Skocz do zawartości
IGNORED

Lista kato-lekarzy

piramidon

Rekomendowane odpowiedzi

@ bobcat: to zostawiając ten ideologiczny bełkot w spokoju i wracając do Kopernika, to czego on tam dowiódł? :)

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Ciąża ciąży kobiecie, to jest szowinistyczny termin------------ a z tym do prof. Miodka niech zastąpi to jakimś innym terminem lewackim np coś wymyślcie jak np marszałkini nawet edytor podkreśla to słowo na czerwono, pewnie forum w ramach prawicowego szowinizmu nie umieściło tego słowa w słowniku:))) prosimy moderatora o dodanie słowa " marszałkini " by nie wyskakiwoało jako nieistniejące w języku polskim:)

Czyli fryzjerka i fryzjer OK a marszałek i marszałkini BEE..? :)))

Cieszę się ale lepsze jutro, jest nieuniknione, nawet dla Twojego tradycjonalizmu kulturowego w jakim się wychowałeś.

Smok Gender i Ciebie dorwie :))

niech zastąpi to jakimś innym terminem lewackim

Jeśli chcesz aby Twoje poglądy szanowano (co nie znaczy, że podzielano) - szanuj innych. Więc proszę Cię o zaniechanie używania terminu "lewactwo" odmienianego przez wszystkie przypadki. On nic nie wnosi do dyskusji i jest jedynie przejawem języka nienawiści oraz pogardy dla adwersarza.

Arton, apropos aborcji..

od 51 minuty..

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Oni to są od Ciebie, napisz coś .. ;)

Ukryta Zawartość

Gość partick

(Konto usunięte)

Więc proszę Cię o zaniechanie używania terminu "lewactwo" odmienianego przez wszystkie przypadki. On nic nie wnosi do dyskusji i jest jedynie przejawem języka nienawiści oraz pogardy dla adwersarza.

http://sjp.pwn.pl/slownik/2478115/lewactwo

ależ ja nie neguję słowa "marszałkini" robi to edytor tekstu naszego kochanego forum podkreślając to słowo na czerwono, być może w ramach prawicowego szowinizmu więc proszę czytać ze zrozumieniem ok?? chyba że to za duża prośba

Kpisz czy o drogę pytasz? Naprawdę nie wiesz???

Nie kpię. Powiedz mi proszę co ma wspólnego kopernik z płaską ziemią. Wiesz, że trzeba być skończonym idiotą, żeby nie wiedzieć czego dokonał kopernik? :)

Przecież Kopernik była kobietą !

Nie zmieniajmy tematu :) bardzo chciałbym się dowiedzieć co wspólnego miał kopernik z płaską ziemią, żebyśmy mogli szybciutko przejść do materiałów źródłowych dowodzących wiary kościoła w płaskość ziemii.

Ja się dawno pogodziłem ze zjawiskiem, że wyznawcy kk, odkrycia nauki obalające teoria świata zawarte w podaniach katolickich przyjmują dopiero jak ksiądz to potwierdzi.

A że tam nie ma słowa o dinozaurach, kangurach czy kulistej ziemi, to nie mój cyrk i nie moje małpy

Kożystając z tego, że przywrócono mi prawo głosu w dyskusji chciałbym się odnieść do kilku wpisów.

stąd Wasza wściekłość

lżenie adwersarzy

Proszę wskazać jeden wpis, w którym wyrażam swoją wściekłość, kogokolwiel lżyłem bądź potraktowałem obraźliwym epitetem.

to dusza dająca nam życie zasługuje na taki dom-ciało w którym się będzie mogła rozwijać

Wspomniałem wcześniej o dzieciach z zespołem Downa. Wielu ludzi zdrowych nie ma tak pięknych dusz i wspaniałych osobowości jak niektóre z nich.

zabijanie nienarodzonych, aborcja to morderstwo

Czy wyrażanie takiego poglądu jest zabronione? "Masz prawo do wizięcia udziału w dyskusji tylko wtedy, kiedy aborcji nie będziesz uważał za morderstwo a płodu za istotę ludzką".

Adwersarze są jak najbardziej mile widziani. Ale nie osoby, które uważają że wyznają ten lepszy światopogląd, a dla wyznawców innego mają wyłącznie epitety i słowa pogardy.

Jak wyżej. Proszę też wskazać te epitety.

aby potencjalni pacjenci wiedzieli czy mają do czynienia z lekarzem, który w swoim postępowaniu kieruje się najnowszymi osiągnięciami medycyny, czy też z szamanem, który na pierwszym miejscu stawia egzorcyzmy

Aborcja nie jest najnowszym "osiągnięciem" medycyny. Wskaż lekarza, który podpisał deklarację wiary i stosuje egzorcyzmy zamiast leków. Wówczas Twoja wypowiedź będzie uzasadniona.

Zauważ proszę fotomontaż, wklejony przez @Marcina1316

Kuriozalny zapis o "obrazie uczuć religijnych" który pozwala podać do sądu artystę przez osoby, które w ogóle jego dzieła, bądź spektaklu nie widziały.

Jeśli przez słowo fotomontaż rozumiesz klip stworzony ze zbioru fotografii to można to tak nazwać. Jeśli jesteś miłośnikiem braku cenzury to dodam tylko, że ten klip który wkleiłem jest jednym z klipów stworzonych przez polskich artystów w ramach akcji mającej uświadamiać i przeciwdziałać aborcji. Nie ja go montowałem.

Poniżej wklejam link do strony zespołu HOUK. Jeśli ktoś nie chce, niech nie wchodzi. Wokalista, który wychował się w niewierzącej rodzinie, nie chodził na lekcje Religii, przez pewien czas zadawał się ze świadkami Jechowy, przedstawia tam swoje odkrywanie Boga.

Ukryta Zawartość

kompromitująca nas w XXI wieku ustawa antyaborcyjna

Nie czuję się skompromitowany tą ustawą. Raczej jestem dumny, że znalazły się osoby mające odwagę aby bronić życia.

słabo mnie interesuje, jak i pewnie innych chorych ludzi, z czego dany lek jest zrobiony. może być z dupy nosorożca, albo muchy, jeżeli pomaga, to znaczy ,że działa i jest potrzebny

Skrócony scenariusz filmu SF "Wyspa", gdzie przedstawiono hodowanie w pełni świadomych klonów na narządy do przeszczepów.

Chodzi o wyeliminowanie lekarzy-oszołomów i kato-talibskiego betonu

Zmuś Żyda aby zjadł świnię albo Hindusa aby zjadł krowę... Czemu prawdziwy Katolik, nie powierzchowny, miałby zabijać?

On taki "profesor" jak ja naharadża.

Mógłbyś się przynajmniej zastanowić, ilu matkom pomógł donosić zagrożoną ciążę czy w inny sposób pomógł swoją wiedzą medyczną i doświadczeniem. Ale widzę, że nic to nie znaczy w obliczu skandalu wynikającego z tego, że nie chce zabijać.

No nie wiem, skoro ktoś mu ten tytuł dał i gość ma kilkadziesiąt lat praktyki w zawodzie, to chyba nie tobie, anonimowy forumowiczu, wypowiadać się o jego kompetencjach.

I wszystko w temacie...

Ukryta Zawartość

Czy dzieci z zespołem Downa mają jak to nazywacie "duszę"..?

Według Was katolików, gdzie jest granica uszkodzenia mózgu dla żyjącego człowieka gdzie ta wasza "dusza" opuszcza ciało ludzkie?

Czy jak dusza, płodu w brzuchu kobiety błogosławionej, opuści ciało płodu, to następuje według Was poronienie, i czy to też jest morderstw dzieci..?

Potrafi któryś z Was przedstawić co kk na to, czy tym jeszcze się kościół nie zajął ?

Kolejne tytuły swojej "kariery naukowej" zdobywał w czasach komunistycznych.

Jak większość osób, obecnie starszych, posiadających jakiekolwiek tytuły. Z tym że te profesury, nawet robione za komuny, są często wiele więcej warte (wymagały znacznie więcej pracy i wiedzy) niż obecne.

bo tam przyznano, że w sprawie Kopernika nie mieli racji

Sam zatem dowodzisz, że "nawet" KK potrafi przyznać się do błędu.

Byś wziął raz przykład z zaangazowanej szczerości i się moze wysadził w protescie albo podpalił, co ?

Wybacz, ale jednak wolę dyskutować.

Przy okazji: ile jest 2x2? 4? Skąd to wiesz?

Matematyka może bez trudu dowieść, że 2x2=11, nic trudnego.

Czy dzieci z zespołem Downa mają jak to nazywacie "duszę"..?

W parafii w miejscowości gdzie wcześniej mieszkałem jeden z ministrantów miał zespół Downa. Teraz to już dorosły człowiek... Nigdy z nim niestety nie rozmawiałem ale sprawia wrażenie bardziej rozgarniętego niż większość jego "normalnych" kolegów...

rambo54, mogę się wypowiadać jedynie za siebie, nie wiem co na ten temat sądzi KK, ale mnie rozum podpowiada, że dusza opuszcza ciało, gdy w mózgu przestaje płynąć prąd. Wiem do czego zmierzasz, zapytasz zatem gdzie jest dusza kiedy płód jeszcze nie ma mózgu. Jest obecna od samego początku, od poczęcia i rozija się wraz z człowiekiem. Naukowo nie da się tego potwierdzić ani temu zaprzeczyć.

Argument, że "nawet" KK potrafi przyznać się do błędu - jest śmieszny. Komunistyczna Partia Związku Radzieckiego również potrafiła. I to nie tylko do błędów. Do wypaczeń również. Patrz: tajny referat Chruszczowa na XX Zjeździe KPZR. Szkoda tylko, że zanim "przyznano się do błędów" kosztowało to życie bardzo wielu istnień ludzkich. Stosy inkwizycji, na których płonęli zwolennicy teorii heliocentrycznej Kopernika i zbrodnie Stalina. Wiem, zaraz usłyszę bardzo modne, lansowane przez wiadome kręgi kłamstwo, że stosy to było dzieło protestantów. Jest to taka sama "prawda" jak lansowana niedawno przez komunistów "prawda", że Katyń to dzieło hitlerowców.

Co ja tu wspominam o ofiarach jednego i drugiego totalitaryzmu. Przecież to byli ludzie już urodzeni. Was to nie obchodzi, jako że interesuje Was tylko tak zwane przez Waszą nowo-mowę "życie nienarodzonych".

rambo54, mogę się wypowiadać jedynie za siebie, nie wiem co na ten temat sądzi KK, ale mnie rozum podpowiada, że dusza opuszcza ciało, gdy w mózgu przestaje płynąć prąd. Wiem do czego zmierzasz, zapytasz zatem gdzie jest dusza kiedy płód jeszcze nie ma mózgu. Jest obecna od samego początku, od poczęcia i rozija się wraz z człowiekiem. Naukowo nie da się tego potwierdzić ani temu zaprzeczyć.

jaka dusza? co to jest dusza? kto ci takie bzdety do głowy nakładł?

Argument, że "nawet" KK potrafi przyznać się do błędu - jest śmieszny. Komunistyczna Partia Związku Radzieckiego również potrafiła. I to nie tylko do błędów. Do wypaczeń również. Patrz: tajny referat Chruszczowa na XX Zjeździe KPZR. Szkoda tylko, że zanim "przyznano się do błędów" kosztowało to życie bardzo wielu istnień ludzkich. Stosy inkwizycji, na których płonęli zwolennicy teorii heliocentrycznej Kopernika i zbrodnie Stalina. Wiem, zaraz usłyszę bardzo modne, lansowane przez wiadome kręgi kłamstwo, że stosy to było dzieło protestantów. Jest to taka sama "prawda" jak lansowana niedawno przez komunistów "prawda", że Katyń to dzieło hitlerowców.

Co ja tu wspominam o ofiarach jednego i drugiego totalitaryzmu. Przecież to byli ludzie już urodzeni. Was to nie obchodzi, jako że interesuje Was tylko tak zwane przez Waszą nowo-mowę "życie nienarodzonych".

Wybacz bobcat ale jesteś po prostu głupkiem i taki ktoś ma raczej słabe uprawnienia do wypowiadania się z punktu "nauki" przeciwko KK.

Najpierw pierniczyłeś coś, że kościół uważał, że ziemia jest płaska, potem, że kościół jednak przyznał, że się mylił w kwestii kopernika, który wg ciebie udowodnił zapewne, że ziemia nie jest jednak płaska, a teraz bredzisz o stosach na których palono zwolenników heliocentryzmu :D

Jak na razie nic co powiedziałeś nie ma nic wspólnego z nauką, wiedzą, z rozsądkiem, z logiką ani z niczym takim, jest to zbiór zwykłych tanich kłamstw.

No chyba, że dla odmiany masz może jakieś źródła opisujące te stosy ze zwolennikami heliocentryzmu :D Dajesz dajesz :D

Pewnie wszyscy spłonęli na stosach jak Kopernik i Galileusz :)

Edit moderator

Ostrzeżenie za obraźliwe personalne wpisy.

Atak personalny (Regulamin §6 pkt. 5, Netykieta pkt. 10)

mnie rozum podpowiada, że dusza opuszcza ciało, gdy w mózgu przestaje płynąć prąd. Wiem do czego zmierzasz, zapytasz zatem gdzie jest dusza kiedy płód jeszcze nie ma mózgu. Jest obecna od samego początku, od poczęcia i rozija się wraz z człowiekiem

Czy dusza jest też w plemnikach czy czeka gdzieś w jajowodzie..? Jaki musi spełniać warunki organizm by dusza w nim "osiadła"..?

Czy człowiek sparaliżowany od stóp do głów, podpięty do maszyn, potocznie nazywany "roślinką" ma duszę, sugerowało by że to nie są warunki do rozwoju duszy, jak ona by się miała rozwijać jak mózg nie jest w stanie sam podtrzymać procesów życiowych człowieka w takiej sytuacji. Na czym polega według Ciebie rozwój duszy..?

Naukowo nie da się tego potwierdzić ani temu zaprzeczyć

Oczywiście że można, nauka nazywana przez wierzących teologią domniemam że to potwierdza :))

Was to nie obchodzi, jako że interesuje Was tylko tak zwane przez Waszą nowo-mowę "życie nienarodzonych".

Każde życie jest cenne i warte obrony i żaden człowiek nie ma moralnego prawa (choćby mu nawet pozwalało na to prawo stanowione) odbierać życia drugiej osobie. Wyjątkiem jest obrona konieczna przed napastnikiem.

Ukryta Zawartość

Nie zachowujmy się jak przeszkolaki. Możliwe, że Słownik nie traktuje tego słowa jako obelgi. Wszystko jednak zależy od intencji i kontekstu, w jakim zostało użyte.

Słowo "głuptasek" nie ma znaczenia pejoratywnego, ani obelżywego. Raczej sympatyczne. Gdybym jednak zaczął zwracać się do Ciebie per "ty forumowy głuptasku" - poczuł byś się znieważony. I co najważniejsze: miałbyś rację.

Ukryta Zawartość

Czy dusza jest też w plemnikach czy czeka gdzieś w jajowodzie..?

Dusza wiąże się z początkiem życia. Sam plemnik takiego życia nie zapoczątkuje.

Czy człowiek sparaliżowany od stóp do głów, podpięty do maszyn, potocznie nazywany "roślinką" ma duszę

W mojej opinii tak. Znane są przypadki ludzi wybudzonych ze śpiączki z którymi nie było żadnego kontaktu, że pamiętają to co się wokół nich działo. Niejednokrotnie medycyna wydawała diagnozę, że ich stan nigdy się nie zmieni...

Nauka nie potrafi odpowiedzieć na pytanie co dzieje się w umyśle osoby którą nazywasz "roślinką", podobnie zresztą jak nie potrafi opisać świata widzianego oczami osoby z autyzmem.

Każde życie jest cenne i warte obrony i żaden człowiek nie ma moralnego prawa (choćby mu nawet pozwalało na to prawo stanowione) odbierać życia

Czy ta obrona dotyczy też innych ssaków i zwierząt czy według Ciebie tylko ludzi..?

Co na to twoja religia i słowa które uważacie że głosił niejaki Jezus..?

Dusza wiąże się z początkiem życia. Sam plemnik takiego życia nie zapoczątkuje.

Czyli plemnik nie jest życiem według Ciebie..?

Odpisujesz tylko na wygodnę części moich pytań, co z resztą zadanych Tobie pytań, udajemy że nie padły ..?

Rambo idź na katechezę to się dowiesz :)

Problem jest taki, że niektórzy są zbyt ograniczeni żeby zrozumieć to, że ktoś morze w coś wierzyć albo nawet i bez wiary wyznawać inne moralne wartości.

Przede wszystkim człowiek jest wolny i jeśli dowolna rzecz stoi w sprzeczności z jego sumieniem to ma prawo jej nie robić. I w zasadzie to jest koniec tematu.

Próba zmuszenia lekarzy do wykonywania zabiegów które uważają za niemoralne jest w całej swojej istocie niemoralna.

I cały problem nie ma nic wspólnego z nauką, jest to problem czysto etyczny.

Mogę prosić w takim razie o odpowiednie cytaty za tych materiałów źródłowych? Oczywiście, gdybyś chciał udowodnić, że sam nie jesteś ofiarą prania mózgu.

W takim razie po co zakaz zabijania ustanowiono?

Kościół miał problem z uznaniem heliocentrycznego modelu układu słonecznego, nie ma to nic wspólnego z płaskością ziemii, a mit o tym, że ktokolwiek w dziejach świata sądził, że ziemia jest płaska faktycznie został w XIX wieku przez komuchów wymyślony i rozpropagowany,

Słusznie! " Sie było za rzeko i nic tam sie nie zagina" - kto rzekł?:)

Oni się za naszę pieniądze w ramach swojej lekarskiej specjalności, uczyli tego czego teraz się pod parasolem "wiary" wypierają.

Sterylizacji czy aborcji nie robi się kombinerkami na kolanie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.