Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy
4 minuty temu, szymon1977 napisał:

dlaczego pomimo zgłoszenia tolerujecie w wątku

Szymonie, wyłącznie dlatego, że to nie Ty jesteś od wydawania poleceń i ustalania zasad na forum.

17 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Nikt die powinien nikogo zmuszać do czytania wpisów półgłówków czy pieniaczy.

A kto Cię zmusza? Widzisz nick to nie czytaj, omijaj...po co blokować?
I tak czytasz często wpisy osoby ignorowanej jeśli ktoś inny je zacytuje.
Funkcja "ignoruj" trochę traktowana jest jak wymierzenie kary nielubianemu forumowiczowi, bo najczęściej blokujący chętnie informują swoich wrogów o tym, że "idą do śmieci".

14 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Pieprzysz głupoty o rzeczach których nie rozumiesz.

Z całym szacunkiem Ty też. Najczęściej w wątku covidowym - nie napisałeś tam nigdy nic mądrego, oprócz wiecznego dopatrywania się spisków w prawdzie.

1 minutę temu, Marcinus napisał:

Szymonie, wyłącznie dlatego, że to nie Ty jesteś od wydawania poleceń i ustalania zasad na forum.

Moim zdaniem post łamie Regulamin bo jest OT i w niewłaściwym wątku - jeśli Twoim zdaniem taki post jest ok to po prostu to napisz, bo na razie brzmisz jak typowa zaczepka @Bobcat- a, a nie od tego jest ten wątek.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

15 minut temu, szymon1977 napisał:

Jest wątek "Humor i satyra polityczna" - dlaczego pomimo zgłoszenia tolerujecie w wątku "polityka" wpisy, w których autor nie pusze ani słowa, abcałość to memy polityczne, ale odnoszące się do poruszanych w dyskusji zagadnień?

Też jestem ciekaw - zacytujesz lub podlinkujesz?

Oto wpis . Bardzo agresywny . 

A to proste. Oni się ich po prostu panicznie boją. Jest tylko kwestią czasu jak przy jakiejś okazji, ukraińskie byczki się wkurzą na kacapskie onuce, skrzykną, spuszczą im regularne bęcki i się skończy chojrakowanie. A do tego byczków u nas dużo, dużo więcej niż konfederastów, a i wp***dol umieją spuścić fachowo...

Mówiąc szczerze, to mam kontakt z wieloma Ukraińcami i znam paru konfederastów amatorów. Tak się zastanawiam czy by nie przedsięwziąć jakiś kroków. W końcu będzie to działanie ze wszech miar patriotyczne. Nieprawdaż? 🙂

Edytowane przez mzawek

Grundig High Fidelity

• Moderatorzy
4 minuty temu, szymon1977 napisał:

nie od tego jest ten wątek

Ten wątek również nie służy do "gorzkich żali".  

Jeśli już zgłaszasz hurtowo wpisy, to bardzo proszę popracuj nad formą tych zgłoszeń. Nie jesteśmy Twoimi podwładnymi. 

P.S. Memy są o tematyce politycznej, więc pozostaną tam, do czasu jak Administracja nie postanowi inaczej.

4 minuty temu, mzawek napisał:

Oto wpis . Bardzo agresywny . 

A to proste. Oni się ich po prostu panicznie boją. Jest tylko kwestią czasu jak przy jakiejś okazji, ukraińskie byczki się wkurzą na kacapskie onuce, skrzykną, spuszczą im regularne bęcki i się skończy chojrakowanie. A do tego byczków u nas dużo, dużo więcej niż konfederastów, a i wp***dol umieją spuścić fachowo...

Mówiąc szczerze, to mam kontakt z wieloma Ukraińcami i znam paru konfederastów amatorów. Tak się zastanawiam czy by nie przedsięwziąć jakiś kroków. W końcu będzie to działanie ze wszech miar patriotyczne. Nieprawdaż? 🙂

Ten post podpada pod kilka punktów regulaminu.

Dalsze rozprawianie nad swoim losem w tym temacie, będzie skutkowało dalszymi blokadami.

4 minuty temu, Marcinus napisał:

Jeśli już zgłaszasz hurtowo wpisy, to bardzo proszę popracuj nad formą tych zgłoszeń. Nie jesteśmy Twoimi podwładnymi. 

dlatego moderacja równiez powinna uzywac  opcje ignoruj

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

15 minut temu, szymon1977 napisał:

Moim zdaniem post łamie Regulamin

Od decydowania co łamie Regulamin, a co nie - jest Administracja i Moderacja. Bądź uprzejmy znać swoje miejsce w szyku. 

11 minut temu, Marcinus napisał:

P.S. Memy są o tematyce politycznej, więc pozostaną tam, do czasu jak Administracja nie postanowi inaczej.

Ten post podpada pod kilka punktów regulaminu.

Dalsze rozprawianie nad swoim losem w tym temacie, będzie skutkowało dalszymi blokadami.

to nie mój wpis jest . kopiuj wklej zrobiłem tylko. CZyli ten post łamie jednak regulamin ??? Zbanowac trzeba autora za pochwale przemocy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez mzawek

Grundig High Fidelity

• Moderatorzy

Panowie,

Ten wątek służy do zgłaszania problemów, głównie technicznych. Proszę nie prowadzić tutaj dyskusji światopoglądowych i in.

Do zgłaszania zażaleń i odwołań od nałożonych kar, służy formularz na dole strony.

Miłej niedzieli.

34 minuty temu, Marcinus napisał:

Pytam by otrzymać odpowiedź.

Jeśli już zgłaszasz hurtowo wpisy...

Hurtowo nie zgłaszam, a jeśli wprost napiszesz, że takie wpisy Twoim zdaniem moderacji są ok, to zgłaszać ich nie będę.

Memy są o tematyce politycznej, więc pozostaną tam, do czasu jak Administracja nie postanowi inaczej.

Ok, dziękuję. Proszę o info, ewentualnie za jakiś czas sam zapytam o postanowienie Admina.

Nie jesteśmy Twoimi podwładnymi. 

Odpuść sobie takie teksty, nie wypada.

Edytowane przez szymon1977

• Moderatorzy
6 minut temu, mzawek napisał:

Hehehe. Złamalem kilka punktow regulaminu nie swoim postem. Da się. 

Właśnie przejrzałem Twoją twórczość, za którą otrzymałeś ostatnie ostrzeżenia. To powiem "szacun", do tej pory było tu tylko kilku userów, którzy potrafili w jednym zdaniu kilkukrotnie złamać regulamin.

Odwołania proszę pisać poprzez formularz zgłoszeniowy.

5 minut temu, Marcinus napisał:

Właśnie przejrzałem Twoją twórczość, za którą otrzymałeś ostatnie ostrzeżenia. To powiem "szacun", do tej pory było tu tylko kilku userów, którzy potrafili w jednym zdaniu kilkukrotnie złamać regulamin.

Odwołania proszę pisać poprzez formularz zgłoszeniowy.

Ale ten post co wkleiłem był nie mój . I łamie on regulamin podobno także w kilku punktach . Zablokowany forumowicz został ?

Grundig High Fidelity

4 godziny temu, mzawek napisał:

Ale ten post co wkleiłem był nie mój . I łamie on regulamin podobno także w kilku punktach . Zablokowany forumowicz został ?

Ty wkleiłeś więc jest Twój  🙂 Czego nie rozumiesz ?

• Administratorzy
5 godzin temu, Marcinus napisał:

Jak to ? 

5 godzin temu, mzawek napisał:

Hehehe. Złamalem kilka punktow regulaminu nie swoim postem. Da się. 

Proszę zgłosić takowy wpis a jeżeli faktycznie otrzymał Pan punkty to podac odwołanie.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

"Wyświetl reakcje" kręciło przez 2 minuty, jedyne co mogłem zrobić to wyłączyć przeglądarkę, bo X też nie działał (Android, Chrome).

-----

21 minut temu, Espectro napisał:

Jak to ? 

Bawi Cię pyskowanie moderatora? Gdybyś nie zauważył, to kulturalnie zapytałem, więc bądź łaskaw kulturalnie odpowiedzieć.

• Administratorzy
14 minut temu, szymon1977 napisał:

"Wyświetl reakcje" kręciło przez 2 minuty, jedyne co mogłem zrobić to wyłączyć przeglądarkę, bo X też nie działał (Android, Chrome).

-----

Bawi Cię pyskowanie moderatora? Gdybyś nie zauważył, to kulturalnie zapytałem, więc bądź łaskaw kulturalnie odpowiedzieć.

Zawsze z kulturą odpowiadam choć niewielu na to zasługuje. 

12 minut temu, Espectro napisał:

Zawsze z kulturą odpowiadam...

Ok, zaczekam. Jeżeli jako admin uważasz, że post, którego cała treść to memy niezwiązane z przedmiotem aktualnie toczącej sie dyskusji jest zgodny z Regulaminem, po prostu to napisz. Znam Regulamin, ale decyzję uszanuję.

• Administratorzy
8 godzin temu, szymon1977 napisał:

Ok, zaczekam. Jeżeli jako admin uważasz, że post, którego cała treść to memy niezwiązane z przedmiotem aktualnie toczącej sie dyskusji jest zgodny z Regulaminem, po prostu to napisz. Znam Regulamin, ale decyzję uszanuję.

Czy coś takiego napisałem ?

9 godzin temu, szymon1977 napisał:

Jeżeli ok godziny XX:14 to normalka. 

15 godzin temu, szymon1977 napisał:

Jest wątek "Humor i satyra polityczna" - dlaczego pomimo zgłoszenia tolerujecie w wątku "polityka" wpisy, w których autor nie pusze ani słowa, abcałość to memy polityczne, ale odnoszące się do poruszanych w dyskusji zagadnień?

"Humor i satyra polityczna" - żarty jakieś satyryczne opowieści i wypowiedzi, żarty, 

"memy" - Niezależnie od kształtu i wzoru, śmieszne,uszczypliwe,kreatywne,ironiczne,przyciągać uwagę.

Już może nie zagłębiajmy się bardziej od czego są takie tematy ? Każdy wie że znajdują sie tam śmieszki i inne formy a to że są też memy obrazkowe to w czym to przeszkadza. 

TO NIE JEST TEMAT CZYSTO MERYTORYCZNY !! Gdzie w takowych jest kategoryczny zakaz umieszczania memów.

22 minuty temu, Espectro napisał:

TO NIE JEST TEMAT CZYSTO MERYTORYCZNY !! Gdzie w takowych jest kategoryczny zakaz umieszczania memów.

Oczywiście. Jeśli ktoś wklei mem odnoszący się do przedmiotu aktualnie toczącej się dyskusji to jest ok, ale jeśli cały wpis to 20 memów przypadkowych wklejonych tylko dlatego, że polityczne, to na takie wpisy jest wątek "Humor..." - zgadza się?

Czy coś takiego napisałem ?

Nie i dlatego pytam, żebyś napisał coś takiego lub coś innego, bo moderator napisał, że to Admina decyzja.

Jeżeli ok godziny XX:14 to normalka. 

Czyli 14min po każdej godzinie muli? Nie wiem o któtej to było, ale jakieś 2 min przed napisaniem info.

• Administratorzy
Teraz, szymon1977 napisał:

tylko dlatego, że polityczne,

Bo temat jest o śmieszkach z polityki i na temat polityki.

Był już ostatnio przykład wrzucania memów do tematu np Kościoły gdzie w temacie nie jest napisane że prowadzimy śmieszki a prowadzimy merytoryczną dyskusje.

1 minutę temu, szymon1977 napisał:

że polityczne, to na takie wpisy jest wątek "Humor..." - zgadza się?

A czym jest humor ? 

2 minuty temu, szymon1977 napisał:

Nie i dlatego pytam, żebyś napisał coś takiego lub coś innego, bo moderator napisał, że to Admina decyzja.

Decyzja sie nie zmieniła to jest taka sama jak moderacji. Memy do memów a śmieszki do śmieszków. Nie trzymajmy się aż tak tej granicy podziału. Jak śmieszki to też memy. 

3 minuty temu, szymon1977 napisał:

Czyli 14min po każdej godzinie muli?

Nie co 2 godziny ale ciezko jest wtrafic. Jest reset usługi który trwa z 15 sec.

Coś się chyba nie rozumiemy: chodzi mi o wpis, którego cała treść to 20 przypadkowych memów politycznych a zamieszczony w wątku "Polityka" - proste pytanie: tolerujesz czy zgłaszać? Nie kręć proszę tylko wprost jednym słowem.

• Administratorzy
Teraz, szymon1977 napisał:

Coś się chyba nie rozumiemy: chodzi mi o wpis, którego cała treść to 20 przypadkowych memów politycznych a zamieszczony w wątku "Polityka" - proste pytanie: tolerujesz czy zgłaszać?

Nie mam zdania. 

Jeżeli memy są w temacie politycznym - to niby dlaczego ich nie umieszczać w wątku Polityka? Mem jest również jedną z form dyskusji. A że to się komuś nie podoba? No cóż... Na szczęście nie on jest Właścicielem Forum, nie jest również Administratorem ani Moderatorem. 

• Administratorzy
6 minut temu, Bobcat napisał:

wątku Polityka? Mem jest również jedną z form dyskusji

Bo różnica jest taka że jedno to wątek merytoryczny a drugi czysto śmieszkowy. Starajmy się dzielić takie tematy i zależności.

Rozmawiając na poważny temat nikt nagle nie zaczyna opowiadać żart o jasiu na spotkaniu biznesowy. 

No i druga sprawa to tematy merytoryczne fajnie aby nie były zasypane memami i obrazkami. 

10 minut temu, Espectro napisał:

Bo różnica jest taka że jedno to wątek merytoryczny a drugi czysto śmieszkowy.

Ok, to będę zgłaszać.

30 minut temu, Espectro napisał:

Nie co 2 godziny ale ciezko jest wtrafic. Jest reset usługi który trwa z 15 sec.

Ok, to nie pojedynczymi przypadkami nie będę Ci głowy zawracać.

21 minut temu, Bobcat napisał:

...nie on jest Właścicielem Forum, nie jest również Administratorem ani Moderatorem. 

Ty też nie, jest za to Regulamin i Netykieta.

5 minut temu, szymon1977 napisał:

Ty też nie

Ja też nie i nigdy nie miałem skłonności do pouczania innych. To nas różni. 

17 minut temu, szymon1977 napisał:

jest za to Regulamin i Netykieta.

Jest. Od ich pilnowania i egzekwowania przestrzegania są Administracja i Moderacja. A nie pierwszy lepszy byle uzurpator i nadzorca z nominacji własnej. W tych sprawach nie jesteś w ogóle partnerem do rozmowy.

6 minut temu, Bobcat napisał:

ich pilnowania i egzekwowania przestrzegania są Administracja i Moderacja

Dokladnie tak! Ja zgłoszę - oni przypilnujułą. Miłej zabawy.

• Administratorzy
10 minut temu, szymon1977 napisał:

Dokladnie tak! Ja zgłoszę - oni przypilnujułą. Miłej zabawy.

?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.