Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Tego "niższego poziomu kultury" zupełnie nie brakuje również w sztandarowo moderowanej zakładce Hi_END, więc to jedynie wishful thinking.

Najwyraźniej te dwie zakładki mają dużo wspólnego.

Desant: jeśli ktoś chce, to może przecież nie wypowiadać się ba bocznicy. Wielu użytkowników tak postępuje.

Kiedy zajmą się Państwo pomówieniami Paltona?

Z jednej strony udaje pojednanie a z drugiej banuje oponentów. Mnie ostatnio zbanował za... awatar. Czyż to nie jest żałosne.

Widzę, że Stary Audiofil znowu jest całkowicie zbanowany. Rozumiem, człowiek niewygodny to go do odstrzału i po temacie. Pięknie załatwiliście sprawę. BRAWO!

• Administratorzy

SA miał wiele ostatnich szans. Mimo kolejnych nadal obrażał moderatorów i innych użytkowników. Nikt nie kwestionuje jego wysokiego poziomu wiedzy, ani tego, że ma lepszy system niż wiele osób. Chodzi jednak o kulturę na forum. Takie wypowiedzi są niedopuszczalne:

Szymon tylko żyje w świecie realnym ze swoimi świnkami.................bo ma dosyć bydła tu na forum.

http://www.audiostereo.pl/forum-sprawy-techniczne-i-funkcjonalnosc_111979.html/page__view__findpost__p__3353544

UDAJESZ NIEWINIĄTKO a postępujesz jak ktoś z mentalnością marginesu

w Krakowie należy Ci po prostu oklepać plecki,a potem postawić bańki.

JESTEŚ RZADKI JAK KUPKA NOWORODKA.Przestałbyś robić z siebie błazna do reszty..........smakoszu i znafco wykwintnych dżwieków i trunków.Ogarnij się -taka moja rada.Masz parcie i to wielkie,ale niczym nie poparte.Józwa pcha Cie mocno,ale uważaj abyś się nie wykoleił

http://www.audiostereo.pl/forum-sprawy-techniczne-i-funkcjonalnosc_111979.html/page__view__findpost__p__3354261

Chyba umiesz grać w palanta............tak se myślę.

http://www.audiostereo.pl/spotkanie-u-rocha-lista-obecnosci_117417.html/page__view__findpost__p__3353888

To jedynie cytaty z kilku ostatnich dni.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:

https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

• Użytkownicy+

Mnie ostatnio zbanował za... awatar.

Jest to kłamstwo. Admin, lub inny mod, może to sprawdzić i potwierdzić. Otrzymałeś ostrzeżenie za treść sygnaturki, niezgodną z regulaminem forum:

Obrażam, liczę na wzajemność!

Orędownik akcji KAPUSIE NA SZAFOT!

Po usunięciu sygnatury, przywróciłeś jej część, za co przyznaje kolejne ostrzeżenie:

Obrażam, liczę na wzajemność!

Ponowne przywrócenie sygnatury, spowoduje dalsze sankcje.

W związku z "cabanem wielkopolskim", możesz udawać niewiniątko w kontekście avatara. Ludzie wiedzą jaka jest żenująca prawda.

Na forum istnieje tyle UDOKUMENTOWANYCH Twoich haniebnych postępków, że zamilkłbyś lepiej. Z mojej strony nie ma żadnych pomówień, wszystko ma potwierdzenie w faktach, co łatwo wykażę.

Wiem że to pytanie retoryczne, jednak nie mogę nie zapytać czytając wpisy wyrażające Wasze ogromne oburzenie.

Prawdziwie wierzyliście w inne rozwiązanie sprawy palton vs SA ?

Nadal wierzycie że inne rozwiązanie istnieje?

Oczywistym jest, że żaden z nich nie jest święty. Wobec powyższego obaj powinni zostać usunięci. Tak dyktuje podstawowe poczucie sprawiedliwości. Tylko co to zmieni na forum.

Zakończą się wzajemne wojenki pomiędzy userami o sprzecznych interesach? Zakończą się utrwalone animozje, kłótnie i wzajemne opluwanie między zwaśnionymi userami, lub wpadającymi znikąd trollami?

NIE! Nic się nie zmieni :-(

Włodek.

Edytowane przez vlado
  • Administratorzy

Również nie wierzę, że Ci dwaj Panowie się kiedyś ze sobą dogadają. Myślałem, że jesteśmy wszyscy dorośli, ale prób pogodzenia jak wiadomo było już wiele... Ja ze swojej strony zaproponowałem jedynie, aby jeden z drugim z Panów dał sobie po ignorze (jest taka opcja na forum), nie czytał postów drugiego, nie odpowiadał na nie i tyle. Jednak teoria, a praktyka to dwie różne rzeczy.

I proszę nie sugerować, że administracji są pewne rzeczy na rękę, bo nie są. Gdybyśmy chcieli jak najwięcej zadym, jak sugerują niektórzy, to zlikwidowalibyśmy przecież całkowicie moderację.

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Również nie wierzę, że Ci dwaj Panowie się kiedyś ze sobą dogadają. Myślałem, że jesteśmy wszyscy dorośli, ale prób pogodzenia jak wiadomo było już wiele... Ja ze swojej strony zaproponowałem jedynie, aby jeden z drugim z Panów dał sobie po ignorze (jest taka opcja na forum), nie czytał postów drugiego, nie odpowiadał na nie i tyle. Jednak teoria, a praktyka to dwie różne rzeczy.

Świetny pomysł. I co, nie chcieli? A czy godzi się, by tak uwikłany emocjonalnie moderator był moderatorem?

Również nie wierzę, że Ci dwaj Panowie się kiedyś ze sobą dogadają. Myślałem, że jesteśmy wszyscy dorośli, ale prób jak wiadomo było już wiele... Ja ze swojej strony zaproponowałem, aby jeden z drugim dał sobie po ignorze (jest taka opcja forum), nie czytał postów drugiego, nie odpowiadał na nie i tyle. Jednak teoria, a praktyka to dwie różne rzeczy.

Skoro decyzja została już podjęta, to może dobra chwila do wyjaśnienia pozostałych istotnych rzeczy, których wyrzucenie SA z forum nie załatwia.

Są jeszcze dwa podstawowe pytania:

1. Jakie konsekwencje zostaną wyciągnięte wobec stronniczego oraz nieetycznego zachowania kolegi Paltona i m.in. używanych przez niego wyzwisk w stosunku do użytkowników forum AS, tj. dwulicowych chamów? Czy taka osoba w ogóle może być moderatorem? Rozumiem, że tolerujecie państwo takie postępowanie i poziom moralny osób sprawujących funkcję moderatorów?

2. Rozumiemy, że na AS dopuszczalne jest łączenie funkcji moderowania z branżą, czyli np. pisanie recenzji w prasie audio? Funkcję moderatora traktuję jako osobę, która jest bezstronna, a przynajmniej takie sprawia wrażenie. W tej sprawie tak nie jest. Proszę o potwierdzenie

Prosimy o konkrety.

Dziękuję z góry za rzeczową odpowiedź.

Edytowane przez SVART
Wiem że to pytanie retoryczne, jednak nie mogę nie zapytać czytając wpisy wyrażające Wasze ogromne oburzenie.Prawdziwie wierzyliście w inne rozwiązanie sprawy palton vs SA ?

Nadal wierzycie że inne rozwiązanie istnieje?

Oczywistym jest, że żaden z nich nie jest święty. Wobec powyższego obaj powinni zostać usunięci. Tak dyktuje podstawowe poczucie sprawiedliwości. Tylko co to zmieni na forum.

Zakończą się wzajemne wojenki pomiędzy userami o sprzecznych interesach? Zakończą się utrwalone animozje, kłótnie i wzajemne opluwanie między zwaśnionymi userami, lub wpadającymi znikąd trollami?

NIE! Nic się nie zmieni :-(

Włodek

Chyba masz rację...

1. Jakie konsekwnecje zostaną wyciągnięte wobec stronniczego oraz nieetycznego zachowania kolegi Paltona i m.in. używanych przez niego wyzwisk w stosunku do użykotników forum AS, tj. dwulicowych chamów? Czy taka osoba w ogóle może być moderatorem?

Jo tyż chcę wiedzieć.

2. Rozumiemy, że na AS dopuszczalne jest łączenie funkcji moderowania z branżą, czyli np. pisanie recenzji w prasie audio? Funkcję moderatora traktuję jako osobę, która jest bezstronna, a przynajmniej takie sprawia wrażenie. W tej sprawie tak nie jest. Proszę o potwierdzenie

Wierzysz w cuda...?

Myślałem, że jesteśmy wszyscy dorośli,

Nie jesteśmy :-D Ja nie :-D

Jeśli chodzi o bana SA. Jaki obejmuje okres czasu? (sorry, ale raczej nowa jestem i nie wiem, jaki to gatunek "bana")

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

Pisałem rok temu, ze pomysł cenzurowania wpisów jest niedopuszczalny i patologiczny.

Efekt widoczny teraz w postaci zaostrzenia konfliktu i kolejnej awantury na forum.

Jak jest przewinienie, kara ma by od razu i odpowiednia do przewinienia. To, co było tu wyczyniane nie mieści się w narmanlych standardach współżycia. Na forum tematycznym potrzebni są moderatorzy a nie wychowawcy, amatorzy.

Jeśli chodzi o bana SA. Jaki obejmuje okres czasu? (sorry, ale raczej nowa jestem i nie wiem, jaki to gatunek "bana")

Gatunek bana to NotlapBAN - czyli permanentne zamknięcie ust komuś, kto dla Paltona jest niewygodny. Tyle w temacie.

Palton, pojedziesz do Rocha? Po co? Może po nauki? Niektórzy nie muszą. Nie każdy może być prezydentem...

I proszę nie sugerować, że administracji są pewne rzeczy na rękę, bo nie są. Gdybyśmy chcieli jak najwięcej zadym, jak sugerują niektórzy, to zlikwidowalibyśmy przecież całkowicie moderację.

Najwięcej zadym jest właśnie teraz, mimo moderacji. A moderacja jest chyba tylko od tego, żeby pilnować interesów branży i lobbystów. Jest paru, którzy potrafią robić co trzeba. Ale Pan P i Pan JM prowadzą tutaj własne moderowanie - jak im zagra tak sobie dają ostrzeżenia, bany itd.

Z racji tego, że Palton okazał się stronniczy proszę o odblokowanie wszystkich userów, którzy zostali przez niego zbanowani.

Napisał do mnie dzisiaj Bum1234, napisał coś o podkładkach antywibracyjnych, dostał od Paltona ostrzeżenie i znowu jest zbanowany na 10 dni. Proszę o wyjaśnienie, bo Palton post wywalił.

Wywalanie postów to niestety świadome działanie. I nie piszcie mi, że wszystkie ostrzeżenia są opisane, bo jak się post wywali, to w opisie można sobie wpisać cokolwiek.

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Gatunek bana to NotlapBAN - czyli permanentne zamknięcie ust komuś, kto dla Paltona jest niewygodny. Tyle w temacie.

Ale, jak rozumiem Palton jest święty, zero punktów, banów itd??? Dziwne toto,

Napisał do mnie dzisiaj Bum1234, napisał coś o podkładkach antywibracyjnych, dostał od Paltona ostrzeżenie i znowu jest zbanowany na 10 dni. Proszę o wyjaśnienie, bo Palton post wywalił.

Szkoda słów...

Święty modzie Paltonie. Opamiętasz Ty się? Zapewne nie, ale co tam. Moja propozycja o śpiewaniu piosenek Króla po Poznaniu aktualna ;-)

Proponuję, aby zakończyć komentowanie SA, bo nie ma możliwości obrony lub, aby wyłączyć bana.

Edytowane przez Keef'98

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

...

Proszę wybaczyć, że się wtrącę. Ale opcja dania sobie po ignorze raczej nie wchodzi w grę, gdy jedna ze stron pełni rolę moderacyjną. Moderatora nie stać na taki luskus, jak dodanie postów danego użytkownika na listę ignorowanych. Ignorowanie postów użytkownika na forum przez moderatora, to nic innego jak udawanie, że nie ma problemu bo go nie widzimy. Nie trudno wręcz wyobrazić sobie sytuację, gdzie moderator, aby nie popaść w konflikt z kimkolwiek, zamiast działać zgodnie z regułami sztuki, dodaje wszystkie niewygodne posty na listę ignorowanych. Tyle, że to kompletnie przeczy sprawowanej funkcji. Aby móc korzystać z tego przywileju musiałby najpierw przestać pełnić tę funkcję. I być może faktycznie byłoby to właściwym rozwiązaniem, skoro nikt nie widzi innej opcji na rozwiązanie konfliktu. I wtedy niech się ignorują do woli, a najlepiej omijają szerokim łukiem. W przeciwnym wypadku, proponowanie takiego rozwiązania, jest fundamentalnie technicznie niewłaściwe.

EDIT

I proponuję podpiąć w mocno widocznym miejscu tzw. regulamin moderacji, który opisuje mechanizmy punktowe i czas trwania restrykcji regulaminowych. Jest takowy dokument w zasobach forum, ale raczej trudno go znaleźć, przyznam, że sam mam z tym kłopot, choćby w tym momencie. Nie ma go ani w regulaminie, ani w netykiecie. O ile dobrze pamiętam, był gdzieś w dziale klubowym Audiostereo.

Edytowane przez SlawekR

Przecież pan prezez napisał jak się sprawy mają, więc wszystko jest jasne. Von P. zostaje, a co więcej, jest niewinny, ba, świętym jest. Łatwiej jest przecież odstrzelić jednego niewygodnego P. forumowicza.

Szkoda tylko, że szefa site nie stać na konkretną, krótką i rzeczową odpowiedź (bez kręcenia) na 2 postawione pytania (przynajmniej wiemy, że je przeczytał, ino ignoruje :) ). Ja przynajmniej milczenie rozumiem jako przyznanie postawionych tez, dziękuję :).

No i kiedy mod. / red. Palton w końcu ujawni swoją tajną "Listę Dwulicowych Chamów".

?

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Proponuję, tym razem oficjalnie, bo do tej pory tylko sugerowałem na priva, aby Palton sam i z własnej woli odpuścił sobie funkcję moderatorską i jakąkolwiek inną. To by oczyściło atmosferę i było z pożytkiem, przede wszystkim dla Niego samego.

Palton odpuść sobie, realizuj się jako zwykły użytkownik, nie jako mod, nie jako redaktor, wtedy nikt nie będzie Ci zarzucać nadużywania funkcji w sporach merytorycznych. i to jest moje zdanie, absolutnie nie hejterskie, a raczej życzliwe. W przeciwnym razie nigdy nie uwolnisz się od dziwnych zarzutów i będą w grę wchodzić takie nienormalne sytuacje, że najwięcej do powiedzenia na tematy z przed roku czy dwóch, mają użytkownicy, którzy się zarejestrowali w październiku 2013. A wynika to ze zwykłej psychologii tłumu. Oni demosntrują i wykrzykują hasła, to idziemy w nimi, bo trzeba demonstrować "przeciw systemowi". I tak będziecie się kręcić wkoło Macieju.

A opcja wzajemnego ignorowania z użytkownikami, w przypadku moda, nie wchodzi w grę z powodów które opisałem wyżej, więc taka propozycja się nie sprawdzi również. Odpuść więc sobie jakiekolwiek funkcje.

A jeśli chodzi o zachowania innych użytkowników, to też nie ma nad czym deliberować. Wiedza, doświadczenie itp. nie powinny dawać przepustki do obraźliwego i lekceważącego języka względem innych. I jesli ktoś stosuje taki język, permanentnie, nie mówię o pojedynczych wyskokach, powinien się liczyć z kumulującymi się konsekwencjami regualminowymi. I tyle w tym temacie. Sprawa jest generalnie naprawdę prosta. Nikt nie lubi być obrażany i wyszydzany i każdy ma prawo oczekiwać ochrony administracyjnej przed takimi zachowaniami. I administracja nie powinna patrzeć na to przez palce, tylko dlatego że ktoś ma wiedzę czy doświadczenie.

• Użytkownicy+

SVART, cofnij się kilka stron, tam masz wszystko napisane. Krew do oczu Ci napływa, ale zaryzykuje jeszcze raz. masza zrozumiał, więc i Ty może jakimś nadludzkim wysiłkiem dasz radę. Przeczytaj wpisy z linku:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Krew mi krązy prawidłowo, zapewniam złośniku nasz :).

Ponadto, nie ciebie się pytam Paltonie, więc zamilknij choć raz proszę. Dlaczego wszędzie, nawet nie proszony, nie pytany, musisz wtrącić swoje trzy grosze i zdanie? Mnie oraz na pewno wielu innych w tej chwli kompletnie twoje zdanie nie interesuje.

Poza tym, ja te posty pamiętam. Dla mnie to jest pomieszanie z poplątaniem, a do tego żadnych konkretów, szczególnie w odniesieniu do moich ww. pytań, które jeszcze raz powtarzam: nie tobie zadałem. Wybacz więc i proszę nie odnoś się do nich, chyba że jesteś pełnomocnikiem szefa site (wówczas przedstaw proszę stosowne upoważnienie, na piśmie).

Skoro już pisze Sławek, to może posłuchaj lepiej głosu rosądku kolegi Sławka (nie mój i nie jakiejś wyimaginowanej przez ciebie grupy dwulicowców), bo chyba zbyt bardzo przejąłeś się fukncją moda, a i ona sama cię przynajmniej wg mnie przerasta, niestety.

No i kiedy ujawnisz tę listę? Nie masz się niczego wstydzić, ...taki krewki byłeś.

Edytowane przez SVART
  • Użytkownicy+

Palton odpuść sobie,

Sławek, żartujesz chyba? Trolle mają zero jakichkolwiek dowodów na poparcie swoich słów, więc czemu bym miał odpuszczać? Chcę doprowadzić pewne sprawy do końca, później zobaczymy. Bezpodstawne plucie tak obiektywnych i uroczych osób jak np. Szymon, to nobilitacja. Jeśli taka osoba, której wielokrotnie udowodniono nadużycia pluje na mnie, to wszystko jest ok.To potwierdza słuszność moich decyzji. Admin miał wybór i dokonał go. Nie podważaj decyzji admina, o którą tak się domagałeś.

To ostatni mój wpis w tej sprawie. Wciąż pokutuje myślenie personalne, a tu trzeba myśleć szeroko, o zmianach globalnych. Kolega poleciał, więc teraz odwet... jakie to słabe. Poczytajcie jeszcze raz wpisy parantulli, tam jest zawarte wszystko. Odejście starego nic nie zmieni, tak samo moje, tylko zmiany systemowe mogą coś wnieść.

Przestań więc Sławku pisać takie rzeczy, widzę, że tysiąc razy powtarzane słowa i Tobie zatruły umysł. Działamy z moją d"dziesiątką" i przynosi to genialne postępy. To mówi mi, że idziemy w dobrą stronę. Zrozum, szybka reakcja, raport na nieprawidłowy wpis i sprawa wyprostowana. Nie wikłanie się w przepychanki, tylko zgłoszenie. To i inne rzeczy, zmienią obraz forum. I nie ważne jest KTO zgłasza i CZYJ post zgłasza. Myślenie personalne to błąd.

To tyle. Mądry zrozumie, a ten co nadal będzie atakował personalnie, no cóż, potwierdzi tylko, że mam rację.

• Administratorzy
Proszę wybaczyć, że się wtrącę. Ale opcja dania sobie po ignorze raczej nie wchodzi w grę, gdy jedna ze stron pełni rolę moderacyjną. Moderatora nie stać na taki luskus, jak dodanie postów danego użytkownika na listę ignorowanych. Ignorowanie postów użytkownika na forum przez moderatora, to nic innego jak udawanie, że nie ma problemu bo go nie widzimy.

Moderatorów jest kilku, więc nie jest to udawanie, że problemu nie ma, bo mogą się tym zająć pozostali, a nawet powinni.

Przecież pan prezez napisał jak się sprawy mają, więc wszystko jest jasne. Von P. zostaje, a co więcej, jest niewinny, ba, świętym jest.

Proszę wskazać fragment, gdzie rzekomo coś takiego powiedziałem. Na temat świętości Roberta, czy kogokolwiek innego z moderacji się nie wypowiadałem. Administracja zacytowała jedynie wypowiedzi SA, które są niedopuszczalne i chyba ciężko to raczej zanegować.

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Drogi Robercie, bardzo użytecznym dla nas wszystkich użytkowników forum, byłoby poznanie choćby z nicków owych dziesięciu, których wybrałeś jako domniemywam, przedstawicieli nas Wszystkich. Podejmując się tak ważnego a zarazem trudnego zadania uzdrowienia relacji na forum, powinniście działać otwarcie a nie w konspiracji przed Nami. Skąd mamy wiedzieć czy owa dziesiątka reprezentuje także Nasze interesy i nasze stanowisko w sprawie "uzdrowienia" kiedy nie znamy składu tego ciała?

Na razie to jesteś samodzielnym dyktatorem, który powołał zespół działający w konspiracji przed ogółem forum. Nie kryształowym moralnie doświadczonym przez złych userów przywódcą na jakiego się kreujesz.

Pozdrawiam

Wlodek.

Ad. 1 zdanie z cytatu mojego z mojego postu.

#1535Użytkownik jest zalogowany dskrzypczak = stanowisko.

Druga cz. to wniosek - na podstawie braku reakcji i odp.

Edytowane przez SVART

Moderatorów jest kilku, więc nie jest to udawanie, że problemu nie ma, bo mogą się tym zająć pozostali, a nawet powinni.

Racja. Pozostaje więc pytanie, jaka jest przyczyna, ze się nie zajmują i nie uczestniczą w akcji "czyszczenia" forum?

Może mają odmienne zdanie?

Edytowane przez jar1
Gość masza1968

(Konto usunięte)

masza zrozumiał

Tak. Zrozumiał doskonale. Nawet więcej niż chciałeś napisać.

Poproszę o skuteczny adres mailowy, pod którym zgłasza się chęć zamknięcia konta na AS.

Edytowane przez masza1968
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.