Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator DSD DAC

marslo

Rekomendowane odpowiedzi

kiedyś nie było takich chorych cen jak teraz, ludzie nie płacili za klocek tyle co za nowy samochód,

W tym masz rację. Obecna polityka cenowa jest chora. Sprzęt 10x droższy, a "tylko" 2-3x lepszy….Ale jednak lepszy.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Co to znaczy poeksperymentować?

To oznacza nic innego jak wsadzić np. w miejsce jakiejś lampy 12AX7 Sovteka lampę np. 12AX7 Raytheon , Dario Miniwatt czy inną (tutaj wpisz nazwę) itp.itd.

Sam wiesz ,że lampa lampie nie jest równa ;)

Jarek,

Co do Metronome, to znalazlem nasza dyskusje sprzed poltora roku.

Strony 33-35 w Twoim watku o dakach, polowa sierpnia 2013 roku.

Podobal mi sie , zonie jeszce bardziej. Jego glownym mankamentem bylo slabe usb, Kamil sugerowal, ze z firmowym napedem cd gra lepiej. Uwazalem ,ze w stosunku do Fontanny to krok w bok, a nie do przodu.

Uznalem ,ze wymiana s10 na w20 zamiast Fontanny na c8 dawala mi wiekszy przyrost jakosci dzwieku w systemie.

No i chcialem grac pliki, a nie cd i to sie nie zmienilo.

Jarek do Polski do lasu to możesz iść na spacer tylko uważać aby nie wejść w gówno.

Na jagody jeżdzi sie do Szwecji-tam w trzy miechy zarabiasz 12-16 usd na czysto

Zbierasz dziennie 70-120 kilo jagód-płaciły po 14 koron ,a na koniec 19 koron za kilo.

Skup prowadzi..........Polka jest to 800 km od Sztokholmu,a maliny żólte 35-40 koron.

Zbieranie jest tam gdzie chcesz-bez pozwoleń,trza uważać na misie i leśne pieski)

Co to znaczy poeksperymentować?

Wartość lamp niemalże jak wartość daczka.

Ech ludzie zejdżcie na twardy grut-bo na razie bagno,a to jest niebezpieczne niesłychanie.

Ja tak sobie mysle, ze moglbys pomoc Panu Waldkowi rozwinac dystrybucje jego monoblokow, sadze ze maja potencjal, na forum sa o nich dobre opinie. Moze przy Twojej pomocy odniosa podobny sukces do Lampizatora?

Powaznie mowie.

Konto w trakcie usuwania

Dużo Lampizatorów jest na rynku wtórnym. Nawet kilka sztuk Big7.

Arek,

Badz rzetelny-10/sztuk z tego duzo to lampy i lampucera za $200 i nawet jakis marantz z lampucera.

A teraz policz ile Big 7 sprzedaja w U$A i wyobraz sobie glebokosc tego rynku.Wielce pouczajace sa rowniez fora amerykanskie.Kiedys to sledzilem,bo interesowal mnie sukces Fikusa,ktory znany jest juz chyba w calym swiecie.Od jakiegos czasu ma agenta w U$ ale i w UK.

Az cieplo sie robi czytajsc te opinie.A na te opinie Fikus zapracowal nie tylko jakoscia dzwieku ale i poprzednia jego dzialalnoscia na swoim blogu.Kiedys kupowalem poweramp Rotel Michi od Irlandczyka z zach wybrz.Na tlf z Polski powital mnie 'Pass my sincere regards to your Lucas!" Nic tu dodac.Czapka z glowy podsiebiernie.

Gość jt211

(Konto usunięte)

To oznacza nic innego jak wsadzić np. w miejsce jakiejś lampy 12AX7 Sovteka lampę np. 12AX7 Raytheon , Dario Miniwatt czy inną (tutaj wpisz nazwę) itp.itd.

Sam wiesz ,że lampa lampie nie jest równa ;)

Jarek ja bym zapytał czy Big7 dla Ciebie był grany i jak długo.

Nówka może grać inaczej jak wygrzany egzemplarz.

Chodzi głównie o kondy albo trafa wyjściowe zależy co tam będzie.

Najlepszym przykładem są choćby kolumny Sonus Faber Electa Amator I. Onegdaj kosztowały bodajże 12 tys. zł, a obecnie widziałem na allegro w opcji "kup teraz" za 14.900 zł. To oczywiście jakaś choroba, gdyż kilka lat temu dało się je kupić za 8 tys. zł.

Tomek to nie choroba ... to jakaś patologia i naiwniactwo. Nie wierzę, że jakiś audiofil kupi te Electy za ceny proponowane przez tego sprzedawcę. Nowe z podstawkami kosztowały ok 14 - 15 kzł. W Łodzi jest też sprzedawca, który wystawia "jednynki" za ok 11,7 kzł. Realna cena tych kolumn w idealnym stanie to max 9,5 - 10 kzł. Z drobnymi defektami to poziom 8-9 kzł. Próba wykorzystania legendy tych monitorów powoduje, że niektórym się wydaje, że mogą podbijać ceny jak za ultra rzadkie lampy NOS. Zobacz ile ostatnio na Alledrogo pojawiło się Audio Vintage urządzeń (w większości szrotów) w cenach z sufitu. To jakaś masakra.

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jarek ja bym zapytał czy Big7 dla Ciebie był grany i jak długo.

Nówka może grać inaczej jak wygrzany egzemplarz.

Chodzi głównie o kondy albo trafa wyjściowe zależy co tam będzie.

Józek jak rozmawiałem dzisiaj z P.Fikusem to twierdził ,że ma kilka gotowych dac - ów , które są grane w pokoju do testów.

Zakładam ,że ma urządzenia demo w każdej wykonywanej przez niego konfiguracji , co też potwierdził.

Poza tym skoro zajmuje się produkcją urządzeń domyślam się ,że wie o tym aby wysłać do mnie urządzenie "wygrzane".

Poczekajmy.

pozdr.

Podobal mi sie , zonie jeszce bardziej.

Czy wiesz ,że kobietom się nie odmawia? ;)

Może trzeba było posłuchać żony , w końcu to płeć piękna ;)

Jego glownym mankamentem bylo slabe usb, Kamil sugerowal, ze z firmowym napedem cd gra lepiej.

Tak zdaje sobie z tego sprawę ,że USB jest kiepskie.

Ale po pierwsze ja nie gram z plików z kompa a po drugie USB wcale nie jest panaceum na dobry dźwięk wbrew temu co twierdzi się tutaj na forum.

Wszystko zależy jak dane wyjście jest wykonane.

Tak Kamil nie kłamał , z firmowym napędem jest znacznie lepiej.

Słuchał u mnie tego dac - a z kilkoma playerami , transportami plików i wie co mówi.

Ja z resztą pisałem o tym również wielokrotnie na forum.

Jeżeli podłączyłeś jakiś napęd plików (S10) po USB do C8 to nie wiesz jak ten dac tak na prawdę potrafi grać ;)

Po tym co napisałeś o rzekomym braku rozdzielczości domniemam ,że tak właśnie zrobiłeś.

Niestety ....

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Tomek to nie choroba ... to jakaś patologia i naiwniactwo

Raczej cwaniactwo sprzedających;-)

Ale sam znam osobę, która ma u siebie kilka kompletów tych kolumn i traktuje je jako lokatę kapitału;-) Rynek zweryfikuje kto ma rację.

Naped w wielu sytuacjach potrafi byc wazniejszy niz sam DAC to moze byc nawet 60-70% wraz z kablem. Oczywiscie jesli mamy dobre wejscie SPDiF czy tez USB wplyw zrodla na jakosc dzwieku maleje, ale w wiekszosci sprzetow zawsze jest bardzo wazny. Czesto tez jest tak ze sam DAC po wpieciu innego zrodla moze grac drastycznie inaczej.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Po dzisiejszych odsłuchach CD ARC z wymienionym zegarem (na Tent Labs) dochodzę do wniosku, że przede mną jeszcze długa droga... A już myślałem, że mam system prawie skończony... ;-(

Po dzisiejszych odsłuchach CD ARC z wymienionym zegarem (na Tent Labs) dochodzę do wniosku, że przede mną jeszcze długa droga... A już myślałem, że mam system prawie skończony... ;-(

Jak sam zaczniesz nagrywać płyty to będzie dalej znaczyć że jeszcze szukasz ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

W roli realizatora czy barytonu? ;-)

Pewnie ze producenta! Dalej będziesz musiał płacząc wykładać kasę ;)

Jeżeli podłączyłeś jakiś napęd plików (S10) po USB do C8 to nie wiesz jak ten dac tak na prawdę potrafi grać ;)

Dla scislosci, nie po usb, bo to w ogole nie gralo , tylko po BNC i po AES/EBU, nie zwrociles uwagi. Miedzy S10 a C8 bylo BADA usb . S10 plus Bada usb to b.dobry transport cyfrowy imo, niewiele ustepujacy W20.

Konto w trakcie usuwania

Ustępujący W20 ? A to jest w ogóle możliwe ? ;)

Jarek nie graja pojedyncze klocki , grają całe systemy :)

Ja tak sobie mysle, ze moglbys pomoc Panu Waldkowi rozwinac dystrybucje jego monoblokow, sadze ze maja potencjal, na forum sa o nich dobre opinie. Moze przy Twojej pomocy odniosa podobny sukces do Lampizatora?

Powaznie mowie.

Niestety nie jestem branżystą

Wyobraż sobie,że akurat monobloki Pana Waldka na lampie gm70 te które akurat posiadam są świetne-nie znam lepszych.

Twój Ayonek Krossfajerek przy nich to zabaweczka jest,a Lampizator to następna zabaweczka.

Kapujesz o czym piszę?...........nie sądż mnie tylko kiedyś gdzieś posłuchaj gm70 mpw-bo mamy inne wyobrażenie o właściwym graniu.

Marslo a ja sądzę,że dla Ciebie pojęcie h-end jest obce,a nawet to jakaś czarna magia jest-tak twierdzę i z tego się nie wycofuję.

Wiesz każdy oprócz wydanych pieniędzy powinien mieć nie rozgrzana głowę,a za tym idzie też dobry słuch-jak z tym u Ciebie jest?

Ciebie to polubiłem,a Twoje sprzęciory jakoś nie mogę polubić,ale za to lubię Cię czytać z otwartą gębą-piszesz takie ciekawe rzeczy

Ayon i Lampizator już odniósł sukces-tak samo jak na niwie audio Twoja osoba jest postacią bardzo barwną.

Gdybym miał Ayona wypędziła by mnie z domu żona,a jak bym przyniósł na odsłuch Lampizatora...........to aż nie chcę kończyć.

W audio należy brać dla siebie do systemu sprzęty firm znamienitych,a nie robić za testera,a pieniążków wydałeś niemało,a nawet sporo.

Osobiście jestem pasjonanatem audio-wiem co dobrze może zagrać,natomiast nie zgodzę się być królikiem doświadczalnym.

Pieścisz system tak samo jak żonę?)....Ja tak czasami nawet system więcej jak zonę,ale proporcje staram się zachować.

Wiesz czasem wydaje mi się,że Lampizator i Ayon to Twoje następne żony dałbyś się za nie pochlastać-tak o nie walczysz-spójrz w ich wnętrze)

A wiesz,ze w piątek był u mnie Włodek-ten Pan co wystawiał się na AS 2013 i 2014 z Lampizatorem-dziś natomiast słuchaliśmy u mnie

daczka z dsd lampizatora i gra to dość cherlawo-nastąpiło obniżenie kolosalne jakości przekazu,a urządzenia mam klasowe dobrane z

wielką starannością-także nie mów mi,ze lampizator to jest to..............dla mnie nie jest-spróbuj coś innego jak możesz..

Przekonałem się sam........nie tylko sam jakie niekorzystne zmiany wprowadza w system-degraduje brzmienie-instrumenty tracą swa prawdziwą

barwę,pogrubia ,podkolorowuje,brak mu neutralności i naturalności.

Mariusz nie masz właściwych kabli-to zapomnij o pięknym graniu-to podstawa hajendu jest na dzień dzisiejszy.

Były u mnie osoby dość znane na forum-może one coś jeszcze od siebie dodadzą

Niestety nie jestem branżystą ...

Ale na lobbystę się nadajesz znakomicie ;).

BTW powyżej powinieneś napisać, że U CIEBIE Lampizator nie zagrał dobrze itd. jw. W Twoim dopracowanym, referencyjnym systemie, używając Twojego określenia. Co nie znaczy, że w innym systemie nie zagra dobrze, bardzo dobrze, a może nawet wybitnie. Na tym polega zabawa w klocki audio. Nie ma klocków najlepszych, nie ma systemów najlepszych, są tylko ludzie, którzy mają swoje wyobrażenia ;).

Jesteś jutro ... upps, dzisiaj na Wolumenie?

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Stary przesadzasz. Nie było tak źle, szczególnie, że za napęd tzn. transport robił koń co to uwiązany do dyszla ciągnął ten wóz. A jak zagrało flamenco i ten koń zaczął tupać to było aż słychać jak się klepka rusza w parkiecie. Tzn. w parkiecie na płycie a nie u Starego. Bo Stary to ma normalnie dywan i klepki u niego nie słychać. Nawet jakby koń tupał. A ta klepka miała jakąś taką dziwną barwę. Może taka sucha była a może to ten Lampizator nie miał jednak takiego wypełnienia. Ale generalnie drive nie był zły. I w Rocku i kwartecie smyczkowym też. No i dobrze, że ten koń tupał bo to jednak pomimo wszystkiego dało jakieś takie wypełnienie no i dół tzn. bass. Mowię tak to wszystko na 100% bo tak było.

Co było transportem dla DACa i z czym był porównywany - co Ci normalnie służy za źródło i transport?

Pozdrawiam

“With age comes wisdom, but sometimes age comes alone.”

― Oscar Wilde

Stary przesadzasz. Nie było tak źle, szczególnie, że za napęd tzn. transport robił koń co to uwiązany do dyszla ciągnął ten wóz. A jak zagrało flamenco i ten koń zaczął tupać to było aż słychać jak się klepka rusza w parkiecie. Tzn. w parkiecie na płycie a nie u Starego. Bo Stary to ma normalnie dywan i klepki u niego nie słychać. Nawet jakby koń tupał. A ta klepka miała jakąś taką dziwną barwę. Może taka sucha była a może to ten Lampizator nie miał jednak takiego wypełnienia. Ale generalnie drive nie był zły. I w Rocku i kwartecie smyczkowym też. No i dobrze, że ten koń tupał bo to jednak pomimo wszystkiego dało jakieś takie wypełnienie no i dół tzn. bass. Mowię tak to wszystko na 100% bo tak było.

No przecież nie może napisać, że coś zagrało lepiej niż element jego referencji. To by było niepolitycznie i nie wychowawczo ;).

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Twój Ayonek Krossfajerek przy nich to zabaweczka jest,a Lampizator to następna zabaweczka.

Sluchales Big7?

Jaki masz teraz system cyfrowy odniesienia do ktorego dokonujez porownan?

-instrumenty tracą swa prawdziwą

barwę,pogrubia ,podkolorowuje,brak mu neutralności i naturalności.

To prawda, ale nie wiem do jakiego DAC-a sie odnosisz.

Co było transportem dla DACa i z czym był porównywany - co Ci normalnie służy za źródło i transport?

Pozdrawiam

Transportem tak jak napisał Arek był koń,całe szczęście,że nie nosił podkowy

Transportem tak jak napisał Arek był koń,całe szczęście,że nie nosił podkowy

No i pozniej dziwisz sie ze masz problemy w moderacji jaki i w stosunkach z ludzmi na forum. Jak grzecznie Cie pytaja to kultura wymaga aby grzecznie odpowiedziec, jesli juz odpowiadasz, a nie stosowac trolling.

Gdybym miał Ayona wypędziła by mnie z domu żona

pierwszy trolling

Ayon to Twoje następne żony dałbyś się za nie pochlastać-tak o nie walczysz-spójrz w ich wnętrze)

drugi trolling

Twój Ayonek Krossfajerek przy nich to zabaweczka jest

trzeci trolling w jednym poscie w watku o lampim dsd.

SA , jestes niereformowalny, nastepny taki wpis i w tym watku nie bedziesz juz pisal , zebys potem nie mial pretensji.

A co do Lampizatora i dsd to posluchales raz z przypadkowego transportu i juz ferujesz kategoryczne sady ?

" CO TY WIESZ O PLIKACH ,STARY ?"

Badz raz powazny.

Konto w trakcie usuwania

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.