Skocz do zawartości
IGNORED

Lista kato-lekarzy

piramidon

Rekomendowane odpowiedzi

Ja napisałem że zabijanie przemysłowe zwierząt, w czasach gdy dostępne są produkty niezwierzęce, niezbędne do ułożenia zbilansowanej diety dla człowieka, jest ogromnym morderstwem,

Dlaczego zabijanie zwierząt jest morderstwem?

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

to uzasadnij zakaz zabijania.

Już podałem: ogólny konsensus. Który nie wynika z żadnej religii, ani ze spuścizny po jakiejkolwiek religii. Podobnie zakaz prowadzenia eksperymentów wojskowych na księżycu wynika nie z jakiejś religii (żadna nie wspomina o podboju kosmosu), ale z konsensusu.

Niniejszym kończę rozmowę z Tobą, gdyż na ciąg dalszy nie mam ochoty. Ani Ty mnie nie przekonasz do swoich racji, ani ja Ciebie. Widzę natomiast ponawiane przez Ciebie z uporem godnym lepszej sprawy próby wypunktowania mnie, zagonienia do narożnika i wykazania nielogiczności oraz wewnętrznej sprzeczności moich przekonań. Ja to nazywam misjonarstwem lub nawracaniem. Daremny Twój trud. Przekonań swoich NIE ZMIENIĘ.

Pozdrawiam.

Są odłamy religii, które uznają, ze zabicie niewierzącego (wszystkich, którzy nie są danego wyznania) daje wyzwolenie i otwiera bramy do nieba zabójcy.

Zawsze mozna więc pogodzić jednych i drugich.

Jedni lekarze odmawiają aborcji (katoliccy) a drudzy (innego wyznania) dokonując aborcji np. katolika będą się czuć zbawienie. Ot, co warte są wyobrażenia religijne.

Dlatego jako wolny człowiek powinieneś nie krępować się przed wartościowaniem wyznań :)

Są np. ateiści, którzy uważają, że z powodu braku życia pozagrobowego życie ziemskie jest najwyższą wartością. (Kościół odwrotnie)) Są też ateiści tacy, którzy uważają, że w związku z tym, że trudno tak naprawdę udowodnić, że w ogóle świat istnieje a jeśli nawet to nie ma to znaczenia, to można robić wszystko (a kościół odwrotnie).

Ateizm jest wiarą równie zróżnicowaną jak inne, ze zróżnicowanym systemem wartości. Ateista ateiście nie równy. Tak samo jak religia religii.

Już podałem: ogólny konsensus. Który nie wynika z żadnej religii, ani ze spuścizny po jakiejkolwiek religii.

z czego w takim razie wynika ten ogólny konsensus?

Z, którego dodajmy, ciągle się ktoś wyłamuje.

Dlatego jako wolny człowiek powinieneś nie krępować się przed wartościowaniem wyznań :)

Twoje wartościuję bez żadnej krępacji. Ja z tym problemu nie mam. Nawet, wyobraż zobie, ze wartościuję swoje.

Wzdęcia to nie powód by odmawiać sobie przyjemności. :)

I są tez jeszcze ateisci audiovoodu...

My, niżej podpisani, obywatelki i obywatele Rzeczypospolitej Polskiej, będący funkcjonariuszami publicznymi w rozumieniu prawa, bądź szerzej – wykonujący zawody zaufania publicznego, takie jak adwokat, lekarz, nauczyciel, pielęgniarka, prokurator, policjant, polityk, sędzia, urzędnik państwowy lub samorządowy, żołnierz – deklarujemy, co następuje:

Nic takiego nie podpisywałem... a w swojej pracy stykam się zarówno z wyznawcami wiary Katolickiej, Prawosławnej, Islamu oraz pewnie innych o których nie wiem, że o ateistach nie wspomnę...Nikogo z tego powodu nie potraktowałem inaczej.

Czym się różni człowiek i zwierzę? Człowieka stworzył Bóg na swój obraz i podobieństwo jako istotę rozumną, jako mężczyznę i kobietę...

Jeśli uważasz że twój bóg stworzył Adama i Ewę, to zapewne wyznajesz że 3 dnia stworzył roślinność, a 4 dnia słońce.

Mógłbyś zaproponować jak roślinność może istnieć bez słońca..? ;))))

Jesli uważasz że zwierzęta nie są rozumne, to jak wytłumaczysz że kilkumiesięczna świnia w specjalnie przygotowanej pod nią grze komputerową ogrywa kilku letnie dzieci za pomocą joistika..?

Czym się różni człowiek i zwierzę? Człowieka stworzył Bóg na swój obraz i podobieństwo jako istotę rozumną, jako mężczyznę i kobietę...

Całe życie jest rozumne adekwatnie do swych kompetencji. Człowiek stworzył boga/bogów na wzór i podobieństwo własne, nadając im wyłącznie ludzkie cechy i ponadprzyrodzone atrybuty.

Ot i cała tajemnica.

W.

Jesli uważasz że zwierzęta nie są rozumne, to jak wytłumaczysz że kilkumiesięczna świnia w specjalnie przygotowanej pod nią grze komputerową ogrywa kilku letnie dzieci za pomocą joistika..?

Podobno delfiny mają inteligencję na poziomie 7-letniego dziecka. Nadają sobie imiona, w ich świecie istnieją takie pojęcia jak "można, ale nie wypada".

Mógłbyś zaproponować jak roślinność może istnieć bez słońca..? ;))))

Ale światło bóg stworzył pierwszego dnia :)

Nie uważam, że nie są rozumne. Katolicy z jakiegoś tam powodu uważają, że nie posiadają nieśmiertelnej duszy.

Z kolei słyszałem o szympansach pokonujących ludzi w grach strategicznych. Jest to tłumaczone lepszą pamięcią krótkotrwałą szympansa i bardziej złożonymi, a przez to skomplikowanymi procesami przetwarzania u człowieka. Wszystko dalej jest w zgodzie z tym, że człowiek jednak posiada niedostępny dla zwierząt poziom rozumowania.

delfiny mają inteligencję na poziomie 7-letniego dziecka. Nadają sobie imiona, w ich świecie istnieją takie pojęcia jak "można, ale nie wypada"

Stosując logikę jakiej się wyuczyliśmy, to tak.

Ale cały świat jaki pojmujemy w tym świat przyrody nie jest postawiony na ludzkiej logice :)

Delfiny od zawsze uprawiają w swoich naturalnym otoczeniu gwałty zbiorowe, oraz umieją porozumiewać się telepatią, a wyszkolone przez człowieka potrafią rozróżnić zdanie twierdzące od pytającego.

Dziwne że bibliach, koranach i innych pismach "świętych" pisanych przez ludzi nie ma słowa o tym :)

Ale stworzył tylko Adama i Ewę

No ciekawe ciekawe ;)

10309342_410898772383467_1911596899212375891_n.jpg

Człowiek stworzył boga/bogów na wzór i podobieństwo własne

to twierdzenie jest nieprawdziwe gdzieś tak od momentu przejścia na monoteizm.

Wszystko dalej jest w zgodzie z tym, że człowiek jednak posiada niedostępny dla zwierząt poziom rozumowania

Tak by chcieli władcy katolickiego imperium którzy Was mamią, a w rzeczywistości, poszczególne zwierzęta przewyższają nas w swoich zdolnościach, vide delfiny które ośrodek komunikacji w mózgu mają 7 razy bardziej rozwinięty niż ludzie. Narząd mowy oparty na strunach głosowych jak widac nie jest HAJENDOWY :)))

Tak by chcieli władcy katolickiego imperium którzy Was mamią, a w rzeczywistości, poszczególne zwierzęta przewyższają nas w swoich zdolnościach, vide delfiny które ośrodek komunikacji w mózgu mają 7 razy bardziej rozwinięty niż ludzie. Narząd mowy oparty na strunach głosowych jak widac nie jest HAJENDOWY :)))

w jakim sensie bardziej rozwinięty?

Delfiny od zawsze uprawiają w swoich naturalnym otoczeniu gwałty zbiorowe, oraz umieją porozumiewać się telepatią,

Delfiny uprawiają seks dla przyjemności. Co na to wyznawcy tak zwanego "prawa naturalnego", które rzekomo ich zdaniem wymaga, że takie rzeczy tylko po ślubie i wyłącznie w celach prokreacyjnych? Przecież co jak co, ale delfiny to JEST natura czysta.

Posługują się telepatią między sobą, na nieograniczone lub ogromne odległości.

Z dostepnych na dziś dzień środków techniki nie wiemy nawet jaką część tego zjawiska pojmujemy u nich.

Delfiny uprawiają seks dla przyjemności

Wyraziłem się w toku ludzkiej logiki, by być bardziej zrozumiany.

Oczywiście w biblii jest tyle samo o tym napisane ile o celibacie ;)

to twierdzenie jest nieprawdziwe gdzieś tak od momentu przejścia na monoteizm.

To twierdzenie jest nieprawdziwe wyłącznie w przypadku religii, postrzegających boga jako bezosobową energię i to wyłącznie w części twierdzącej o podobieństwie ludzkim.

W.

Posługują się telepatią między sobą, na nieograniczone lub ogromne odległości.

serio? telepatia delfinów? Można jakiś link prosić, czy ta rewelacja to jedna z tych rewelacji pozbawionych źródeł?

serio? telepatia delfinów? Można jakiś link prosić, czy ta rewelacja to jedna z tych rewelacji pozbawionych źródeł?

A po co? Po prostu uwierz.

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

A po co? Po prostu uwierz.

Nie ma potrzeby stosować wiary tam gdzie można sobie spokojnie poradzić nauką.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.