Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator DSD DAC

marslo

Rekomendowane odpowiedzi

A co z tym polskim transportem o ktorym bylo glosno kilka miesiecy temu? Nie pamietam nazwy ale mial byc pogromca Aurendera...

Panowie zdecydowali się zainwestować i napisać własną aplikację linuxową (jak Aurender czy Auralic) zamiast polegać na gotowych rozwiązaniach. Projekt zapewne więc sie trochę odwlecze w czasie, choć cały 'hardware' już gotowy.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Jeszcze doleje oliwy do ognia: Opinia z wczoraj...

"Well I've had this DAC for just over a week now and it's been running constantly with no stop. It has about 200+ hours on it now and while I was sitting here doing nothing, waiting for some file transfers, I decided to crank up volume. It's been running in the background the whole time.

Listening to some 70's rock, I can't believe the clarity and transparency this thing has. I know with some 70's rock the sound isn't that great sometimes. Most of the time it's pretty homogenized with not much separation between instruments and such.

Listening to Boston, Dylan, CCR and such I can't believe how much this DAC has improved since the first inception that I reviewed months ago. I listened some to it last weekend and I'll tell you the truth. I wasn't really impressed. It was good, but no where near the PBD or PS Audio. I'm listening to it now and it's a total transformation! This is certainly the best DSD I've heard from any DAC! Again, on 70's rock, sometimes the guitars can wear on you and the vocals, especially on Boston, can become strident. Now they take on a roundness that will only encourage you to turn it up!! The snare has snap, the bottom end bass guitars have a clear beginning and end and not lost in the kick drum. You can hear a definite separation between the two. I particularly listened to the cymbals. I know they can get lost in the hiss and sibilance but not with this DAC.

On Dylan, I feel some of his music can become pedestrian and boring. Not with the Lampi. I've been listening to "Blonde on Blonde", "Nashville Skyline", "Oh Mercy", "Love and Theft" and "Planet Waves". Dylan is exciting again. I'm enjoying my server much better. It's definitely closer to tape, but with the convenience of digital.

Bruce A. Brown

Puget Sound Studios

Stereomojo reviewer

Seattle, WA

Panie Łukaszu czy to Pan?

Jesli tak to serdecznie witamy:)

Juz to czytałem, teraz będę musiał poprawić mój angielski, żeby obronić tezę, ze dsd dac brzmi lepiej ,niż analog:)

Konto w trakcie usuwania

Nie wiem czy widzieliscie ale jest takze opcja zamowienia wersji AMBER PCM, montaz na plytce PCB (cena wyjsciowa 1200 euro) z dodatkowym modulem DSD za doplata 1100 euro, lub sam AMBER DSD za doplata 700 euro. To juz grubo ponizej bariery 10k zlotych..

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Najs! Tansze produkty sa bardzo wazne jako ze pozwalaja mlodszemu (czytaj na dorobku) i mniej doswiadczonemu klientowi wciagnac sie w marke. Takze gratuluje. Zasugerowalbym tylko popracowac nad strona www ze strony organizacyjno wizualnej. Merytorycznie jest idealnie ale nowy klient bedzie czul sie lekko zaglubiony.

Nie wiem czy widzieliscie ale jest takze opcja zamowienia wersji AMBER PCM, montaz na plytce PCB (cena wyjsciowa 1200 euro) z dodatkowym modulem DSD za doplata 1100 euro, lub sam AMBER DSD za doplata 700 euro. To juz grubo ponizej bariery 10k zlotych..

Ukryta Zawartość

"Our best attempt on the affordable DAC for audiophiles"

^Attempt FAIL

Jak doliczy się VAT to wyjdzie coś około 8k zł, z "upgrade'ami" pewnie ponad 10k zł.

Ukryta Zawartość

Rodacy ! Nie popadajcie w pesymizm. Nie możemy mieć dwóch cenników - jednego na Polskę i jednego na zagranicę. Ale możemy dawać rabaty. Skoro DAC DSD ONLY spodobał się w Polsce i został doceniony, możemy zaproponować 35% upustu dla pierwszych trzech kolegów na hasło Audiostereo. To powinno zmniejszyć odczuwalny ból. Niestety, musimy też płacić rachunki za budynek, za prąd, za wodę, za ścieki, za gaz, za parking, za księgowość, za banki, za paypale, za przelewy, za dostawy, za naprawy, za cło i za vat, za ZUS i za PIT. Do tego za benzynę i za internet, za komórki, za pensje, za targi, za wyjazdy, za wystawy, za poligrafię i utylizację odpadów elektronicznych. Za hosting domeny, za mail server, za OC biznesowe i za agencję celną. Za PZU budynku i za ciągle drożejące miedż, stal, aluminium i srebro. Nasze produkty są - wierzcie mi - niemal za pół-darmo.

Rodacy ! Nie popadajcie w pesymizm. Nie możemy mieć dwóch cenników - jednego na Polskę i jednego na zagranicę. Ale możemy dawać rabaty. Skoro DAC DSD ONLY spodobał się w Polsce i został doceniony, możemy zaproponować 35% upustu dla pierwszych trzech kolegów na hasło Audiostereo. To powinno zmniejszyć odczuwalny ból. Niestety, musimy też płacić rachunki za budynek, za prąd, za wodę, za ścieki, za gaz, za parking, za księgowość, za banki, za paypale, za przelewy, za dostawy, za naprawy, za cło i za vat, za ZUS i za PIT. Do tego za benzynę i za internet, za komórki, za pensje, za targi, za wyjazdy, za wystawy, za poligrafię i utylizację odpadów elektronicznych. Za hosting domeny, za mail server, za OC biznesowe i za agencję celną. Za PZU budynku i za ciągle drożejące miedż, stal, aluminium i srebro. Nasze produkty są - wierzcie mi - niemal za pół-darmo.

podbije to całe panu Łukaszowi - bo niektórzy żyją jakby w innym audiovuuduuświecie - i nie rozumieją

że nowy sprzęt z gwarancją i dobrą obsługą musi kosztować - to nie są złomki z sekendhendu -

zobaczcie na lepsze chińskie produkcje - jak się cenią (a powinny być taniuchne....)

koszta w Polsce - choć może nieco niższe niż w niemcowie czy u makarońców - to i tak są duże...

a pomysł na hasło "audiostereo" popieram z całego serca :) (może Level 4-5-6 też by się załapał??? :)

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Dostaliscie kiedyś na wejściu bez targowanie rabat 35 % na sprzęt, który jest uznawany za najlepszy w swojej klasie?

Nie narzekać, tylko korzystać z okazji, Amerykany i Szwajcary bula 13 koła i nikt nie krytykuje poziomu cen.

Bracia rodacy, zagłosujcie swoimi portfelami, oczywiście jesli kogoś stać.

Nie będziecie żałować:)

A inicjatywę Pana Łukasza trzeba doceniać, każdy ,kto prowadzi biznes w Polsce wie o czym jest jego post.

Konto w trakcie usuwania

Gość cybant

(Konto usunięte)

Dostaliscie kiedyś na wejściu bez targowanie rabat 35 % na sprzęt, który jest uznawany za najlepszy w swojej klasie?

Nie narzekać, tylko korzystać z okazji, Amerykany i Szwajcary bula 13 koła i nikt nie krytykuje poziomu cen.

Bracia rodacy, zagłosujcie swoimi portfelami, oczywiście jesli kogoś stać.

Nie będziecie żałować:)

A inicjatywę Pana Łukasza trzeba doceniać, każdy ,kto prowadzi biznes w Polsce wie o czym jest jego post.

A Marslo trudno podejrzewać o jakieś układy....wie co mówi....

Sam powoli się drapię po głowie...tylko z transportem jest kłopot , bo Aurander cenowo jest poza moim zasięgiem...

Weź sobie Capsa i daj złożyć w Polsce, wyjdzie Ci na początek ok 4,5 k pln , tyle ile Fikus dał rabatu. A potem będziesz mógł dodawać rożne opcje, jak oddzilny zasilacz itp . Albo po prostu złóż serwer ze starego,kompa i zrób go tylko do audio, opad szczeny gwarantowany.

Konto w trakcie usuwania

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

ehh gdybym tylko mial choc jeden plik dsd. tak czy siak ,oferta zacna, szacuneczek :)

Gość cybant

(Konto usunięte)

Weź sobie Capsa i daj złożyć w Polsce, wyjdzie Ci na początek ok 4,5 k pln , tyle ile Fikus dał rabatu. A potem będziesz mógł dodawać rożne opcje, jak oddzilny zasilacz itp . Albo po prostu złóż serwer ze starego,kompa i zrób go tylko do audio, opad szczeny gwarantowany.

No pewnie tak mówili z gramofonem .....kupiłem i szczęka mi.....drgała ...wściekła....

Na razie nic nie gra lepiej niż mój Prime....

Gramofony tak , ale trzeba wydać takie pieniądze....że strach...

A pliki ,sam nie wiem dlatego nawet taki temat założyłem...

Gość pantagruel

(Konto usunięte)

Wielu z Was feruje wyroki na temat omawianego DSD Lamp., nie słuchając go. Nie jest to w ogóle moja półka, ale z o wiele większą łatwością przechodzi wielu do porządku dziennego z ceną kabli IC lub innych, a za chwilę rozwodzi się nad tym że DSD Lamp. kosztuje np. 12kzł. To jest niepoważne, Panowie. Mając w pamięci wpisy pana Marslo, można zakładać, że urządzenie Lamp. co najmniej można mieć na uwadze przy wyborze tego rodzaju przetwornika. Życzę miłego i satysfakcjonującego słuchania ulubionej muzyki.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Wielu z Was feruje wyroki na temat omawianego DSD Lamp., nie słuchając go. Nie jest to w ogóle moja półka, ale z o wiele większą łatwością przechodzi wielu do porządku dziennego z ceną kabli IC lub innych, a za chwilę rozwodzi się nad tym że DSD Lamp. kosztuje np. 12kzł. To jest niepoważne, Panowie. Mając w pamięci wpisy pana Marslo, można zakładać, że urządzenie Lamp. co najmniej można mieć na uwadze przy wyborze tego rodzaju przetwornika. Życzę miłego i satysfakcjonującego słuchania ulubionej muzyki.

Jak Marslo , mówi , że to gra super to jakoś mu wierzę....trudno uwierzyć bo polskie...?

Mysle ze pantagruel mial na mysli to ze ludzie placa kilkanascie tysiecy za zagraniczne kable a bulwersuje ich cena kilkunastu tysiecy za kawal porzadnego DACA. Ciekaw jestem ile by kosztowal ten przetwornik gdyby mial logo powiedzmy Yamamoto, Shindo lub cos na podobe...zaloze sie o skrzynke whisky ze kostowal by 15000 baksow :))

Czy to oznacza, że testowany model już nie wróci do producenta ?

Jeśli tak, to gratuluję, choć szkoda trochę, że nie skonfrontowałeś go z PS AUDIO.

Wraca , wraca :) To tylko egemplarz demo.

Moj bedzie mial duelundy na pokladzie i bedzie umozliwial mieszanie lampami, ktore wplywaja na barwe. Nie pytajcie jakie to lampy, bo nie pytalem p. Lukasza. Dostane 3 szt o roznych sygnaturach i wybiore te, ktora bedzie mi najbardziej podchodzila.

PS Audio mi nie pasowalo, bo ja nie chce wszystkiego konwertowac do dsd. Audio Aero pozostaje jako pcm dac/ player cd sacd.

Konto w trakcie usuwania

Na DSD dla mnie jest jeszcze duzo za wczesnie. Malo materialu ktory mnie interesuje. Poza tym jest mnustwo DAC NOS, czy tez innych ktore brzmia rewelacyjnie z PCM i material mozna sobie samemu zripowac z plyt CD. Dlatego taki rabat na Lampizatora 4 czy tez 5 prawdopodobnie bylby milej widziany. Oczywiscie z mozliwoscia odsluchu.

Ja mam ponad 50 plyt sacd ze swietnymi nagranimi klasyki. Wlasnie daje ostatnie 15 szt do zripowania. Wczoraj sluchalem Obrazki z wystawy Mussorgskiego i przenioslem sie w przestrzni i czasie. Fortissimo orkiestry nie halasowalo, byla ogramona przestrzen i plastyka. Jak na urzadzenie do teleportacji to ten Lampi to super okazja :) Dotad czegos takiego nie slyszalem z zadnego zrodla. No i mozna kupowac swietne natywne dsd z klasyka, np channelclassics.. Drogo, ale nie drozej, niz dobre plyty sacd z Japonii.

Konto w trakcie usuwania

I wlasnie do takich ludzi jest kierowany DSD DAC. Klasyka czyli dojrzaly repertuar. Ja jestem na zupelnie innym etapie gdzie lubie czasem ciezsze klimaty rockowe, a przy tym DSD odpada. Dlatego dla mnie jeszcze duzo za wczesnie.

Dla marslo do klasyki to DSD może jest fajne ale studia nagraniowe preferują PCM i nie nagrywają nowości w DSD, więc DSD można traktować co najwyżej jako dodatek. Główny nurt muzyczny był i będzie w PCM.

To nie jest urządzenie głównego nurtu ani masowe. Pewnie długo nie będzie ale kto wie? Zawsze twierdziłem, że natywne DSD nie ma sobie równych w śród cyfry. Dla tego w moim przypadku ta przygoda trwa już kilkanaście lat. Tu na forum pozamykano wszystkie o SACD wątki. Teraz idą zmiany.

419f459417b6f1f034b8a93364df2321.gif

Nie idą zmiany. SACD jest już martwe, firmy nie wydają nowości na SACD, a większość producentów odtwarzaczy czy transportów CD zrezygnowała z opcji odtwarzania SACD. Mimo, że u źródeł SACD leżą pliki DSD to SACD is dead! Co do plików DSD to jako pewna nisza, szczególnie do muzyki poważnej pewnie będą istnieć ale na większy wybór repertuaru nie ma co liczyć, a na pewno przez najbliższe 10 lat.

Sadze, ze pare sludiow zwietrzy okazje zarobienie kasy w tej niszy, bo nagrania dsd sa drogie, np w channelclassics 25 euro do 35 za album dwuplytowy. Ale jakosc wynagradza ten wydatek.

Konto w trakcie usuwania

Bardzo w to wątpię. Może w przypadku klasyki ale na inne gatunki muzyczne nie ma co liczyć. Studia nagrywają tak żeby było dobrze ale i dla nich wygodnie i w domenie w której najlepiej się czują realizatorzy a to nie jest DSD.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.