Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator DSD DAC

marslo

Rekomendowane odpowiedzi

O zdjęcia urządzeń audio prosiłem. Tylko proszę radiostacji i innej łączności nie wklejać.

Arton, sorry, ale męczysz konia i śmiecisz w wątku. Załóż sobie swój, o militariach i tam dokazuj. :)

A co do powątpiewań o militarność komponentów, to oczywiście, że są takie, wykonane z dużą precyzją,

czasami z rzadkich metali, minerałów, kompozytów - tam gdzie liczy się niezawodność, solidność i najwyższa

do osiągnięcia jakość - koszt jest sprawą trzeciorzędną.

Sprzęt audio Hi-End do zastosowań militarnych to oczywiście bzdura, ale jak już koniecznie musisz,

to poczytaj :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Czy ja jasno się nie wyrażam? Nie. Zdjęcia wyrobów poproszę.

Ukryta Zawartość

Widać VISHAY Dale CMF55,....

Ukryta Zawartość

System gra dobrze, albo nie....

Czy ja jasno się nie wyrażam? Nie. Zdjęcia wyrobów poproszę.

lampy elektronowe, zobacz jakie testy musiały przejść, aby mogły być stosowane do celów wojskowych.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Arton zamiast sapać w kółko o tym samym kup sobie może taki elementarz.

Tam znajdziesz może jakieś zdjęcia :

http://www.amazon.com/Handbook-Vacuum-Techniques-Military-Electronics/dp/193493948X

Odciągając uwagę - szybki konkurs bez nagród. :)

Jak myślicie, jakiego playera to specyfikacja ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak jak próbowałem przekonywać wcześniej (lecz zostałem zakrzyczany), Lampi już dawno nie wygląda jak na wklejanych tu zdjęciach. Od pół roku wszystkie przetworniki lampiego, od Ambera do Golden Gate, robione są już na płytkach PCB.

Poniżej rozbierane zdjęcia mojego Big 7 gen 5:

6o5aei.jpg

CMbAbw.jpg

ZBEFgH.jpg

AdLWNM.jpg

QrO9RG.jpg

4NkarL.jpg

M4znU3.jpg

FCsrv1.jpg

LQ3YuR.jpg

i pilot:

appletv_remote.jpg

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

wszystkie przetworniki lampiego, od Ambera do Golden Gate, robione są już na płytkach PCB.

Fajnie, ale to argument dla malkontentów i zaglądających pod maskę estetów. :)

Fachowiec i tak wie, że najlepszy montaż to "punkt - punkt" , a czasami płyta PCB wymusza

bezkonfliktowe prowadzenie ścieżki na wielokrotnie dłuższe dystanse we wrogim środowisku.

Płyta unifikuje i bardzo ułatwia pracę montażyście - dzięki temu złoży 5 a nie jeden i dzięki temu

można liczyć na gruntowną obniżkę ceny końcowej ! He,he,he - sam się uśmiałem.....

BTW

Rozwiązanie konkursu dot. w/w specyfikacji - to kieszonkowy Fiio X3K - świat oszalał ! :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie mogę się z tym zgodzić. Płytki drukowane, szczególnie te wielowarstwowe, dają na przykład znacznie więcej opcji prowadzenia masy.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Nie mogę się z tym zgodzić. Płytki drukowane, szczególnie te wielowarstwowe, dają na przykład znacznie więcej opcji prowadzenia masy.

Najlepsze są płytki miedziane wytrawiane z grubą ścieżką i montażem punkt-punkt-taka prawda.-to działa,ale nie wiesz dlaczego i tak.

Wolałbym się nie urodzić, niż narażać potencjalnych użytkowników na ryzyko rozczarowania własnościami urządzenia, które proponuje.

Jeśli to już jest wszystko, co do zaproponowania ma reprezentant jak rozumie 36 milionowego narodu w tej specjalności, to pozostaje szczerze współczuć rodakom!

IIIRP w pełnej krasie, to wynik Waszej polityki, tego ciągłego pompowania się towarzystwa wzajemnej adoracji i tępienia zdrowej tkanki.

Normalny zdrowy człowiek, specjalista, zbudowałby urządzenie, którego obraz wnętrza mógłby zostać oprawiony w ramki i powieszony na ścianie w salonie jako dekoracja.

.......

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Dla tego ze będzie to elektronika dwóch prędkości lub cen (zakupu i sprzedaży)

Pan Jaromir Waszczyszyn za dużo niższe pieniądze w swoich urządzeniach się nie pieprzył wszystko było w srebrze i to GRAŁO! No ale tu cięcia budżetowe, deski podłogowe, chińskie płytki plastikowe no i masówka! 114 DAC sądząc po numerze od początku firmy.

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Ukryta Zawartość

Dla tego ze będzie to elektronika dwóch prędkości lub cen (zakupu i sprzedaży)

Pan Jaromir Waszczyszyn za dużo niższe pieniądze w swoich urządzeniach się nie pieprzył wszystko było w srebrze i to GRAŁO! No ale tu cięcia budżetowe, deski podłogowe, chińskie płytki plastikowe no i masówka! 114 DAC sądząc po numerze od początku firmy.

Pan Jaromir umie z pewnoscia zrobic bardzo dobre urzadzenia, ktore w swoim czasie mnie interesowaly.

Jednak w odroznieniu od Lukasza Fikusa przyjal zly model biznesowy i skutek jest taki, ze tych wybitnych urzadzen za gruba kase nie mozna posluchac przed ewentualnym zakupem.

Mozna krytykowac lampizatora za rozne rzeczy, ale z modelelm biznesowym trafil w 10. Zrobil tani jak na amerykanskie warunki dac klasy "komercyjne DIY" i skupil sie na promocji na najwiekszym rynku na swiecie.

Produkt sie przyjal i zarobione na etapie wstepnej akumulacji pieniadze sa inwestowane w rozwoj i profesjonalizacje firmy.

Chapeau bas.

Ukryta Zawartość

Konto w trakcie usuwania

Ja jestem tym frajerem i moge Cie zapewnic, ze nie czuje sie w zaden sposob oszukany.

Moj dsd dac daje dzwiek klasy stojacego obok niego La Fontaine, za ktorego dalem ok 8 razy wiecej.

Z krytykami lampiego jest ten problem , ze wiekszosc z nich nie sluchala urzadzenia, o ktorym jest ten watek.

Z ciekawosci spytam - kolega sluchal?

Konto w trakcie usuwania

Pan Jaromir umie z pewnoscia zrobic bardzo dobre urzadzenia, ktore w swoim czasie mnie interesowaly.

Jednak w odroznieniu od Lukasza Fikusa przyjal zly model biznesowy i skutek jest taki, ze tych wybitnych urzadzen za gruba kase nie mozna posluchac przed ewentualnym zakupem.

Mozna krytykowac lampizatora za rozne rzeczy, ale z modelelm biznesowym trafil w 10. Zrobil tani jak na amerykanskie warunki dac klasy "komercyjne DIY" i skupil sie na promocji na najwiekszym rynku na swiecie.

Produkt sie przyjal i zarobione na etapie wstepnej akumulacji pieniadze sa inwestowane w rozwoj i profesjonalizacje firmy.

Chapeau bas.

Mnie interesuje żeby to dobrze grało i nie kopało choćby jak ten słynny Marancunio ś.p. kolegi Senicza.

Zamiast dębowego parkietu lepiej paliła by się Włodka Senicza słoma :)

Czy gaśnica też jest w środku ?

114? Moja szostka z przed poltora roku miala numer 486..

Numeracja się obniża,czyżby regres i efekt wyrzucania elementów elektroniki z toru o czym pisze Marslo?

Ukryta Zawartość

Ten z numerem 1 będzie pewnie wersją dopuszczoną do masowej produkcji ce znaczkiem CE TUV ,i.t.d, i.t.p. oczywiście po tym jak wcześniej wyrzuci się dębowy parkiet a wstawi porządny niepalny sandwich może nawet w kooperacji z firmą krajową Pro Audio Bono?

Dla czego nie?

Niech każdy robi to na czym się najlepiej zna lub co mu najlepiej wychodzi!

Ukryta Zawartość

Rafaell,

Audiofil powinien umiec dobrze sluchac w taki razie , ponawiam pytanie, umiesz?

Czy tylko klepac w klawiature?:) to zart oczywiscie, troche zlosliwy, przyznaje.

Konto w trakcie usuwania

Rafaell, sluchales?

Super Biga nie słuchałem ale kontynuuję wątek zamknięty poprzez chamskie chwyty poniżej pasa elberotha !!!

Ukryta Zawartość

Czy wyroby Lampizatora można zaliczyć do klasy Hi-End?

Oczywiście może ten elberoth sobie blokować kolejne 10 osob w swoich watkach ale to ma działanie wręcz odwrotne. Przypomnę że np mnie zbanował za to ze mu zwróciłem uwagę że dawanie ogłoszenia o sprzedaży lustrzanki w wątku o he he "nirvanie" , jest co najmniej niestosowne!

Ukryta Zawartość

No ale tu cięcia budżetowe, deski podłogowe, chińskie płytki plastikowe no i masówka! 114 DAC sądząc po numerze od początku firmy.

Z całą pewnością, opcjonalny moduł regulacji głosności jest tym miejscem, gdzie należy umieścić numer seryjny urządzenia.

To podobnie jak w samochodach, gdzie jak wiadomo - numer VIN umieszcza się na opcjonalnym szyberdachu. Z tego względu, część aut pozbawiona jest numerów seryjnych. Nie ma szyberdachu = nie ma numeru VIN.

#Eureka #AleJestemBystry #MyślenieNieBoli #JaTylkoNiosePomoc

Numeracja nie idzie w dol, teraz jest w okolicy 660. Ponawiam pytanie Marslo, sluchales??

Mój ma numer 709. Naniesiony trwale na tabliczce znamionowej z tyłu.

Gość jt211

(Konto usunięte)

Rafaell,

Audiofil powinien umiec dobrze sluchac w taki razie , ponawiam pytanie, umiesz?

Czy tylko klepac w klawiature?:) to zart oczywiscie, troche zlosliwy, przyznaje.

Mariusz w całym tym kwiku na temat Lampiego słuchanie własnouszne :>) to

najmniej znaczące problemo :>) Problemo to Elb + Lampi !!!

Rafaell....To wszystko jasne...ja np. Twoich kabelkow nie sluchalem, jak bys sie czul gdybym pisal ze sa chujowe, tylko na podstawie zaslyszanych i przeczytanych plotek oraz faktu ze robi je jakis forumowy guru dywanowy...bo przeciez zapewne nie masz technologii i mozliwosci Tary czy Cardasa. Twoje kable mozna zaliczyc do klasy highend?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.