS, dławikami, kondensatorami Jupitera itd:

_N0P6451.jpg

Jak tak dobrze gra to na zwykłych kondach po złotówce, to po wymianią kilku elementów ma to moim zdaniem szansę zagrać wybitnie.

Jedyny problem to pliki DSD - jak się nie ma Aurendera, to jest to droga przez mękę (na chwilę obecną, Jriver nie widzi mi na przykład jako całych albumów plików dff, a SACD ISO nawet nie wspominając).

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Jak tak dobrze gra to na zwykłych kondach po złotówce

Te dwa duże są po złotówce? to załatw nam trochę.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Na zdjęciu jest wersja full wypas - jak widać z Duelundami.

Duelund-Coherent-Audio-RS-Capacitor-01-250.jpg

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Na zdjęciu jest wersja full wypas - jak widać z Duelundami.

Ukryta Zawartość

O nawet porządek w kablach jest; po prostu sukces!

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Jedyny problem to pliki DSD - jak się nie ma Aurendera

Elb,

Ile Ty sie bedziesz jeszcze meczyl ?:)

Moj dsd only dac jest na Duelundach i NOS'ach, gra naprawde bardzo powaznie,choc ma "mikra"cene jak na hiend. Po dluzszym obcowaniu z dsd sklaniam sie nieco do opinii Stasia , ze PCM jest jednak wierniejsze.

Nie az tak bardzo, zeby zrezygnowac calkiem z daka Fikusa, ale jednak to bedzie tylko nisza dla mnie, a nie glowne granie.

Namacalnosc dzwieku i szczegolnie przestrzen - wybitne , jednak bas i kontury dzwieku sa zbyt obciazone znieksztalceniami w stosunku do hires pcm , przynajmniej moim zdaniem.

Zastrzegam sie, ze to nie jest jeszcze moja finalna opinia na 100 % - sluchanie na zmiane winyla, dsd i pcm daje zaleznie od dnia, pogody i nastroju rozne wyniki :)

Konto w trakcie usuwania

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.