Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Taki właśnie wniosek wyciągnąłeś z mojego wpisu?

Cóż, ja nie mam ci czego gratulować, raczej współczuję.

W.

Wybacz, może ja nie rozumiem, ale skoro piszesz, że to nie tematyka i wątek są problemem, ale ludzie? I że nic się nie da zrobić, bo zaatakują moderację? Od tego jest moderacja, żeby brać to na klatę. Przecież tam są ordynarne antysemickie brednie! To jest OK?

Edytowane przez SzuB

Skoro piszesz, że to nie tematyka i wątek jest problemem, ale ludzie? Przecież tam są ordynarne antysemickie brednie! To jest OK?

jak zawsze w takim temacie wyciągasz armaty na muchy

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

jak zawsze w takim temacie wyciągasz armaty na muchy

Takie muchy są najgroźniejsze. Potrafią za***ć reputację każdego forum, nawet wątłą. Wyraziłem swoje zdanie. Róbta z tym, co chceta.

Przecież przez ten chłam nie czytam już tego tematu, a o udzielaniu się tam wolę nie myśleć. Naprawdę tego nie widzicie? Gnidy wchodzą i szaleją. Za to SVARTa Palton zawsze będzie moderował i punkciki do rankingu wpisywal, nie mylę się, prawda?

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

Jasne. Rozejdzie się po kościach. Skąd ja to znam? SzuB, szkoda Twoich nerwów. Przynajmniej wiesz, komu nie podawać ręki.

Oj, wiem. Ale wiem też, komu podawać, drogi papageno.

Takie muchy są najgroźniejsze. Potrafią za***ć reputację każdego forum, nawet wątłą. Wyraziłem swoje zdanie. Róbta z tym, co chceta.

drogi sa różne ale mam nadzieje że damy radę

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Przecież wiekszość tych "antysemickich" postaci na forum to agenci Mosadu.

Robią tu odpowiednią propagandę "antysemicką" , na zlecenie...

Przecież wiekszość tych "antysemickich" postaci na forum to agenci Mosadu.

Robią tu odpowiednią propagandę "antysemicką" , na zlecenie...

To tak jak w tym żarcie: zalegalizować aborcję, ciąża to żydowski spisek...

• Użytkownicy+

Przecież przez ten chłam nie czytam już tego tematu, a o udzielaniu się tam wolę nie myśleć. Naprawdę tego nie widzicie? Gnidy wchodzą i szaleją. Za to SVARTa Palton zawsze będzie moderował i punkciki do rankingu wpisywal, nie mylę się, prawda?

Masz prawo się mylić, jak każdy z nas.

Gość vasa

(Konto usunięte)

Masz prawo się mylić, jak każdy z nas.

Jak już wywaliłeś tyle to swój post również powinien wylądować w koszu.

Musisz mieć ostatnie słowo.

Jak czterolatek.

Pomnóż to razy cztery.

-------------------

Palton jeszcze nie tak dawno zarzekałeś się, że sprawa troli typu numerek, kosmita, pijane dziecko we mgle itd. zostanie rozwiązana - coś w tej materii przedsięwzięto?

Zostaną otoczeni szczególną uwagą. Wszyscy, których jedyny wkład w to forum, to jedynie wszczynanie kłótni w obojętnych dla nich dyskusjach, gdzie prócz personalnych ataków nie wnoszą niczego merytorycznego.

W.

Odwal się z tym pijanym dzieckiem, nie pamiętam kiedy ostatnio piłam.

Proponuję zrobić coś z dwudziestoparolatkami, którzy chcą, aby sprawiali wrażenie osób pamiętających komunę, bo coś z tym jest nie tak.

Zaatakowałaś kolegę na podstawie własnego domysłu. Nie wskazał na Ciebie personalnie. Otrzymałaś karę regulaminową za atak personalny na moderatora, powodowany Twą prywatna animozją do Jego osoby. Teraz atakujesz następnego użytkownika za domniemany przytyk.

Następne ataki personalne na uczestnikach dyskusji w tym wątku, uznam za uporczywe i czynione z premedytacją. Będę zmuszony usunąć Ciebie z tego wątku.

To jest ostatnie ostrzeżenie ustne.

W.

A jest tu jakaś inna osoba nieletnia? Jaki domniemany? Uważam, że jest kierowany do mnie. A jak nie to proszę autora o napisanie, że nie chodzi o mnie. To powinno rozwiać moje i Twoje wątpliwości.

Zresztą nie podałam nicku, lecz wiek, jak plastik1989.

Teraz nie było ataków.

P.S. Do Paltona personalnie nic nie mam, bo go nie znam, ale nie podobają mi się jego metody jako moderatora.

Miłej nocy.

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

To dlaczego czasem parę razy w jednym poście zaznaczasz mój wiek? Przecież, jak sam twierdzisz, ocena przez wiek, nie ma znaczenia, tak? Czyżbyś się zbytnio zapętlił, czy może utraciłeś zdolność właściwej oceny sytuacji?

Proponuję przenieść to na priv, aby dłużej nie zaśmiecać forum.

Prawie wszystkie twoje wpisy w tym wątku to śmieci, osobiste wynurzenia. Chyba ci się forma pomyliły, poszukaj może czegoś odpowiedniego dla siebie, tam dziewczynki i chłopcy piszą o takich sprawach. Nie trzeba było na samym początku pisać o swoim wieku, opowiadać o sobie, swoich przeżyciach, odczuciach, w tym alkoholu .

Niestety wiodącą cechą gimbazy jest skupienie uwagi na sobie, a nie tematach w których się dyskutuje. Stąd niesmak wielu forumowiczy taka postawą. Mój również.

Dlatego prosiłbym Moderację o zwrócenie uwagi na tę młodociana osobę, a w szczególności zobligowanie jej do pisania na temat ( mniej o sobie).

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

P.S. Do Paltona personalnie nic nie mam, bo go nie znam, ale nie podobają mi się jego metody jako moderatora.

Personalny atak pod postacią kpiącego i poniżającego wpisu, nie jest właściwą metodą wnoszenia uwag co do pracy moderatora.

Atak ten potraktowałem tak jak na to zasługiwał.

Proszę zakończyć dyskusję.

W.

Vlado, Nie przesadzajcie z tym podpinaniem wszystkiego pod ataki, choć wiemy, że tak jest najłatwiej. Problem w tym, że jakakolwiek uwaga pod kątem moderatora audiostereo paltona aka Roberta T. *(jak się sam tytułuje) jest traktowana jako atak personalny, kpienie lub hit sezonu: "podważanie autorytetu moderacji", cokolwiek to wg paltona oznacza (na swój własny sposób ten potrafi wszystko pod siebie uzasadnić). Dla mnie i dla wielu innych palton jest raczej wzorem braku autorytetu, wiec nie ma kompletnie czego podważać. I nie atakuję, tylko stwierdzam fakt i wyrażam swoją opinię, ale pewnie i tak to już jest przecież atak personalny. Wzajemne natomiast przez was krycie się i usuwanie niewygodnych wpisów świadczy fatalnie o układzie w moderacji.

Szkoda, że Sittek nie został jednak modem. Przynajmniej by nie ściemniał, tylko jawnie usuwał wszystkie wpisy osób niewygodnych moderatorowi audiostereo paltonowi aka Robertowi T., czyli tzw. przez paltona "recydywę" lub "duwlicowych chamów".

Edytowane przez SVART

Personalny atak pod postacią kpiącego i poniżającego wpisu, nie jest właściwą metodą wnoszenia uwag co do pracy moderatora.

Atak ten potraktowałem tak jak na to zasługiwał.

Proszę zakończyć dyskusję.

W.

Przesadziłeś. W tym zdaniu, jakie zacytowałeś, nie było żadnego ataku.

Pamietam, jak jeszcze niedawno sam pisałeś, ze SławekR się na moderatora nie nadaje. Zapomniałeś?

SVART, jar1, Ukarałem Keef98 za to zdanie "Czterolatek przy nim to dojrzały człek ;-) Za dużo od Paltona oczekujesz ;-)"

Jest ono według mnie atakiem personalnym i poniżaniem moderatora.

Jeśli uważacie, że się pomyliłem, to wybaczcie, ale teraz ja Was nie rozumiem. A właściwie nie rozumiem, jakie przesłanki kierują waszymi pretensjami skierowanymi do mnie?

W.

SVART, jar1, Ukarałem Keef98 za to zdanie "Czterolatek przy nim to dojrzały człek ;-) Za dużo od Paltona oczekujesz ;-)"

Jeśli uważacie, że się pomyliłem, to wybaczcie, ale teraz ja Was nie rozumiem. A właściwie nie rozumiem, jakie przesłanki kierują waszymi pretensjami skierowanymi do mnie?

W.

Tylko, cytat, odnośnie powodu ukarania, wstawiłeś od czapy. Stąd moja uwaga.

Możesz, w takim razie wyjaśnić, dlaczego zacytowałeś to, co zacytowałeś?

W.

A co na to sam Palton? Zgłosił może ten wpis do moderacji?

Tylko, cytat, odnośnie powodu ukarania, wstawiłeś od czapy. Stąd moja uwaga.

Możesz, w takim razie wyjaśnić, dlaczego zacytowałeś to, co zacytowałeś?

Nie rozumiem o jaki jeszcze cytat pytasz? Nie zrozumiałeś mojej odpowiedzi? Podałem w niej cytat wpisu za który wczoraj udzieliłem ostrzeżenia. Co jeszcze jest w tym niejasne?

A co na to sam Palton? Zgłosił może ten wpis do moderacji?

Czemu mnie o takie rzeczy pytasz? Zapytaj Paltona jeśli jest ci taka wiedza niezbędna. Napewno nikt z moderatorów nie będzie Ciebie ani kogokolwiek informował, kto zgłasza na panel wpisy jakie uznał za niewłaściwe.

W.

Czemu mnie o takie rzeczy pytasz? Zapytaj Paltona jeśli jest ci taka wiedza niezbędna. Napewno nikt z moderatorów nie będzie Ciebie ani kogokolwiek informował, kto zgłasza na panel wpisy jakie uznał za niewłaściwe.

Mnie wali kto, ale czy w ogóle. Pytam, bo jestem ciekaw dlaczego działasz w imieniu Paltona. Przecież Palton ma takie same możliwości pod tym względem. Kto wie, być może nawet puścił tę uwagę mimo uszu, nie widział powodu robić z tego afery w postaci wymierzania jakiś tam kar; wystarczyła mu tylko słowna odpowiedź-riposta. Może niepotrzebna jest taka nadgorliwość, pozwólmy wpierw samym stronom bezpośrednio zaangażowanym w takich sytuacjach do samostanowienia.

Pytam, bo jestem ciekaw dlaczego działasz w imieniu Paltona. Przecież Palton ma takie same możliwości pod tym względem.

Skąd taki wniosek? Mylisz się, nie działam w imieniu żadnego innego moderatora, wyłącznie wypełniam własne obowiązki. Tak, ukarany wpis został zgłoszony na panel, oczywiście nie przez żadnego z moderatorów. Nie było to wyłącznie moje widzi mi się.

Dla czego Palton sam nie zadziałał? Żartujesz sobie tym pytaniem? Atakowany moderator sam oceniający i wymierzający karę w swojej sprawie? To chyba niemoralne?

Jednym z postulatów zmian w moderowaniu było wprowadzenie informowania za co moderator udzielił kary, zamieszczone w wątku jakiego ona dotyczyła.

I co? Wyraźnie okazuje się czemu taka otwartość ma służyć. Oczywiście negowaniu i podważaniu wszelkich decyzji moderatora, który na taka otwartość się zdecydował :-)

Dziękuję za nauczkę.

Pozdrawiam.

W.

Szkoda, że Sittek nie został jednak modem. Przynajmniej by nie ściemniał, tylko jawnie usuwał wszystkie wpisy osób niewygodnych moderatorowi audiostereo paltonowi aka Robertowi T., czyli tzw. przez paltona "recydywę" lub "duwlicowych chamów".

W tej intencji możecie dać bogato na mszę i największą świeczkę sobie zapalić, bo faktycznie ja bym się z wami nic a nic nie pierniczył. Dlatego wystosujcie stosowną laurkę do Admina. I na pewno wpisów bym nie wycinał, raczej zostawiałbym na pamiątkę, aby potomni mogli sobie poczytać przy piwie.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Zaatakowałaś kolegę na podstawie własnego domysłu. Nie wskazał na Ciebie personalnie.

No litości chłopie, nie rób z niej i z nas osobników o IQ 40

Vlado, Nie przesadzajcie z tym podpinaniem wszystkiego pod ataki, choć wiemy, że tak jest najłatwiej. Problem w tym, że jakakolwiek uwaga pod kątem moderatora audiostereo paltona aka Roberta T. *(jak się sam tytułuje) jest traktowana jako atak personalny, kpienie lub hit sezonu: "podważanie autorytetu moderacji", cokolwiek to wg paltona oznacza (na swój własny sposób ten potrafi wszystko pod siebie uzasadnić). Dla mnie i dla wielu innych palton jest raczej wzorem braku autorytetu, wiec nie ma kompletnie czego podważać. I nie atakuję, tylko stwierdzam fakt i wyrażam swoją opinię, ale pewnie i tak to już jest przecież atak personalny. Wzajemne natomiast przez was krycie się i usuwanie niewygodnych wpisów świadczy fatalnie o układzie w moderacji.

Święte krowy czyli brak człowieczeństwa po dostaniu się do koryta.

Atakowany moderator sam oceniający i wymierzający karę w swojej sprawie? To chyba niemoralne?

ale prawdziwe i stosowane

bo faktycznie ja bym się z wami nic a nic nie pierniczył.

OOOOOOO, następnemu woda sodowa uderzyłaby do głowy

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Dawno się nie logowałem i nie uczestniczyłem w dyskusjach, ale widzę że spektakl nadal ten sam tylko aktorzy się zmienili.

Nadal moderator na forum Audiostereo jest traktowany jak ostatni śmieć, gdyż nie stoi z nim autorytet administracji. A śmiecia, który komuś stoi na drodze, zawsze będzie się starano wygarnąć, żeby nie przeszkadzał. Bo wszyscy przecież wiedzą, że wygarnięcie śmiecia przez jego kopanie nie będzie mieć żadnych konsekwencji, gdyż administracji kompletnie nie obchodzi cała sytuacja i przenigdy nie wesprze swoim autorytetem ludzi, których przecież sama wybrała.

I dopóki to się nie zmieni, to choćby człowiek był super święty, zachowywał się nie wiadomo jak normalnie i rzeczowo i równie normalnie reagował na niewłaściwe sytuacje, to i tak każda próba normalnego zachowania spotka się z reakcją w stylu "wygarnąć śmiecia". Będzie odsądzany od człowieczeństwa, przykład wyżej, będzie mu wytykane jakim jest małostkowym chamem, zamordystą, "polaczkiem" który się dostał do koryta. Itd itp czyli standardowa odwetowa śpiewka, żeby "Wygarnąć śmiecia".

Choćby dziś zobaczyłem to w wątku blogerskim, jak mod śmiał zareagować http://www.audiostereo.pl/excels-audio-nirvana-tylko-winyl_96690.html/page__st__2700?do=findComment&comment=3402270 normalnie i słusznie zresztą, po tym jak od ponad roku dzieją się w tym samym wątku te same rzeczy i żadne prośby nie pomagały.

W sumie to teoretycznie należałoby nowym modom współczuć, bo wdepnęli w ten sam układ, który był od zawsze i spotka ich to samo co zawsze, jeśli będą podejmować jakiekolwiek działania. Bo jedyne co tutaj gwarantuje że nie będą traktowani jak śmiecie, to zaniechanie jakichkolwiek działań. Bo "taki mamy klimat".

Cóż można powiedzieć, najwyżej po raz pięćdziesiąty piąty, Administracjo obudź się i zacznij robić to co do Administracji forum dyskusyjnego należy. W przeciwnym razie każda kolejna odsłona spektaklu będzie wyglądać tak samo, tylko kiedyś wreszcie zabraknie Wam chętnych aktorów do uczestniczenia w nim.

I piszę to w ramach technicznych aspektów i wskazywania dziwnych mechanizmów działania tegoż forum. Czyli dokładnie w ramach tego, czemu ten wątek powinien służyć ze swojej nazwy i natury. A nie w ramach hejterstwa i przepychanek.

Edytowane przez SlawekR
  • Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.